[CT] Ce-am mai vazut din mers in Constanta

Started by Harry, October 13, 2014, 09:45:06 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

kitsune

Ăăă, mai explicit un pic? Am intrat pe link, nu pot accesa Pug-ul. Doar niște chestii de urbanism și niște chestionare. Plus o poezie cu peninsula
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

Harry

Nici eu nu am inteles nimic din ce e acolo :))

kitsune

Aaa, stai așa. Dacă dai click pe urbanism apare chestia asta:

Powered by API/PUM imgur uploader

Aproape nimic din ce e acolo nu e respectat. Cel mai evident e cartierul Compozitorilor, dar sunt multe chestii în tot orașul care nu se respectă. De exemplu parcarea doar în incinta locuințelor și nu pe stradă, utilitățile subterane, interzicerea unor activități (gen depozitarea materialelor refolosibile), și multe altele. Asigurarea locului de înconjurat lăcașul de cult (la ortodocși), ceea ce la bisericile de trotuar nu prea vad cum e.
Multe tâmpenii deasemenea. De exemplu prevederea cuplării burlanelor la canalizare (în unele locuri mai scrie "canalizare pluvială", chestie care nu există în orașul nostru (nu în sensul că te poți cupla individual la ea). Apoi, peste tot gardurile sunt transparente, cu soclu de beton de 30-50 cm, înalte de 1,80 - 2,20m la stradă și dublate de gard viu. Really? 99,995% din gardurile constănțene nu sunt așa. Chiar și alea care totuși sunt transparente, sunt dublate cu policarbonat.
Interzis creșterea animalelor pentru subzistență. Ha, ha, ha. Deci caii celor de pe Hașdeu sau de la mine din cartier sunt animale de companie?
Nu mai spun, că mă enervez.

Harry

Asta e ala din 1997. Ei cred ca au pus la gramada toate chestiile ce vor fi folosite pt PUG nou

kitsune

Da, e ăla din '97, pe baza căruia s-a construit până azi (se dau AC încă).
Știu teren cu locuințe colective cu intrare pe o străduță de 3 m lățime și 30-35 m lungime. Contrar CU care cere cel puțin 4 m lățime, contrar ISU, care cere 3,5 m lățime până la 25 m și 5 m lățime peste lungimea asta.
Știu parcare la locuințe colective unde mașina e cotată pe desen cu 4,5 m lungime, dar dacă măsori la scara desenului are 3,5 m. Culmea, desenul e pe site-ul primăriei, la un AC sau ceva asemănător. Au construit, acum lasă mașinile pe stradă, că nu le încap în parcare :bash:

Next day edit: hai că s-a lămurit treaba...

Arhitectul șef al Primăriei Constanța, Radu Vânturache a creat un storymap dedicat documentației de urbanism PUG municipiul Constanța. "Am adunat documente si studii elaborate care vor fi preluate în cadrul documentației. Tot aici vom aduce toate materialele de interse public, aferent PUG-ului, pentru a le dezbate pe tematici.
link - https://storymaps.arcgis.com/.../88510f3716be47629efb5908
Vor fi organizate, în cadrul activității de informare și consultare a publicului, întâlniri și comisii respectiv dezbateri iar calendarul acestor evenimente le vom posta pe acesta pagină de internet", susține Vânturache.
Planul Urbanistic General al municipiului Constanța (PUG) va fi realizat de către asocierea Synergetics Corporation – Quattro Design. Valoarea contractului pentru noul PUG al municipiului Constanța  este 7.840.336,13 lei.   Potrivit caietului de sarcini, câștigătorul trebuie să identifice și să prezinte în noul PUG zonele şi sub-zonele spre care ar trebui direcţionată dezvoltarea oraşului şi să prescrie indicatori urbanistici atractivi, în condiţiile asigurării unei dezvoltări sustenabile pentru aceste zone. În acelaşi timp, trebuie să ofere rezolvări clare pentru cât mai multe din situaţiile speciale care apar în oraş. Scopul final al actualizării PUG este eliminarea majorităţii situaţiilor în care se apelează la urbanism derogatoriu.
Actualul Plan Urbanistic General al Constanței a fost aprobat în 1999, fiind singurul plan urbanistic al municipiului de după Revoluţie, până acum nu a fost modificat, iar valabilitatea sa a fost prelungită până la data de 31.12.2023
.

Din Ziua de Constanța

Harry

Serviciul de urbanism on-line. Foarte bine realizata harta. Sunt trecute inclusiv limitele administrative

LE: unele chestii sunt depasite, iar Millenium e trecut gresit

https://urbanism.primaria-constanta.ro/Urbanism/firstPage.jsp#

kitsune

Te referi la harta din planul ăla din 1997? Că eu pe linkul din Ziua nu pot intra (e același cred, dar incomplet)

Harry

Am editat. Din greseala pusesem img in loc de url

kitsune

A, ok.

Wait: unele chestii sunt depășite? Păi e cam neactualizată harta. De exemplu blocurile de pe Baba Novac nu există. Nici măcar Taverna de la Campus nu e, să nu mai vorbesc de străzile de acolo, alea cu nume de pietre (semi) prețioase

Harry

Primaria Municipiului Constanta a semnat contractul pentru ACTUALIZARE PLAN URBANISTIC GENERAL AL MUNICIPIULUI CONSTANTA cu SYNERGETICS CORPORATION pentru suma de 5 milioane de lei + tva.

Serviciul constă în actualizarea documentației Planului Urbanistic General al municipiului Constanța care se va realiza în următoarele etape:

ETAPA I - cuprinde următoarele faze:
1.1 Elaborarea formei sintetizate a Planului Urbanistic General în vigoare
1.2 Elaborarea studiilor de fundamentare
1.3 Stadiul actual al dezvoltării urbane
1.4 Elaborare Concept General de Dezvoltare Urbană pentru Zona Metropolitană Constanța
1.5 Sustenabilitate financiară

ETAPA II – Elaborare P.U.G. preliminar al municipiului Constanța

ETAPA III – Întocmirea documentațiilor specifice obținerii avizelor și/sau acordurilor necesare aprobării P.U.G. al municipiului Constanța, precum și obținerea acestor avize/acorduri, inclusiv participarea activă la procesul de informare și consultare a publicului în toate etapele prevăzute de lege

ETAPA IV – Redactarea finală a documentației de urbanism P.U.G.- cu introducerea tuturor observațiilor din avize și/sau acorduri, aprobarea documentației de urbanism P.U.G. municipiul Constanța prin hotărâre a Consiliului local.

ETAPA V – Predarea și integrarea P.U.G. digital în GIS.

Harry

Au inceput lucrarile de remodelare pentru transformare in Continental Forum - 4*

kitsune

Nu știam că a apărut Duster-ul electric (Opelul și Audi sunt probabil conversii, alea sunt foarte scumpe, de aia încarcă moca la Kaufland, să își mai scoată din investiție  :p)

(GPS)