News:

.

Main Menu

Forțele Navale Române

Started by Harry, January 19, 2014, 09:19:48 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

kitsune

Uite așa ceva ne trebuie:

QuoteAmerican patrol anti-submarine aircraft, especially of latest modifications, pose a certain threat to the Black Sea Fleet of the Russian Federation, primarily to diesel submarines deployed there. The US aircraft are able to detect submarines on their bubble trail, the presence of oil spots, and magnetic radiation. In addition, P-8 Poseidon aircraft may detect submarines with the help of radio-acoustic buoys and other means capable of detecting submarines under the water.

Sursa este culmea, un articol rusesc, în care vorbesc despre P-8 in termeni ca "state-of-the-art".

PS: @TibiV, umbla o vorbă, "Unde se termina logica incepe armata". Când ditamai rangu' 3 îți povestește de arbori cotiți de vapor plutind în derivă pe ocean sau comandantul tău de companie are iq-ul din 2 cifre, ăla de batalion dă tare cu pumnul și vinde prin interpuși cartoanele de Marlboro luate pe învoiri iar ăla de e pus peste toată șandramaua are o plăcere din a trimite la arest fără motiv, doar pentru că poate, îți dai  seama cât de mult respect mi s-a insuflat. Și când mă gândesc la colegii mei de la secția militară, care de pe atunci prezentau intoxicația cu virusul bácterigen și care acum sunt în funcții mari, respectul și încrederea în capacitățile lor sunt și mai mici.
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

TibiV

Quote from: yk17fox on August 29, 2018, 01:16:21 AM
Sursa este culmea, un articol rusesc, în care vorbesc despre P-8 in termeni ca "state-of-the-art".
Doamne, noi suntem o tara mica.. Dar prostii noi sunt prrobail si mai mici....

Din cate imi amintesc (nu am rabdare sa google search) P-8 Poseeidon are la vreo 50 de ani!...
(Si din cate imi amintesc inca sunt tari care folosesc in mod operational P-3 "Orion" - dar nu bag mana in foc...)

Da, clar "state-of-the-art".
"Art of the sixties".... (Nu are legatura cu "Capela Sixtina") :lol:

Mama prostilor este mereu gravida...
Indiferent de nationalitate...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

kitsune

#92
QuoteThe P-8's first flight was on 25 April 2009.[1] The second and third P-8s had flown and were in flight testing in early August 2010.[21] On 11 August 2010, the US approved the P-8 for low-rate production. din Wikipedia

Iar unul zboară chiar acum la sud de Crimeea
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

Ionut

Va rog sa vorbiți strict de domeniul naval. Multumesc!

elcraft

Pai e conceput pentru Navy (fortele navale).

kitsune

#95
Nu știu dacă aici îi e locul știrii, dar merită menționată. Povestea este mai amplă, cu epopeea re-înființării LMM (actualmente CNM ,,Al. I Cuza") și acapararea sediului fostului Liceu Navrom (actualmente CTM ,,Al. I Cuza). Cert e că deocamdată deschiderea CNM s-a făcut la sediul Academiei Militare de Marină și se pare că tot deocamdată cursurile vor fi tot acolo prin mai multe săli. Fostul sediu al LMM are acum altă destinație. Ciudat este profilul noului Liceu de Marină și adică "matematică-informatică":

QuoteZeci de elevi la deschiderea noului an la Colegiul Național Militar ,,Alexandru Ioan Cuza". Mihai Fifor prezent la eveniment


Zeci de elevi la deschiderea noului an la Colegiul Național Militar ,,Alexandru Ioan Cuza". Mihai Fifor prezent
Luni, 10 septembrie, ora 10, are loc deschiderea noul an şcolar la Colegiul Național Militar ,,Alexandru Ioan Cuza" din Constanța, în prezența Ministrului Apărării Naționale, Mihai Fifor, și a șefului Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă.
Ministrului Apărării Naționale afirmă că: Am asteptat cu foarte mari emoţii această zi. Vă spun cu toată sinceritatea că îmi este imposibil să înteleg decizia din 1988 de a desfiinţa liceele din Craiova şi Constanţa.

Nu ne aflăm într-o zi atât de frumoasă  pentru a justifica trecutul. Vorbim de un nou început.

Dragi părinţi, vă  înţeleg grijile care vă încearcă. Vă  felicit că aţi susţinut  visurile elevilor. Vă  asigur că îi lăsaţi pe mâini bune. Cu procente de promovare de aproximativ sută la sută, liceele militare sunt mereu în top.

Absolvenţii sunt admişi la cele mai prestigioase academii militare chiar americane.

Elevii vor beneficia din prima zi de cele mai bune condiţii. Vă mulţumesc domnule primar pentru tot sprijinul. Echipa de profesori a fost constituită foarte bine. Aveţi tot sprijinul meu ca instituţia să pornească  cu vânt prielnic din toate direcţiile.


De asemenea, ministrul a spus că va reveni la Constanţa să vadă  evoluţia colegiului.

Alte prezenţe  la eveniment  sunt cele ale Inspectorul şcolar general Gabriela Bucovală, Decebal Fagadau, primarul Constanţei şi senatorul Nicolae Moga.
La locul evenimentului au mai ajuns şi Dan Jeaca, prefectul Constantei şi Horia Tutuianu, presedinte CJC.

Slujba a fost susţinută de către Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie.

Iancu Ciocioi, comandorul colegiului afirmă că "după o absenţă de 20 de ani, se redeschid porţile colegiului. Pe parcursul existenţei, colegiul a trecut prin multe transformări. Dragi elevi, toţi am trecut prin emoţiile începutului. Astăzi retrăim şi noi emoţii începutului de an scolar."

A fost organizat  şi un eveniment de deschidere, unde au participat 120 de elevi sunt în clasele a IX-a, 36 de elevi în clasele a X-a și 47 de elevi în clasele a XI-a.

Ceremonia are loc la sediul Academiei Navale ,,Mircea cel Bătrân". 


Articol disponibil la adresa: https://www.ziuaconstanta.ro/diverse/stiri-calde/zeci-de-elevi-la-deschiderea-noului-an-la-colegiul-national-militar-alexandru-ioan-cuza-mihai-fifor-prezent-la-eveniment-670050.html

Later Edit: Istoria se pare că se repetă, inițial s-a făcut "naționalizarea" învățământului civil de marină în 1973, acum se ia doar sediul Navrom-ului (încercări repetate de absorbire a fostului IMC, actualmente Universitatea de Marină s-au făcut mereu, din '90 încoace):

QuoteLiceul de la Constanța, LMM Alexandru Ioan Cuza, a fost înființat prin decretul nr. 502 din 29 august 1973, prin transformarea Liceului Industrial de Marină în Liceu Militar. Tot prin același decret a fost înființat Institutul de Marină Mircea cel Bătrân, prin comasarea Școlii Militare de Ofiteri Activi de Marină "Mircea cel Bătrin", cu Institutul de Marină (pe atunci instituție civilă).
sursa
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

Ionut

Fifor: România vrea să achiziţioneze prin licitaţie un sistem mobil de apărare de coastă - Politico

România intenţioneze să lanseze luni o licitaţie în vederea achiziţionării unui sistem mobil de apărare de coastă, a declarat vineri ministrul român al Apărării pentru site-ul Politico. Potrivit site-ului, Bucureştiul doreşte "să aibă această nouă capacitate pe coastele Mării Negre drept altă măsură de disuasiune", a declarat ministrul român al Apărării Mihai Fifor în urma unei întâlniri miercuri, la Pentagon, cu secretarul american al Apărării  James Mattis

Aceste baterii ar putea să fie instalate pe corvete, pe care Bucureştiul vrea de asemeena să le achiziţioneze, a precizat ministrul, referindu-se la tensiunile create în regiune după anexarea Crimeei de către Rusia. Politico scrie că Boeing se află între principalele companii care vor să obţină acest contract, estimat la peste 150 de milioane de dolari.

News.ro

tom_sawyer

Armata a lansat procedura de achiziție a lansatoarelor mobile de coastă cu rachete antinavă. De ce s-ar putea califica doar o singură companie, deși mai mulți jucători mari din domeniu și-au arătat interesul

Ministerul Apărării a lansat procedura de achiziție a unui sistem de instalații mobile de rachete antinavă care ar urma să fie dispuse pe coasta Mării Negre. Contractul are o valoare estimată de Armată de aproape 137 de milioane de euro fără TVA, o sumă eșalonată pe cel puțin cinci ani, iar firmele care se pot înscrie trebuie să provină din state NATO sau UE.

Pe de altă parte, surse din piață au precizat pentru HotNews.ro că una dintre condițiile puse de MApN în licitație ar restrânge accesul companiilor și ar descalifica din start marii producători care s-au arătat interesați de contract, mai puțin unul singur.

hotnews.ro

Harry

To have peace, you have to get ready for war (poza facuta de un prieten)


tom_sawyer

Quote from: tom_sawyer on April 16, 2018, 01:27:00 PM
A început bătălia pentru desemnarea producătorului de corvete militare în România.
Cinci giganţi au intrat în luptă


Pe 10 aprilie 2018, cinci mari constructori de nave şi-au depus candidaturile pentru ,,admiterea" în programul ,,Corveta multifuncţională". Producătorul ce va construi cele patru corvete militare în România va fi ales în trei etape distincte: etapa de calificare, etapa de dialog şi etapa de evaluare a ofertelor finale depuse. Ultima se va încheia în octombrie, ne-a declarat Gheorghe Bosânceanu, acţionarul majoritar al Şantierului Naval Constanţa.

Pe 10 aprilie 2018 s-au depus candidaturile pentru alegerea partenerului cu care România va îndeplini construcţia celor patru corvete militare din înzestrarea armatei române, solicitate de Nato şi UE. Cei cinci candidaţi sunt:
- ThyssenKrupp Marine Systems din Germania,
- Naval Group din Franţa care s-a asociat deja cu Şantierul Naval Constanţa,
- Damen Shypyards Group – Olanda, reprezentat în România de şantierul naval de la Galaţi şi în curând cel de la Mangalia,
- grupul Italian Fincantieri care deţine în România şantierele navale de la Tulcea şi Brăila
- STM din Turcia.

economica.net


Damen, Fincantieri şi Naval au depus oferta finală pentru construcţia corvetelor de 1,6 miliarde de euro. Pe 26 octombrie se anunţă câştigătorul


Marţi, 2 octombrie, s-au depus ofertele finale pentru desemnarea câştigătorului care va construi cele patru corvete militare din înzestrarea armatei române, corvete solicitate de NATO şi UE. Cei trei constructori internaţionali de nave care şi-au depus ofertele sunt:
- Damen Shypyards Group – Olanda, reprezentat în România de şantierul naval de la Galaţi şi mai nou, cel de la Mangalia,
- grupul italian Fincantieri care deţine în România şantierele navale de la Tulcea şi Brăila şi
- Naval Group din Franţa care s-a asociat cu Şantierul Naval Constanţa.

Pe 26 octombrie, de Sfântul Dumitru, se va anunţa ofertantul cu care se va intra în negociere finală. Este mult spus ofertantul final deoarece dacă nu se va cădea de acord cu caluzele contractuale, statul poate apela la următorul clasat în această etapă pentru negocieri. Practic, după negocierea directă cu ofertanţii va fi ales câştigătorul.

economica.net

Ionut

Licitatiile astea au un alt sistem/o alta procedura in afara SEAP? Putem sti si noi detalii din caietele de sarcini?

tom_sawyer

^^^
Quote from: TibiV on March 01, 2018, 11:35:16 AM
Quote
COMUNICAT NR. 55
Data: 01.03.2018

Iniţierea procedurii specifice de achiziţie pentru atribuirea acordului-cadru de furnizare a produsului ,,Corvetă Multifuncţională"
Anunţul de participare şi documentaţia de atribuire pentru această procedură au fost publicate pe pagina de internet al C.N. Romtehnica S.A., la adresa: http://www.romtehnica.com.ro/site/import/.

tom_sawyer

Stadiul procedurii de achiziție aferentă programului de înzestrare esențial "Corveta multifuncțională"

Procedura specifică de achiziție se află în acest moment în etapa de evaluare a ofertelor depuse în data de 2 octombrie 2018, în faza analizării ofertelor tehnice, ofertele financiare urmând să fie deschise de comisia de evaluare numai după finalizarea evaluării ofertelor tehnice.

[...]derularea procedurilor de clarificare a impus modificarea calendarului, noul termen estimat pentru finalizarea procedurii fiind 15 noiembrie 2018.

MApN

tom_sawyer

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a precizat miercuri că achiziţia corvetelor multifuncţionale este încă în procedură, care este auditată printr-un ordin al fostului ministru Mihai Fifor.

"Nu a fost finalizată, încă este în termen. Procedura este auditată printr-un ordin al fostului ministru. Când o să avem toate detaliile, o să venim cu noi informaţii, în câteva zile probabil", a precizat ministrul.

economica.net

tom_sawyer

Firma ce va livra cele 4 corvete militare va fi anunţată până cel târziu în 12 ianuarie - ministrul Apărării

El a admis că procedura specifică ar putea fi anulată în cazul în care, la finalul evaluării, ofertele nu corespund cerinţelor operaţionale sau dacă nu vor exista fondurile necesare semnării şi derulării contractului multianual.

economica.net