Autostrada A13 Sibiu-Bacău

Started by Ionut, March 12, 2014, 10:38:16 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

M_Z

da. m-am prins. eu nu m-am exprimat prea clar in raspuns incercand  sa prind o explicatie si pentru @cfdp.

cat despre modificari contractul are clauza de Modificare. numai ca e pe banii, timpul si riscul Antreprenorului. si acum daca ai licitat bine si iti ajung banii si timpul de ce ti-ai scadea valoarea de contract si implicit profitul?

abia cand te arde situatia incepi sa dai din coate (vezi schimbarea de solutie de la apeducte la Aktor). Poate mai incolo cand ii preseaza teremenul si se da bugetul peste cap o sa vina cu propuneri de modificare.

din pacate procedura de Modificare nu este incurajata de beneficiar desi ar fi primul interesat. dezinteresul, lipsa de experienta/cunostinte si fuga de responsabilitate sunt cauzele ce fac sa avem cazuri de genul asta. cateodata mai e si interesul.

TibiV

Quote from: M_Z on January 10, 2025, 04:13:10 PMcateodata mai e si interesul.
interes "stimulat" financiar de constructor?....
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

M_Z


cfdp

revin putin la solutia in arc. La deschideri peste aprox35-40m nu se mai folosesc grinzile clasice pretensionate si se folosesc grinzi metalice sau casetate si alte solutii cum a fost si viaductul Talmaciu cu deschidere de 80m parca (grinzi casetate din beton pretensionat). Podurile in arc ajung si la deschideri de 100-100+m.Dupa acestea urmeaza podurile hodanate (Agigea) iar cele mai mari deschideri se obtin cu podurile suspendate (Braila)
Pentru cei neavizati profilul in lung se realizeaza deformat. De obicei 1:10 orizontal fata de vertical. De aceea par arcurile asa ciudate. Considerati grafic inaltimea acestora de 10 ori mai mica ca in plansa. Asta fara reprosuri numai sa nu se creeze confuzii.

stangabriel

#3049

Astăzi, 11 ianuarie, deşi este sâmbătă, s-a lucrat la podul de la Sâmbăta de Sus de pe viitoarea Autostradă Sibiu - Făgăraş

Canal Youtube :
PLEC IN VACANTA

slartibartfast

Ba nu, este logic. Sâmbăta s-a lucrat la podul de la Sâmbăta de Sus. Azi e marți, trebuie să lucreze la podul de la Marțea de Sus.

pista_bacsi

Multumesc CNIR pentru raspuns si pentru intentia de a rezolva doleantele localnicilor.







Powered by API/PUM imgur uploader

horatiu.cosma

Evident că tot omul știe la perfecție unde e kilometrul 90+130 pe traseul Autostrăzii Brașov - Bacău. Absolut inutile și jignitoare aceste răspunsuri.

pista_bacsi

"Ochiometric" cred ca e pana la Bretcu (CV) unde incepe zona montana. Am atasat si o imagine pentru cei care nu cunosc zona.





Powered by API/PUM imgur uploader

tom_sawyer

#3054
Quote from: Feri on December 13, 2021, 11:19:09 PMCNAIR a dat vineri, 10 decembrie, aviz favorabil pentru Analiza Multicriteriala etapa 2 – mai exact, pentru stabilirea traseului Autostrazii A 13 Bacau – Brasov. Varianta 1 de traseu ( rosu ) a obtinut cele mai multe puncte si a fost aleasa pentru constructia autostrazii.


Quote from: milo1981 on December 14, 2020, 09:36:59 AMPozele cu traseul din postare:


















Feri

𝐀𝐮𝐭𝐨𝐬𝐭𝐫𝐚𝐝𝐚 𝐀 𝟏𝟑 𝐁𝐫𝐚𝐬̦𝐨𝐯-𝐁𝐚𝐜𝐚̆𝐮 : 𝐬-𝐚𝐮 𝐫𝐞𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐭 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟑𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐦𝐞𝐭𝐫𝐢 𝐥𝐢𝐧𝐢𝐚𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐟𝐨𝐫𝐚𝐣𝐞 𝐠𝐞𝐨𝐭𝐞𝐡𝐧𝐢𝐜𝐞
Compania Națională de Investiții Rutiere verifică, astăzi, situația forajelor geotehnice incluse în contractul pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate al Autostrăzii A 13 Brașov-Bacău.
Echipa CNIR a monitorizat lucrările din zona orașului Târgu Secuiesc, județul Covasna, stadiul fiind următorul :
• 𝐏𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐫𝐞𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐭𝐮𝐝𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐠𝐞𝐨𝐭𝐞𝐡𝐧𝐢𝐜 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐦𝐨𝐛𝐢𝐥𝐢𝐳𝐚𝐭𝐞 𝟓 𝐮𝐭𝐢𝐥𝐚𝐣𝐞 𝐝𝐞 𝐟𝐨𝐫𝐚𝐣;
• 𝐏𝐫𝐞𝐬𝐭𝐚𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐚 𝐞𝐟𝐞𝐜𝐭𝐮𝐚𝐭 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟑𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐦𝐞𝐭𝐫𝐢 𝐥𝐢𝐧𝐢𝐚𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐟𝐨𝐫𝐚𝐣𝐞 𝐠𝐞𝐨𝐭𝐞𝐡𝐧𝐢𝐜𝐞;
• Toate cele 5 echipamente sunt localizate, în prezent,  județul Covasna;
Lungimea estimată a traseului care se desfășoară în județele Brașov, Covasna și Bacău este de 162,5 kilometri, iar durata de finalizare a Studiului de Fezabilitate este de 24 de luni, calculată de la momentul începerii activității, septembrie 2024.
Contractul are o valoare de 81 milioane lei (fără TVA), iar prestatorul, Consitrans SRL, trebuie să predea următoarele documente :
• Studiu și Proiect Geotehnic
• Studiu Topografic
• Studiu Arheologic
• Documentația de mediu (Acord de Mediu)
• Studiu de Fezabilitate final
În ceea ce privește traseul Autostrăzii A 13 în zona localității Hărman, județul Brașov, o autoritate națională a ridicat problema reevaluării și reproiectării traseului pentru respectiva zonă. Conducerea Companiei Naționale de Investiții Rutiere este în legătură cu autoritățile implicate, iar după primirea tuturor informațiilor și clarificarea situației, în colaborare cu autoritățile locale, va fi în măsură să prezinte propunerile privind corecțiile de traseu în zona menționată.

CNIR

pista_bacsi

E amuzantă diferența în comunicat versus ce mi-au răspuns :) Mă bucur totuși că după ce i-am întrebat de metri forați acuma 2 zile au ieșit public. Transparența publică în orice mod o apreciez.

mirceaeliade

Jumatatea pe plat pana la Tg Secuiesc ar putea fi si cea care sa se si faca pe termen mediu. Gresesc daca zic ca e o zona unde se produc multe accidente grave?  Nu ca pe zonele 1.5+1.5 de pe DN2, dar am intalnit de multe ori depasiri foarte agresive.

pista_bacsi

Variază mult ce se întâmplă pe acest drum în funcție de trafic. În ultimi ani a devenit destul de plin și se merge în coloană foarte des deoarece ai 2-4-6 tiruri unul după altul și nu prea mai se aventurează nimeni să depășească.

Din păcate se mai aventurează unii si atunci e dezastru pentru ca e un drum circulat la viteze la limită. Mulți dintre ei subestimează cât de periculos e drumul. În lipsa A8 cred ca se va aglomera din ce în ce mai mult și dacă nu ca exista o disciplină ca pe alte drumuri(VO sau VP) va deveni din ce în ce mai periculos. In studiul de trafic al A8 chiar estimau ca va reduce cu 10-15k MZA-ul ceea ce e imens pentru România/regiune.

Gradul de motorizare și mobilitate e în creștere în CV(mult sub media națională) și asta nu ajută având în vedere ca e coloana de transport prin județ către centrul regional și economic al depresiuni (Brașov). Nu mai vorbesc siguranță având în vedere localitățile care sunt traversate la viteze de minim 70 cu depășiri.

Eu zic ca încă 3-5 ani este ok, dar unele sectoare devin critice și ar trebui rezolvate, dar cred ca fiecare va avea o opinie diferită asupra cărui sector e critic (siguranță vs viteza de deplasare). De la SF. Gheorghe la Brașov/ Codlea ar fi nevoie ieri de acest drum. Ai DN11 și DN12 plus "jumate" de oraș care se perindă zilnic plus comunele dintre orașe.

Personal nu prea vad de ce s-ar face sectorul montan, dar cel de câmpie mai întâi și apoi cel de deal ar rezolva multe.

PS: Era o perioada anul trecut în care săptămânal erau accidente care înfundau drumul. Am ajuns sa merg pe DJ-uri ca să evit nebunia. Din fericire în decembrie și ianuarie la trafic mare s-a mai calmat.

pista_bacsi

Noile termene pentru Brasov-Fagaras sunt SF trimestrul 2, PT trimestrul 4. Din pacate investigatiile geotehnice nu sunt finalizate, dar pe cestrin apare ca "AU FOST FINALIZATE INVESTIGATIILE GEOTEHNICE. IN CURS DE FINALIZARE STUDIU GEOTEHNIC.".

Partea buna e ca proiectul tehnic pe Cristian-Codlea e gata.







Powered by API/PUM imgur uploader