News:

Educația pentru riscuri în trafic, lecțiile suedeze!

Main Menu

Autostrada A0 Centura București

Started by Ionut, September 14, 2011, 12:00:25 PM

Previous topic - Next topic

6 Members and 20 Guests are viewing this topic.

adix

adix

marius.dinita

Multumim pentru filmare. Respect muncitorilor care n-au nicio vina, insa ipostaza pe care ai suprins-o reprezinta exact rezumatul activitatii Aktor pe acest lot.

Cetatean

O rugaminte,cand surprindeti momente de genul celui de mai sus, pe santiere,va rog sa precizati daca ora filmarii a fost la pranz.
Ma deranjeaza ca sunt 5 oameni,nu ca stau si fac o pauza. Sa stai aplecat 8 ore sa legi fier numai usor nu e.

carutasul

eu m-am abătut un pic pe la Clinceni și se pare că au ajuns la nivel și mirosul de asfalt proaspăt turnat excita plăcut nasul meu de bătrân membru al forumului :) De pe șosea nu se vede foarte bine dar cred că acolo au cam gătat, mai au probabil uzură și parapeți. Erau multe camioane și utilajele aferente asfaltării în zonă, ora era aproximativ 16.

oneway

A0S3 - Aprilie/Mai 2025

carutasul

deja s-a'ntors lumea cu fundu-n sus, asfaltează în două locuri simultan? :)

tiocalexandru

Quote from: carutasul on March 13, 2025, 04:45:00 PMdeja s-a'ntors lumea cu fundu-n sus, asfaltează în două locuri simultan? :)
Sau bătea foarte tare vântul și a venit de la A1 mirosul de asfalt :))

Ionut

Autostrada A0 Sud Bragadiru-Bâcu - 12.03.2025 - Aktor - filmare completă martie 2025

Ionut

API pe Facebook

Aktor în ceasul al... care ceas, am trecut demult de miezul nopții!

Nu există un alt sector de autostradă cu mai multe promisiuni ratate ca Bragadiru-Bâcu, lotul 3 al A0 Sud. Au trecut doi ani de când ministrul Grindeanu ne spunea că grecii vor fi gata în 2023! La pachet cu DEx6 Galați-Brăila care, apropo, nici acela nu e inaugurat. Declarație iresponsabilă dezmințită prompt de noi la acea vreme.

Mai mult, am zis încă din februarie 2023 că Aktor nu își va respecta termenul contractual, aprilie 2024. Evident, am avut dreptate. Grindeanu, Scrioșteanu, Pistol dar și grecii au insistat la unison în nenumărate rânduri că vor inaugura în 2024: în vară, apoi în toamnă, apoi liniște completă. Noi v-am confirmat încă din iulie că nu mai pot deschide în 2024 și se vor întinde până în 2025.

În decembrie 2024 Aktor a ieșit cu un comunicat că va fi gata în aprilie 2025, adică un an de întârziere în etapa de lucrări. Că a întârziat și în faza de proiectare pe un contact semnat în urmă cu aproape 6 ani, în 14.04.2019, cu 12+30 de luni pentru proiectare și execuție.

După știrea recentă că "se amână până în iulie 2025", s-a revenit cu reîncălzirea ultimei promisiuni: final de aprilie 2025. Noi zicem că nu va fi nici aprilie 2025, exact așa cum v-am spus încă din decembrie 2024 și ulterior în ianuarie, în previziunile noastre rutiere.

Există totuși speranța că grecii ne vor curma suferința în curând. După ce i-am vizitat ieri cu drona, estimarea noastră cea mai optimistă este inaugurarea la finalul lunii mai, având în vedere mobilizarea (în sfârșit) semi-decentă din ultima perioadă.

Însă doar dacă vor menține ritmul și vor reuși să aibă un management cum găsim la constructorii serioși pe elementele critice: uzură, parapete, marcaje, rosturi de dilatație, deschiderea pasajelor peste A0 ca să finalizeze lucrările la sol. Punctele nevralgice majore, pasajele de la Țegheș și Clinceni, înaintează binișor.

Evident, după darea în trafic va mai fi de muncă la cele două spații de servicii care sunt într-un stadiu incipient, într-unul fiind încă organizarea de șantier. Și, cel mai probabil, vor mai rămâne și alte detalii de pus la punct în afara părții carosabile.

Ionut

UMB, azi. Filmarea este pe Patreon exclusiv până duminică seara. Mulțumim patreonilor (și nu numai) pentru susținere!

Coperta:

danutzu_1069

Întrebarea întrebătoare este, până unde vor da in circulație, până la A1 sau până la Bâcu?
teoretic ar avea timp sa rezolve si la Bâcu cu apeductele alea...

carutasul

cum era bancul ăla "lasă-i să se concentreze" :) . Nu știu cât o să le ia cu celelalte dar ar fi cred util să deschidă până la A1 cât se poate de repede, oricum până la Bâcu nu ar mai dura mult în plus. Însă depinde de planificarea și de oamenii lor.

TibiV

Daca nu fac nodul A0-A1, "până la Bâcu" ne ajuta de ne omoara...  :(
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

VladVulpe

Legatura A0 cu DJ601A la Bacu e f posibil sa devina un cosmar pt locuitorii din Dragomiresti .. va deveni o alternativa pe care multi o vor alege sa urce/coboare dinspre/in  DNCB Nord. Deja sensul giratoriu de pe DNCB de la Dragomiresti/Chiajna este blocat mare parte din zi .