News:

.

Main Menu

Industria in Romania

Started by Ionut, November 15, 2016, 10:42:12 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

istvan78

Pai de asta am postat si linkul la descrierea tehnologiei, sa fie clar ca se proceseaza paie si tulei/coceni.
Tehnologia e foarte noua, din cate imi dau seama ar fi una dintre primele instalatii la scara comerciala din Europa.

Harry

Nu e asa noua. Prima astfel de fabrica/rafinaria de la noi din tara s-a deschis in 2009. Undeva pe la Braila parca.

istvan78

#152
Interesant... ai vreo sursa online?

Ca daca e vorba despre asta, atunci e nu e de loc comparabila. Rafinariile de bioetanol traditionale fermenteaza amidon/zaharuri naturale din cereale, cartof, sfecla de zahar, trestie de zahar sau fructe. Adica folosesc materie prima care ar putea fi folosita direct ca hrana pt. oameni.

Tehnologia sunliquid si alte cateva din gama "cellulosic bioethanol" proceseaza celuloza si hemiceluloza din plante, adica folosesc paie, tulei de porumb, lemn, iarba energetica, etc... adica biomasa care NU are valoare ca hrana.

Harry


Balto

Decizie: Uzina Timpuri Noi, o legendă a industriei românești, înființată în 1864, a intrat în insolvență. Litigiu cu SIF Muntenia

Uzina Timpuri Noi a intrat în insolvență, decizie semnată de instanță. O legendă a industriei românești, înființată în 1864, aceasta a trecut prin naționalizare (1948), privatizare (2003) și relocarea integrală a activității din București în localitatea Jilava, după vânzarea fostei platforme industriale din Capitală către IKEA (2011), activitatea fiind însă oprită de facto încă din vara anului 2015.. Printre acționarii semnificativi este și Gheorghe Ionescu, tatăl lui Bogdan Ionescu, fostul soț al Elenei Băsescu. Compania a fost naționalizată în 1948 și a ajuns una dintre cele mai importante structuri industriale din perioada comunistă, cu peste 2.700 de salariați. Atunci, uzina Timpuri Noi era unicul producător de compresoare de mică și medie capacitate pentru piața din România și CAER.

profit.ro
Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)

Balto

O nouă companie cade: Fabrica de sticlă Avrig, cu istorie din 1625, cumpărată de francezii producători ai sticlăriei Luminarc și cedată unei firme din Insulele Virgine Britanice, se pregătește de insolvență

Fabrica de sticlă Avrig (Sibiu), cu o istorie datând din 1625, cumpărată în 2004 de compania franceză ARC International, producător al sticlăriei Luminarc, pentru circa 2 milioane de dolari și transferată ulterior în proprietatea unei firme înregistrată în Insulele Virgine Britanice, Vois Group Limited, se pregătește să își ceară insolvența cu argumentul că a intrat în incapacitate de plată, compania acumulând datorii de 10,7 milioane lei și funcționând în ultimii 5 ani pe pierdere. În ultimii ani, compania a avut afaceri relativ constante, în jurul a 8,5 milioane lei, dar a funcționat cu o pierdere anuală de circa 500.000 lei, numărul de angajați însă aproape dublându-se, de la 71, în 2015, la 137 anul trecut.

Profit.ro
Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)

Ionut

RAPORT: În luna august, creşterea în industrie s-a apropiat de zero. Activitatea a atins nivelul cel mai slab din ultimele 7 luni

Industria românească a înregistrat o creştere apropiată de zero în luna august, nivelul cel mai slab din ultimele 7 luni, iar aşteptările managerilor scad tot mai mult, potrivit barometrului industrial lunar efectuat de IRSOP şi SNSPA şi publicat luni. În fiecare lună, IRSOP şi SNSPA întreabă un eşantion de manageri dacă în firma lor producţia, comenzile, stocurile, angajările şi alţi parametrii au crescut sau au scăzut faţă de luna precedentă. Un index bazat pe raportul net dintre răspunsuri semnalează expansiune dacă trece de 50 de puncte şi contracţie dacă scade sub 50.

News.ro

tom_sawyer

Firma austriacă Dunapack Rambox începe construcţia unei fabrici de ambalaje de carton ondulat la Bolintin-Deal, investiţie de 45 milioane de euro

Investiţia de 45 milioane de euro va crea 150 de noi locuri de muncă, potrivit companiei.

Noua unitate de producţie Dunapack Rambox va funcţiona în mod complementar cu cea existentă din Sfântu Gheorghe, Covasna, care urmează să beneficieze de un upgrade tehnic semnificativ. Fabrica din Bolintin este programată să-şi înceapă activitatea operaţională în iunie 2019.

Fabrica din Bolintin Deal va asigura producţia de cutii de carton ondulat de înaltă calitate, ambalaje industriale de mari dimensiuni, ambalaje pentru comerţul cu amănuntul şi e-commerce, precum şi o gamă largă de soluţii de ambalare cu o calitate superioară.

Dunapack Packaging face parte din grupul de firme Prinzhorn Group, care are 6.600 de angajaţi în 15 ţări, unul din cei mai mari jucători europeni în industria ambalajelor, producţiei de hârtie şi reciclării. Cu o cifră de afaceri anuală de 1,4 miliarde de euro, grupul este pe locul trei în Europa pe acest segment.

news.ro

tom_sawyer

Policolor va creşte capacitatea de producţie cu 130% în noua fabrică din Bucureşti, construcţia se va finaliza în primăvara lui 2019

Policolor, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de lacuri şi vopsele, a anunţat miercuri finalizarea lucrărilor la structura de rezistenţă a noii fabrici ce se construieşte pe un teren de 2,5 hectare în vestul Bucureştiului, şi care va fi finalizată în luna aprilie a anului viitor, capacitatea de producţie urmând să crească de la 11.000 de tone/an în prezent, la 26.000 de tone/an din 2019.

"Aici vor fi produse vopsele, tencuieli, emailuri, lacuri, precum si produse conexe acestora (grunduri, amorse etc.), iar valoarea investitiei se ridica la 5,4 milioane euro", a anunţat miercuri compania.

news.ro

tom_sawyer

Quote from: tom_sawyer on August 22, 2018, 09:33:12 PM
Quote from: tom_sawyer on June 21, 2018, 08:36:15 PM
JSW Steel, cel mai mare producător de oțel din India, va depune o ofertă pentru preluarea fabricii ArcelorMittal Galați, au declarat trei surse pentru Reuters, și va intra în competiție cu companiile Metinvest din Ucraina și cu Marcegaglia din Italia.
Quote from: tom_sawyer on June 28, 2018, 08:52:54 PM
Situaţia Sidex: British Steel şi doi producători mari din Turcia se interesează de Sidex, însă decizia este la Mittal

Două grupuri britanice, interesate de preluarea combinatului siderurgic ArcelorMittal din Galați 
Greybull Capital, care deține British Steel, și grupul industrial britanic și metalurgic Liberty House sunt interesate de preluarea oțelăriilor ArcelorMittal din România și Cehia, scrie, citând două surse apropiate dosarului, Financial Times, preluat de zonebourse.com   
hotnews.ro

ArcelorMittal a vândut combinatul siderurgic de la Galaţi companiei metalurgice Liberty House Group, controlată de un om de afaceri indian.

ArcelorMittal a vândut unitatea siderurgică de la Galaţi, la pachet cu ArcelorMittal Ostrava (Cehia), ArcelorMittal Skopje (Macedonia) şi ArcelorMittal Piombino (Italia), potrivit unui comunicat al grupului siderugic. Cumpărătorul este firma metalurgică britanică Liberty House Group.

Liberty House Group, fondată în 1992 de Sanjeev Gupta, în Regatul Unit al Marii Britanii, este o companie metalurgică. Are sediul central la Londra și filiale în Hong Kong, Singapore şi Dubai. Sanjeev Gupta a fost indicat, în primăvară, de Forbes drept posibil cel mai ambițios industriaș din lume, după ce a cheltuit aproximativ 770 de milioane de dolari pentru achiziții din Marea Britanie între 2013 și 2017. Compania comercializează metalele feroase și neferoase şi activează şi pe piaţa de reciclare a metalelor, producția de oțel și aluminiu.

Încheierea tranzacției este condiționată de aprobarea C.E. precum și de concluziile consultărilor de informare cu Comitetele de Întreprindere la nivel european și local.

Adăugarea acestor combinate siderurgice depăşeşte dublul capacităţii de producţie de oţel la nivel global a grupului Liberty, care deja deţine o poziţie puternică în Regatul Unit, în calitate de furnizor de oţel şi aluminiu în industria auto, aviaţie şi în sectoare de inginerie specializate precum şi în Australia ca furnizor de oţel pentru construcţii şi infrastructură. Grupul furnizează oţel pentru industria auto, şi alte industrii, din SUA.

Grupul Liberty face parte din Alianţa GFG, un grup mondial de întreprinderi din industria energetică, minieră, metalurgică, inginerie, logistică şi servicii financiare, cu sediul la Londra, cu centre suplimentare în Dubai, Hong Kong, Singapore, Sydney, Paris şi New York şi o prezentă în aproximativ 30 de ţări la nivel mondial. Alianţa, care are un efectiv de angajaţi de aproximativ 14.000 persoane şi o cifră de afaceri ce depăşeşte 15 miliarde de dolari, include întreprinderi industriale şi metalurgice integrate sub marca "Liberty", un grup de resurse, energetic, transport şi infrastructură sub marca "SIMEC", precum şi Wyelands, o filială bancară şi financiară, precum şi o filială imobiliară, JAHAMA Estates.

economica.net

Ionut

Valoarea unei secunde pentru marile companii româneşti: Petrom caştigă 88 de lei, Dacia 14 lei

Într-o singură secundă companiile din top 10 după cifra de afaceri realizează profituri de 2 până la 76 de lei şi realizează cifre de afaceri ce încep cu 200 de lei şi ajng la 733 de lei, conform calculelor realizate de Mediafax. Şi profiturile şi cifrele de afaceri pe secundă au crescut, în anul precedent companiile înregistrând câştiguri care se situau între 2 lei şi 29 de lei şi o cifră de afaceri de între 132 de lei şi 658 de lei.

Detalii pe ZF

Ionut

RAPORT: În luna septembrie, industria şi-a revenit, dar fluxul comenzilor noi a adus şi creşterea costurilor şi a importurilor

Industria românească a înregistrat o o revenire în luna septembrie, după patru luni de activitate slabă, dar fluxul comenzilor noi a adus şi creşterea costurilor şi a importurilor, urmate de preţuri mai mari la produsele industriale, potrivit barometrului industrial lunar efectuat de IRSOP şi SNSPA şi publicat luni. În fiecare lună, IRSOP şi SNSPA întreabă un eşantion de manageri dacă în firma lor producţia, comenzile, stocurile, angajările şi alţi parametrii au crescut sau au scăzut faţă de luna precedentă. Un index bazat pe raportul net dintre răspunsuri semnalează expansiune dacă trece de 50 de puncte şi contracţie dacă scade sub 50.

Volumul producţiei a crescut de la 51 în august la 57 în septembrie şi este acum cu 1 punct peste media primelor opt luni din 2018. Stocurile au crescut şi ele de la 47 la 49, pe fondul achiziţiilor de materiale şi a plusului de activitate, potrivit raportului. Comenzile noi şi-au revenit mai puternic decât volumul producţiei, ele ieşind din zona negativă de 49 de puncte în august ;i urcând la 59 în septembrie.

News.ro

Ionut

Grupul britanic care preia ArcelorMittal are în plan creşterea semnificativă a producuţiei combinatului din Galaţi

Oficialii grupului britanic Liberty House au anunţat, vineri, că au în plan să majoreze capacitatea de producţie anuală a combinatului siderurgic ArcelorMittal de la Galaţi cu 1 milion de tone, până în anul 2021-2022, care ar ajunge astfel la 4 milioane de tone de oţel, anual. Liberty, parte a alianţei mondiale GFG, care aparţine omului de afaceri Sanjeev Gupta, a anunţat, la 12 octombrie, că va prelua ArcelorMittal Galaţi, alături de alte trei unităţi din Europa. Oficialii Liberty House şi-au mai arătat intenţia de a investi în producţia primară de oţel şi în cea de rulouri laminate la cald, în cursul unor întâlniri cu reprezentanţi ai echipei de management şi ai sindicatelor de la Galaţi.

Mediafax

tom_sawyer

^ numai ca la Galati se produc anual cam 2 milioane de tone