News:

Educația pentru riscuri în trafic, lecțiile suedeze!

Main Menu

Drumul Expres DEx4 Turda-Dej

Started by danpandrea, August 26, 2019, 11:47:19 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

raulbogdan23

Update de ieri

- se lucreaza la rampele pasajului DN1, se lucra si la placile de racordare
- la viaductul Paraul Racilor toate pilele au primit banchetele, unele erau cofrate deja
- surpriza, intre viaduct si subtraversarea drumului comunal a aparut o zona cu balast si emulsie
- la subtraversarea DC85
  - pila stanga pregatita pentru turnarea betonului la bancheta
  - pila dreapta se decofra pila
  - se turna culeea dreapta
- au continuat cu terasamentul de la subtraversarea DC85 spre primul podet agricol

O sa vina si filmarea azi/maine.

raulbogdan23

Obiectiv: Drum Expres DEx 4 Legãtura A3 - DN 1 loc. Tureni | filmare completa
Data filmare: 07.11.2024
Constructor: DIMEX 2000 - Con-A - Autotehnorom

Enjoy!

Ora 10:00

bdragos2

Captura de la dl Baltaretu. Se pare ca au avansat la viaductul de la Valea Racilor unde s-a turnat prima deschidere si ultimele banchete de cuzineti

Powered by API/PUM imgur uploader

caveman

Min. transporturilor a făcut o conferință din șantier. Se discuta mai mult offtopic, dar relevant aici e estimarea de Mai-Iunie 2025, progres 72-73%, arata cu degetul spre Transelectrica pt amânare, discuția că Dimex nu-și plătește subcontractorii, ministrul susține că plățile statului sunt la zi.

In Olanda un pasaj sub autostrada se construieste intr-un weekend. Noua cat ne-ar lua si cat ar costa?

raulbogdan23

Update de azi 15.11.2024

Ceata, burnita, 0 grade C

- subtraversare DN1
   - rampele au fost aduse la cota, se mai lucreaza inca la unele zone ce necesita umplutura
   - rampa dinspre Cluj a primit niste balast si emulsie
   - nu imi dau seama de pe filmare daca au hidroizolat 1 sens sau e asa din cauza conditiilor meteo
- au asternut balast si emulsie pe breteaua A3 -> DEx4 -> Cluj
- au fost turnate toate banchetele la Paraul Racilor; azi se suprabetona a doua deschidere, in continuarea la poza pusa de @bdragos2
- au avansat si la subtraversarea drumului comunal
- pregatesc pentru betonare urmatoarea supratraversare la drum agricol
- sus la DC85 o ceata de puteai sa o tai cu cutitul; inca nu pare sa fii turnat bancheta de la pila de pe stanga; au inceput sa realizeze schelele pentru a lucra la bancheta de pe dreapta
- inspre A3 ceata, drona a refuzat sa zboare

O sa vad daca merita sa procesez filmarea sau daca o sa vin doar cu poze.

PaulS

@raulbogdan23 eu zic ca poti sa urci linistit filmarea. Prin comparatie sunt unii care urca filmarile cu un singur pod dupa 4-5 zile. Eu zic ca e de apreciat orice efort.

roberthpop

Am gasit pe YouTube o filmare-reportaj al unui post de TV din CLUJ.
Multumim Raul Peterlin!
Roberth Pop

pentium10

Waze advocate, Google Developer Expert, In Mures

raulbogdan23

Obiectiv: Drum Expres DEx 4 Legãtura A3 - DN 1 loc. Tureni | filmare partiala
Data filmare: 15.11.2024
Constructor: DIMEX 2000 - Con-A - Autotehnorom

Enjoy! Doar jumate de traseu din cauza conditiilor meteo.

TibiV

Este jumatatea "critica" a traseului, asa ca este foarte bine...

Mai frate, dar la pasajul DC85 nu era mai simplu/ieftin un cut&cover in locul acelei mega-constructii?!...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

bdragos2

Se stie ce solutie implementeaza pentru finalizarea rampei de coborare de pe pod care intersecteaza DN-ul? Vor devia circulatia pe breteaua unde se asterne acum stabilizat sau vor da in circulatie jumatate din pasaj initial?

raulbogdan23

^^

Am zis de mult treaba asta cu cut&cover.

@alexV zicea ca numa costurile din acea zona au fost 10 milioane de EUR. Oare ancorele care au mancat jumate din bani nu ajungeau pentru un rand de piloni sa separe sensurile si pentru capac? Ma rog sa fii fost 15 milioane cu tot cut&cover, era o solutie mult mai eleganta.

O sa ramanem cu o zona frumoasa de motorspotting.

reed

Cred că în orice țară s-ar fi construit prin dealul ăla s-ar fi făcut tunel.

HaiHai

Quote from: pentium10 on November 17, 2024, 01:24:09 PMFirma suceveană de construcții Autotehnorom SRL a ajuns să-și ceară insolvența pentru că are creante de recuperat de aproape 70 milioane de lei
O veste trista. Sper sa isi revina.
Sa vedem cum si-a batut joc Grindeanu de acesti constructori. Valoare lot 670milioane (TVA inclus). Termen finalizare: Februarie 2025. Buget initial 72 milioane. (11%)
Ulterior au primit bani cu taraita, cat sa mai ia o gura de aer. Ce plan de afaceri poate face cineva in conditiile astea? Nu e o surpriza ca s-a ajuns aici. Acum au 183milioane alocate (27% din valoarea lotului)
Mai jos cifrele (fara 31.08.2024 pentru ca nu mai gasesc fisierul). Sursa sunt raportarile lunare de pe cnadnr.ro.