Autostrada A7 Ploiești-Milișăuți

Started by Ionut, December 18, 2011, 09:02:16 AM

Previous topic - Next topic

1 Member and 13 Guests are viewing this topic.

AlinAlecu

Azi am făcut două filmări cu A7 de la Ploiești la Mizil și retur. Din păcate vremea nu a ținut cu mine, filmările nu sunt de cea mai bună calitate.

A7: Ploiești - Mizil

A7: Mizil - Ploiești

Vizionare plăcută!

WebSrc

A7 FOCSANI - BUZAU

Mulțumiri, Eugen!

Feri

Autostrada A7 Ploiești-Buzău Lot 1 | #Pizzarotti #Retter |Nod rutier cu A3 noaptea | 2024.12.23 - Construim România

Mulțumim, Crăciun fericit!

vladg

Pare ca in graba inaugurarii doar au infipt reflectorizantele in parapete, fara sa le mai indoaie tablele de prindere. Era zeci desprinse, multe pana spre jumatatea benzii doi. Foarte periculos. O echipa de doi muncitori le colectau, nu am apucat sa vad daca le si remontau.
A doua observatie e legata de vant. E o senzatie foarte rea, de cateva ori a trebuit sa reduc la 100 km/h, nu am simtit pana acum asemenea efect. Probabipl ptr ca terasamentul e inaltat. Nu va zic cum dansau tirurile. Cred ca dupa ce se duce vestea va fi evitat

danutzu_1069

Acelasi vant bate si pe DN, crezi ca face exceptie?

horyatm

vladg

Sectorul de A de catre tir. Am facut de zeci de ori dn di nu am simtit asa. Zic ca ptr ca e expus. Alta explicatie nu am

NoWords

Sper sa se faca ceva cu acei ochi de pisica.
Sunt extrem de periculoase, aseara cel putin erau "lesinate" foarte multe spre sensul Focsani..

Nu mai zic de anti orbire, parca au fost prinse cu superglue  :lol:

Andrei I

Focsani Rm. Sarat Buzau este zona cu vanturi puternice. Stie toata lumea, asta e geografia. Pe autostrada se vor simti mai mult decat pe DN, pt ca e mai expusa. Zic sa o inchida, sa o darame si sa faca cu materialele alta, in alta parte, aici nu e nevoie! Si oamenii sunt deranjati! De ce sa faci asa ceva? Nu ne trebuie noua! Sa ne lase in pace!

Penescu Eduard

Când am fost in Croatia acum 2 ani, pe autostradă erau limitări la 100, 80 sau chiar 60 în zonele înalte, care erau foarte expuse vântului puternic. Vreau sa spun că eu (român fiind :D) am considerat dusa la extrem limitarea la 60, doar până am văzut o dubiță care a mers în fața mea pe 2 roți vreo cateva zeci de metrii. În urmatoarea parcare am oprit, și am simțit cum vântul aproape că mă dobora din picioare.
Dacă si pe autostrazile noastre s-ar lua masurile astea și s-ar respecta cu strictețe nu cred că am avea nici un fel de probleme. Altfel nu m-ar mira sa vedem si probleme cu tiruri sau autocare rasturnate de vant.
Dacă mai țineți minte acum o lună s-a închis A1 Sibiu - Boita pentru vânt puternic

Ionut

Într-o țară civilizată care are apă caldă tot timpul se întâmplă așa, automat, în maxim 2 secunde, fără intervenția unui operator:

1. Stația meteo de pe autostradă detectează vânt la rafală de +50-60 km/h.

2. Stația transmite automat datele în serverul din CIC.

3. Softul pre-progranat pentru astfel de situații ia automat decizia să limiteze viteza vehiculelor pe autostradă.

4. Softul trimite comandă către portalurile VMS de pe autostradă plasate din 2 în 2 kilometri cu limitarea de viteză de 60-80 km/h.

5. Șoferii văd limitarea și o respectă.

Toată lumea ajunge în siguranță la destinație fără comentarii și întrebări că de ce nu pot zbura cu 130+.

Radu_A

^ punctul 5 e cel mai problematic
Pariu cu dr4qul4. 200 lei  (la API). Eu am spus ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. El e mai pesimist

Ionut

6. Camerele video-radar de pe autostradă detectează viteza vehiculelor, pozează, amendează și trimit amenda acasă/la sediul șoferului. Și la poliție.

M_Z

@danutzu_1069 da. E o diferență din cauza nivelului rambleului.
DN-urile sunt in majoritate construite la nivelul terenului sau într-un mic rambleu de cca. 50cm. Așa că în cazul DN-urilor relieful și vegetația din zona traversată încetinesc viteza vântului.
In cazul autostrăzilor care au un rambleu de min 2m, morfologia terenului și vegetația nu mai au aceeași influenta iar vântul este resimțit mai puternic.
 A7 este orientată pe direcția sud-nord iar direcția predominanta a vântului este dinspre NE așa că te ia vântul din lateral oblic. Din ce îmi aduc aminte perdelele forestiere sunt pe partea stângă a autostrăzii și nu stau in calea vântului.

catalin35

De ce la noi se fac terasementele atât de înalte?
În alte țări am văzut la nivel sau aproape la nivel, nu la 2 metri precum ai spus.