Piața auto second hand în România

Started by Ionut, October 02, 2012, 10:51:31 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

igorashu

Păi nu depinde de mașină ci de motor :)
Nu știu cât de actuale sunt datele, dar încearcă aici

sebba

da, da, stiu, dar ziceam "masina" ptr ca dupa serie sau alte d-astea trebuie sa derive si motorul, implicit norma
merci de link
Sailing away! S/Y Haimana

doryan93

Curtea Europeană de Justiţie a decis: Taxa auto este discriminatorie şi descurajează importurile de maşini rulate. Guvernul trebuie să o modifice.

Curtea Europeană de Justiţie a arătat că noua taxă descurajează importul de vehicule rulate din UE, din moment ce o parte din autoturismele rulate deja în România sunt scutite de taxa auto



Sursa


horatiu.cosma

Sunt interesat de o masina din Germania, daca o achizitionez acum, conform acestei decizii mai trebuie sa platesc taxa de inmatriculare, sa daca trebuie, care sunt sansele sa o recuperez in instanta?

florin74

O platesti. Hotarea CJEU se refera la perioada pana in 2013, cand a fost suspendata pentru masinile deja inmatriculate in Romania. Din 2013 se plateste indiferent daca o cumepri din tara sau din Romanai, asa ca nu este  nici o discriminare.

stangabriel

http://anunturi-auto.4tuning.ro/masini-second/dacia/1300/bucuresti/anunt-280695.html

NU am nici o legatura cu acest anunt, am pus link doar pentru a comenta pretul. Totusi face parte din istoria noastra auto.

Voi ce parere aveti?

TibiV

Cool !... :D
Dacă îi poţi face acte de maşină de epocă mi se pare că scapi de taxa de poluare...

Am si eu una din '97, dar mai am 12 ani până pot să o fac "de epocă"...:)
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Ionut

Una din zece mașini second-hand importate în România din UE are daune majore

Circa 8% dintre automobilele la mâna a doua aduse din Uniunea Europeană în România au fost descoperite cu daune majore, iar valoarea medie a reparațiilor a fost de 11.571 euro, potrivit unei analize publicate marți de site-ul specializat pe verificări auto InspectorAuto.ro. În primul an de activitate, prin intermediul InspectorAuto.ro au fost verificate circa 150.000 de automobile, iar valoare daunelor descoprite a depășit 10 milioane de euro, scrie News.ro.

Mașinile la care au fost descoperite cele mai multe daune aparțin celor mai populare mărci pentru românii care își cumpără un autovehicul din străinătate: Volkswagen, BMW, Audi și Mercedes-Benz, aduse din Germania. În cazul automobilelor care au ca prima țară de înmatriculare România, clienții InspectorAuto.ro au depistat cel putin un incident pentru aproximativ 60% dintre ele. Pentru cele mai multe dintre ele, vânzătorii spun în anunțuri că mașinile sunt "fără accident".

În ultimele două luni, clienții InspectorAuto.ro au putut verifica numărul de kilometri pentru mai mult de 5.000 de mașini.

Profit.ro

Allex

Eu cred ca mai mult de 8% sunt cu probleme. Asa se intampla cand aduc samsarii toate rasturnatele, le cosmetizeaza putin, le dau km din bord inapoi si apoi le vand in targ. Si majoritatea au fost "tinute in garaj mai mult, au apartinut unor batrane care doar la piata mergeau cu ele".
"Asta-i ţara tuturor imposibilităţilor"

133 313

Intrebare intrebatoare: masinile cu volan pe dreapta primesc (iar) placute romanesti rosii?  ???

Ionut

Importurile de mașini second-hand au crescut cu 24% în primele nouă luni, la peste 222.000

Piața mașinilor second-hand din import a înregistrat în primele nouă luni din acest an un avans de 24% față de aceeași perioadă din 2015, până la 222.859 de unități, cel mai înalt nivel din ultimii opt ani, mașinile de ocazie cele mai importate fiind Volkswagen, Opel și Ford, potrivit datelor site-ului de anunțuri Autovit.ro, transmise News.ro. Toate cele trei categorii ale pieței auto - mașinile noi, cele la mâna a doua din import și reînmatriculările - au înregistrat creșteri în primele nouă lun, însă cu evoluții diferite.

Piața mașinilor noi a înregistrat celed mai bune prime nouă luni din 2009 încoace, cu 67.992 autoturisme înmatriculate, în creștere cu 19,6% față de perioada ianuarie-septembrie 2015. "Conform evoluției din primele nouă luni ale anului și estimărilor noastre, piața mașinilor noi are șanse să încheie 2016 în creștere cu 15-20% față de 2015", a declarat directorul de vânzări al Autovit.ro,  Cristian Cojocaru. În august s-a înregistrat cea mai bună lună pentru înmatriculările de mașini noi după decembrie 2010, cu 12.411 automobile înmatriculate.

Dacia continuă să domine piața mașinilor noi, cu o cotă de piață de 28,9% în primele nouă luni, constructorul auto român fiind urmat de Skoda (9,1%), Volkswagen (8,5%), Renault (7,4%) și Ford (7%).

Profit.ro

Ionut

Mașinile furate și kilometrajul modificat -
cele mai mari capcane la cumpărarea unui autovehicul second-hand


Cele mai comune capcane în care cad cumpărătorii de mașini rulate sunt actele false, eludarea plății TVA, kilometrajul modificat, autovehiculele furate și falsa transparență a vânzătorilor, arată o analiză a InspectorAuto.ro, un instrument de verificare a istoricului mașinilor.  "În domeniul auto nu există pomeni. Nimeni nu vinde la un preț foarte bun o mașină foarte bună. Principii simple, precum răbdarea și atenția, îi poate salva pe cumpărători din a transforma achiziția unei mașini din bucurie într-un coșmar", a afirmat Mihai Cune, fondator și director general al InspectorAuto.ro.

Pentru a ajunge la un autovehicul ,,bun de cumpărat" este nevoie de răbdare, verificări temeinice și, mai ales, de cunoașterea tehnicilor prin care clienții de bună credință pot fi înșelați, potrivit portalului.

Profit.ro

Ionut

Trei maşini second-hand înmatriculate, la fiecare maşină nouă

Numărul autoturismelor noi înmatriculate în luna octombrie a acestui an a fost de 7.951 de unităţi, în creştere cu 5,1% faţă de aceeaşi lună din 2015, dar numărul automobilelor second hand a fost de peste trei ori mai mare, 27.954 de unităţi, în urcare cu 13% faţă de octombrie 2015, potrivit datelor publicate marţi de Direcţia Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), scrie News.ro. Cumulat pe primele zece luni ale acestui an, numărul automobilelor noi înmatriculate a crescut cu 17,9%, la 75.943. Piaţa second hand a crescut cu 22,8% în aceeaşi perioadă, până la 250.813 unităţi.

Digi24

ghifor

Observ o abordare foarte critica atat in media cat si in mediul online despre piata sh de autoturisme. Aceasta tendinta este accentuata atat de autoritati cat si de asociatiile producatorilor si importatorilor de autovehicule. Pastrand proportiile as fi vrut sa vad aceiasi abordare si cand s-au cumparat F16 sh. In alta ordine de idei cred ca modul stufos si greoi in care autoritatile permit transferul de proprietate la autovehicule face aceasta piata greu functionala. In tarile civilizate o piata sh activa permite ca cei care dispun de bani sa poata cumpara masini noi stiind ca cele vechi pot fi facil valorificate. multi uita ca a doua zi dupa cumparare o masina este deja folosita(sh) si este decent sa poata fi valorificata fara a fi considerata gunoi! De fapt diferenta intre gunoi si bun o face doar piata! Faptul ca cetatenii din RO aduc masini asa zis poluate din vest este o tema falsa. Probabil emisiile de noxe dintr-o zi la o termocentrala echivaleaza cu emisiile la tot parcul auto pe un an. Toti am vrea case noi dar nimeni nu blameaza cumpararea de apartamente in blocuri ceausiste...Suntem o tara submotorizata, lucru dovedit de cate carute exista pe drumurile noastre, iar insistenta celor de mai sus sa cumparam doar auto noi eventual produse in RO dar la preturi de vest nu ne va ajuta sa depasim situatia!

dumbravaandrei

#89
Quote from: ghifor on November 09, 2016, 08:39:21 AM
De fapt diferenta intre gunoi si bun o face doar piata!
Total gresit. Diferenta intre un gunoi si o masina buna o face o INSPECTIE TEHNICA TEMEINICA si incadrarea rezultatelor in anumite categorii de valori. Si aici noi avem o problema GRAVA ca ne ajung extraordinar de multe cazane. Ca daca ar ajunge masini sh care sa fie ok din punct de vedere tehnic si al eficientei energetice nu plange nimeni. Problema la noi e ca ajung prea multe E2 si E3 iar in mare parte cele E4 au problema datorate supra-uzurii iar cele care au pret "super-oferta" de obicei au suduri pe sasiu / plafon. E5 sunt rare.
O alta problema este ca foarte putine masini sh intra intr-un circuit autorizat RAR pentru efectuarea reparatiilor si mentenantei astfel ca intre ITP-uri multe masini din astea se plimba cu probleme mari la frani si directie. (service-urile autorizate ARR trimit automat la sfarsit de zi reparatiile si inspectiile efectuate catre RAR)
Asta e problema cu piata sh la noi. Daca rezolvam problemele astea iti garantez ca nu plange nici APIA nici nimeni
Mai scriu pe electromobilitate.com. Și pe blogul meu.