Forțele Navale Române

Started by Harry, January 19, 2014, 09:19:48 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Harry

QuoteSingurul subamarin militar al Romaniei, "Delfinul", ramas fara acumulatori in 1996, va fi reparat si trimis din nou in misiune in Marea Neagra.

Totodata, Ministerul Apararii a anuntat ca si una dintre fregatele Romaniei va intra in reparatii capitale, astfel incat capacitatea armamentului si a echipamentelor de lupta sa fie din nou la cote functionale, transmite TVR.
In ceea ce priveste singurul submarin al flotei romanesti, "Delfinul" a fost achizitionat de la rusi in 1986 si are la activ 67 de misiuni, prima dintre ele avand loc in 1989. El nu a mai fost folosit din 1996, cand a ramas fara acumulatori.

Reparatiile "Delfinului" se afla pe lista de prioritati a Ministerului Apararii, iar investitia in acumulatorii care ii sunt necesari pentru o noua misune va ajunge la 20 de milioane de euro.

SURSA

infraAdi_ro

Poiect: MApN intenţionează să cumpere patru nave militare, care ar urma să fie construite de Şantierul Naval Damen Galaţi

"MApN a lansat în dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Guvern prin care intenţionează să cumpere patru nave militare, care ar urma să fie construite în România în maximum şapte ani şi care vor fi puse la dispoziţia NATO. Impactul bugetar estimat pe cinci ani este de 3,6 miliarde de lei.
Navele militare sunt parte a programului "Corvetă Multifunţională", care fost propus pentru includerea în "Lista de Programe de Înzestrare Esenţiale" destinate să asigure interesele de securitate ale statului roman. Navele vor acţiona ca unitate multifuncţională de luptă într-o grupare sau separat şi vor constitui, alături de două fregate T22, prin rotaţie, un grup de nave care vor fi puse la dispoziţia NATO pentru îndeplinirea angajamentelor asumate de România.

Potrivit MApN, "dotarea forţelor navale române cu patru corvete multifuncţionale noi, moderne, interoperabile cu navele din dotarea altor state membre NATO, adaptate misiunilor actuale, constituie o necesitate strategică ce va trebui satisfăcută în cel mai scurt timp posibil. Prin dotarea cu corvete noi, luându-se în considerare durata de viaţă a acestora de aproximativ 30 de ani, care poate fi prelungită ulterior prin modernizări succesive, se asigură forţelor navale române certitudinea operaţională necesară pentru îndeplinirea corespunzătoare a misiunilor specifice pe termen mediu şi lung."

Corvetele din clasa SIGMA (Ship Integrated Geometric Modular Design Approach) - proiect 10514 vor participa la acţiuni militare şi operaţiuni de securitate maritime, la impunerea respectării legislaţiei naţionale şi internaţionale în apele teritoriale, la operaţiuni şi misiuni internaţionale şi vor asigura cercetarea permanentă a litoralului şi a Mării Negre, sprijinind celelalte categorii de forţe ale Armatei României.
Cele patru corvete noi urmează să fie construite de Şantierul Naval Damen Galaţi, care face parte din Damen Shipyards Group şi care a mai construit astfel de nave, fiind esenţial ca prima să intre în dotarea Armatei în doi ani şi jumătate de la semnarea acordului, iar celelalte trei în maximum şapte ani. Impactul bugetar estimat pe o perioadă de cinci ani ani este de 3,6 miliarde de lei.

MApN precizează că "pentru Armata României este fundamental ca realizarea lucrărilor de construcţie şi dotare a corvetelor să se facă în România, în vederea eliminării riscurilor care pot afecta îndeplinirea programului strategic de înzestrare ,,Corvetă multifuncţională" în termenele asumate şi satisfacerii cerinţelor de securitate a aprovizionării ale forţelor navale române/statului roman."

Proiectul de Hotărâre de Guvern privind construirea celor patru corvete şi achiziţia lor de către MApN este în dezbatere publică timp de zece zile, începând cu data de 2 noiembrie.

În acest moment, forţele navale române au în dotare patru corvete depăşite din punct de vedere tehnic şi operaţional, interoperabilitatea fiind limitată în raport cu navele altor state membre NATO. Resursa de viaţă a celor patru nave deja existente este epuizată, iar dotarea cu echipamente şi tehnică de provenienţă estică face ca modernizarea să nu mai fie fezabilă."

http://www.mediafax.ro/stirile-zilei/proiect-mapn-intentioneaza-sa-cumpere-patru-nave-militare-care-ar-urma-sa-fie-construite-de-santierul-naval-damen-galati-15906742
Romania are un viitor doar daca are prezent!

ghrt

Sigma 10514 (cred că) a fost deja livrată în Indonezia. Corvetele actuale sunt într-adevăr depăşite.
Probabil achiziţia este ca urmare a militarizării Mării Negre de către Rusia, în condiţiile în care, pentru a staţiona pe litoralul NATO, ambarcaţiunile militare trebuie să poarte pavilionul şi să fie operate de un stat riveran.
Cont (aproape) inactiv.

ion59

Conform producătorului, acestea sunt caracteristicile navei în discuție.

http://products.damen.com/en/ranges/sigma-frigate-and-corvette/sigma-frigate-10514

Este extrem de important că se fac în România, la Galați. Dacă se va merge pe această variantă!

Ionut

#4
^


Ionut

Guvernul a aprobat Hotărârea pentru achiziţia corvetelor multirol, care vor fi construite la Galaţi

Guvernul a aprobat, marţi, Hotărârea pentru achiziţia a patru corvete multirol, care vor fi produse la Şantierul Naval Damen Galaţi. Valoarea estimată a programului, pe întreaga perioadă de şapte ani, este de 1,6 miliarde Euro, inclusiv TVA, sumă în care sunt cuprinse şi achiziţia muniţiilor şi suportul logistic iniţial, care include şi instruirea echipajelor, precizează Guvernul.

Conform unui comunicat al Guvernului, prin actul normativ adoptat, Cabinetul a aprobat circumstanţele şi procedura specifică aferentă programului strategic de înzestrare "Corvetă multifuncţională" în vederea furnizării de către Damen Shipyards Group, prin Damen Schelde Naval Shipbuilding BV, a patru corvete din clasa SIGMA - proiect 10514, construite şi dotate în Şantierul Naval Damen Galaţi S.A., precum şi a suportului logistic iniţial.

Economica.net

Ionut

Merita si Marina Militara un thread, nu?
Navy.ro este site-ul oficial al institutiei.

Ionut

MApN: Programul de înzestrare cu corvete SIGMA a parcurs
o procedură de transparenţă decizională fără precedent în România


Ministerul Apărării Naţionale precizează că procedura de cumpărare a patru corvete SIGMA s-a făcut cu respectarea normelor legale româneşti şi europene, decizia fiind luată în mod transparent, astfel încât speculaţiile legate preţul de achiziţie care ar fi prea mare nu sunt justificate.  "Valoarea estimată a acestui program, pe întreaga perioadă de şapte ani, este de 1,6 miliarde Euro (cu TVA), sumă în care sunt cuprinse şi achiziţia muniţiilor şi suportul logistic iniţial, care include şi instruirea echipajelor. Ministerul nu a modificat aceste sume pe timpul procedurii de transparenţă decizională. Având în vedere forma standardizată a formularelor stabilite prin lege pentru publicarea în procedură de transparenţă a actelor normative, în prima formă a notei de fundamentare publicată pe site-ul MApN a fost precizat impactul bugetar (şi nu valoarea totală a contractului) pentru primii patru ani, care se situa la aproximativ 800 de milioane de euro. În urma consultărilor inter-instituţionale, având în vedere faptul că durata de derulare a contractului va fi de şapte ani, în vederea asigurării previzibilităţii resurselor financiare, s-a luat decizia precizării în cadrul notei de fundamentare a valorii totale a contractului, incluzând, aşa cum am precizat deja, toate dimensiunile proiectului (producţia propriu-zisă a navelor, achiziţia muniţiilor, suportul logistic iniţial şi instruirea echipajelor)", se arată în comunicat.

Derularea contractului cu Damen Shipyards Group, prin Damen Schelde Naval Shipbuilding BV, pentru producerea a patru corvete din clasa SIGMA - proiect 10514 în Şantierul Naval Damen Galaţi S.A., prezintă o serie de avantaje: producerea corvetelor la Galaţi asigură şi mentenanţa, după intrarea în exploatare, iar proiectul oferă oportunităţi de dezvoltare pe orizontală în industria românească de apărare.

News.ro

ion59

1.6 miliarde de euro e cam cât autostrada PiSi, parcă. Și ce mai discuții au fost pe acolo legate de bani și de oportunitate! Iar la o sumă similară, legată de achiziționarea unor nave militare, pe nimeni nu interesează subiectul! Tare ciudat. Iar aici toți banii sunt de la buget, nimic de la UE.

carutasul

1.6 e suma totală, deci cam 200 mil pe an, ceea ce nu mai sună aşa grav :)
Dar ramane de vazut daca se va si concretiza....

Harry

Distrugatorul american USS Porter a acostat in Portul Constanta









foto: U.S. Naval Forces Europe-Africa / U.S. 6th Fleet

Distrugatorul american USS Porter (DDG 78) a acostat in Portul Constanta.
Nava este un distrugator clasa Arleigh Burke echipat cu rachete RIM - 161 SM3.
Rachetele au capacitatea de a intercepta alte rachete balistice dar si de a distruge sateliti de pe orbita joasa a Pamantului.
Nava este prezenta la Constanta pentru a participa la exercitiul anual multinational Sea Shield.
Prezenta navei are rolul de a garanta si promova siguranta aliatilor Statelor Unite si stabilitatea in regiune.

Harry

Fragata canadiana HMS St. John a acostat in portul Constanta pentru a participa la exercitiul anual multinational Sea Shield.

HMS St. John (FFH 340) este o fregata din clasa Halifax intrata in serviciul marinei canadiene in 1996.
Nava este echipata cu torpile antisubmarin, rachete sol-sol, rachete sol aer, un tun de 57 mm si 8 tunuri 12.7mm.
De asemenea la bord se afla un elicopter CH-124 Sea King.

La ceremonia de primire a navei a fost prezent si Excelenta Sa, Ambasadorul Canadei la Bucuresti, domnul Kevin Hamilton.

Redam integral declaratia acestuia:

"I wish to extend my sincere thanks to Commander Gillis and everyone aboard the Royal Canadian Navy frigate HMCS St. John's for hosting myself and our friends from the Romanian Armed Forces yesterday in Constanta.
It was a privilege to join Romania's Naval Chief, Vice Admiral Mirsu, and several other distinguished guests from the Romanian Armed Forces for a productive working visit aboard the St. John's.
Canada and Romania are strong NATO Allies, working together on land, air, and sea to preserve our common security, and to provide ongoing reassurance the entire Atlantic Alliance."



foto: Kevin Hamilton | twitter

TibiV

Quote from: Harry on February 05, 2017, 08:05:03 PM
8 tunuri 12.7mm.

Alea sunt mitraliere, nu tunuri.
Sunt ceea ce in anglo-saxona se numeste "50 calibre machine guns".
Este calibrul standard de mitraliera grea, care in WWII echipa avioanele de vanatoare, iar astazi este mitraliera exterioara standard de pe tancuri (cea de sus, de deasupra turelei).

Cel mai mare calibru de mitraliera uzuala este 14,5 mm (TAB-ul are asa ceva, dar inchizatorul singur are vreo 2 kg, si nu vrei sa stai langa ea cand trage. Eu am stat... :D )
Cel mai mic calibru de tun este 20 mm. si a fost folosit pe scara larga in WWII in bateriile de aparare antiaeriana apropiata a aerodroamelor militare, de regula in sisteme cu 2 sau 4 tevi.
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Harry

^^ corect, my bad :D

====================

Cei aproximativ 500 de militari din Forţele Terestre ale SUA, dislocate în Europa, fac parte din Batalionul 1 ,,Vulturii luptători" (,,Fighting Eagles") şi au în dotare tancuri M1 Abrams, mașini de luptă a infanteriei M2 Bradley şi obuziere autopropulsate calibrul 155 mm M109A6 Paladin.

La începutul săptămânii viitoare vom fi prezenți la Baza Aeriană "Mihail Kogălniceanu" și vă vom ține la curent cu activitățile de descărcare a echipamentului militarilor americani sosiţi în România ca parte a angajamentului Statelor Unite ale Americii în asigurarea securității flancului estic al NATO, din cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve.


AlexxC

Ieri ora 16:00 un tren cu tancuri americane in zona Secuienii Noi(Neamt) se deplasa pe M500 spre sud in directia Bacau.
Posibil sa fie vorba despre fortele amintite in postul anterior.