News:

.

Main Menu

Discuții cu și despre CNAIR

Started by Ionut, October 12, 2015, 06:17:56 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

TibiV

Quote from: cutter on July 26, 2016, 12:54:54 AM
Tăcerea nu înseamnă că nu se întîmplă nimic. Pe de altă parte, trăncăneala fără rost de cele mai multe ori înseamnă fix asta (nu cred că ne e dor niciunuia de Ponta și Șova).

:cheers:
Avem incredere.
Mai ales cei care stim "maruntaiele" guvernarii...

Dar gresesti intr-o privinta: eu nu dorm noaptea de dorul lui Ponta...
Ne mintea in fiecare zi... dar mintea atat de frumooooos !... :lol:
Imi aduc aminte... cum promitea el acum cativa ani ca la 1 mai se urca el insusi in cabina excavatorului sa inceapa CoBra...
Excavatorul a cam ruginit in asteptarea lui.
Dar el a promis atat de frumooooos... Mi-e dor de el ! :D

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Ionut

^ Discutati pe thread-ul Siguranta circulatiei.


Alexandru.

Salut.  :D  Am citit in presa cum ca ar circula prin MT sau CNADNR o lista cu posibili inlocuitori ai unor sefi de prin acele institutii. Scria ca pe lista s-ar afla si unele persoane care fac parte din API si care sunt foarte active pe acest forum. Scriu acest mesaj deoarece vreau sa fiu si eu pe aceasta lista ! Ce conditii trebuie sa indeplinesc?  ??? Trebuie sa-mi petrec foarte mult timp pe acest forum? Trebuie sa raspund cat mai multor mesaje postate de alti pasionati de infr? Trebuie sa formulez raspunsuri pompoase, googalite si asezate frumos in pagina? Sunt pasionat de infr, imi este foarte la indemana sa fiu foarte "vocal" aici , cred ca sunt un bun manager si vorbesc si cateva limbi straine. Astept mesaj! O zi buna!  ;)

disney

ASA NU SE MAI POATE!





ASA NU SE MAI POATE!

Pur si simplu isi bat joc de noi!

Cat de clar mai trebuie precizate documentele care sunt solicitate astfel incat sa nu se mai prefaca a nu intelege despre ce documente este vorba?
Este chiar hazliu cum se prefac ca nu inteleg despre ce rapoarte este vorba pentru SF Sibiu- Pitesti, cand primele 3 rapoarte se gasesc chiar pe pagina lor principala.

In ceea ce priveste al doilea punct invocat, sa intelegem sa legea se refera si la documente doar in cazul in care Catalin intreaba de ele si ca ele pot fi livrate doar lui pentru ca doar el a intentat proces?

Cine a mai auzit asa o aberatie?

Rog colegii din presa centrala si nu numai, sa preia acest document si sa scrie un articol care sa ajunga eventual chiar pe masa Domnului Ciolos.
Eventual poate Catalin sau Horatiu ii prezinta personal situatia.

De asemenea, rog colegii care sunt avocati si/sau juristi sa isi exprime parerea in privinta legalitatii, cu trimiteri clare in Legi, eventual pe privat.
Trebuie sa incepem deja si un "plan B".

Pe de alta parte, trebuie profitat la MAXIMUM pana in Decembrie pentru a aduce modificari la Legi si normele de aplicare a lor care sa corecteze astfel de aberatii.

Iata ce zice Ministerul pentru Consultare Publica si Dialog Civic referitor la noua HG 478/2016 pentru "Modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, aprobate prin HG nr. 123/2002":

QuoteComunicarea online si publicarea intr-un mod proactiv de catre institutiile publice a informatiilor de interes public, acestea sunt principalele modificari aduse normelor metodologice de aplicare a Legii nr.544/2001.

Asta intelege CNADNR prin "proactiv"?

Sunt curios daca API va lua vreo masura in acest sens si in cat timp, sau lasam totul doar in seama lui Catalin pentru cand revine din suspendarea din API din cauza pozitiei pe care o ocupa momentan.

Ar trebui de asemenea sanctiuni mult mai dure pentru nerespectarea legii privind liberul acces la informatiile de interes public, chiar cu retinerea unor sume de bani din salariul angajatilor care nu isi fac treaba cum trebuie.

disney

Quote from: disney on August 04, 2016, 07:30:08 PM
ASA NU SE MAI POATE!

Quote from: adiarc on August 04, 2016, 07:37:17 PM
cu siguranta e necesara o noua actiune in instanta pt liberul acces la aceste informatii ( PUBLICEEEEEEE),la adresa acestor comunisto-securisti din CNADNR

Quote from: disney on August 04, 2016, 07:38:18 PM
Bine zis! Cum ne organizam sa facem lucrul asta?

pasadia

Pana la chestiunile juridice pe care nu le stapanesc, eu ti-as propune urmatoarea varianta: dat fiind faptul ca ei nu vor sa dea documentele pentru ca (sustin) ca nu le-ar putea identifica in baza exprimarii tale, hai sa cerem acele documente pe baza numerelor de inregistrare, numerelor pe care le-au acordat atunci cand le-au inregistrat. Iar pentru a afla aceste numere consider ca ai 2 posibilitati:

1. cea normala, prin care ceri  o copie dupa registrul de intrari/iesiri documente

2. cealalta, cea in care ceri sa iti spuna numerele de intrare pentru toate intrarile ce provin de la un anumit emitent (si aici treci pe rand fiecare emitent in parte care ne intereseaza).

Dupa ce avem numerele de intrare nu vor mai putea sa spuna ca nu pot identifica documentele. Zic eu...

pasadia

ps: Pe mine personal m-a enervat la fel de mult raspunsul privitor la datele CESTRIN. Nu de alta dar tarifele la care fac referire sunt monstruoase.

Pentru datele de trafic de la recesamant provenind de la 100 de posturi de pe DN ar trebui sa platim 83.000 RON fara TVA? Si suma asta o cere o institutie de stat, pentru niste date obtinute fara sa fi facut cheltuieli in mod real? Ca atare acum sunt curios cine si in ce baza a stabilit asemenea tarife.

ovideatza

#728
Eu am inteles ca ei nu vor sa dea documente intregi, ci "informatii" din ele ar da.

Ca si cum tu ar trebui sa cunosti continutul acelor documente, si sa ceri de la randul "n" sa iti spuna ce scrie, la capitolul "x", etc.

Ori asta e o prostie, justificata prin "poate acele documente contin si informatii care nu sunt de interes public".

Poate ar ajuta sa ceri acele documente si sa le spui sa stearga acele informatii pe care ei le considera a nu fi de interes public (poate date personale ale unor oameni/ firme/ sau alte info confidentiale). Dar cred ca tot ar spune ca nu identifica "informatia".

Sau sa ceri concluziile expertizelor tehnice pt OS3 de exemplu, nu documentul integral.

Oricum o mare prostie aceasta interpretare a legii. Era normal sa interpreteze trimitand documentele cu omiterea unor informatii confidentiale, daca era cazul.

Iar daca se ajunge din nou la proces, ar trebui ca parte in el sa fie API, cu trimitere la precedentul constituit de Catalin, iar ulterior API sa trimita solicitarile de informatii.

NGC

Mai exista o metoda simpla de a cere unele documente.
Pur si simplu trebuie folosite "armele" lor, adica facut referire la capitolul respectiv din caietul de sarcini pe baza caruia s-a licitat, capitol care contine documentele care trebuie livrate.
Cum CNADNR face caietul de sarcini, nu mai pot invoca faptul ca nu inteleg. ;)

Pe de alta parte, se pot utiliza noile modificari din HG 478/2016 ale normelor de aplicare a Legii 544/2001.

HG nr. 478/2016 - "HOTĂRÂRE pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 123/2002" a fost publicata in MO 516/08.07.2016.

Art. 15, alin. (3)
QuoteInformaţiile de interes public solicitate în scris vor fi comunicate în formatul precizat în cererea solicitantului, respectiv în scris, în format electronic sau hârtie.

Art. 15, alin. (4)
QuoteDacă informaţiile de interes public solicitate sunt disponibile în format editabil, la cererea solicitantului, acestea vor fi furnizate şi în acest format.

Art. 20, alin. (5)
QuoteDupă înregistrarea cererii, structurile sau persoanele responsabile de informarea publică directă au obligaţia să comunice solicitantului, direct sau electronic la adresa de e-mail furnizată, data şi numărul de înregistrare a cererii.

Art. 22, alin. (2-1)
Quoteîn situaţia în care informaţia publică solicitată se află pe un înscris care conţine atât informaţii la care accesul este liber, cât şi informaţii exceptate de la liberul acces, informaţia publică solicitată va fi comunicată, după anonimizarea informaţiilor exceptate, prevăzute la art. 12 din Legea nr. 544/2001, cu modificările şi completările ulterioare.

Art. 34, alin. (2)
Quoteîn cazul în care reclamaţia se dovedeşte întemeiată, răspunsul va conţine informaţiile de interes public solicitate iniţial şi, de asemenea, după caz, va menţiona măsurile dispuse, respectiv sesizarea comisiei de disciplină, în cazul funcţionarului public, în condiţiile legii.

Anexa nr. 8
QuoteModel — Răspuns la reclamație
[...]
vă informăm că decizia de a nu primi (la termen) documentele solicitate:
1. se încadrează în prevederile legii, fiind vorba despre informații exceptate de la accesul liber al cetățenilor;
2. nu se încadrează în prevederile legii, fiind o eroare a unui funcționar.
Funcționarul vinovat pentru decizia eronată în ceea ce vă privește a fost sancționat cu .................................................

NGC

Quote from: ovideatza on August 05, 2016, 08:37:12 AM
Poate ar ajuta sa ceri acele documente si sa le spui sa stearga acele informatii pe care ei le considera a nu fi de interes public (poate date personale ale unor oameni/ firme/ sau alte info confidentiale).

Quote from: NGC20 on August 05, 2016, 09:13:24 AM
Pe de alta parte, se pot utiliza noile modificari din HG 478/2016 ale normelor de aplicare a Legii 544/2001.
[...]
Art. 22, alin. (2-1)
Quoteîn situaţia în care informaţia publică solicitată se află pe un înscris care conţine atât informaţii la care accesul este liber, cât şi informaţii exceptate de la liberul acces, informaţia publică solicitată va fi comunicată, după anonimizarea informaţiilor exceptate, prevăzute la art. 12 din Legea nr. 544/2001, cu modificările şi completările ulterioare.

Nu uitati sa cereti informatiile in format editabil, conform art. 15, alin. (4).

__dir

Quote from: disney on August 04, 2016, 08:05:23 PM



In ceea ce priveste al doilea punct invocat, sa intelegem sa legea se refera si la documente doar in cazul in care Catalin intreaba de ele si ca ele pot fi livrate doar lui pentru ca doar el a intentat proces?

Cine a mai auzit asa o aberatie?



Asa e sistemul juridic la noi (e un termen, imi scapa). Daca cutter a castigat procesul nu inseamna ca restul pot avea access la documente. La fel s-a intamplat si cu taxa auto. Chiar daca au fost hotarari copy/paste oamenii trebuia sa dea statul in judecata pentru recuperare, cand mai simplu era sa ceara banii de la ANAF.

Ar trebui un proces mai general sau schimbata legea.

NGC

Quote from: __dir on August 05, 2016, 09:18:19 AM
Ar trebui un proces mai general sau schimbata legea.

Se aude la Guvern? ;)

ovideatza

"Auzitul" ar trebui sa se intample la Parlament, nu la Guvern. Dar acolo...

alecu26

va suparati degeaba pe niste....ma abtin sa ii cataloghez. Parca vad ca acum se felicita unul pe altul (noroc ca Nicoleta Popa e in concediu)...cat de bine si inteligent le-au tras-o la forumisti.

Domnu Buzatu, va place cum am scris? nu-i asa ca sunt destept? Suntem la departamentul de comunicare dar nu le comunicam nimic? Hahahaha Nu-i asa? Sunt asa mandru de mine domnul Buzatu. Pot sa plec azi mai devreme daca am rezolvat problema asta? Nu de alta dar am de ajuns la tara la ai mei, ca au venit rudele din Italia si ne umplem burdihanul cu vreo 10 mici si 2 beri.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).