News:

.

Main Menu

Industria in Romania

Started by Ionut, November 15, 2016, 10:42:12 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Balto

INTERVIU Niculae deschide cinci combinate chimice, cu gaz rusesc. "La noi nu pot să iau nici gaz, nici credite, nici garanții, Rusia m-a ajutat"

Ioan Niculae, fodatorul și patronul grupului Interagro, acum în insolvență, vorbește, într-un amplu interviu, despre planurile pe care le are cu uzinele chimice pe care le deține, despre relația sa cu Gazprom, al cărui client direct este, despre lipsa sprijinului guvernamental și al băncilor pentru oamenii de afaceri români din industrie, și aduce acuze producătorilor de gaze, în special Romgaz, care, deși închide sonde pentru că nu are cine să-i consume gazul, refuză să-l vândă fabricilor sale. El vorbește și despre proiectele în care este pe cale să atragă investitori străini în România, dar și despre situația de pe piața gazelor. Printre altele, aduce acuze și unui fost prim-ministru.

economica.net
Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)

istvan78

Super tare omul! Eu as fi formulat eufemistic, ceva de genul "am gasit conditii comerciale favorabile la un furnizor din Rusia", el o zice direct "Rusia m-a ajutat"

Acum, ce zic eu, foarte bine, sa duduie combinatele, sa faca productie, sa plateasca salarii, taxe la stat etc., dar noi sa nu ne imaginam ca "ajutorul" Rusiei e gratis, asa, filantropie.
Intr-un an electoral, n-as fi socat sa aflu ca o buna parte din profitul combinatelor va fi directionata catre campania electorala a unei formatiuni politice ;)

AlexxC

Sa nu uitam ca mare parte din deficitul balantei comerciale a Romaniei vine din importurile de chimicale...ar fi lucru mare sa producem in tara.

tom_sawyer

Gruia Stoica a preluat platforma RAFO, unde va dezvolta cel mai mare centru logistic pentru containere și produse petroliere [din Moldova]

Compania Roserv Oil, parte a Grupului GRAMPET, a achiziționat platforma industrială a rafinăriei RAFO Onești, în cadrul unei proceduri publice de valorificare, coordonată de Casa de Insolvență Transilvania (CITR). "Tranzacția de vânzare a activului afost finalizată conform strategiei de valorificare aprobate de creditorii RAFO Onești, în cadrul procedurii de insolvență, cu obiectivul de a dezvolta cel mai mare centru logistic din Moldova", spun reprezentanții CITR.

hotnews.ro

tom_sawyer

Quote from: tom_sawyer on February 21, 2020, 06:40:54 PM
Sud-coreenii de la Doosan au decis să închidă IMGB. Platforma ar putea să devină proiect imobiliar, iar 400 de oameni îşi pierd slujba

Încetarea activității de producție este argumentată prin constrângerile legate de activitatea curentă și a celor comerciale, susţin sud-coreenii. Decizia va fi semnată în luna ianuarie. Pe platforma Doosan din România lucrează peste 400 de angajați, iar anul trecut, compania a avut afaceri de 249,4 milioane lei, dar o pierdere de peste 25 milioane lei.

Pe platformă mai funcţionează şi italienii de la Walter Tosto Bucureşti, producător de echipamente de mari dimensiuni pentru industria nucleară şi energetică, care deţin circa 20 de hectare, care, însă, se vor muta la noua lor fabrică din Olteniţa şi alţi câţiva producători mici.


economica.net


S-a vândut IMGB. SIF Banat-Crișana a cumpărat platforma de 540.000 mp din sudul Bucureștiului

Societatea de Investiții Financiare Banat-Crișana (SIF Banat-Crișana) a preluat un pachet de acțiuni de 99,92% din capitalul social al coreenilor de la Doosan care dețineau platforma IMGB din Berceni, cu o suprafață de 540.000 mp.

Finalizarea tranzacției este condiționată de obținerea acordului Consiliului Concurenței, în conformitate cu legislația aplicabilă.

https://www.economica.net/sif-banat-cri-ana-a-cumparat-platforma-de-540-000-mp-a-imgb_189590.html

tom_sawyer

Grupul chinez Haier va construi o fabrică de frigidere în județul Prahova

Grupul chinez Haier va construi prima sa fabrică de frigidere din Uniunea Europeană în localitatea Ariceștii Rahtivani, din județul Prahova. Investiția totală se ridică la 53 de milioane de euro, din care 25 de milioane sunt ajutor de stat, potrivit unui comunicat al companiei de consultanță Deloitte.

Lucrările vor fi finalizate în primăvara anului viitor.
Haier este al doilea producător mondial de frigidere, după Whirlpool.
Haier mai deține și brandurile Hotpoint, Candy, Aqua și Fisher & Paykel.

libertatea.ro



AlexxC


tom_sawyer

#262
INTERVIU EXCLUSIV ZF: Sanjeev Gupta, proprietarul Liberty Galaţi: Rămâne în picioare planul de investiţii de 1 mld. euro în următorii 10 ani la Galaţi. Dublăm capacitatea, ne decarbonizăm şi construim o termocentrală pe gaz.

Vrem să ne dezvoltăm mai mult în zona de clienţi din automotive şi să vindem mai mult pe piaţa locală.

Pentru România, Sanjeev Gupta vrea să furnizeze mai mult pentru industria automotive şi să producă la Galaţi produse cu valoare adăugată mai mare, cum ar fi tabla galvanizată pentru caroseria maşinilor.

60% din produsele de la Galaţi rămân în România, dar ţinta este 90%

ZF

Balto

Combinatul de îngrășăminte din Turnu Măgurele al lui Ioan Niculae demarează reorganizarea și vizează afaceri de peste 300 milioane lei din primul an. Producția, repornită integral din decembrie

Administratorul judiciar al combinatului de îngrășăminte chimice Donau Chem Turnu Măgurele, parte a grupului Interagro controlat de omul de afaceri Ioan Niculae și aflat în insolvență de peste trei ani, a finalizat și depus la instanță planul de reorganizare a companiei, care prevede reluarea integrală a producției în ultima lună a lui 2020 și plata completă a datoriilor de peste 343 milioane lei ale Donau Chem în decurs de 5 ani.

profit.ro
Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)

Balto

Concediere colectivă și dosar penal la combinatul Chemgas Holding al lui Ioan Niculae. Activele companiei ar putea fi închiriate

Lichidatorul judiciar al combinatului de îngrășăminte chimice Chemgas Holding Slobozia, aflat în faliment, parte a grupului Interagro controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, a transmis instituțiilor abilitate ale statului, precum și sindicatului din întreprindere, o notificare privind intenția de concediere colectivă a salariaților combinatului, relevă un document al lichidatorului Expert Insolvență SPRL. Chemgas Holding are circa 300 de salariați.

profit.ro
Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)

istvan78

Petrom vrea să construiască o fabrică de bioetanol
Quote from: economica.net
Petrom a depus un proiect cu o valoare de 1,2 miliarde de lei la Ministerul Economiei și Energiei, pentru a fi finanțat parțial din celebrul Fond de Modernizare – mecansimul 10d din directiva europeană EU-ETS...
Potrivit surselor noastre, investiția planificată de compania petrolieră este o fabrică de bioetanol de generația a doua, valoarea estimată a proiectului fiind de 1,2 miliarde de lei, fără TVA. Proiectul este eligibil în teorie pentru finanțare prin acest fond, iar Petrom a solicitat o finanțare de 35% din această valoare. Compania petrolieră intenționează să construiască această fabrică în județul Prahova

Nota mea: "fabrica de bioetanol de gen. a doua" inseamna bioetanol din celuloza. Adica materia prima poate fi paie, tulei de porumb, lemn, stuf sau iarba inalta cultivata in scop energetic ("switchgrass", etc..) evitand sa foloseasca hrana (cereale, zahar, cartof) pentru combustibil.

adiarc

^ sper doar sa nu li se permita tampenia monumentală pe care am vazut-o in cateva randuri cand am fost in Germania,mai precis in Einbeck...unde se punea la greu porumb pt bioetanol....nu resturile de la el ci toata cultura....o aberatie dupa parerea mea
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

istvan78

@adiarc, toate uzinele de etanol din lume, pana acum cativa ani, functioneaza pe procesul "de generatia I". Adica acelasi proces de productie pe care il folosesc si bunicii nostri la palinca si votca. Drojdii naturale fermenteaza zaharuri (din fructe) sau amidon (cereale sau cartofi) si se distileaza alcoolul rezultat.

Procesul "de generatia a II-a" utilizeaza celuloza, substanta ce sta la baza oricarei materii vegetale de pe pamant, deci foarte abundenta. Celuloza e tot o polizaharida, deci poate fi descompusa in zaharuri, dar e destul de stabila, si descompunerea nu se realizeaza simplu. Procesul "gen. 2" produce intai in cantitati industriale enzime pentru descompunerea celulozei, apoi fermenteaza zaharurile rezultate dupa clasicul proces "gen 1".

Asta ne spune ca odata ce o uzina a implementat investitia pentru descompunerea celulozei, nu va mai prelucra cereale sau alte materii prime scumpe, pentru ca poate prelucra materii prime foarte ieftine: practic orice deseuri vegetale.

Dar tehnologia (pentru primul pas, de descompunere a celulozei la volum inductrial) e destul de noua, nu sunt multe uzine de scara mare in functiune inca.
Clariant are deja o uzina in constructie langa Craiova, care va colecta paie de la fermierii din Oltenia.
https://www.sunliquid-project-fp7.eu/news/podari-bioethanol-plant/#:~:text=sunliquid%C2%AE%20%E2%80%93%20a%20sustainable%20and,is%20converted%20into%20cellulosic%20sugars.

adiarc

"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

rota

Compania minieră Cupru Min Abrud a repus în funcţiune, după 20 de ani, o linie de măcinare a minereului

   Valoarea totală a investiţiei se ridică la cca. 4.915.000 euro, respectiv 23.788.600 lei. Linia 1 măcinare se găseşte în interiorul clădirii uzinei de preparare şi a fost pusă în funcţiune în anul 1985. În timp a fost scoasă din funcţiune datorită uzurii, compania neavând resursele financiare pentru a demara repararea şi repornirea acesteia.
Sursa