[CT] Ce-am mai vazut din mers in Constanta

Started by Harry, October 13, 2014, 09:45:06 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

kitsune

Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

Highlander

scuze, pentru profani ce este"  O ... cladire MCM "

Harry

TibiV

Highlander,

nu ti-a "sarit in ochi" ca este o MCM?!?!...

:o
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Harry

kitsune

Toate filmulețele de prin zona asta de forum arată realitatea văzută de Primărie. Dar în realitate, poza de mai jos însumează cam cum e Constanța azi: scorojită, obosită, deprimantă, murdară. Nici măcar spărtura de faianță colorată nu o înveselește. Am folosit filtru puternic, altfel ieșea poza gri spălăcit, așa cum este orașul nostru.

(GPS)

Powered by API/PUM imgur uploader

Harry

Gresia aia e mizerabila. On the other hand mizeria e datorata si locuitorilor, sau ma rog a unui numar mare dintre ei, a caror nesimtire nu are limite. Poza facuta ieri de un prieten pe 2-43

kitsune

Nu neg. Dar.... autobuzele au camere, gardienii ar putea da amenzi. Dar ei stau la japcă in altă parte. Pe străzi ar putea trece cu mașinile de măturau acum câțiva ani. N-am mai văzut vreuna. Nu că ar mai încăpea pe străzile cu sens unic și parcări amenajate pe stânga și pe dreapta, pline de mașini cu numere din țară, ce stau in gazdă pe blat eludând taxele (da, e plin orașul și toată lumea știe asta, tanti flutură cheile pe Aurel Vlaicu, lângă cerșetorii ce își fac veacul sub vaporaș și vin printre mașini la semafor să ceară "un ban" - iarăși, gardienii publici sunt inexistenți).
Administrația locală e ocupată cu filme despre "realizări mărețe" unde neapărat trebuie pomenit primarul, cu nume și prenume, de parcă tot orașul ar avea Alzheimer și uită cine e pe scaunul ăla. Și noroc de alegeri, că avem parte de borduri și pavele noi. A, și de un șantier în lucru în Faleză Nord, unde pe 1000mp se amenajează de 6 luni de zile un loc de joacă. Până și Pizzarotti lucrează mai repede decât doreii ăștia.
Fiecare petec de verde din oraș a fost ocupat de blocuri, malluri și biserici. Fiecare parc mare are acum.o biserică, întâi un chioșc mic, apoi betoane maiestoase iar apoi gard de jur împrejur, să puncteze faptul că terenul ăla nu mai e al orașului și al locuitorilor, e proprietatea SRL-ului ce intermediază cu ăla de sus. Mall-urile la fel, fac ce vor, ocupă parcurile, modifică circulația, avem nevoie de o sută de giratorii în oraș, 50 sunt pentru intrat în supermarketuri. Blocurile, ce să mai zic, cresc oriunde. Cu acceptul tacit al autorităților, care pe față susțin ceva, prin spate dau autorizații pe bandă. Fiecare petec de plajă sau mal de lac e acaparat cu acordul și binecuvântarea administrației, în toată Constanța, Ovidiu, Năvodari, Palazu și tot așa. Nu mai poți înconjura Lacul Tăbăcărie că te împiedici în restaurante și parcări.
Pe Ștefăniță Vodă avem câte? 20? 30? de containere pentru aviatori? Urlă cartierul ăla de furturi și scandaluri. Face cineva liniște?
Orașul ăsta e scăpat din mână de o administrație proastă și impotentă, care nu face nimic să supere votanții. Iar cultura, educația, promovarea bunului simț sunt concepte ce nu aduc voturi, așa că sunt trecute pe planul 15. Cu excepția apropiaților, iar atunci apar idioțenii din faianță spartă fără vreo valoare artistică sau estetică. Iar când vreun "dezvoltător" sparge cu buldozerul istoria noastră, administrația tace.
Singura derogare e Cazinoul, dar și acolo, au fost forțați să facă ceva, pentru că nu puteau să îl dărâme și să facă mall.

Revenind la coaja de banană din autobuz. Cine circulă moca și face ce vrea prin autobuze, fără bilet și fără să plătească măcar amenzile când sunt prinși?

Harry

Macar ii mai da jos locala ... La derogari zic totusi sa trecem si CT Bus , autobuze noi, disparitia dubelor, liniile externe, de scoala, de noapte desi nu perfecte sunt un mare pas inainte. Ca orasul a fost scapat din mana si s-a dus in cap dupa 2015 e adevarat si vizibil... O alta parte buna e ca am scapat de Babu... Din pacate alte variante mai bune nu exista, uita-te si tu la cei 17 magnifici care se viseaza primari. Nu stii daca sa plangi sau sa razi....

kitsune

17 sunt?

Referitor la autobuze, era nevoie, orice administrație ar fi cumpărat, nu e un merit că a rupt un pic din pomenile electorale. MAZ-urile alea euro 3 luate de Mazăre în leasing, erau obosite rău, s-a și platit o căruță la ele.
Conservele numite maxi-taxi erau gheșeftul cuiva căzut în dizgrație, altfel încă le mai aveam bine-mersi.
Afacerile constănțene sunt transpartinice, o mână spală pe alta, sau (ca să vorbesc codificat) cu darea treți amarea.
Din păcate bugetul constănțean, care se apropie de vreo 200 milioane de euro, e dat pe pomeni. Și e cam la jumătate din bugetul Clujului sau Oradea. Dar totuși, cât de departe suntem de orașele alea două.

Ieri treceam pe lângă parcul din Faleză Nord și auzeam câteva mămici la taifas cum își dădeau cu părerea când va fi terminat, toate fiind de acord că va fi dat gata până la alegeri. Pentru că asta e motorul care mai scoate urbea din amorțeală: alegerile. Atunci mai mișcă ceva. De parcă cei aleși de noi nu ar fi slujbași publici ci stăpânii noștri care ne aruncă firmiturile de la masa lor odată la patru ani, culmea, masă plătită de noi.

Apropo, Constanța 2020, la 50 m distanță de cortul pentru strâns semnături, o altă imagine a neputinței și incompetenței:

(GPS)

(GPS)