Autostrada A13 Sibiu-Bacău

Started by Ionut, March 12, 2014, 10:38:16 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

tom_sawyer

danutzu_1069

"... nu suntem împotriva autostrăzii..." dar sa nu treacă pe aici..  :lol:  :lol:

Știe cineva ce nemulțumiri sunt acolo?

Dragos_R

Vezi 2 pagini mai in urma ce a postat pista_bacsi, info + schita, la finalul paginii.

danutzu_1069

A, am citit la vremea respectiva, dar nu mi-a ramas... :-[

pista_bacsi

Am atașat o imagine și textul din comunicatul din 2022 cu privire la certificatul de urbanism. E mai clara un pic vecinătatea UAT-urilor Ilieni și Ozun.

Powered by API/PUM imgur uploader

QuoteTraseul autostrăzii Brașov-Sf. Gheorghe-Tg. Secuiesc-Bacău a fost finalizat. Astfel, din cei 162 km de autostrăzi, 76 km va traversa județul nostru. Pentru tronsonul din județul Covasna, Consiliul Județean Covasna a eliberat certificatul de urbanism, în scopul elaborării studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic de execuție.

,,Este foarte importantă pentru noi această autostradă deoarece DN11, tronsonul Brașov-Tg. Secuiesc, este deosebit de aglomerat - zilnic trec peste 15 mii de mașini pe acolo. În cea mai mare parte, circulația se desfășoară cu câte o bandă pe sens. Pentru Județul Covasna, A13 este esențial și pentru că va asigura legătura directă cu aeroportul internațional din Ghimbav. În repetate rânduri am purtat discuții privind traseul acestei autostrăzi cu toți reprezentanții autorităților locale. Conform traseului final, autostrada va intra în județ în zona Dobolii de Jos, ieșirea fiind în zona Brețcu. Vorbim de o lungime de aproximativ 76 de km. Suntem încrezători că în curând se va realiza și proiectul tehnic de execuție și se va începe construcția în sine" – a precizat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

În județul Covasna, A13 va străbate teritoriul următoarelor UAT-uri: Ilieni, Sfântu Gheorghe, Ozun, Reci, Ghidfalău, Moacșa, Boroșneu Mare, Dalnic, Cătălina, Tg. Secuiesc, Turia, Sânzieni, Lemnia, Mereni și Brețcu. De asemenea, în cadrul proiectului, vor fi construite 6 noduri rutiere: la Chilieni, Sfântu Gheorghe, Reci, Tg. Secuiesc Vest și Tg. Secuiesc Nord, Lemnia. Din punctul de vedere al reliefului, porțiunea Brașov-Brețcu este cel mai ușor de realizat.

Proiectul autostrăzii Brașov-Bacău reprezintă una dintre prioritățile rutiere ce urmează a fi implementate și face parte din lista de proiecte prioritare a Master Planului General de Transport al României. A13 este parte din rețeaua TEN-T Comprehensive a României și, alături de viitorul sector de autostradă dintre Sibiu-Brașov, va asigura conectivitatea rutieră dintre Europa Centrală și regiunea Moldova.

https://www.cjcv.ro/ro/a-fost-eliberat-certificatul-de-urbanism-pentru-partea-covasneana-a-a13.html

PaulS

FlyAbove
Autostrada A13 Sibiu - Fagaras | 4.02.2025 | Lot 3 | Sambata de Jos - Oltet

SILVIUFG

Multumesc pentru share!! Pe partea brasoveana a lotului 3 se lucreaza mult mai bine decat in zona ,,sibiana".

cfdp

Deci asa ar fi aratat harta daca nu era 1918? Interesant ca exista editata.

rocklee

SILVIUFG...pe cand o filmare si la centura Făgăraș  :o  ;)

GIV

@cfdp si forumul era in aceiasi limba :lol: 

JohannDB

OFF TOP....."""..pe cand o filmare si la centura Făgăraș"""
   Din ce am văzut recent în zonă impresia mea e că se cam lălăie la acest moment... Am vrut odată, liber fiind pe drum, s-o iau pe "centura Făgăraș", dar am renunțat....
În schimb mă irită girațiile de intrare/ieșire........

pasadia

Feri

Interesant de văzut dacă pentru Brașov - Făgăraș a rămas proiectarea completă pe contractul în derulare cu Search, sau s-a modificat și trece în contractul de execuție ca în alte cazuri.

Declarația lui @cutter din funcția de ministru, la momentul semnării -august21:
La fel ca A7 – Autostrada Moldovei, Făgăraș-Brașov va beneficia de o proiectare completă și complexă, la cheie. Asta înseamnă că la finalizarea acestui contract se va licita direct execuția lucrărilor (adică utilaje în teren din prima zi).
sursa

pista_bacsi

Momentan cred ca e, dar dacă se va scoate vom afla doar după ce trece termenul.

Quote from: pista_bacsi on January 17, 2025, 11:17:53 AMNoile termene pentru Brasov-Fagaras sunt SF trimestrul 2, PT trimestrul 4. Din pacate investigatiile geotehnice nu sunt finalizate, dar pe cestrin apare ca "AU FOST FINALIZATE INVESTIGATIILE GEOTEHNICE. IN CURS DE FINALIZARE STUDIU GEOTEHNIC.".

Partea buna e ca proiectul tehnic pe Cristian-Codlea e gata.