Autostrada A13 Sibiu-Bacău

Started by Ionut, March 12, 2014, 10:38:16 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Feri

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., titular al proiectului "Autostrada Brașov – Făgăraș – inclusiv rețele de utilități din culoarul investiției", anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare-efectuarea evaluării impactului asupra mediului şi a evaluării adecvate, fără evaluarea impactului asupra corpurilor de apă -pentru proiectul "Autostrada Brașov – Făgăraș – inclusiv rețele de utilități din culoarul investiției", propus a fi amplasat în județul Brașov, municipiul Codlea și comunele Dumbrăvița, Șinca, Șercaia și Mîndra.
CNAIR

EugenRo

^ Inca o ocazie pierduta pentru ca integra mai multe proiecte, daca tot faci ceva de la zero:



Pe scurt, prevederea unei minicenturi petru localitatea Vulcan care sa se continue cu actuala centura Cristian (D73G), prin nod.
Cine a parcurs shortcut-ul Predeal-Paraul Rece-Cristian-Vulcan-Codlea intelege. Drumul trece prin mijlocul zonelor rezidentiale, apoi inghesuindu-se prin centrul comunei.

In fine.. :zen:

survola

Acolo e un DJ.
Lasă că se ocupă CJ Brașov, pune o taxă și se rezolvă.


GIV


EugenRo


P3trut

@Feri wow, incepem cu AM-uri? In sfarsit, ceva miscare. Sunt curios daca la toamna o sa fie scos la licitatie - parca trebuie si PT la asta, asa-i?

JohannDB

 """ mama cate giratorii """ Nu e de mirare, fiincă se pare că-n faculatea de "drumuri și poduri" s-a scos "materia numită intersecții/încrucișări de drumuri, normale"..... În subsidiar, conul girației, pe lângă marea piedică pentru piese speciale/lungi/late e un loc numai BUN DE SIFONAT BANII în pământul din conuri în loc de girații plate cu culoar și la nivelul carosabilului.... Atât se mai poate !!  :weird:  :rant:

tom_sawyer

#3068
Scuze de quote, dar e necesar pentru a se înțelege mai bine:
Quote from: Feri on January 17, 2025, 11:38:21 AMCompania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., titular al proiectului "Autostrada Brașov – Făgăraș – inclusiv rețele de utilități din culoarul investiției", anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare-efectuarea evaluării impactului asupra mediului şi a evaluării adecvate, fără evaluarea impactului asupra corpurilor de apă -pentru proiectul "Autostrada Brașov – Făgăraș – inclusiv rețele de utilități din culoarul investiției", propus a fi amplasat în județul Brașov, municipiul Codlea și comunele Dumbrăvița, Șinca, Șercaia și Mîndra.
CNAIR


Nu înțeleg. Poate îmi scapă mie ceva.

Pe 17 sept. 2024 au publicat asta:

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul ,,Autostrada Brașov-Făgăraș – inclusiv rețele de utilități din culoarul investiției", propus a fi amplasat în județul Brașov, Municipiul Codlea și comunele Dumbrăvița, Șinca, Șercaia și Mândra.

Informațiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul autorității competente pentru protecția mediului Brașov, str. Politehnicii, nr. 3 și la sediul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., B-dul Dinicu Golescu, nr. 38, Sector 1, București, în zilele de luni-joi între orele 8-16:30 și vineri între orele 8-14.

Observațiile publicului se primesc zilnic la sediul autorității competente pentru protecția mediului Brașov.


CNAIR

Deci urma să se emită acordul de mediu. Acum zic că trebuie să evalueze din nou?

Hercule

Procedura e putin mai complicata, dar referitor la etapele ce le-ai enumerat, treaba sta cam asa:

  • In 17 sept s-a anuntat depunerea solicitarii pt acordul de mediu. Solicitarea se face avand ca suport documentatie preliminara proiect.
  • A urmat o dezbatere la sediul APM in prezenta potentialilor interesati in baza documentatiei depuse, unde s-a analizat documentatia si dezbatut solicitarea.
  • In 16 ian s-a anuntat rezolutia: pentru obtinerea acordului de mediu trebuie efectuat un studiu de impact asupra mediului (fara cursurile de apa).
  • Urmeaza efectuarea studiul de impact (de obicei de o firma specializata) si depunerea la APM.
  • In baza studiului de impact se emit recomandari pentru proiect si doar apoi se emite autorizatia de mediu (document necesar autorizatiei de construire).


Deșteaptă-te române!

tom_sawyer

#3070
Quote from: ultrasbz on June 14, 2022, 05:22:45 PM

Quote from: Feri on September 05, 2024, 02:45:44 PMÎn sfârșit s-a mai avansat un pic cu procedura de mediu pentru Făgăraș - Brașov, depunându-se memoriu de prezentare.

... deci suntem la a doua coloană din tabelul de mai sus.

Feri

#3071
Da exact. Depunerea solicitării de emitere AM este concomitentă cu publicarea memoriului de prezentare în acel tabel.

(De fapt la agențiile pentru protecția mediului mai există o etapă pregătitoare a memoriului - o evaluare inițială cu rol de îndrumare a solicitantului în vederea întocmirii corecte a documentației și care de obicei nu apare comunicată în public ca atare)

mirceaeliade

@pista_bacsi cu urmatoare ocazie as zice sa ii intrebi cu subiect si predicat cand se lanseaza licitatia pt cei 5 km dintre Cristian si Codlea?  Grinda zicea ca se lanseaza pana la sfarsitul lui 2023......

pista_bacsi

@mirceaeliade Ii voi întreba, dar e mai complicat decât pare. CNIR va fi compania care va trebui să scoată la licitație. Răspunsul postat de mine e de la CNAIR. Înainte ca ei să poată să scoată la licitație Consitrans trebuie sa semneze actul adițional pentru Ploiești Brașov.

P3trut

Studiu de impact asupra mediului? Tine si asta 4 anotimpuri ca la Cernica?

...

Nimic n-ajunge la Brasov, tot cu ciotul ramanem... :((