News:

.

Main Menu

Industria in Romania

Started by Ionut, November 15, 2016, 10:42:12 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

TibiV

Ce imi plac impersonalele astea... "nu s-a dorit tabla cu tratamente specifice industriei auto"...
Cine nu a dorit? Dacia sau Mittal?...

<<au luat din alta parte "ca e mai ieftin">>
Pai tabla din alta parte nu a mai ruginit...
Daca a fost si mai ieftina, si avea si "tratamente specifice industriei auto" (dovada faptul ca nu a mai ruginit), inseamna ca Dacia a luat o decizie perfect corecta dpdv economic...

(In esenta tu spui ca tabla de la Galati nu avea tratamente specifice si a ruginit, asa ca au luat din alta parte tabla mai ieftina cu tratamentele necesare...)
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

punktnet

Pai tabla de Galati s-a cerut de la inceput fara tratamente. Dupa ce Galati a facut stoc si a inceput sa livreze, pe la jumatea contractului au ruginit tigaile . Apoi te trezesti ca ti se solicita sa tratezi anticoroziv tot stocul si normal ca n-ai cum :))
Just kidding.

sorinelbulceag

Asta pare cam umflata..... Tabla netratata rugineste iar daca Dacia nu  vroia tabla tratata atunci nu comanda. Ma gandesc ca au vrut tratata insa au primit de o alta calitate (netratata corespunzator). Imi vine greu sa cred ca Dacia (producator auto cu experienta) nu stie ce fel de tabla vrea sau are nevoie. 

tom_sawyer

Arctic, liderul pieţei de electrocasnice din România, parte a grupului Arçelik, anunţă că fabrica pe care a construit-o în comuna Ulmi, judeţul Dâmboviţa, e operaţională. Arctic va produce la Ulmi 2,2 milioane de maşini de spălat pe an, în urma unei investiţii de 150 de milioane de euro.


economica.net

Balto

Cinci din cele şase combinate ale lui Niculae vor fi în funcţiune la 1 decembrie 2019. Două merg deja în plin, cu gaz importat direct de la ruşi

Viromet Victoria a fost pornit la începutul lunii iulie. Combinatul chimic de la Slobozia a fost repornit pe 27 iulie, iar din 5 septembrie merge la turaţie maximă. Din 15 octombrie, astăzi, începe producţia şi combinatul de la Turnu Măgurele, urmând ca într-o lună, maximum două să devină perfect funcţional şi combinatul de la Piatra Neamţ, iar la data de 1 decembrie să se redeschidă combinatul de la Bacău, a declarat, omul de afaceri Ioan Niculae. Al șaselea combinat este  preconizat să fie deschis la jumătatea anului viitor (Făgăraș).

economica.net
Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)

Balto

Scăderea producţiei industriale a accelerat în august, înregistrând un minus de 7%

Producţia industrială a scăzut în luna august cu 7% ca serie brută, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, o contracţie mai mare decât cea înregistrată în iulie, arată datele transmise luni de Institutul Naţional de Statistică (INS). În iulie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, producţia industrială a scăzut cu cu 3% ca serie brută şi cu 6,4% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. În iunie, producţia industrială a scăzut, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, cu 6,6%, ca serie brută.

news.ro
Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)

Balto

Cea mai mare fabrică de prosoape din România - închisă. Un grup turc o înlocuiește cu peste 600 de apartamente

Fabrica Frottierex, furnizor al Casei Regale a României cu o istorie de peste un secol, a încetat producția. Dezvoltatorul imobiliar cu capital turc Caba Group a cumpărat proprietatea unde funcționa aceasta și vrea să construiască în loc peste 600 de apartamente, etapa a doua a proiectului 102 The Address, primul său proiect din România.

Profit.ro
Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)

RaduC

Bosch renunţă la o investiţie uriaşă în România

Grupul german Bosch a renunţat la construcţia fabricii de maşini de spălat pe care o plănuise la Simeria, judeţul Hunedoara, o investiţie de 110 milioane de euro, anunță Ziarul Financiar.

,,BSH Hausgeräte GmbH a decis să nu-şi continue planurile pentru construcţia unei fabrici de maşini de spălat în Simeria până la o nouă notificare. Din cauza condiţiilor economice şi a planificării strategice a vânzărilor bazate pe acestea, producătorul de electrocasnice nu vede în prezent necesitatea unor capacităţi de producţie noi suplimentare în Europa. BSH are o reţea de producţie în Europa de 22 de fabrici care se pot adapta flexibil la cerinţele în schimbare", a spus pentru ZF Irenne Wagner, head of marketing la BSH Electrocasnice.

Planul iniţial era ca lucrările de construcţii pentru unitatea de producţie să înceapă anul acesta, însă din cauza întârzierilor generate de accesul la ajutorul de stat de care aveau nevoie germanii demararea lucrărilor a fost amânată. Primele maşini de spălat ar fi trebuit să fie produse în noua fabrică în 2021.

Fabrica urma să creeze 700 de locuri de muncă şi să aibă o capacitate de producţie anuală de peste un milion de maşini de spălat pentru piaţa europeană, unitatea din România alăturându-se celor pe care compania le are în Germania, Spania şi Polonia.

Pentru fabrica din Simeria, producătorul de aparatură electrocasnică a achiziţionat un teren de 40 de hectare, al cărui preţ nu a fost făcut public. Preluarea terenului a presupus obţinerea acordului a peste 50 de proprietari care deţineau parcele în zonă. ,,Proprietatea din Simeria continuă să fie deţinută de BSH şi este dată spre folosinţă în prezent unei companii agricole locale", a mai spus Irenne Wagner.

Investiţia de 110 milioane de euro ar fi fost cea mai mare plasare de capital din judeţul Hunedoara din ultimii 30 de ani, într-o unitate care fabrică produse finite.

Bosch a încheiat anul fiscal 2018 cu vânzări consolidate în valoare de 2,1 mld. lei (452 mil. euro) în România, înregistrând astfel o creştere de 9% în comparaţie cu anul precedent.

Bosch a investit în România aproximativ 555 de milioane de lei (aproximativ 120 milioane de euro) în 2018 - în special în dezvoltarea unităţilor de producţie pentru soluţii de mobilitate de la Jucu (jud. Cluj) şi Blaj (jud. Alba), unde produce componente electronice auto.

Relateaza Digi24 citand Mediafax

https://www.digi24.ro/stiri/economie/bosch-renunta-la-o-investitie-uriasa-in-romania-1212334

Cetatean

Ok, deci toată schema ieșea doar dacă primeau ajutorul de la statul roman.
Chiar și dacă momentan nu mai fac fabrica, tot au dat un tun imobiliar. A1, DN7, DN66 și nod calea ferata Simeria. Mersi!

mircea

Super tun imobiliar! De aia l-au și dat oamenilor să facă agricultură...

Cetatean

Scuze, poate m-am exprimat greșit.
Îmi pare foarte rău că nu se face fabrica la Simeria.
Da, este o performanta să strângi 20-50 de proprietari, sa accepte toți sa vândă la o 'multinațională' pentru a construi o fabrica.
Scopul a fost fabrica, s-au ales cu o tarla de 40 de ha, într-un loc cu o poziție geografica foarte bună.
Terenul ala are acum o valoare clar mai mare,deci da, în purul stil romanesc eu îl consider momentan, un tun.

yetiman

Nu mai "muscati" toate teoriile conspirationiste si patriotarde de 2 lei.

Orice firma straina care investeste in Romania isi face niste calcule economice. Cat investeste "din buzunar", cat poate primi din ajutorul de stat (daca e cazul), cat il va costa forta de munca (si implicit cat e costul pentru produsele sale), cat e cererea pe piata (in general, cea europeana), care e concurenta, etc, etc...

Ca sa nu mai vorbim ca Arctic tocmai au lansat productia de masini de spalat la Ulmi, Dambovita. Productia este de 1,1 milioane unitati acum si se va dubla in 2020. (ZF)
Eu as zice ca "le-au luat fata" celor de la Bosch.

Iar cele 40 ha le-au cumparat, nu le-au primit, asa ca nu vad unde e problema.
,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu

AlexxC

Probabil sunt doar presiuni pentru acordarea acelui ajutor de stat care "intarzie". Nu cred ca Bosh ca multintionala are obiect de activitate tranzactiile imobiliare.

alecu26

a mai fost faza cu Voestalpine la Constanta.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

tom_sawyer

#239
Alianța GFG și-a finalizat analiza strategică de 100 de zile a activității combinatului Liberty Galaţi și se angajează să investească 1 miliard de Euro pentru transformarea Combinatului, într-un program de investiţii ce se va derula pe o perioadă de 10 ani.

Planul include planuri pentru modernizări majore la capacitățile de turnare, laminoare și liniile de acoperire, precum și planuri privind instalarea unui Cuptor cu Arc Electric, pentru a reduce semnificativ emisiile de carbon și dependența de resursele naturale importate. Toate aceste investiţii sunt menite să transforme combinatul de la Galaţi în ,,nava amiral" a Liberty Steel, a precizat conducerea combinatului.

Prin aceste investiții, Liberty Galaţi își va regenera procesele de turnare și cele de laminare și va investi, de asemenea, în noi linii de zincare și de acoperire organică.  Acestea vor facilita dezvoltarea unui portofoliu sporit de produse plate și lungi, pentru a crește cota de piață în regiune și a urca nivelul de producție până la 4 milioane de tone pe an, în timp. În vederea îmbunătățirii competitivității operațiunilor, Liberty Galaţi va începe totodată construcția unei fabrici de var.

viata-libera.ro


A fost finalizată construcţia celei mai mari fabrici de vată minerală din România, investiţie de 50 de milioane de euro

Blue Projects a finalizat prima fabrică din România a danezilor de la Rockwool, o investiţie în valoare de 50 milioane euro, localizată în parcul industrial Ploieşti West din comuna Ariceştii Rahtivani, judeţul Prahova. Fabrica are o suprafaţă de 13.000 mp şi o capacitate de producţie de aproximativ 45.000 tone pe an, fiind cea mai mare unitate de acest fel din România.

economica.net


Sud-coreenii de la Doosan au decis să închidă IMGB. Platforma ar putea să devină proiect imobiliar, iar 400 de oameni îşi pierd slujba

Încetarea activității de producție este argumentată prin constrângerile legate de activitatea curentă și a celor comerciale, susţin sud-coreenii. Decizia va fi semnată în luna ianuarie. Pe platforma Doosan din România lucrează peste 400 de angajați, iar anul trecut, compania a avut afaceri de 249,4 milioane lei, dar o pierdere de peste 25 milioane lei.

Pe platformă mai funcţionează şi italienii de la Walter Tosto Bucureşti, producător de echipamente de mari dimensiuni pentru industria nucleară şi energetică, care deţin circa 20 de hectare, care, însă, se vor muta la noua lor fabrică din Olteniţa şi alţi câţiva producători mici.


economica.net