News:

API te vrea în echipa din București!

Main Menu

Piata imobiliara in Romania

Started by Ionut, November 01, 2016, 08:07:55 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ionut

În România au fost construite anul trecut 53.301 locuinţe, cu 2,1% mai multe decât în anul anterior

În anul 2017 au fost terminate, în România, 53.301 locuinţe, în creştere cu 1.095 locuinţe faţă de anul anterior, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS). Pe medii de rezidenţă, în anul 2017 faţă de anul 2016, se observă creşterea ponderii locuinţelor terminate în mediul urban (54,9%) şi scăderea celor finalizate în mediul rural (45,1%). "Repartiţia pe fonduri de finanţare a locuinţelor terminate relevă faptul că, faţă de anul 2016, în anul 2017, a crescut atât numărul locuinţelor realizate din fonduri private cu 554 locuinţe, cât şi numărul locuinţelor realizate din fonduri publice cu 541 locuinţe", se arată în comunicat.

News.ro

Ionut

Sectorul construcţiilor a crescut în ianuarie cu 7,8%. Lucrările de infrastructură, singurul segment în creştere

Lucrările de construcţii au înregistrat în ianuarie o creştere de 7,8% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, susţinute de avansul lucrărilor de infrastructură, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS). În ianuarie 2018, faţă de ianuarie 2017, pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de construcţii noi cu 9,9% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 7,6%. Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 7,4%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 29,7%. Clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 10,2%, respectiv cu 0,5%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 4,2%.

News.ro

Balto

Dezvoltatorul imobiliar MLP Group din Polonia confirmă că pregătește investiții în facilități de depozitare în București-Chitila

Dezvoltatorul imobiliar MLP Group din Polonia, care în toamna anului trecut a cumpărat de la dezvoltatorul imobiliar belgian Liebrecht & wooD, unul dintre cei mai mari jucători pe piața imobiliară europeană, care deține centrul comercial Fashion House Outlet Centre din București, terenul pe care acesta intenționa să construiască Bucharest Logistic Center, a confirmat informația Profit.ro conform căreia pregătește facilități de depozitare în București-Chitila. De ce este important: Bucharest Logistic Parc, care poate fi inițiat acum de MLP, a fost unul dintre cele mai importante proiecte imobiliare anunțate de grupul belgian încă din 2003. Centrul logistic urma să asigure 90.000 de metri pătrați de depozite și aproape 5.000 de metri pătrați pentru birouri, pornind de la calculul de atunci că centrele logistice existente în România constau fie în clădiri mici, fie în clădiri de mari dimensiuni, însă la standarde foarte scăzute.

Profit.ro
Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)

Ionut

STUDIU: Piaţa rezidenţială din Bucureşti va fi influenţată în 2018 de problemele din piaţa forţei de muncă din construcţii

Numărul finalizărilor de proiecte din piaţa rezidenţială din Bucureşti şi împrejurimi va fi influenţat în 2018 de dificultăţile întâmpinate pe piaţa forţei de muncă în construcţii şi de respectarea ritmului de dezvoltare asumat de către investitori, potrivit unui studiu publicat luni de compania de consultanţă imobiliară Coldwell Banker România. În prezent, încrederea investitorilor în piaţa rezidenţială locală este la cel mai ridicat nivel din istoria modernă a pieţei, luând în calcul că în Bucureşti şi împrejurimi s-a dublat atât numărul de proiecte care ar urma să livreze fiecare peste 200 de locuinţe în acest an, cât şi numărul de proiecte cu peste 1.000 de unităţi existente pe piaţă, potrivit studiului.

"Ponderea unităţilor adresate segmentului middle market va creşte la 46% din totalul locuinţelor programate spre finalizare în 2018 în Bucureşti şi împrejurimi, acesta fiind cel mai mare procent deţinut de segment. Peste 14.000 de locuinţe se află în acest moment în construcţie în Bucureşti şi împrejurimi. Numărul finalizărilor din 2018 urmează să fie influenţat de dificultăţile întâmpinate pe piaţa forţei de muncă în construcţii şi de respectarea ritmului de dezvoltare asumat de către investitori", se arată în studiu.

"2018 poate fi anul maturizării pieţei rezidenţiale locale, care se află într-un moment favorabil de care investitorii încearcă să profite din plin: ritmurile de vânzări sunt bune iar cererea pentru locuinţe de calitate este ridicată şi solvabilă. Majorarea dobânzilor, diminuarea fondurilor Prima Casă, creşterea costurilor de dezvoltare şi evenimentele macroeconomice negative pot reprezenta un risc pe termen mediu şi lung iar dezvoltatorii vor înregistra succes doar dacă planurile de business vor fi realizate temeinic", a afirmat directorul general al Coldwell Banker România, Bogdan Voica.

News.ro

Balto

Un nou cartier în sectorul 5. Primăria anunță un amplu proiect în zona Antiaeriană

Un nou cartier, cu 40.000 de locuințe, o maternitate, o sală polivalentă, un bazin olimpic de înot, un muzeu, un centru administrativ și unități de învățământ, va fi construit în sectorul 5 al Capitalei, în baza unui parteneriat semnat de primărie cu Banca Mondială. cartierul va fi construit pe un teren în suprafată de 110 hectare. "Acordul semnat astăzi oferă suportul tehnic pentru demararea celor mai mari proiecte de dezvoltare urbană, din România, de după 1989. Va prinde contur un nou cartier, în care vor fi edificate 40.000 de unități locative, o maternitate, o sală polivalentă, un bazin olimpic de înot, un muzeu, un centru administrativ, unități de învățământ și toate funcțiunile necesare pentru o dezvoltare urbanistică la nivelul secolului XXI", se arată într-un comunicat postat pe site-ul Primăriei Sectorului 5.

Profit.ro
Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)

rizzuh

Sper sa nu aiba acelasi succes ca Olguta in Craiova, cu cartierul chinezesc.

Care este costul estimat?

Balto

Mișcare pe piața imobiliară: Electrica SA pregătește mutarea celor 350 de angajați din București în clădirea America House, mai aproape de principalul concurent Enel. Actualele sedii ale companiei vor fi puse să facă bani

Distribuitorul și furnizorul de energie electrică Electrica SA, listat la Bursa de Valori București și unde cel mai mare acționar este statul român prin Ministerul Energiei, cu peste 48% din acțiuni, vrea să se mute cu chirie într-un nou sediu, situat în clădirea de birouri America House de pe Bulevardul Titulescu, mișcarea urmărind atât beneficii de imagine, cât și financiare.
În prezent, companiile Electrica SA, Electrica Furnizare SA și Electrica Serv își desfășoară activitatea în două sedii distincte, aflate în proprietatea Electrica SA, respectiv Electrica Serv, situate în zona centrală a Bucurestiului, pe strada Grigore Alexandrescu, aproape de Piața Victoriei, și pe Șoseaua Stefan cel Mare, cu un total de aproximativ 350 de angajați.

Profit.ro
Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)

Balto

Dezvoltatorul austriac CA Immo a atras 18 milioane euro din închirierea celor 4 clădiri de birouri din România. Compania pregătește finalizarea unui nou proiect, de peste 73 milioane euro

Compania austriacă imobiliară CA Immo a obținut anul trecut venituri de 18 milioane de euro din închirierea celor 4 clădiri de birouri pe care le deține în România, reprezentând 10% din încasările raportate de investitor în Europa. Veniturile din România sunt comparabile cu cele raportate din 2016, chiar dacă în 2017 suprafața neocupată în proiectele din București s-a înjumătățit. În total, în 2017, veniturile din chirii în cele 8 țări în care compania este prezentă au totalizat 180,3 milioane de euro, în creștere față de 2016, când a consemnat chirii de 165,6 milioane de euro. În România, încasările din 2017 sunt comparabile cu cele din 2016. CA Immo deține în România 5 proiecte de birouri, toate în București, cu o suprafață de circa 106.000 metri pătrați, precum și un proiect în dezvoltare, de 37.000 metri pătrați, Orhideea Towers, a cărei dată de finalizare este stabilită pentru acest an. Cele cinci proiecte de birouri din București, care în total au un grad de ocupare de 95,4%, erau evaluate la finalul anului trecut la  260 de milioane de euro, față de 259 milioane de euro în 2016, și luând în considerare și proiectul în dezvoltare portofoliul din România valorează 302 milioane de euro. CA Immo deține în București clădirile Europe House, Opera Center, Bucharest Business Park și River Place.

Profit.ro
Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)

Balto

Ofertă imobiliară: Romcarbon Buzău, controlat de omul de afaceri taiwanez Hung Ching Ling, a început să caute un cumpărător pentru proprietăți de peste 7 hectare. Tranzacție de minimum 7,5 milioane euro

Compania Romcarbon, specializată în procesarea ambalajelor de plastic, a început să caute un investitor căruia să îi vândă mai multe proprietăți pe care le deține în Iași, reprezentând terenuri în suprafață cumulată de peste 7 hectare, pentru care vrea să obțină cel puțin 7,5 milioane euro
Compania, cu sediul în Buzău, este controlată de omul de afaceri taiwanez Hung Ching Ling. Anul trecut, și-a majorat cu 9,26% cifra de afaceri, la 197,97 milioane lei, de la 181,19 milioane lei în exercițiului financiar precedent  și a raportat un profit net în creștere după ce, în ultimul trimestru, a realizat un câștig de peste 2 milioane lei.

Profit.ro
Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)

Ionut

Eurostat: România a înregistrat în martie cea mai mare scădere anuală a lucrărilor de construcţii din UE, de 10,8%

România a înregistrat în martie cea mai mare scădere a lucrărilor de construcţii din Uniunea Europeană, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, de 10,8%, în timp ce la nivelul UE a avut loc un declin de 1,3%, potrivit datelor publicate joi de biroul european de statistică, Eurostat. Cele mai mari scăderi lunare au avut loc în Ungaria (-10,3%), România (-9,2%) şi Franţa (-2,6%) şi cele mai mari creşteri în Spania (3,1%), Slovacia (2,3%) şi Belgia (1,1%).

News.ro

Ionut

Sectorul construcţiilor a scăzut şi în aprilie, cu 4,1%. Construcţia de locuinţe, din nou în scădere

Lucrările de construcţii au înregistrat şi în aprilie o scădere, de 4,1% pe serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, după o contracţie în martie, în principal din cauza rezultatelor mai slabe înregistrate pe zona clădirilor rezidenţiale, potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS). În aprilie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 24,4%. Creşteri au fost la clădirile nerezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 4,7%, respectiv cu 3,7%.

News.ro

Ionut

Autorizaţiile pentru construcţia de locuinţe au urcat în mai cu 2,1%

Numărul de autorizaţii de construcţii pentru clădiri rezidenţiale a crescut în mai cu 2,1% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, până la 4.435, avansul fiind generat de creşterea cererii în patru din cele opt regiuni ale ţării, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS). În aprilie 2018, s-au eliberat 3.735 autorizaţii pentru construirea de clădiri rezidenţiale, un avans de 12,3% faţă de aprilie 2017. În luna mai 2018 faţă de aceeaşi lună a anului precedent, se remarcă o creştere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale (+93 autorizaţii), creştere reflectată în următoarele regiuni de dezvoltare: Vest (+79 autorizaţii), Centru (+61), Sud-Vest Oltenia (+49) şi Nord-Vest (+33).

News.ro

Ionut

Imobiliare.ro: Preţurile apartamentelor au scăzut în iunie cu 1,2%. Ritmul anual a ajuns la jumătate după şase luni, faţă de primul semestru al anului trecut

Preţurile cerute de vânzătorii de apartamente au scăzut, la nivel naţional, cu 1,2% în iunie faţă de luna precedentă, iar ritmul anual de creştere a ajuns la jumătate după primele şase luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate joi de portalul Imobiliare.ro. "Indicele Imobiliare.ro arată că, după o scădere de 1,2% în luna iunie, preţul mediu solicitat se situează la o valoare de 1.200 de euro pe metru pătrat util. Această valoare este cu doar 3,1% mai mare decât cea consemnată la începutul anului, un ritm de creştere considerabil mai lent decât în aceeaşi perioadă a anului trecut", se arată în comunicat.

News.ro

Ionut

Sectorul construcţiilor a crescut în mai cu 1,2%. Construcţia de locuinţe continuă scăderea

Lucrările de construcţii au înregistrat în mai o creştere de 1,2% pe serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, după o scădere în aprilie, în principal din cauza rezultatelor mai slabe înregistrate pe zona clădirilor rezidenţiale, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS). În aprilie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, lucrările de construcţii au înregistrat o scădere de 4,1%. În mai, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 31,2%, iar la clădirile nerezidenţiale cu 6,2%. La construcţiile inginereşti, volumul a crescut cu 23,7%.

News.ro

tom_sawyer

Care sunt cele mai mari suburbii din România după numărul de locuinţe livrate în 2017

Cele mai dezvoltate localități din jurul marilor orașe din punct de vedere al livrărilor de locuințe sunt Bragadiru (București), Dumbrăvița (Timișoara), Florești (Cluj – Napoca), Cisnădie (Sibiu) și Năvodari (Constanța), fiecare cu peste 1.000 de locuințe livrate în 2017.

Cele mai mari suburbii după numărul de locuințe livrate în 2017 au fost Bragadiru (București), cu mai multe locuințe finalizate comparativ cu Brașov, Florești (Cluj – Napoca), localitate în care în ultimii 11 ani s-au finalizat aproape 18.000 de locuințe, mai mult ca în oricare dintre marile orașe analizate, cu excepția Bucureștiului, și Năvodari (Constanța), Dumbrăvița (Timișoara) și Cișnădie (Sibiu), care au trecut în premieră în 2017 de pragul de 1.000 de livrări.

In Popești Leordeni (București) au fost livrate pentru prima oară în ultimii șase ani mai puțin de 1.000 de locuințe, din pricina împuținării parcelelor de teren disponibile, în timp ce Giroc (Timișoara) și Șelimbăr (Sibiu) s-au apropiat de pragul de 1.000 de finalizări.

economica.net