News:

API te vrea în echipa din București!

Main Menu

Industria in Romania

Started by Ionut, November 15, 2016, 10:42:12 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

adiarc

cred ca ar fii f importantcsa se axeze pe export in tari africane,orient,partial Asia.Nu inseamna ca tractorul nu e ok,dar pt moment nu face fata cu piata vestica ( mai ales la imagine)
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

tom_sawyer

Si despre industria alimentara:

Brandul de îngheţată Betty Ice s-a dus la Unilever

Unilever a anunţat ieri că achiziţia producătorului de îngheţată Betty Ice a fost finalizată, după semnarea acordului celor două părţi în ianuarie 2018. Totodată, compania susţine că a primit şi avizul Consiliului Concurenţei pentru a prelua compania românească.

Tranzacţia este evaluată la circa 100 mil. euro, conform datelor ZF.

Compania Betty Ice a fost înfiinţată în anul 1994 de antreprenorul român Vasile Armenean, iar astăzi este cel mai important producător local de îngheţată din România, cu o cifră de afaceri totală de 30 de millioane de euro. Compania deţine o fabrică în Suceava şi are peste 180 de chioşcuri de îngheţată deschise pe timpul verii. Betty Ice are 760 de angajaţi în România.

ZF

Ionut

Alte promisiuni...




Noul proprietar ArcelorMittal: Vom face investiţii semnificative în România

Industriaşul britanic Sanjeev Gupta, noul proprietar al ArcelorMittal Galaţi, a susţinut, vineri, că GFG Alliance va face investiţii semnificative în România, care vin să completeze planurile de dezvoltare ale combinatului siderurgic. Declaraţiile de vineri urmează întâlnirii pe care Sanjeev Gupta a avut-o în aceeaşi zi cu prim-ministrul Viorica Dăncilă, în Bucureşti, în timpul căreia au discutat despre oportunităţile de investiţie din partea GFG în domenii precum energie, infrastructură şi servicii financiare. De asemenea, la întâlnire a participat Viorel Ştefan, viceprim-ministrul. Sanjeev a descris întâlnirea cu premierul României ca ,,deosebit de încurajatoare" şi a menţionat că este determinat să construiască o prezenţă puternică a grupului în România, pe care o consideră o ţară cu ,,un mare potenţial de creştere".

Dăncilă a discutat cu Sanjeev Gupta detalii referitoare la noul program, destinat să susţină parteneriatul public-privat, şi şi-a exprimat interesul de a fi implicată în aceste planuri. În plus, Gupta şi-a luat angajamentul de a investi în abilităţile legate de industrie a tinerei generaţii.

Liberty House, parte a alianţei mondiale GFG, care aparţine omului de afaceri Sanjeev Gupta, a anunţat, la 12 octombrie, că va prelua ArcelorMittal Galaţi, alături de alte trei unităţi din Europa. Oficialii grupului britanic Liberty House au anunţat, la 26 octombrie, că au în plan să majoreze capacitatea de producţie anuală a combinatului siderurgic ArcelorMittal de la Galaţi cu 1 milion de tone, până în anul 2021-2022, care ar ajunge astfel la 3 milioane de tone de oţel, anual. Tranzacţia se va finaliza la începtul anului viitor, iar Liberty a anunţat că va investi peste 300 de milioane de euro, pentru a majora capacitatea de producţie a combinatului cu peste 50%, până la aproximativ trei milioane de tone anual.

Reprezentantul grupului britanic a mai spus că investiţia de la Galaţi, cel mai probabil, va include repornirea unuia dintre furnale. Totodată, acesta va explora şi posibilitatea de a reporni cel de al treilea furnal sau de a instala un cuptor cu arc electric ce ar folosi ca materie primă fier vechi, proces tehnologic care este în linie cu strategia Greensteel a companiei pentru o dezvoltare sustenabilă.

Mediafax

Ionut

Producţia industrială încetineşte şi pune sub semnul întrebării creşterea economică. Miercuri vom afla cum am stat în T3/2018

Potrivit datelor publicate ieri de INS, producţia industrială a fost, la nouă luni, an/an, mai mare cu 4,1% (serie brută), graţie creşterilor industriei prelucrătoare (plus 5%) şi industriei extractive (plus 1,2%), potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică. Creş­terea este bună, dar nu în măsură să susţină pretenţia oficială de evoluţie a PIB de peste 4% în 2018. ,,Producţia industrială confirmă perspectivele slabe ale avansului PIB-ului în TIII/2018 şi ne aşteptăm ca avansul să scadă la 3%. Prognoza actualizată a creşterii oficiale este prea optimistă", comentează Ciprian Das­călu, economist-şef al ING, într-un raport către investori.

INS va publica mâine datele privind evoluţia economiei în trimestrul al treilea şi pe primele trei trimestre din 2018. Este o statistică crucială, având în vedere că bugetul pe 2019 va fi făcut pe aceste date. Comisia Naţională de Prognoză a coborât, săptămâna trecută, prognoza de creştere economică de la 5,5% la 4,5%, dar economiştii cred că şi aceasta este prea optimistă. ,,În ciuda indicatorilor de încredere marginal îmbunătăţiţi, industria românească a încheiat slab trimestrul al treilea", comentează Dascălu.

ZF

Ionut

Sanjeev Gupta, Sidex Galaţi: Vrem să furnizăm tablă pentru fabricile Renault şi Ford din România

Omul de afaceri indian Sanjeev Gupta, care cumpără combinatul siderurgic Sidex Galaţi, a spus în cadrul unui interviu pentru ZF că vrea să exploreze toate oportuni­tă­ţile din România pentru fiecare ramură a afacerilor gru­pului pe care îl controlează, inclusiv să furnizeze produse cu valoare adăugată pentru industria auto din România, reprezentată de Ford la Craiova şi Renault la Piteşti.

,,Sunt primele zile aici pentru noi în România, dar ce pot spune este că 100% vom explora toate oportunităţile din industria auto (fabricile Renault şi Ford – n.red.), pentru că este, de asemenea, o parte che­ie a strategiei noastre. În Ma­rea Britanie suntem un furnizor im­portant pentru industria auto, atât de componente de aluminiu, cât şi de oţel. Vrem şi în România să fa­cem acelaşi lucru ca şi în Ma­rea Britanie. România are anu­mite avantaje cheie în ceea ce priveşte industria auto. Aceasta este legată foarte mult de cos­turi. Să fii prezent în Europa şi să ai o bază de cost bună este o oportu­nita­te cheie. Alte ţări din regiune au valorificat deja acest avan­taj, însă România nu, dar noi inten­ţionăm să examinăm acest lucru."

Combinatul din Galaţi ar avea nevoie de investiţii suplimentare pentru a putea furniza tablă galvanizată pentru industria auto din România. În acest moment, Renault, pentru fabrica de la Piteşti, importă cea mai ma­re parte a tablei galvanizate din Slovacia.

ZF

Balto

Oltchim SA și-a dublat profitul net în acest an, cel mai bun rezultat de la intrarea în insolvență ,însă profitabilitatea din T3 a suferit ca urmare a majorării prețului materiilor prime și electricității

Oltchim SA a înregistrat în primele trei trimestre ale acestui an cele mai bune rezultate de la intrarea în procedura insolvenței, raportând o dublare a profitului net, de la 39 de milioane lei în perioada similară a anului trecut la 84 milioane lei (18 milioane euro). Rezultate mai bune fuseseră raportate doar în 2015, însă în acel an profitul a fost doar scriptic și determinat de anularea datoriilor conform planului de reorganizare. Oltchim și-a majorat cifra de afaceri cu 16%, aceasta atingând la finalul primelor 9 luni ale acestui an o valoare de 833,5 milioane lei (179 miloane euro). Creșterea cifrei de afaceri a fost determinată în principal de creșterea prețurilor de vânzare la toate categoriile de produse comercializate ca urmare a creșterii cotațiilor internaționale precum și de creșterea cantităților de produse finite vândute, la produsele clorosodice și oxo-alcooli.

Profit.ro
Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)

Balto

Bosch a primit autorizația de construcție a fabricii de mașini de spălat din Simeria. Investiție de 110 milioane euro

Producătorul de aparatură electrocasnică BSH Hausgeräte, companie a grupului german Bosch, va investi aproximativ 110 milioane de euro în noua fabrică de mașini de spălat din Simeria, autorizația de construire fiind semnată luni de primarul localității, Emil Rîșteiu, care a precizat că investiția va genera peste 700 de locuri de muncă în plan local. Noua fabrică a fost anunțată de la finele anului trecut. Pentru acest proiect, Bosch a cerut ajutor de stat. Constructorul va trebui să înceapă investiția în următoarele 12 luni și să încheie, ulterior, lucrarea în maximum 2 ani, termen care poate fi însă prelungit. După construirea unor noi facilități de producție, fabrica va avea începând cu 2022 o capacitate de producție anuală de peste 1 milion de mașini de spălat pentru piața europeană.

Profit.ro
Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)

rota

O fabrică de senzori pentru industria spaţială s-a deschis la Timişoara

La Timişoara s-a deschis, miercuri, prima fabrică din România a concernului american TE Connectivity, o investiţie de 6 milioane de euro, care va produce senzori utilizaţi în industria aeronautică mondială, cât şi pentru zona de automotive, medicală şi electrocasnice.

Toată producţia de senzori de la Timişoara este destinată exportului, însă aceştia pot ajunge în produse finite livrate şi pe piaţa românească, de exemplu, în electrocasnice.


Economica
Bucovina sustine autostrada A7
Pariu 500 lei: UMB termina tot Buzău - Focșani, 4 loturi, 82 km pana in 5 iulie 2025!

tom_sawyer

E oficial: Preluarea Oltchim de către Chimcomplex a fost aprobată de către Consiliul Concurenţei

Procedura de privatizare a fost finalizată anul trecut, iar principalele active au fost adjudecate de Chimcomplex, pentru suma de 127 de milioane de euro.

Chimcomplex SA face parte din grupul industrial român Serviciile Comerciale Române, controlat de Ştefan Vuza, şi activează exclusiv în domeniul fabricării de produse chimice.

În iulie, Comisia Europeană şi-a dat acordul preliminar pentru preluarea Oltchim de către Chimcomplex, iar, în luna august, Consiliul Concurenţei a anunţat că analizează această tranzacţie.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Chimcomplex, Virgiliu Băncilă, a declarat ca are în plan să relanseze producţia de PVC, material care nu se mai fabrică în România.

economica.net

tom_sawyer

Israelienii de la Elbit au deschis a patra fabrică în România: Va produce turele și prima comandă va fi pentru transportoarele blindate Piranha 5

​​Compania israeliană Elbit Systems a inaugurat marți cea de-a patra unitate de producție și integrare de sisteme terestre de apărare din România.

Amplasată în cadrul platformei industriale Măgurele, noua fabrică va fi centru de producție și integrare pentru turelele și stațiile de luptă contractate de Elbit Systems în cadrul unor programe locale, dar și ca hub regional conceput să acopere cererea de astfel de sisteme pentru alte țări.

O primă comandă de turele va fi pentru transportatoarele blindate Piranha 5, în cadrul contractului pe care armata română îl derulează cu americanii de la General Dynamics.

Elbit Systems operează în România de 25 de ani, fiind un furnizor tradițional al Ministerului Apărării Naționale, în strânsă colaborare cu companii din industria locală către care a facut transfer de tehnologie - Aerostar Bacău, IAR Brașov, Avioane Craiova, PRO Optica, MFA Mizil, ROMARM și alții.

Elbit Systems a participat ca furnizor principal la programe majore de modernizare a armatei române: pentru forțele aeriene – (MIG-21 Lancer, PUMA-Socat, IAR-99 Șoim, EW-C130), pentru forțele terestre (LAROM, Pirahna), pentru forțele navale (Puma-Naval și simulatoare navale), etc.

Pentru a onora contractele încheiate cu Ministerul Apărării Naționale, Elbit Systems, în calitate de acționar unic a pus bazele a trei companii românești:

- Simultec (Măgurele) – Produce simulatoare pentru forțele aeriene, terestre și navale, dezvoltă programe software și integrare hardware.
- A/E Electronics (Bacău) - Produce și testează subansamble electronice, cu destinație militară și civilă
- Elmet (Bacău) - Produce sisteme și subsisteme electromecanice , printre care și turele cu echipaj și telecomandate (12,7mm/25mm/30mm)

HotNews.ro a scris în luna mai din acest an că armata română derulează un contract cu americanii de la General Dynamics pentru 227 de transportoare blindate 8X8 Piranha 5, iar până în ianuarie 2019 ar trebui să primească primele 36 de platforme. Dintre acestea, 30 vor fi echipate pentru luptă cu turela UT-30 cu tun de 30 de mm produsă de israelienii de la Elbit, au confirmat atunci pentru HotNews.ro reprezentanții companiei prezenți la BSDA 2018. Unitățile Piranha 5 cu turela Elbit cu tun de 30 mm nu vor fi echipate cu rachete anti-tanc, așa cum HotNews.ro a mai scris, iar pe alte unități Piranha vor fi montate turele mai mici, produse tot de Elbit, cu mitralieră de 12,7 mm.

hotnews.ro

Balto

Vânzarea activelor Oltchim a fost finalizată. Vuza a transferat în Olanda controlul juridic direct asupra Chimcomplex

Oltchim a finalizat contractul de vânzare de active încheiat cu Chimcomplex Borzești, prin încasarea integrală a prețului tranzacției și prin transferul dreptului de proprietate asupra activelor, începând cu finele ultimei săptămâni. Prețul stabilit prin contract a fost de 127 milioane euro plus TVA.
Pachetele de active transferate către Chimcomplex S.A. sunt Clorosodice, Oxo-alcooli, Polioli, Servicii pe teren, Vagoane și VCM/PVC 1. Activele includ terenuri, clădiri, investiții în curs de execuție, drepturi de proprietate intelectuală și alte bunuri mobile reprezentând în principal utilaje, echipamente, tehnologii și orice alte bunuri similare necesare procesului de producție. Totodată, un număr de 1.164 salariați au acceptat încheierea de contracte individuale de muncă cu cumpărătorul Chimcomplex. În urma acestei tranzacții, Oltchim va rămâne cu active în conservare, pentru care se vor continua procedurile prevăzute prin planul de reorganizare.

Profit.ro
Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)

tom_sawyer

^ o buna parte din banii pentru cumpararea Oltchimului sunt imprumutati de la banca ruseasca VTB.

Ionut

Industria românească a accelerat în octombrie, cu un avans de 3,5%

Industria, sector care reprezintă aproape un sfert din economia românească, a înregistrat în octombrie o creştere a producţiei cu 3,5%, serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, ritm crescut faţă de cel din luna precedentă, arată datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS). În octombrie, faţă de luna corespunzătoare din anul trecut, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 3,5%, susţinută de creşterile din industria prelucrătoare (+4,2%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+1,7%). Industria extractivă a scăzut cu 3,1%.

În primele zece luni, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 4%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, datorită creşterilor industriei prelucrătoare (+4,9%) şi industriei extractive (+0,7%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 0,2%.

News.ro

frunzaverde

^
Totdeauna cand te uiti la serii lunare din astea, seria ajustata e cea mai interesanta. Exista diferente mari de sezonalitate si de productivitate atat intre luni (in multe industrii ianuarie-februarie sunt moarte) cat si intre aceiasi luna doi ani la rand (numar diferit de weekenduri, sarbatori etc.).
Cand esti amenintat cu ban permanent pentru ca ai criticat pozitia publica a unui politician, nu se mai poate numi conversatie sau forum, ci campanie electorala. Imi pare rau, dar din pacate, sunt nevoit va urez la revedere!

tom_sawyer

Quote from: Harry on May 24, 2018, 07:15:15 PM
Wielputz Automotive a început construcția unei fabrici noi in parcul industrial Craiova. Intr-o prima faza vor fi 300 de angajați. Astăzi, am prezentat angajatorilor facilitățile fiscale pe care le face guvernul: ajutor de stat pentru investiții și subvenționarea locurilor de munca prin programele de stagiu și ucenicie care presupun ca statul asigura angajatorului salariul minim pe economie pentru fiecare angajat care va fi calificat la locul de munca.

Wielpütz Automotive din Germania renunță la fabrica din Craiova

Compania Wielpütz Automotive din Germania nu mai construiește la Craiova fabrica de 10 milioane de euro, așa cum anunțase la începutul acestui an. Urma să angajeze 500 de oameni, iar o parte dintre ei deja lucrau de câteva luni în Germania. Acum s-au întors acasă, informează corespondentul Digi24 Craiova

În urmă cu două zile, germanii au anunțat însă că au intrat în insolvență și nu mai vin la Craiova.


digi24.ro