Autostrada A7 Ploiești-Milișăuți

Started by Ionut, December 18, 2011, 09:02:16 AM

Previous topic - Next topic

2 Members and 13 Guests are viewing this topic.

panzer

Nu trece DN1 pe acolo, dar va fi muzeu. Nodurile de la Spataru si Dn2B (Bariera Brailei) sunt pe lotul 3 din Ploiesti - Buzau.

Podul asta ma ingrijora cel mai mult. Spor la treaba UMB. Sper sa fii primul constructor caruia Raul Buzau nu-i fura catrafusele.

sarbu

Cristian Pistol pe facebook

https://www.facebook.com/1627440930/posts/pfbid0weHArKLip9Pc4Z29VfumV5mg2E8dGQ2aEnWWr386P11YgC7d1acEsP86K6YRqHbSl/?sfnsn=mo

"Construcția a încă 15,54 de km din Autostrada Moldova (A7), finanțată prin PNRR, poate începe în scurt timp!
Pentru rezultatul licitației tronsoanelor 1 și 4 ale Autostrăzii Buzău-Focșani nu a fost depusă nicio contestație în termenul legal.
În aceste condiții, imediat ce constructorul român (Asocierea SA&PE CONSTRUCT SRL – SPEDITION UMB SRL – TEHNOSTRADE SRL) va aduce toate documentele, putem să semnăm contractele de execuție lucrări pentru cele 2 Tronsoane.
Tronsonul 1 (Buzău-Vadu Pașii) are o lungime de 4,6 km, iar contractul a fost atribuit la o valoare de 689,28 milioane de lei (fără TVA).
Tronsonul 4 (Mândrești Munteni-Focșani Nord) are cu o lungime de 10,94 km, iar contractul a fost atribuit la o valoare de 763,72 milioane de lei (fără TVA).
După semnarea contractelor, constructorul are la dispoziție 20 de luni pentru finalizarea lucrărilor. "

Stefan01

@ TibiV

Sunt curios când vor da drumul la calimuri sau încep să-și mute utilajele învechite pe terasament (pentru a arăta că lucrează) atunci când apare ,,grindă" în inspecție (strategie patentată pe vremea lui ,,cucu-bau"). ;)

pelan87

Nu pot decat sa ma bucur ca nu au fost contestatii pe Buzau - Focsani 1 si 4. Dar, iata, cocoasa de la Focsani are sanse majore sa fie primul tronson dat in trafic din A7, dupa centura Bacau. Caci nu se pune problema ca vreun tronson de pe Ploiesti - Buzau sa fie gata inainte, tinand cont cu cine s-a semnat acolo.

Legat de Bz-Fc Tr.1, chiar daca sunt sanse ca podul peste Buzau sa ramana muzeu o perioada, totusi macar drumul de legatura va functiona ca o centura pentru localitatile Vadu Pasii - Bajani - Focsanei.

mirceaeliade

Daca nu ma insel, "baietii rai" la contestatii erau toti pe T1 si T4, pt ca pe T2 si T3 sunt numai turci si romani, dar fara Selina. Sa fie intr-un ceas bun.

Ionut

Mă lasă memoria, așa e când te apropii de 40.

Deci da, teoretic va fi muzeu, dar practic mă voi bate cât pot de tare ca nodul din bariera Brăila să fie gata măcar pe jumătate ca să avem soluție de descărcare/încărcare. Lotul UMB este foarte util pentru traficul de tranzit și pentru oraș.

Ionut

Bă nici nu mai contează. Îmi dau voie să mă bucur în seara asta, m-a luat așa tare prin surprindere că singura chestie mai tare din frigider e o bere. Una. Singură. Înainte scriu o poziție API cum nu cred că am mai scris vreodată.

Ce să zic, măcar o seară. Că doar eu știu cât am suferit să fie autostradă pe coridorul ăsta, câți ani și câți nervi. Și apropo, puțini știu că dacă se făcea DX pe-aici, eram decis să renunț la API și la forum pentru că era clar că eram degeaba. Mai am mulți nervi de tocit, dar rareori se-așează planetele așa bine, chiar dacă pentru doar două loturi.

Feri

Și comunicatul oficial:

QuoteCNAIR a demarat procedurile pentru semnarea contractelor necesare construcței tronsoanelor 1 și 4 ale sectorului de autostradă Buzău - Focșani!

Luni, 22.08.2022, după expirarea termenului legal de introducere a contestațiilor, perioadă în care nu au fost înregistrate contestatii cu privire la rezultatul procedurii de atribuire, atât pentru Tronsonul 1   (km 0+000 – km 4+600) Buzău si Vadu Pașii, cât și pentru Tronsonul 4 (km 71+500 – km 82+440) Mândrești Munteni – Focșani Nord din autostrada BUZĂU – FOCȘANI, CNAIR a solicitat ofertantului desemnat câștigător documentele necesare în vederea încheierii celor două contracte de execuție lucrări.

Ofertantul desemnat câștigător în cadrul ambelor loturi este Asocierea SA&PE CONSTRUCT SRL – SPEDITION UMB SRL – TEHNOSTRADE SRL:

Pentru Tronsonul 1, cu preţul de 689.285.996,26 Lei, fără T.V.A.
Pentru Tronsonul 4, cu preţul de 763.720.833,05 Lei, fără T.V.A.
Durata de execuție a contractelor este de 20 de luni, iar perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.

Autostrada Buzău – Focșani face parte din Coridorul 3 – București – Regiunea NE (Moldova) (OR3) și reprezintă o prioritate absolută la nivel național, conform analizei din Modelul Național de Transport, dezvoltarea infrastructurii rutiere prin construcția unei autostrăzi în lungul acestui coridor va conduce la creșterea traficului rutier prin generarea de noi călătorii și atragerea de noi investiții în ariile urbane. Coridorul facilitează accesul în zona turistică Neamț sau nordul Moldovei. Coridorul se desfășoară la contactul dintre Subcarpații Curburii și Câmpia Română între Ploiești și Mărășești, Culoarul Siretului între Mărășești și Pașcani, Podișul Sucevei între Pașcani și Siret.
http://www.cnadnr.ro/ro/comunicare/comunicate-de-presa/interes-general/cnair-demarat-procedurile-pentru-semnarea

ivladbogdan

Chiar e motiv de bucurie pentru cei care locuiesc in zona si nu numai.
Sunt doua loturi despre care putem spune in proportie de 99% (nimic nu e 100%) ca vor fi gata cel putin la timp, daca nu mai repede.

horatiu.cosma

În 2 săptămâni se semnează contractele. Legat de noduri rutiere și muzee, anul trecut am gândit un sistem prin care să eliminăm orice risc de nou muzeu, introducând niște cantități suplimentare pe proiecte care vor fi utilizate doar dacă lotul vecin pe care e nodul rutier rămâne în urmă, făcând niște descărcări temporare. La Buzău spre exemplu UMB are în contract niște astfel de rezerve să prelungească lotul lor până în DN2B, dacă va fi nevoie.

Cetatean

^ excelent. Ar trebui sa devina o cerinta normala la toate contractele.

razvan96

^^ Deci la asta se referă lucrările suplimentare pe care CNAIR le poate solicita, conform anunțului de participare din sicap.

mirceaeliade

primele fire de iarba atinse pe A7 (nu e vid meu):

hvm

Pariuri: A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe - aici

panzer

Imi cer scuze de offtopic.
@horatiu.cosma exista aceasta clauza si in contractul de pe A0N L2? Ma gandesc la legatura cu DN2 unde nodul este pe L3.

Multumesc.