Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

4 Members and 32 Guests are viewing this topic.

NGC

Quote from: perfidus on March 21, 2019, 02:42:43 PM
M-a informat ieri ministrul Transporturilor că la sfârşitul lunii ianuarie, acordul de mediu pentru autostrada Pitești – Sibiu a fost contestat

De la "sfarsitul lunii ianuarie" si pana "ieri" cate zile au trecut? Ce a facut Cucul intre timp de nu v-a informat? Era prea ocupat pe santiere? Discuta probleme "tehnice"? :lol:

Goldmund

"Conducte"? N-a citit bine..., ca liber nu mai spune un cuvant, a declarat doamna.

yetiman

con - ducte ... eco-ducte .... o mica eroare de citire, acolo. De parca ar fi prima data cand nu stie nici sa citeasca corect. Asteptam 20-20 ...  :lol:
,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu

NGC

Motivul perfect ca politicul sa iasă in față și sa mai expună la zid câteva motive pentru care vezi Doamne nu s-a putut lucra pana acum, cum ar fi "blocajele artificiale" create de unii cetațeni.

Nu stiu daca s-a scris in alta parte despre asta, insa domnul Cuc a livrat marfa proaspata pentru propaganda:
Quote"Încă ne confruntăm cu încercările unor cetăţeni care doresc cu orice chip ca România să nu aibă autostrăzi și caută să creeze blocaje artificiale. M-a informat ieri ministrul Transporturilor că la sfârşitul lunii ianuarie, acordul de mediu pentru autostrada Pitești – Sibiu a fost contestat de trei persoane: doi cetăţeni din România şi unul din Dublin.

Dar daca o fi fost chiar Cuc, Neaga si Ionita (o fi avut o deplasare la Dublin) cei trei muschetari care genereaza blocajele artificiale la PiSi? :lol:
Din cate tin minte, CoBra era favorita si PiSi ignorata. ;)

ovicor

Cuc face ce face si accentueaza ca au contestat unii care n-au participat la licitatie. Pai, tocmai de asta n-au participat,contesta, fiindca pregatirea licitatiei, caietului de sarcini, etc. erau deficitare!

razvan96

Surpriza:Constructii SA a renuntat astazi la contestatia depusa la CNSC pentru PiSi1 O:-)

LE:Asta apare pe site-ul CNSC, sper ca nu m-am grabit si zic prostii si ca va ramane asa, multumesc NGC pentru lamuriri.

NGC

Numai incet cu pianul pe scari!

Faptul ca ai vazut pe site la CNSC ca apare "Renuntare" inseamna ZERO in acest moment.

Din cand in cand trebuie sa repet asta pentru cei mai noi pe forum. Ceea ce vedeti pe site la CNSC, TB, CAB, SEAP, SICAP nu este tot timpul corect. ;)

In plus, se poate reveni asupra deciziei de renuntare.

CataOT

La inceputul saptamanii viitoare sigur va fi anuntata oficial autoritatea contractanta si atunci dosarul va avea statusul ''Finalizat", si dupa toata tevatura sa se semneze cu Porr in 1-2 saptamani.

NGC

^^^ Repet, ca poate nu am fost destul de clar.

Se poate reveni asupra deciziei de renuntare, asa ca mai trebuie asteptat.

NGC

Si daca tot ati deschis subiectul PiSi 1, pot sa pun paie pe foc? :D

Sa o luam cronologic.

http://www.ziare.com/sibiu/stiri-actualitate/sectiuni-din-autostrada-sibiu-pitesti-blocate-din-cauza-contestatiilor-7612394

"Nu in ultimul rand, Guvernul a aprobat de curand Proiectul pentru Bucuresti-Craiova- Drobeta-Lugoj cu bifurcatie si spre Calafat dinspre Craiova care va fi realizat in Parteneriat Public Privat. In aprilie o sa fie gata studiul de fundamentare pentru a putea fi scos la licitatie. Proiectul Pitesti-Sibiu, la fel de asteptat se afla in stadiu destul de avansat. Proiectare si executie Sectiunea 1 Sibiu - Boita - procesul de evaluare a ofertelor a fost finalizat. A fost anuntat castigatorul. Astazi (luni - n.r.) expira perioada de contestatii si daca totul este in regula, pana la sfarsitul saptamanii putem semna contractul. De asemenea, procesul de evaluare a ofertelor a fost finalizat si pentru proiectarea si executia Sectiunii 5 Curtea de Arges - Pitesti", a mai spus Viorica Dancila.

Deci Luni 18.03.2019 zice ca "pana la sfarsitul saptamanii putem semna contractul", cu conditia ca nu sunt contestatii.

Sa vedem ce zice ieri. Nu stiu sursa, dar pun mesajul de pe pagina anterioara.

Quote"Încă ne confruntăm cu încercările unor cetăţeni care doresc cu orice chip ca România să nu aibă autostrăzi și caută să creeze blocaje artificiale. M-a informat ieri ministrul Transporturilor că la sfârşitul lunii ianuarie, acordul de mediu pentru autostrada Pitești – Sibiu a fost contestat de trei persoane: doi cetăţeni din România şi unul din Dublin. Motivele invocate: număr insuficient de conducte pentru mamifere mari şi insuficienta cercetare a locaţiilor pentru lilieci", a declarat Viorica Dăncilă.

De aici intelegem ca Marti a fost informata despre contestarea AM pentru PiSi.

Bun! Sa vedem acum ce conditii avem noi acum pentru semnarea contractului.

Quote from: NGC on October 04, 2017, 06:19:18 PM
PiSi

Quote from: NGC on July 11, 2017, 01:51:54 AM
Quote6. Procedura de atribuire este initiata sub incidenta urmatoarelor clauze rezolutorii conditii: CLAUZA REZOLUTORIE CONDITIA 1: Incheierea ctr de achizitie publica este conditionata de obtinerea/ aprobarea finantarii lucrarilor din fonduri de la bugetul de stat si/ sau fonduri europene nerambursabile, semnarea ctr fiind posibila doar in situatia in care se respecta dispozitiile ref la angajarea cheltuielilor din bugetele care intra sub incidenta legislatiei privind finantele publice. In cazul în care, indiferent de motive, obtinerea/aprobarea finantarii lucrarilor din fonduri de la bugetul de stat si/ sau fonduri europene nerambursabile nu se realizeaza, AC va aplica prev art 212 alin (1) lit. c) teza a II-a din L 98/2016, fiind imposibila încheierea contractului de achizitie publica. CLAUZA REZOLUTORIE CONDITIA  2: AC nu va atribui contractul decat in situatia in care HG privind indicatorii tehnico-economici ai acestui obiectiv de investitie va fi rectificata / actualizata. In lipsa rectificarii/actualizarii indicatorilor tehnico-economici, aprobati prin HG, AC va aplica prev art. 212 alin (1) lit. c) din L 98/2016. CLAUZA REZOLUTORIE CONDITIA  3: Autoritatea Contractanta nu va atribui contractul decat dupa obtinerea Acordului de Mediu. In lipsa Acordului de Mediu, Autoritatea Contractanta va aplica prev art. 212 alin (1) lit. c) din L 98/2016.

Acordul de mediu exista, dar e contestat, dupa cum zice Dancila.

No acum ce facem? Semnam sau nu semnam? :lol:

Ionut

AM este emis, "obtinut". Se poate semna. Dar e greu cu asumarea responsabilității...

dr4qul4

Dar contestatiile astea se depun pe mail/posta? Nu trebuia atacat la judecatorie (contencios administrativ)?
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

NGC

Stati deocamdata linistiti. Din informatiile de pana acum, nu s-a mai contestat mai departe.

andrei_rou

Am si eu o intrebare. Pe A1, in directia  Sebes spre Sibiu, dupa Sebes, se lucreaza intens pe o portiune de cateva sute de metrii si pe stanga si pe dreapta (se aduce pamant, se sapa etc.) stie cineva ce se face acolo? Santierul e cam de marimea unui nod rutier. Sunt muuulte basculante portocalii.

pasadia

Spatii de servicii corespunzatoare lotului 3 din Orastie - Sibiu.