Industria in Romania

Started by Ionut, November 15, 2016, 10:42:12 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

rota

Compania germană Star Assembly începe, joi, construirea unei fabrici la Sebeș, unde vor fi produse componente pentru mașini electrice ale Mercedes.

,,La Sebeș, compania Mercedes-Benz urmează să inaugureze construcția unei noi facilități prin care își propune să dezvoltate tehnologia astfel încât să producă echipamente pentru automobile full electric", a declarat Nicolae Ciucă, joi, la Sibiu.

Potrivit companiei germane, noua hală de producție va avea o suprafață de aproximativ 30.000 de metri pătrați și va găzdui funcțiile de asamblare și logistică. Construcția va fi realizată pe amplasamentul actual al fabricii Star Assembly.

Investiția pentru construirea și dotare halei depășește 30 de milioane de euro. Odată cu noua fabrică, vor fi create peste 500 de noi locuri de muncă.  sursa

Bucovina sustine autostrada A7
Pariu 500 lei: UMB termina tot Buzău - Focșani, 4 loturi, 82 km pana in 5 iulie 2025!

reed

Unele dintre cele mai performante și polivalente tractoare la ora actuală vor fi făcute în România. Austriecii de la Syn Trac construiesc o fabrică într-un parc industrial de la Ghioroc, în apropiere de Arad. Investiția totală se ridică la 400 de milioane de euro.


Link

tom_sawyer

Compania canadiană Ene-Min va construi, la Petroșani, o fabrică de 20 de milioane de euro pentru producerea de concentrat de minereu industrial

Compania Ene – Min Development, controlată de investitorul canadian de origine română Gabriel Luca, va investi 20 milioane de euro din fonduri proprii pentru a ridica o fabrică de concentrat de minereu în județul Hunedoara, la Petroșani, unde se va procesa materia primă extrasă din perimetrul de explorare Teregova, Caraș-Severin.

Construcția fabricii va începe în această toamnă – ea este acum în faza de proiectare în vederea obținerii tuturor autorizațiilor și va deveni funcțională în cel mult un an, creând, într-o primă fază, 300 de locuri de muncă, spune investitorul.

Aici, la fabrica din Hunedoara, zecile de mii de tone de minereu ce vor veni de la Teregova vor fi procesate, spre a fi transformate în concentrat de minereu industrial, care apoi va fi vândut la export. "Vizăm feldspat, care se folosește în industria ceramicii și sticlei, vizăm mica, care este intensiv folosită în industria vopselurilor, vizăm silica, care este un produs de bază în producția de acid sulfuric. Și vizăm, da, și concentratul de cupru, fără de care , clar, nu putem concepe revoluția electricului pe care o vedem acum în toată lumea", spune Luca.

economica.net

tom_sawyer

Farmec investește peste 40 de milioane de euro într-o nouă fabrică și mută producția din Cluj-Napoca în comuna Apahida

Cea mai mare parte a producției Farmec este concentrată acum în apropierea zonei centrale a municipiului Cluj-Napoca, pe strada Henri Barbusse nr. 16. Totuși, o parte dintre produse sunt fabricate în Dezmir, comuna Apahida.

Farmec vrea să relocheze întreaga producție în Dezmir, în aceeași locație. Unitatea din Cluj-Napoca va funcționa ca spațiu de birouri.

Investiția este estimată la peste 40 milioane de euro, dintre care peste 24 de milioane de euro pentru construirea de la zero a unui centru de producție cu o suprafață construită de 17.700 mp și cu o suprafață totală desfășurată de 24.400 mp. Alte 16 milioane de euro urmează să fie alocate echipamentelor.

economica.net

nicolaem

inca o relocare din oras:

Poiectul urbanistic pentru construirea unei noi facilități de producție la Săndulești, care va prelua activitatea fabricii Sanex, avizat de comisia de urbanism a Consiliului Județean

https://actualdecluj.ro/poiectul-urbanistic-pentru-construirea-unei-noi-facilitati-de-productie-la-sandulesti-care-va-prelua-activitatea-fabricii-sanex-avizat-de-comisia-de-urbanism-a-consiliului-judetean/

TVlad

Nu se mai satura de blocuri de locuinte si birouri, altceva nu mai au in cap. O sa ajunga Clujul ala un mare dormitor si in fiecare dimineata se va goli pentru a se umple seara la loc, generind trafic inutil, cheltuieli pe termen lung pentru a-l prelua, nervi pentru toti - navetisti, aflati in tranzit si riverani iar in final facindu-i pe toti sa il urasca, mutindu-se in lumea larga.

nicolaem

#351
exagerezi. atata timp cat se relocheaza e ok, de ce ai tine fabrica de gresie in oras?
iar forta de munca pt asa ceva e mult mai usor sa gasesti langa turda.
locuintele respective sunt cumparate poate de unii ca tine care "nu se mai satura sa vina la cluj ca si asa suntem destui aici"

tom_sawyer

O companie niponă de echipamente electrice va muta o parte din producția din China la o nouă fabrică, ce va fi deschisă în 2024 în orașul Fetești

Compania Tamura Corporation produce echipamente electrice, încărcătoare, componente pentru motoarele mașinilor electrice, dar și transformatoare și diverse module folosite în domeniile energiei solare și eoliene.

Oficialii Tamura au anunțat luni la București că vor deschide în octombrie sau noiembrie 2024 o fabrică în cartierul Fetești-Gară din municipiul Fetești, Acolo vor lucra 300 de oameni și, inițial, vor fi produse încărcătoare pentru sculele de mână produse în România de o altă companie niponă: Makita.

Într-o a doua etapă a investiției, vor fi produse module de transformare pentru companii precum ABB și Siemens. Investițiile preliminare sunt de 6 milioane euro, iar pentru dezvoltarea afacerii vor urma investiții de încă 15 milioane euro.

hotnews.ro

kitsune

Or să găsească destulă mână de lucru în zonă, mai ales de când a căzut lohnul.
In același timp, dacă aveți pe acasă scule Makita și vă trebuie un încărcător... vorbesc eu cu niște băieți de pe la Vlașca după ce se deschide fabrica  :lol:
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

mirceaeliade

QuotePe 8 mai 2023, președintele Agenției Române pentru Investiții și Comerț Exterior, Rares Burlacu, împreună cu o parte din echipa noastră, s-au întâlnit cu echipa de conducere Tamura Corporation condusă de Yusaku Hashiguchi, VP.

Compania japoneză nou înființată în România și-a anunțat intenția de a deschide o fabrică la Fetești-Gară, județul Ialomița, care să producă încărcătoare și alte produse modulare ca răspuns la cererea în creștere din Europa.

Inițial, investiția de 6 milioane de euro în România va crea 300 de noi locuri de muncă și vor urma încă 15 milioane de euro în viitorul apropiat.
https://adevarul.ro/economie/o-noua-fabrica-se-va-deschide-in-romania-2265924.html

tom_sawyer

19 Aprilie 2023
O companie chineză va deschide o linie de producţie pentru piese şi componente auto într-un parc tehnologic din comuna Băcia, în apropiere de oraşul Simeria, investiţia urmând să genereze aproximativ 400 de locuri de muncă, a anunţat miercuri Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara.

O delegaţie formată din reprezentanţii companiei chineze KSHG Auto Harness GmbH, cei ai unei bănci chineze, ai parcului tehnologic CT Park II Deva şi ai Primăriei Băcia a fost primită miercuri de preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor.

"Am fost informat despre intenţiile companiei chineze de a deschide în cel mai scurt timp, la Băcia, o linie de producţie care va asigura piese şi componente auto pentru Grupul Volkswagen. Este pentru prima dată în ultimii şase ani când producătorul de automobile german este interesat de cooptarea unui nou furnizor. Investiţia companiei chineze de la Băcia, care va deveni funcţională în cadrul CT Park II, va asigura în prima etapă de funcţionare aproximativ 400 de locuri de muncă", a precizat Laurenţiu Nistor, citat în informarea de presă transmisă de CJ Hunedoara.

stiri.tvr.ro

tom_sawyer

Liberty Galaţi, cel mai mare producător integrat de oţel din România, a avut pierderi de 822 mil. lei în 2022, de la un profit net de 1,4 mld. lei în anul precedent, arată datele publicate la Ministerul Finanţelor. Cifra de afaceri a companiei a fost de 7,9 mld. lei în 2022, în scădere de la 9,4 mld. lei în anul precedent.

Numărul mediu de salariaţi în 2022 a fost de 5.066 de persoane, comparativ cu 4.987 în 2021. Activele imobilizate se ridicau la 1,7 mld. lei iar datoriile la 2,2 mld. lei. În 2021 compania avea datorii de 1,7 mld. lei.

Grupul Liberty House, parte a Alianţei GFG, aparţinând omului de afaceri Sanjeev Gupta, este în prezent proprietarul Combinatului Siderurgic Galaţi care a fost redenumit Liberty Galaţi.

ZF

Harry

Povestea Hamilton Central Europe a început în România în 2013 cu preluarea producției de seringi microlitice din Elveția. Inițial, au pornit cu zece angajați, dar au urmat investiții mari, iar acum oferă peste 350 de locuri de muncă.

,,Acum zece ani, când am început activitatea la Giarmata, cu zece angajați, am făcut o pregătire intensă în Elveția. Fiecare dintre noi am fost într-un stadiu de pregătire de trei luni, în care am fost instruiți vizavi de ceea ce urma să se întâmple în România. Ne-am asumat să inovăm și să ducem mai departe povestea seringii microlitrice, pe care fondatorul acestei companii, Clark Hamilton, o inventa în 1946 în modestul său garaj din California. Primele produse pe care le-am făcut aici erau seringile cu microlitru. Erau primele produse pe care le-am transferat din Elveția. Pas cu pas am mărit portofoliul de produse și am exportat produsele în toată lumea", a declarat Ciprian Ractei, director general Hamilton Central Europe.

România este a doua țară din Europa, după Elveția, unde Hamilton are activități de producție și este singura companie din România specializată în producția de seringi microlitrice.

Astăzi, în fabrica din Giarmata, se produc instrumente de precizie ridicată folosite în laboratoarele de analiză și cercetare: seringi microlitrice, ace, pompe de dozaj, module de pipetare și accesorii, precum și consumabile de unică folosință utilizate în secțiile de terapie intensivă.

"Acum suntem o echipă de peste 350 de colegi, am depășit cifra de afaceri de 50 milioane de euro în anul 2022 și am investit peste 32 milioane de euro, doar în infrastructura de lucru. Și nu ne oprim aici. Continuăm să investim, să inovăm, să producem excelență" a mai declarat Ciprian Ractei.

,,E una dintre investițiile fanion ale domeniului pharma și al biotehnologiei. Genul acesta de investiții aduc valoare adăugată ridicată, care au potențialul de a atrage inteligență în Timișoara. E genul de investiții pe care dorim să le promovăm. Cu atât mai mult cu cât intenția acestei companii este să se dezvolte în continuare. Tocmai au anunțat extinderea investiției la Giarmata. Și vor să aducă aici partea de inovare. Ne pot face unici pe piață, ne pot trimite în topul acestor tipuri de investiții la nivel european", a spus Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

https://adevarul.ro/stiri-locale/timisoara/singura-fabrica-din-romania-producatoare-de-2276633.html

yetiman

"Fabrică de baterii pentru mașini electrice la Galați: investiție anunțată de 1,4 miliarde de euro a companiei belgiene Avesta Battery and Energy Engineering

Compania belgiană Avesta Battery and Energy Engineering (ABEE) va investi 1,4 miliarde de euro pentru a construi în Zona Liberă Galaţi o fabrică de baterii pentru maşini electrice. Numărul total estimat de locuri de muncă ce vor fi generate este de aproximativ 8.000, a anunțat Primăria Galaţi într-un comunicat citat de Agerpres.

....
Capacitatea totală de producţie a fabricii de baterii litiu-ion care va fi construită în Galați va fi de 22 GWh."


Sursa: Republica
,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu

dumbravaandrei

Bateriile alea nu sunt pentru industria auto ci pentru parcurile fotovoltaice. Adica vor produce baterii pentru cei de la Tesla - societatea ceha care va face cel mai mare parc foto din europa de sud-est, langa Galati...