Autostrada A7 Ploiești-Milișăuți

Started by Ionut, December 18, 2011, 09:02:16 AM

Previous topic - Next topic

5 Members and 20 Guests are viewing this topic.

hvm

Am stat si am citit de 5 ori si tot n-am inteles clar ce s-a decis......
Pariuri: A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe - aici

vancouver

Cred ca conteaza doar ultimele 2 cuvinte din toata hotararea instantei  :lol: : " Hotărâre intermediară". Adicatelea nu s-a terminat inca.

In esenta au decis acum care dintre toate plangerile si cererile de interventie le admit si care nu. Unele au fost respinse, deci pur si simplu nu vor tine cont de ele. De asemenea anuleaza o parte a deciziei CNCS, pe care o sa o rejudece. Cel tarziu pe 23.06.2022.

Nu mi-e clar daca rejudecarea asta o face aceeasi instanta care a facut si acest recurs sau face altcineva.
Feroviar: inadmisibil că ramâne 1 fir pe unele porțiuni după reabilitare pe Craiova-Caransebeș și Cluj-Oradea. Da pentru extinderea programului Quick Wins. Limitare instalare ETCS doar pe coridorul IV, pana cand va deveni pe deplin functional si isi dovedeste eficienta. Autostrazi: DA pentru 4 treceri montane: A1, A3, A6 si A8. NU deocamdata pentru A13 montan si A Nordului partea montana.

Xenos

Acelasi complet o să rejudece.

mirceaeliade

deci pe romana de uz comun, respinge Nurol si admite spre rejudecare petitiile Tefken si Dalin? inca 3 saptamani pana la urmatorul episod.  macar aici scriu public data urmatorilor termeni de judecata, spre deosebire de bezna totala a termenelor CNADNR.

cristi5

Hai sa ne amintim ca pe CF (tot rosu, dar si pe galben, vezi Arad-Timisoara) contestatiile dureaza 2 ani. Bucurati-va ca A7 e proiectata si lansata, pe o lungime mare. Cred ca e o premiera ca lungime totala si numar de loturi lansate aproape concomitent.

Sigur, e aberanta cererea ministrului sa fie semnat totul anul asta. Practic da ordine justitiei, ceea ce nu merge. Eu stiu ca el e expert in OUGuri dar totusi...

Si apropo de loturi multe concomitent. La atatea loturi, probabilitatea ca unul din antreprenori sa dea cu mucii-n fasole e destul de mare. Cine se asteapta ca toate loturile sa mearga ceas si sa nu fie vreo reziliere/relicitare de tip Maltauro, Straco, Trameco sau turcii de la Bacau, eu zic ca va fi dezamagit.

Ionut

Quote from: cristi5 on June 04, 2022, 08:19:18 AMPractic da ordine justitiei, ceea ce nu merge.

Nu e doar vorba de justiție. Înainte de justiție, e vorba de (in)capacitatea CNAIR de a lansa licitații și a evalua oferte.

Duta C

Pai de asta timpul petrecut prin tribunale (contestii) este mai lung decit cel al constructiei efective! O GASCA DE INCOMPETENTI LA CNAIR SI MT!! >:(  :(

naivu

^Până la contestatii, este vorba de ceea ce depinde nemijlocit de CNAIR:
- impulsionarea proiectantului si autoritatii de mediu sa predea SF+PT+AM la termenul contractual (sau cat mai curand posibil dupa expirarea acestuia)
- pregatirea licitatiei (timpul de la predarea SF pana la lansarea efectiva a licitatiei pe SEAP/SICAP)
- timpul in care se raspunde la eventualele cereri de clarificari
- timpul in care se evalueaza ofertele si se desemneaza castigatorul
(- iar dupa rezolvarea in justitie, timpul, greu de explicat, scurs pana la semnarea efectiva a contractului)

Daca vom avea castigatorii desemnati pt toate loturile pana la Pascani ar fi deja o minune; realist, la sfarsit de an, ultimele loturi vor fi cel mult in etapa de evaluare a ofertelor (poate chiar in cea de depunere a ofertelor).

Ionut

Eu nici nu înțeleg de ce vorbim (doar că a vorbit grindeanu?) de semnarea contractelor în 2022 (!) când noi nu avem licitații lansate pe Bacău-Pașcani dar mai ales pe Focșani-Bacău (sunt mai în urmă cu Focșani-Bacău). E o utopie să vorbești de contracte semnate în 2022 pe TOATE segmentele din A7 acum.

^ Am zis "acum", iunie 2022, În ideea că puteam vorbi de așa ceva în 2021, 2020, 2019... pardon, stai.

dumbravaandrei

tom_sawyer

Sper ca pe lotul 2 să se concentreze pe zona dintre cele 2 noduri și să se dea mai devreme în circulație acea porțiune.

Archi

Super, sunt curios in cat timp se vor mobiliza diferiti constructori, avand in vedere ca cel putin teoretic pe A7 totul este servit all-inclusive. Aici se va vedea adevarata capacitate de mobilizare a constructorilor, evident speram sa nu gasim probleme neprevazute.

danpandrea

QuoteLa ora 15:00, la Consiliul Judetean, Ciolacu si vicepremierul Sorin Grindeanu vor
consfinti semnarea primului contract de executie pentru autostrada A7, pentru
tronsonul Mizil - Pietroasele. Si la acest eveniment vor participa mai multi
ministri.

Sursa

Probiu

Se pare ca cineva se joaca la butoane.  :o
Site-ul CNAIR da rateuri chiar inainte de comunicarea semnarii.
http://cnadnr.ro/ro/comunicare/comunicate-de-presa