News:

.

Main Menu

Forțele Navale Române

Started by Harry, January 19, 2014, 09:19:48 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Harry

Nu-i bai se poate si mai rau, altii au pierdut rachete nucleare :)))

Harry

Radeam noi de submarine DAR SAAB doar ce si-a deschis birouri la Bucuresti:

În legătură cu declaraţiile ministrului Apărării, legat de cele trei submarine, Antoni a spus că SAAB va participa cu siguranţă la această licitaţie dacă va exista.

http://www.capital.ro/unul-dintre-putini-producatori-de-submarine-din-lume-a-deschis-un.html

Harry

App de submarine. In WW2 pe langa Delfinul (1), Marsuinul si Rechinul am avut in dotare si 15 de minisubmarine italiene CB






Sorinus

De fapt au fost doar 5, pe care le-au lasat aici cand au iesit din razboi in `43.

Bogdan_Cluj

Guvernul a adoptat conditiile prin care Armata va cumpara corvete construite intr-un santier naval din Romania, la pachet cu modernizarea fregatelor. Costul programului: 1,6 miliarde de euro

Armata va cumpara patru corvete mutifunctionale si va moderniza cele doua fregate tip T22R din dotarea fortelor Navale, dupa ce Guvernul a adoptat HG-ul ce stabileste condiitiile specifice a procedurii de achizitie. Valoarea totala a proiectului de investitii este de circa 1,6 mld. Euro, inclusiv TVA si presupune construirea intr-un interval de sapte ani a celor patru corvete intr-un santier naval din Romania, prima urmand a fi livrata dupa 3 ani

Mai multe detalii:
https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22288333-guvernul-adoptat-conditiile-prin-care-armata-cumpara-corvete-construite-intr-santier-naval-din-romania-pachet-modernizarea-fregatelor-costul-programului-1-6-miliarde-euro.htm

TibiV

http://www.mapn.ro/cpresa/15829_Ini%C5%A3ierea-procedurii-specifice-de-achizi%C5%A3ie-pentru-atribuirea-acordului-cadru-de-furnizare-a-produsului-%E2%80%9ECorvet%C4%83-Multifunc%C5%A3ional%C4%83%E2%80%9D

Quote
COMUNICAT NR. 55
Data: 01.03.2018

Iniţierea procedurii specifice de achiziţie pentru atribuirea acordului-cadru de furnizare a produsului ,,Corvetă Multifuncţională"


Departamentul pentru armamente a iniţiat, joi 1 martie, procedura specifică de achiziţie pentru atribuirea acordului-cadru de furnizare a produsului ,,Corvetă multifuncțională", conform prevederilor HG nr. 48/2018 privind aprobarea circumstanţelor şi a procedurii specifice aferente Programului de înzestrare esenţial ,,Corvetă multifuncţională".

Anunţul de participare şi documentaţia de atribuire pentru această procedură au fost publicate pe pagina de internet al C.N. Romtehnica S.A., la adresa: http://www.romtehnica.com.ro/site/import/.

* * *
Procedura specifică de achiziţie este bazată pe competiţie şi se va finaliza prin semnarea unui acord-cadru pentru furnizarea produselor şi serviciilor aferente Programului esenţial de înzestrare ,,Corvetă multifuncţională".

De la intrarea în vigoare a primului contract subsecvent aferent acordului-cadru, prima navă va fi construită şi dotată în maximum trei ani, programul urmând a fi finalizat, cu toate cele patru corvete în maximum șapte ani.

Operaţiunile compensatorii aferente contractelor subsecvente vizează transferul de tehnologie necesar pentru construcţia, dotarea şi mentenanţa corvetelor, modernizarea fregatelor tip T22R din dotarea Forţelor Navale Române, respectiv dezvoltarea unui centru de instruire la nivelul acestei categorii de forţe.

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

tom_sawyer

A început bătălia pentru desemnarea producătorului de corvete militare în România.
Cinci giganţi au intrat în luptă


Pe 10 aprilie 2018, cinci mari constructori de nave şi-au depus candidaturile pentru ,,admiterea" în programul ,,Corveta multifuncţională". Producătorul ce va construi cele patru corvete militare în România va fi ales în trei etape distincte: etapa de calificare, etapa de dialog şi etapa de evaluare a ofertelor finale depuse. Ultima se va încheia în octombrie, ne-a declarat Gheorghe Bosânceanu, acţionarul majoritar al Şantierului Naval Constanţa.

Pe 10 aprilie 2018 s-au depus candidaturile pentru alegerea partenerului cu care România va îndeplini construcţia celor patru corvete militare din înzestrarea armatei române, solicitate de Nato şi UE. Cei cinci candidaţi sunt:
- ThyssenKrupp Marine Systems din Germania,
- Naval Group din Franţa care s-a asociat deja cu Şantierul Naval Constanţa,
- Damen Shypyards Group – Olanda, reprezentat în România de şantierul naval de la Galaţi şi în curând cel de la Mangalia,
- grupul Italian Fincantieri care deţine în România şantierele navale de la Tulcea şi Brăila
- STM din Turcia.

economica.net

TibiV

#67
Hmmm....
Quote
               Comunicat de presă              

București, 18 aprilie 2018

Doamna Michèle Ramis, Ambasadoarea Franței în România, va efectua, vineri 20 aprilie, o vizită a Șantierului Naval din Constanța care, în parteneriat cu societatea franceză Naval Group, va construi pentru România nave performante.

Cu ocazia acestei vizite, un acord de colaborare va fi semnat de către reprezentanții Șantierului Naval Constanța și cei ai Naval Group, care urmează Memorandumului de înțelegere, semnat de cele două companii în noiembrie 2017 și care confirmă dorința de a conlucra pentru a răspunde cererii de ofertă a Statului român pentru achiziția de patru corvete.

După vizită și semnarea acordului, Ambasadoarea Franței și reprezentanții celor două companii vor participa la o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Sursa: Fwd Email ;)
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

kitsune

#68
^ ^ Lobby, parcă aşa îi spune, ;)


Propun ambasadorului Olandei să inaugureze ceva coffee-shop in Constanța, celui german să aducă ceva butoaie de varză murată cu cârnații şi berea aferente, ăla italian să semneze un memorandum pentru renovarea Casa d'Italia (pentru care s-a străduit domn' Profesor Cota, dar n-a avut parte de sprijin), iar turcu', ei bine, ei au consulat, nu-i nevoie să se deplaseze ambasadorul, da' măcar nişte baclavale...
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

dr4qul4

si cei 2% cedati de Damen la santierul naval din Mangalia cum se numesc? Miscare desteapta?

Cum sunt regulile la Marina? Banuiesc ca nu se face licitatie deschisa, ca doar ar trebui sa fie secret de stat. Ar fi si culmea sa castige o firma chinezeasca contractul. Sau una ruseasca. Banuiesc ca totul se semneaza in spatele usilor inchise.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

Harry


tom_sawyer

Quote from: tom_sawyer on April 16, 2018, 01:27:00 PM
Cei cinci candidaţi sunt (pentru corvete):
- ThyssenKrupp Marine Systems din Germania,
- Naval Group din Franţa care s-a asociat deja cu Şantierul Naval Constanţa,
- Damen Shypyards Group – Olanda, reprezentat în România de şantierul naval de la Galaţi şi în curând cel de la Mangalia,
- Fincantieri care deţine în România şantierele navale de la Tulcea şi Brăila
- STM din Turcia.

O chestie interesanta: Fincantieri (= Vard Braila si Tulcea) publica 2 articole publicitare in Hotnews la interval de o saptamana:

[P] Fincantieri, ofertă solidă pentru securitatea României la Marea Neagră

[P] Fincantieri, pentru viitorul construcţiilor de nave în România

Nu prea inteleg care e logica. De ce sa-si faca reclama in Hotnews, doar nu cauta clienti printre cititori (pentru nave militare)? :lol:

tom_sawyer

#72
Fifor: Ne dorim ca procedura de achiziţie pentru proiectul corvetelor multifuncţionale să se încheie până la finele anului

Întrebat de câte oferte este vorba, în proiectul construcţiei corvetelor, Fifor a răspuns: 'Sunt patru oferte, din câte ştiu eu, care au rămas în competiţie'.

economica.net

tom_sawyer

Fifor: Forţele Navale se pregătesc să finalizeze concepţia legată de cele trei submarine pe care Armata le vrea în dotarea sa

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat sâmbătă că Forţele Navale se pregătesc să finalizeze concepţia legată de cele trei submarine pe care Armata României le doreşte în dotarea sa, transmite Agerpres.

"Discuţia despre submarine este în continuare pe rol. Forţele Navale se pregătesc să finalizeze concepţia legată de cele trei submarine pe care Armata României le vrea în dotarea sa, submarine pe care ni le dorim construite tot într-un şantier naval din România, aşa cum se întâmplă şi în cazul corvetelor.

De îndată ce Forţele Navale vor finaliza concepţia pentru înzestrarea cu submarine vom înainta acest proiect de înzestrare cu submarine către Parlamentul României şi către CSAT pentru avizele necesare şi va trebui să identificăm şi resursa bugetară pentru realizarea acestui obiectiv. Nu discutăm despre un proiect pe termen scurt sau mediu, discutăm de un proiect pe termen lung, pentru că deocamdată principalele programe de înzestrare sunt deja pe rol", a adăugat ministrul Apărării.

hotnews.ro

AdrianB1

Are cineva idee ce ar face Romania cu 3 submarine in conditiile in care granita maritima e extrem de mica in comparatie cu cea terestra? 3 submarine inseamna ca in teorie unul e pe mare, unul in reparatii/reechipare si unul permanent disponibil pentru actiune si au 3 echipaje (unul in misiune, unul la odihna si unul in alerta), dupa ce de decenii nu avem nici un submarin operational acum e nevoie de 3? Intr-un lighean inchis precum Marea Neagra, a carei iesire spre Mediterana e strict controlata de o Turcie din ce in ce mai rebela fata de aliatii din NATO?

Tehnica militara e doar o cheltuiala; cu exceptia interceptoarelor ce au si utilizare civila (politie aeriana) si a unor corvete (politie fluviala si garda de coasta), sunt doar o cheltuiala in speranta ca nu va fi niciodata folosita. Avem niste rapandule de tancuri (TR-85, in fapt T-55 modernizat) care in caz de probleme nu sunt nici in numarul si nici la performantele la care sa conteze ca exista, avem 2 fregate care au pe post de armament doar niste mitraliere, marina romana e la nivelul celei albaneze (unde submarinele ies la suprafata la fiecare 30 de secunde ca sa respire vaslasii), dar nici lungimea litoralului si nici necesitatile nu justifica planurile pe hartie ale ministerului apararii. Nu ca ar veni cineva sa invadeze Romania pe mare si submarinele ar impiedica asta :(