Semnalizarea rutieră: indicatoare și marcaje

Started by sebba, October 04, 2012, 08:55:57 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

BIGRED1984

Sincer eu am alte nelamuriri la asta :
  • de ce nu este Arad care ar fi capatul A1 (ca oras) - (aici e discutabil, sa zicem ca TM e mai mare si mai important)
  • de ce nu apare Giurgiu, totusi vii dinspre Ploiesti/ Transilvania si vrei sa mergi spre Bulgaria/Grecia dar nu apare granita cea mai apropiata

panda_no 5

A3-SJ ??
Ce semn de autostrada este asta?

andrei.obreja

Există și A3-MS de la Ungheni la Chețani și A3-CJ pe lotul Gilău-Nădășelu.

mirceaeliade

A3-BV e pe segmentul de langa Rasnov

Hercule

Nu va mai agitati atat cu numerotarea A3. Explicatia e foarte simpla si deocamdata destul de ok.

A3 se doreste a fi Bucuresti - Bors.
Constructia, dupa cum stiti, s-a facut etapizat:

2009 - Turda - Gilau
2010 - Campia Turzii - Turda
Numararea km incepe de la CT (km 1) spre Gilau (km 52)

2012 - Bucuresti - Ploiesti
Numerotarea a inceput de la Bucuresti (km 0) la Ploiesti (km 68)
Aceasta e singura numerotare care ramane valabila in cazul construirii intregii A3.

2018 - Ungheni - Iernut
2020 - Iernut - Chetani
2021 - Targu Mures - Ungheni
Ce numerotare sa pui ca sa poata continua cu bucata din CJ? Niciuna, ca nu poti pune numere negative. Asa ca pui indicativul MS si o iei de la 0.
Targu Mures /autostrada propriu zisa/ (km 0 ) - Chetani (km 36)

Asa ca pe bucata din SJ, nefiind legata de nimic deocamdata si neexistand un proiect clar Bucuresti - Bors care sa identifice bornele kilometrice, se pune particula SJ si se ia numerotarea de la 0 (similar MS). Teoretic. Practic nu stiu cum au ajuns sa treaca A3-SJ km 79.

Ideea e ca la un moment dat cand A3 va fi gata (inclusiv Brasov - Tg Mures) se va putea face o numerotare uniforma si reala a km. Sper sa prind acea perioada. :|

PS Mesajul la care raspundeam (@nitz) nu mai este.
Deșteaptă-te române!

GML

Sunt curios cand va fi gata toata sectiunea Targu Mures-Bors, o sa avem o numerotare uniforma, sau tot o sa ramana A3 MS, CJ, SJ, BH?

TibiV

Cand va fi gata toata sectiunea Targu Mures-Bors probabil vom avea o numerotare uniforma strict pe sectiunea asta.

Nu vom avea o numerotare uniforma pe A3 Bucuresti-Bors, pentru ca A3 este o sipla himera - cel putin in timpul vietii majoritatii dintre noi.

Aproape sigur vom avea avea Targu Mures-Bors, posibil sa avem Bucuresti-Brasov/Fagaras, dar exclus Bucuresti-Bors...  :(
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

montaniardul

Pentru autostrada Fagaras - Targu Mures (Ungheni) poate se vor face planuri dupa 2030.

hefaistos

S-a mi discutat de numerotare. Probabil Iași Borș va avea un singur număr, asa pare logic
Pariu 500 lei: Pana la 31 decembrie 2024, se va deschide A7 intre Buzau Nord si Focsani Nord. data de initiere a pariului 2 octombrie 2023
Pariu 200 euro, daca pana la 31 decembrie 2029 nu se deschide sectiunea cu tuneluri de pe A1 de la Holdea.

mike_us

Într-un interval mediu (următorii 5 ani sa zicem) ce mai important e sa legam Târgu Mureș de granița (Borș). Sau măcar sa facem 2 din loturile ușoare ramase exceptând poate tunelul Meseș.

slartibartfast

^^
Așa e, toată autostrada de la Borș la Ungheni și mai departe la celălalt Ungheni ar trebui să se numească A8.
Ar fi o noutate, un drum numerotat de la o graniță la alta, fără aparentă conexiune directă sau indirectă cu kilometrul 0 național.

Alexander

Dar nu s-ar putea schimba numele, de exemplu? Sa fie A8 de la Bors la Ungheni, A3 de la Bucuresti la Brasov etc.

ovicor

Ungheni granita MD, ca este si Ungheni MS. Iar A3 ar fi Buc. - Mures.

handrei

Legat de denumirea "A3" apar si problemele la cam toate indicatoarele rutiere. De ce sa pui pe un indicator din Cluj, Salaj sau Bihor pe panou destinatia "A3 -Brasov" cand A3 nu merge pana la Brasov, ci doar pana la Targu Mures?
Chiar ieri am vazut panourile care se vor pune in Oradea pe legatura centura-A3.
Te sui pe acest nou drum cu profil de autostrada, in directia vest, mergi spre granita cu Ungaria si primul panou, chiar prima indicatie de pe primul panou, cu sageata in fata este A3 -Brasov !?!
Nu ii zapaceste asta pe toti care merg spre Budapesta, Viena etc crezand ca merg in directia diametral opusa?

montaniardul

A3-SJ sau A3-MS s.a.m.d. cred ca se refera la segmentele de autostrada care traverseaza judetele respective.