Drumul Expres DEx16 Oradea-Arad

Started by Ionut, March 19, 2018, 08:19:30 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

NicolaeG

Oare se vede vreo îmbunătățire în caietul de sarcini având în vedere ca e implicat dl. Bolojan? Ma gândesc la anumite cerințe astfel încât să participe doar firme serioase și sa fie penalizări pentru întârzieri de etapa?

lighthotspot

Cetatean

Caietele de sarcini,nu le am . Proiect l-am vazut. O sa incerc sa aflu ceva detalii.

a.l.x

CNAIR Documentații

Documentațiile proiectelor lansate de CNAIR le găsiți pe link,au postat pentru DEx11 LOT 1,mâine probabil apare și pentru lotul 3.

rezin

@lighthotspot,

odată ce este admisă să se înscrie pe listă , totul depinde de punctajul obținut în comparație cu punctajul obținut de celelalte firme de pe listă.

tom_sawyer

Conform documentației, nu ar trebui să vedem așa ceva (nu știu cum de i s-a permis lui STRABAG să lase acostamentul neasfaltat pe lotul de conexiune cu A3; LE: așa a fost cerința din documentație):

Quote from: marinul on February 12, 2024, 08:43:49 AMkm 16

Powered by API/PUM imgur uploader

handrei

Din ce am citit, sunt 3 etape pentru constructor, fiecare cu propriul timp alocat, prima parca includea organizarea de santier.
Daca oricare dintre etape este intarziata, se percep penalizari.

Mai este si o conditie prealabia, constructorul sa nu aiba condamnari definitive in ultimii 5 ani pentru crima organizata.

Apropo de acostamentul acela , sunt 99 % sigur convins ca imaginea este de pe partea de DN -drum national. O parte din proiect este la standard de DeX, dar ultimii km, cei care fac legatura cu Centura Oradea si A3 sunt doar la standard de DN, de aici si lipsa de asfalt pe margine.

horatiu.cosma

handrei

Da, ai dreptate. Am gasit si cum ar trebui sa arate sectiunea transversala pe acest proiect in acea zona, si daca citesc bine schita se pare ca Strabag nu a gresit  (acostament consolidat din piatra sparta, l=1.50m):

miahi

Sa intelegem ca la fiecare DeX e posibil sa apara variatii legate de parapet / zona mediana si acostament ( DeX11 vs DeX12 ) ?

oneLess

Da. Cum s-a dorit (scris, preferat ...) în caietul de sarcini la licitație.

Pe A0 Sud s-a dorit balast de acolo, de acolo s-a luat!
Pe DEx12 s-a scris că ăia 3 metri de la mijloc să fie cu 2 fire de parapeți metalici și nu cu un fir New Jersey de beton cum e standardul DEx, așa s-a executat ...
Pe A0 Nord 2 parapete retras ...

gruia88

Se aude ceva de data de deschidere? Stiu ca era ceva de Martie ?

Ionut

Nu se aude. Dar cam 15-20 martie ar fi fezabil.

Filmare de sâmbătă. Enjoy.

Cetatean

Am intrebat la porumbeii calatori si se estimeaza saptamana 25-30 martie.

gruia88

O sa fie o incantare sa conduci pe el noaptea fiind luminat si cu marcaje proaspete .