[B] Parcarile din Bucuresti

Started by Ionut, October 17, 2011, 06:17:45 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

contador

Quote from: zone_rider on August 30, 2022, 05:05:54 PMSingurii care au mai mișcat ceva în zona asta au fost Baluță și Negoiță
Si ce-au mai miscat, in special Baluta... Urbanism de tip America de Sud.

BIGRED1984

Baluta a mai scos locuri de parcare din pix si prin transformarea (fara a fi necesar, as zice eu) unor strazi in sens unic, bulversand traficul riveran si obligand mii de oameni la ocoluri de sute de metri la fiecare deplasare.
Locurile de parcare au aparut pe marginile acestor strazi cu sens unic.

rt25

Quote from: zone_rider on August 30, 2022, 05:05:54 PM[..] în ultimii ani Primăria Capitalei nu a făcut nicio parcare nouă. [..] Singurii [..] au fost Baluță și Negoiță. Ceilalți [..] experți în vopsirea parcărilor cu albastru sau alte bazaconii.

Stai nitel, ca te contrazici singur... Ce baluta si negoita nu au facut fix asta ? au luat o bidinea cu vopsea si au trecut locul de parcare din loc la liber in loc cu plata, mai ales pe bulevarde.
Nu zic ca-i rau, dar antiteza pe care o faci e gresita. E normal sa platesti pentru parcare, dar nu spune ca unii au facut locuri (cand doar le-au vopsit si ei) ca sa justifici ca ce face primaria mare e gresit.
Eu zic ca toate locurile posibile si imposibile trebuie marcate si trecute intr-o clasa de tarifare, DAR NEAPARAT CU OPTIUNEA DE A CUMPARA ABONAMENTE LA UN PRET UMAN.

Motivul pentru care spun asta e ca prea sunt multe masini nemutate cu lunile doar ca sa fie ... Mai ales ca, oricat ne-am plange, sunt anumite zone in oras care chiar au legaturi nu bune, ci ft bune de transport in comun. NU cred ca in vest sunt cainii cu covrigii in coada, ci doar taxe imense de parcare in centru si amenzi ireale.

Xed

Revenind putin la revolutia parcarii in Bucuresti a lui Nicusor, mi se pare ca in zona centrala a fost doar un pretext de a mai da amaratelor de institutii niste locuri in plus. Sa incepem:

1. Parcarea in spic de pe Strada Mihai Voda, dreapta CEC-ului. Dam 13 locuri amaratilor? Dam, maria ta!

2. Strada Lipscani, rezervam acest si acest sector celor de la IGPR. Nu le ajunge ce au mai in fata blocat numai pentru ei impreuna si cu Strada Mihai Voda.

Punem o poza sa se vada si semnul de Parcare IGPR  :)

3. Strada Ion Brezoianu unde gasim si aici 3 locuri rezervate celor de la Compania Municipala a Cimitirelor... (astea 3 s-ar putea sa fi fost de dinainte si sa nu le fi observat pana in prezent)

Si sa se vada cum in continuare lasam masini parcate pe trotuar desi ne laudam ca nu vom mai vedea asa ceva.

Duta C

Pai nu s-a zis ca nu mai exista rezervat? Ne abureste Nic ca Firea?

liviubalan31

S-a zis că primăria nu o să aibă rezervat din ce știu, also aia cu cec, dacă își plătesc o sumă babană pentru acele locuri la primărie, să le fie de bine, și cele 3 locuri de la compania municipală nu mi se par așa multe. Comparativ cu igpr care mi se pare o glumă proastă, mai ales ce cultură a mersului cu mașina e în acea instituție.

dr4qul4

IGPR-ul isi rezerva cate vor.
Daca ar comenta primaria, ar trebui tot pe ei sa-i cheme ca sa se amendeze singuri.
Tam-tam-ul cu locurile de parcare din jurul PMB a fost doar un exercitiu electoral. NU mai sunt locuri rezervate la primarie...dar sunt la companiile municipale
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

oc7avian

Mai există mașini pe trotuare pentru că se intervine gradual. Și durează și obișnuirea șoferilor.

Prefer acele locuri clar marcate drept rezervat decât haosul de dinainte. Erau șanse mai mari să câștigi la Lotto decât să găsești loc lângă IGPR înainte și fac pariu că grosul mașinilor tot ale lor erau, mai ales că am văzut mașini MAI pe trotuare. Acum există destule în zonă, deci e un câștig.

Și apropo, e absurd să nu ne așteptăm ca o secție de poliție să nu aibă nevoie de locuri de parcare dedicate. Aici vorbim de Inspectoratul General. Poliția e una dintre acele instituții aproape exclusiv dependentă de mașini.

Iar regulamentul de parcare permite oricui să își rezerve loc 24/7, inclusiv persoană juridică. Așa că e foarte probabil să apară mai multe locuri rezervate pentru că nu mai suntem în epoca locului gratis pe care-l pot bloca cu un bidon.

Xed

^ De o saptamana tot vad aceleasi masini, cateodata chiar mai multe, pe sectiunea aceea a strazii Ion Brezoianu. E intr-adevar nevoie de timp si pentru obisnuirea soferilor insa eu iti zic sincer, ma asteptam sa se intervina zi de zi in special in proximitatea primariei. Pana la urma primaria trebuie sa dea un exemplu de buna practica si sa se tina de el.

Cat despre IGPR, nu zice nimeni ca e absurd sa nu isi poata rezerva niste locuri insa deja mi se pare un abuz din partea lor. Sa se ia frumos de mana cu vecinii lor de la Directia Generala de Politie Bucuresti care au ditamai cartierul general intre Lipscani si Eforie, sa refaca zona respectiva si sa creeze locuri de parcare pentru toata lumea in cadrul cartierului (subterane, supraterane in curte).

Propun solutia asta si din perspectiva in care zona din jurul IGPR-ului ar merita pietonalizata si revitalizata astfel. E un colt frumos al vechiului Bucuresti care merita o a doua sansa.

panzer

^permite regulamentul, dar sunt riverani?  :lol: 
IGPR are dreptul la parcari intr-adevar, dar pentru masinile institutei, iar acelea au nr cu MAI.
Despre CEC ce sa spui! Sunt esentiali.

Desi sunt puternic afectat, mi-ar parea rau ca o alta intiativa buna sa fie data de gard de coruptia noastra, cum a fost si cea cu hingherii de masini.
Am vazut personal un idiot care a blocat iesirea din Elias, si pe altul care a blocat tramvaiele pe Felix.
Nu este posibil sa nu ai serviciu civil sa ridice masinile aberant parcate. Cand l-au facut l-au dat Mafiei care ridica la norma fara nici un benefiu real catre societate.

Mai citim odata "Ferma animalelor" (sau vedem desenul animat) sa stim si noi ce avem de facut!

oc7avian

Sunt 3 tipuri de parcări:
- riverani
- instituții publice
- generale

Pentru cele ale instituțiilor publice trebuie aviz de la Comisia Tehnică de Circulație a Mun. Buc, apoi hotărâre a Consiliului General. Dacă aceste hotărâri nu sunt recente (putem verifica, că sunt publice), înseamnă că de multă vreme acele locuri erau alocate. Până la urmă acum vorbim doar de a aplica un regulament vechi

Xed

IGPR-ul avea inainte doar 8 locuri pe partea dreapta. Acum practic au rezervat intreaga sectiune a Lipscaniului de unde si consternarea mea. Iar in timpul saptamanii daca te duci si vezi ce masini ocupa locurile respective o sa realizezi ca majoritatea sunt personale, nu ale institutiei propriu-zise.

Cumva institutia ajunge sa rezerve locuri pentru ca angajatii ei sa vina cu masina la munca. Mie asta nu mi se pare in regula.

Alta solutie: pastrai acelasi nr. de locuri ca pana acum, locurile rezervate ale IGPR sa fie in sistem dinamic primul venit primul servit. Ceilalti angajati care tin mortis sa vina cu masina si nu prind loc sa ocupe unul general. In felul acesta aduci si mai multi bani la bugetul primariei.

Skynick

Ati vazut pana acum roti blocate, masini ridicate, amenzi aplicate?

dr4qul4

roti blocate sau masini ridicate nu.
In schimb am vazut aproape zilnic un politiest de la rutiera care colinda strazile din centrul vechi. Banuiala mea este ca este doar unul, pentru ca inca sunt masini parcate pe interzis, dar nu chiar peste tot ca inainte.
Bine, mai sunt si masini parcate regulamentar, la bordura, pe strazi unde nu au dat cu bidineaua.
Si, pe de alta parte, vad din ce in ce mai multe masini electrificate, care parcheaza gratis pe noile locuri. E timpul ca Dacia sa faca Springurile in tara. Pare masina facuta special pentru Bucuresti.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

Xed

Sa luam pe paine "revolutia parcarilor". Cei de la Hotnews au revenit asupra subiectului si au facut un articol fix pe tema pe care am ridicat-o si eu, parcarile rezervate care nici macar nu sunt platite in vreun fel ci date gratuit institutiilor. Poze si articol complet: sursa.

QuoteEXCLUSIV Cei privilegiați: Peste 2.500 din locurile de parcare din Centrul Bucureștiului sunt rezervate gratuit pentru instituțiile de stat sau companii publice

Peste 2.500 din locurile de parcare din Centrul Bucureștiului sunt rezervate gratuit pentru instituțiile de stat, potrivit informațiilor centralizate de HotNews.ro. Practic sunt străzi întregi care sunt rezervate funcționarilor publici. Pentru comparație, Primăria Capitalei are în administrare în acest moment circa 13.000 de locuri de parcare, majoritatea în zona centrală, însă sunt și pe Șoseaua Nordului, în zona Parcului Herăstrău, la Fântâna Miorița, bd. Aviatorilor.

Potrivit datelor obținute de HotNews.ro, printre instituțiile de stat cu cele mai multe locuri rezervate sunt:

• Administrația Prezidențială - 80 de locuri pe bd. Geniului nr. 1-3
  • DIICOT - 65 de locuri pe strada Sfânta Vineri;
  • Direcția Generală de Poliție a Municipiului București - 87 de locuri dintre care 14 locuri pe străzile Eforie și Beldiman, 16 locuri pe str. Beldiman. Piața Walter Mărăcineanu - 3 locuri, 54 locuri pe str. Candiano Popescu (între Piața Libertății și Calea Șerban Vodă)
  • MAE - 52 de locuri de parcare, cele mai multe pe Aleea Modrogan și Aleea Alexandru. Parchetul de pe lângă Tribunalul București - 49 locuri pe strada Scaune nr. 1-3
  • Ministerul Energiei - 45 locuri pe strada Academiei;
  • Curtea de Apel București -37 de locuri pe strada Danielopol, două pe strada Sfinții Apostoli,
  • Universitatea de Medicină Carol Davila - 4 locuri pe str. Dionisie Lupu, si 29 pe str. Traian Vuia și Victor Conta.
  • IGPR - 20 de locuri pe str. Lipscani, între str. Anghel Saligni și Ion Brezoianu, 13 locuri pe str. Ion Câmpineanu;
  • Autoritatea de Supraveghere Financiară - 17 locuri pe Splaiul independenței;
  • Curtea de Conturi a României - 5 locuri pe str. Amiral Constantin Bălescu
  • Agenția Națională pentru Arii Protejate - 8 locuri pe str. Brezoianu și 7 în Piața Walter Mărăcineanu
  • ICR 6 locuri pe Aleea Alexandru și și 6 pe str. Emil Pangratti
  • ANAF - 12 locuri pe str. Apolodor, 2 pe bd. C-tin Brâncoveanu, 5 pe str. CA Rosetti, 1 pe Calea 13 Septembrie, 2 locuri pe str. Speranței
  • ANPC - 12 locuri pe bd. Aviatorilor
  • Autoritatea Națională Sanitar veterinară - 13 locuri la Piața Presei Libere
  • Biserica Sf. Nicolae - 6 locuri de Parcare pe str Ion Ghica între bd. Brătianu și str. Doamnei
  • Brigada de Poliție a Municipiului București - 4 locuri Piața Walter Mărăcineanu
  • Confederația Sindicatelor Democratice din România - 7 locuri în Piața Walter Mărăcineanu
  • Camera Notarilor Publici - 6 locuri pe str. General Berthelot
  • Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării - 7 locuri pe Strada Constantin Mile și 11 locuri în Piața Walter Mărăcineanu;
  • Cercul Militar Național - 14 locuri pe strada C-tin Mille și bd Regina Elisabeta
  • MAI 10 locuri pe strada Alexandru Beldiman
  • Ministerul Economiei - 9 locuri pe str. Iatropol
  • Ministerul Agriculturii - 10 locuri pe strada Slănic

Imi place cum in mod oficial la IGPR sunt doar 33 de locuri rezervate dar pe strazile blocate de ei intra mult mai multe masini  :lol: