Autostrada A13 Sibiu-Bacău

Started by Ionut, March 12, 2014, 10:38:16 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

tom_sawyer

Probabil vor face și proiectul tehnic, dat fiind că mai durează cel puțin un an până iese acordul de mediu.

athosga

Ca locuitorii din Ilieni sau Dobolii nu vor ca autostrada sa treaca deloc prin aria localitatilor (stiind ca original nu era gandit asa) este un lucru.
Dar ceea ce eu personal nu inteleg este ca de ce trebuie autostrada sa treaca _asa de aproape_ de localitati, la vreo 100-200m de prima casa la Dobolii, respectiv cam "lipit de gard" la Ilieni, cand acolo este loc destul sa treaca mult mai departe (vreo 2-3 km), la Dobolii chiar este prevazut un ocol, ca si cum s-ar fi vrut explicit sa fie mai aproape de sat, pe cand trecand in linie dreapta ar trece mai departe.
Daca exista vreo explicatie, tare as vrea sa stiu.

pista_bacsi

Din ce știu din zonă, majoritatea localnicilor nu (mai) au pretenții de a nu trece prin UAT Ilieni(e imposibil) ci mai degrabă să fie o distanță decentă față de sate(Dobili, Ilieni, Sancrai). Acuma ce înțelege fiecare prin decență nu știu. Oricum pentru ei cred ca și 100-300m in plus înseamnă o victorie. Eu nu înțeleg plăcerea proiectanților de a lipi autostrăzile de localități unde nu e necesar.

Eu am o problemă și în privința nodurilor supradimensionate(vs MZA) care nu au sens și doar ocupă teren, dar asta nu e doar aici o problema. Nodul de pe UAT Ilieni e imens.

hefaistos

Întreb și eu poate aude cineva, s-au gandit ca din Făgăraș Brașov bucata cu cel mai bun raport beneficii cost e una scurta de 10 km de la capătul dinspre Făgăraș pana la Persani? Ar aduce autostrada la doar 39 de km de Brașov, ocolind doua localități dificile, Mândra și Șercaia, unde nu sint probleme de ambuteiaje dar e o zona predispusa accidentelor.
Pariu 500 lei: Pana la 31 decembrie 2024, se va deschide A7 intre Buzau Nord si Focsani Nord. data de initiere a pariului 2 octombrie 2023
Pariu 200 euro, daca pana la 31 decembrie 2029 nu se deschide sectiunea cu tuneluri de pe A1 de la Holdea.

SILVIUFG

Salut!! Mai am o filmare scurta de pe lotul 2. Zona Scoreiu (jud. Sibiu), unde autostrada va intersecta DN1. Nu inteleg exact ce si-au organizat Makyol acolo pe finalul filamrii. Statie de beton au la Cartisoara ma gandesc. E doar o statie de sortare? Poate ma lamureste cineva.  :D

M_Z

e statie de betoane mobila.
nu prea inteleg pozitionarea celui de-al treilea siloz; blocheaza continuitatea fluxului de transport.

TibiV

Probabil ca nu au finalizat instalarea statiei...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

SILVIUFG

Salutare! Ieri am dat o fuga si pe lotul 4 , zona nodului de la Ileni si a drumului de legatura cu DN1. Cum nu.au AC pe lotul asta, turcii se axeaza in continuare pe organizarea de santier si drumuri tehnologuce. Am vazut ca au inceput sa-si faca si podete peste cursurile de apa pentru trecerea utilajelor.

pasadia

Din pasiune, acum cateva zile am parcurs DJ 105G Talmaciu - Avrig sperand sa vad urmele ale Maykol-ului in teren. In afara de mormane de pietris in preajma organizarii lor de santier nu am vazut insa nimic. Cred ca aveau doua utilaje pregatite in zona nodului dinspre Marsa, dar cam atat.

Oricum acest lot 1 imi pare cel mai dificil (pod peste Olt, nodul cu A1, trei treceri peste CF, mare parte din nodul Avrig). Intuiesc ca va fi ultimul terminat ceea ce va pune presiune o vreme pe traseul prin Avrig si trecerea CF de acolo daca traficul se va muta de pe DN1 pe A13 lot2 (& 3+4). Bine, si dupa ce va fi terminat (probabil cu cel putin 2-3 ani inaintea lotului 2 din PiSi) va fi o ciudatenie nodul de la Boita, cu traficul de pe DN7 coborand de pe A1 printr-un sens giratoriu dar urcand pe A1 prin alt sens giratoriu (fata de cel folosit in prezent).

marius.firtonea

Pai nu aveai ce utilaje sa vezi. Tot ce puteau face fara AC au facut, respectiv, decopertari si drumuri tehnologice, plus organizarea de santier care pare cam gata.

Cetatean

Confirm din mai multe surse ca au angajat multi oameni pe partea de tesa. Asteapta AC.

andreita

nu era vorba si ca o sa fie o sinergie makyol x mapa pentru zona de la Boita ?

danutzu_1069

Ba da, dar trebuie ca Mapa sa aibă proiectul aprobat pentru restul din zona Boita, ca sa poată si Makyol sa proiecteze restul de nod.
Teoretic Mapa ar trebui sa-si facă proiectul cu ceva apendice pentru Makyol.

marius.firtonea

Nu cred ca Makyol mai are nevoie de restul proiectului Mapa, bretele lor merg pana in zona unde Mapa are deja AC.