[B] Splaiul Independentei-Ciurel-Autostrada A1

Started by Ionut, January 12, 2012, 04:07:08 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

carutasul

@TibiV, promit că e ultima mea intervenție pe topic-ul ăsta (ever) dar genul ăsta de lamentări îmi amintește de o celebră poveste a lui Creangă, nu îi zic numele că nu vreau să supăr pe cineva, în care personajul principal își găsește familionul jelind pentru că dacă pisica s-ar urca pe sobă ar dărâma drobul de sare drept în covata unde doarme nou-născutul :)

TibiV

@carutasul,
nu m-am lamentat, doar am constatat...

Revino pe topicul asta peste 1-2 ani, si vorbim atunci...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

voicul

^Legat de poza de mai sus

Primăria București susține că demolarea trotuarului care împiedica autobuzele să vireze corect pe Pasajul Ciurel face parte din proiect

(Adica faci, ca dupa se demolezi ... cam greu de crezut, dar RO orice e posibil)

Trotuarul de pe breteaua Pasajului Ciurel care face legătura dintre Șoseaua Virtuții și Splaiul Independenței a fost demolat miercuri, după apariția unor imagini cu autobuze obligate să meargă cu două roți pe trotuar. Primăria București a anunțat acum că demolarea face parte din proiect și nu este vorba despre o lucrare suplimentară.

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/primaria-bucuresti-sustine-ca-demolarea-trotuarului-care-impiedica-autobuzele-sa-vireze-corect-pe-pasajul-ciurel-face-parte-din-proiect-1377193

voicul

Asa se invata soferie: sa dai cu spatele tir cu remorca in panta mare.
Ce mandru este politistul care i-a dat carnetul:

https://www.facebook.com/watch/?v=621770291840404

panzer

V-as ruga sa va potoliti cu curba aia. E un nimic fata de tot proiectul. Aceeasi poveste cu CAFurile la Romana. S-a pilit un pic peronul si aia e.

Lamentarile astea in continuu afecteaza starea de spirit. Hai sa mai vedem si partea plina a paharului.
Chiar daca nu este sigura strapungerea, splai-ul deja beneficiaza. Te poti intoarce pe bretea.
Nu mai exista semafor. Cei din Militari-ul nou care au posibilitatea sa vina pe Crangasi si sa faca dreapta pe stradute sunt happy.

Pentru locuitorii din zona este singura investitie in infrastructura dupa refacerea Iuliu Maniu si linia lui 41 ambele pe vremea lui Basescu. Adica acum 16 ani!

Ionut

Problema de fond rămâne și e foarte grava: lipsa unei strategii clare de continuare. Fără continuare, ce s-a făcut acum este nefezabil (nu merita banii).

panzer

De acord in totalitate. Eu comentam numai la problema trotuarului care este intr-adevar minora. Am vazut ca si pe TV s-a preluat stirea cu acelasi ton de "dezastru" si la noi totul e prost facut, etc.

E clar ca e politica multa in jurul acestui proiect. Unii s-au suparat pe ce a spus noul primar. Cel vechi a avut 4 ani la dispozitie si in afara de o hotarare de consiliu nu a facut nimic. Nici un leu alocat la continuare.

Iar Apa Nova este o nuca tare. Nu se joaca. Amintiti-va de M5 Drumul Taberei Parc cat au tinut dezbaterile. La fel pe DNCB la Dragomiresti cu pasajul facut peste apeduct. Cat a durat sa il faca sub trafic.

Cineva trebuie sa vrea foarte tare sa faca acest proiect. Este necesar, nu este imposibil, dar implica multe: PMB, S6, Chiajna, Ilfov, CNAIR. Iar institutiile astea nu au un istoric prea bun de colaborare pana acum. Speram ca lucrurile sa se indrepte. Ca asa e: dupa alegeri avem sperante.

Cristiano

Dar pe breteaua care coboara de pe pasaj spre Virtutii ar fi aceasi problema cu autobuzele, autocarele?
Cine stie poate in viitor va fi o linie de autobuz sau se vor intalnii 2 autocare, s a facut un test :)

pasa_andrei

Ce ne asteapta in continuarea acestui proiect?

Situatia la zi pentru strapungerea catre Bd. Uverturii, Uzina de Apa , Militari Residence - DNCB.

Asa cum am specificat si in descriere este traseul aproximativ iar proiectul se poate impartii in 3 tronsoane. Nimic oficial momentan.

Foarte multe modificari aduse la traseul filmat ar necesita exproprieri foarte mari, daca se va continua vreodata acest proiect, la acest traseu trebuie sa ne asteptam,

Enjoy!  :D

Puffyk

Din pacate, cat de curand cred ca acest topic va ingheta. Se mai lucreaza un pic la zugraveli, vopsiri, noua bretea si... cam asta va fi tot. In ceea ce priveste relatia cu viitoarea conducere a PMB, asa cum banuiam, baiatul asta" Nu prea stie de capul lui".... Vom vedea ce se va mai intampla, revin doar daca am informatii demne de postat...

AndreiB

Strict personal, nu inteleg de ce exproprierile ar trebui sa fie un obstacol pentru proiecte de infrastructura. Legislatia e clara, in rest nu necesita decat suficienti bani de la buget alocati pentru asta. Faptul ca exista cladiri in drum nu e un obstacol insurmontabil.

pasa_andrei

Sunt destul de putine cladiri pe traseu. Undeva la 20-30 de imobile si multe parcari. Sunt curios de solutia adoptata de nodurile de la Uverturii si de la Militari Residence.

Intrebari sunt multe, ce vor face pe portiunea cu Canalul Arges?

panzer

Noi iti multumim.

Ce sa faca cu canalul? Il ingropa in tuburi. Fac o caseta peste tuburi si aia e.

Puffyk

Cica ar fi vreo 11 case, majoritatea maghernite....