Siguranța circulației rutiere în România

Started by Ionut, December 14, 2011, 05:23:45 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

JohannDB

"Și totuși ....există"... și-n august 2023...... Doar că e puțin scurtat, dar este "acolo" (o fi avut cineva nevoie de mai mult loc acolo, nooo)....  :( 

Marea problemă e cel de la volan, însă; a fost ultima lui ratare, din păcate ....

L.E.   Am trecut pe acolo acum o săptămână jumate, dar n-am remarcat dacă a fost sau nu reparat ceva acolo; nu mi-a atras atenția ....

Powered by API/PUM imgur uploader

JohannDB

Urât accident.... Din ce se spune acum 12 ani ar fi "suferit" un alt accident, în care medicii nui-au dat multe șanse de supraviețuire, dar și-a revenit....
 Acum însă....... Imagini de pe ProTv.....

Powered by API/PUM imgur uploader

TVlad

In multe locuri le-am vazut scurtate si lasate asa. E inadmisibil. Cineva va trebui sa plateasca niste despagubiri consistente.

Daca nu ar fi fost deja comprimat, ar fi salvat viata respectivului? Greu de zis, poate ca nu.

JohannDB

........ "Omul" a avut o mașină serioasă și un antcedent prea serios, acum 12 ani, conform "mediei" ca să nu te întrebi, dacă acest accident n-a fost cumva "voluntar",la un moment dat, dacă excludem alte îndeletniciri la volan, numai condusul nuuuu....; mai apar ceva analize toxicologice ??
Pentru că zona este "rectilinie"..... și de conndițiile, nimeni nimic.....

alin2pas

E posibil ca tot ceea ce a ,,învățat" în urma accidentului din urmă cu 12 ani e că el e nemuritor. A fost, până la proba contrarie.

misiekwas

^Nu este legea numai în Germania ci în mai multe locuri. Ai și de ex. în Polonia + este și reamintita șoferilor pe panouri luminoase pe autostrada.

bbk

^
Pare OT dar nu e.
In Italia ar fi mers baietii pe mijloc mai ceva ambulanta, iar pe cei din dreapta(cei opriti pe banda de urgenta) ii claxonau alti baieti ca nu pot trece:))

TVlad

Astazi am avut fantastica sansa sa prind doua ambuteiaje serioase la vreo doi km unul de altul. Primul la Baicoi pe DN cauzat de un accident (doua masini dintre care un VW negru rasturnat) si citiva km spre Ploiesti, la bariera de la Movila Vulpii, cauzat de un microbuz ars. Interesant e ca microbuzul era pe sensul opus, spre Brasov, dar masina de pompieri pe sensul nostru, spre Ploiesti, cauzind blocarea circulatiei in ambele sensuri. Astfel, nici ambulanta care transporta victimele primului accident nu a putut ajunge in conditii optime la spital.

Asta apropo de discutia cu frunzaverde pe tema consecintelor coruptiei si incompetentei, in tara noastra.

danutzu_1069

Masina de pompieri putea sa meargă pe contrasens pana la locul cu pricina, si  sa oprească pe contrasens... dar un dispecer nu si-a facut treaba sa dea informațiile corecte.

Presupun ca era in zona cu NJ pe mijloc.

TVlad

Era la vreo 50m distanta de calea ferata. Sint si NJ dar cu vreo 30m inaintea liniei au montat stilpisori de plastic. Puteau sa culce citiva la pamint si sa intoarca autospeciala acolo.

PS: in alta ordine de idei: au aparut o gramada de panouri publicitare cu materiale electorale. Parca niciodata nu am vazut atitea. Au legatura cu siguranta rutiera: de exemplu mie imi creste tensiunea cind le vad si incep sa conduc iresponsabil...:)

TibiV

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

rt25

^4 am stat impreuna in aceeasi coloana.
Asteptand dupa golful rasturnat in sant (asta cred ca a intrat intai in NJ si apoi s-a rasturnat cumva in sant dupa pozitie) ma uitam la fumul din fata si nu stiam de la ce vine. L-o fi furat si pe el imaginea fumului si n-a mai vazut ca trage masina inspre parapet...

Legat de fum, partea buna era ca era deja tras pe dreapta microbuzul, pe sensul opus masinii de pompieri, imediat dupa trecerea de cale ferata, asa ca intuiesc ca toata lumea s-a evacuat la timp.

JohannDB

Răsturnat după "cățărare" pe "N.J.".....
       Luni seara, 10.10.2024, mă deplasam spre Borș.... La ieșirea din Fișer, DN 1, km 73, ora 22:30, pe sensul spre Rupea/Brașov, la intrarea pe porțiunea cu parapeți, de dinainte cu 300 m de intrarea în Fișer, un frumos Merceds, alb, cu număr de "B", zăcea răsturnat pe acoperiș, oblic pe bandă, cu partea din spate ușor peste parapet, pe sensul spre Sighișoara... Am reușit să văd un individ, în picioare, lângă mașină și cu telefonul la ureche.....
       Venise omul foarte încrezător, cu "bolidul" propriu și s-a urcat puțin pe parapeți.... Noi mergeam în coloană spre Sighișoara, pe 2 benzi în acest loc, iar "nefericiții" din spatele "fericitului" au trebuit să stea în coadă/coloană, până la apariția poliției din Rupea, pentru a dirija tot traficul pe sensul cu 2 benzi........ O frumoasă "adunare" cauzată de un "Schumacher"......

nohablaespanol

Apropo de Schumacheri, se fac doi ani de cand se tot bibileste la cadrul legislativ pentru e-SIGUR, adica pentru introducerea unui sistem de radare fixe pe drumurile din RO. Se mai stie ceva despre asta in ceea ce priveste timing-ul pana la implementare? Macar vreo licitatie lansata pentru achizitia echipamentelor?