Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

5 Members and 43 Guests are viewing this topic.

bogdymol

Multumesc. Acum ai putea sa-mi arati si mie unde e Zona asta Industriala Nord? Ca fabricutele alea de langa Aeroport nu-s la 6 km... si daca cumva se refera la aceasta Zona Industriala Nord (care s-a marit considerabil de cand e facuta poza pe g.maps), pai atunci pot zice ca sunt I-D-I-O-T-I cei care au facut semnalizarea.

Quote from: nenea_hartia on June 02, 2012, 08:27:05 PM
Quote from: bogdymol on June 02, 2012, 08:16:22 PM
PS: asa, ca si fapt divers, cand aveam vreo 7-8 ani am pilotat avionul ala pentru cateva minute :D
:o

Da, e pe bune. Pe deasupra Aradului, la vreo 1200 m inaltime :D

Din pacate, pilotul avionului, care era prieten al tatalui meu a... http://www.virtualarad.net/news/2001/va_n090701_ro.htm
Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

Ionut

Excelente poze, multumesc mult! Imi mai scad tensiunea. :)

Intrebare rapida: vor fi functionale ecranele VMS deja? Ne poti da detalii daca deja sistemul este functional? Este legat si de Arad-Timisoara sau este doar pentru bypass? Sau pentru nu se stie cat timp vor fi pur si simplu nefunctionale display-urile pentru ca nu vor fi legate de nimic? Orice detalii m-ar bucura, daca ai. Multumesc!

:cheers:

Tavi

nenea_hartia

Quote from: bogdymol on June 02, 2012, 08:38:25 PM
Multumesc. Acum ai putea sa-mi arati si mie unde e Zona asta Industriala Nord? Ca fabricutele alea de langa Aeroport nu-s la 6 km... si daca cumva se refera la aceasta Zona Industriala Nord (care s-a marit considerabil de cand e facuta poza pe g.maps), pai atunci pot zice ca sunt I-D-I-O-T-I cei care au facut semnalizarea.
Aşa cum am zis mai demult, se zice că zona ar exista doar pe hârtie (în PUZ), pe câmpul din spatele aeroportului. Şi, evident, în visele lui Falcă. Presupunând că se va face vreodată, abia aştept trafic intens de TIR-uri pe lângă zona protejată a pădurii Ceala.

Quote from: Ionut on June 02, 2012, 08:42:29 PM
Excelente poze, multumesc mult! Imi mai scad tensiunea. :)

Intrebare rapida: vor fi functionale ecranele VMS deja? Ne poti da detalii daca deja sistemul este functional? Este legat si de Arad-Timisoara sau este doar pentru bypass? Sau pentru nu se stie cat timp vor fi pur si simplu nefunctionale display-urile pentru ca nu vor fi legate de nimic? Orice detalii m-ar bucura, daca ai. Multumesc!

:cheers:
Încă nu merg, dar se lucrează intens să se dea drumul miercuri (dar e puţin probabil). Din cate ştiu eu, vor munci şi duminică, precum şi de Rusalii. VMS-urile sunt doar pentru bypass. Nu a fost încă licitat sistemul ITS pe Arad-Timişoara.

============

Autostrada Deva-Orăştie, zona Turdaş:

- organizarea de şantier a Straco:

- locul unde autostrada subtraversează DJ709G:

- reţineţi, vorbim de sectorul Orăştie-Simeria, care trebuia teoretic dat în circulaţie peste o lună. Termenul vehiculat acum e octombrie, dar e foarte greu de crezut. Nu s-a schimbat mai nimic faţă de pozele de acum 30 de zile.
Quote from: Ionut on June 02, 2012, 06:41:17 PM
Mi se pare mie sau e cam putin asfalt? :(
DEZAMĂGITOR, ca să nu spun mai mult, progresul asocierii Strabag-Straco pe Deva-Orăştie. Deşi au început cu 6 luni mai devreme, aproape au fost prinşi din urmă de unii constructori de pe alte loturi:

nenea_hartia

- aici DJ709G supratraversează autostrada:

Time-and-Space

super poze mersi mult!

zona industriala de langa aeroport arad arw e numita aiurea NORD, dar are un sambure de logica: zona industriala de la zadareni e in sudul muresului, aceasta e in nordul lui. deci e un reper orientativ ( daca vii dinspre TM sa presupunem), dar imperfect (Nord-vest evtl.) dar parca va amlbalati prea tare si rapid in raport cu gravitatea situatiei, astea nu sunt chestii majore.

si in ziua de astazi exista acolo o firma olandeza, niste ciupercarii si o firma care transporta muncitori in trei schimburi, langa terminalul cargo.

bogdymol

Astazi am trecut din nou pe la viitorul nod de la aeroport, care astazi trebuia sa se deschida (dar s-a amanat pe miercuri).

Langa Solenza albastra e un nene cu paleta rosie care a oprit traficul:

Nenea cu paleta arata verde. Cele 3 masini din fata au trecut, asa ca trecem si noi...

Tot in poza de mai sus se vede un TIR. Ei bine, nenea cu paleta nu s-a gandit ca daca TIR-ul acela e deja pe jumatate intrat in jumatatea de sens giratoriu deschisa circulatiei, nu o sa avem pe unde sa-l ocolim (sau el sa ne ocoleasca), ca sensul e cu o singura banda. Asa ca s-a ajuns la un frumos blocaj...

A trebuit sa intram cu totii pe breteaua de intrare pe autostrada ca sa facem loc TIR-ului (cu fata, cu spatele... fiecare cum a putut):

De pe bretea macar am avut ocazia sa fac poza la utilajul care asternea asfaltul la intrarea in sens dinspre autostrada:

Intoarcerea, vedere dinspre Padurea Ceala:

Acum se asfalta iesirea din sens spre oras:

Pe thread-ul Aradului am pus cateva poze si cu o intersectie de pe traseul Centura Arad - Centrul orasului care a fost reabilitata recent. Inainte erau groaznice gropile de acolo...
Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

nenea_hartia

@bogdymol: Frumoase poze, mulţumesc. Probabil că ai remarcat şi tu că toate bordurile sunt pulbere, în special pentru că intersecţia e extrem de prost proiectată. Se observă cum şoseaua se îngustează la intrarea în giraţie:

nenea_hartia

De altfel, toate giratoriile de pe bypass au probleme. Mici, cu curbe strânse, ele sunt distruse şi pentru că şoferii români par să fie incapabili a le înţelege rostul :bash:

- nodul IC1:

- nodul IC3:

- nodul IC4:

Ionut

Multumesc baieti pentru poze! Au facut probabil economie de spatiu si exproprieri. :)

nenea_hartia

^ Nu e chiar aşa. :)
=============

Autostrada Nădlac-Arad Lot 2:

- pod pe autostradă peste DJ682F, km 38+490:

- pasaj pe drum agricol peste autostradă şi CF Arad-Nădlac, km 33+810:

- podeţe şi lucrări de terasamente, km 30-34:

nenea_hartia

- pasaj pe autostradă peste CF Arad-Nădlac, km 29+650:

nenea_hartia

- podeţe, km 28+500-29+500; terenul este destul de păcătos:

- relocare conductă magistrală Transgaz Arad-Csanádpalota: