[CT] Ce-am mai vazut din mers in Constanta

Started by Harry, October 13, 2014, 09:45:06 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Harry

Am avut niste treaba in Mamaia Nord si am facut si cateva poze. In mare parte arhitectura blocurilor noi este decenta spre buna. Exceptie fac constructiile de la finele anilor '90, inceputul anilor 2000, care din fericire sunt destul de putine. Si desi la TV au aparut tot felul de discutii legate de blocuri , majoritatea sunt w2w cu parcare in subteran sau la parter si se pastreaza un regim de inaltime de 3-4 etaje la bulevard si creste treptat si uniform spre mare. Din punctul meu de vedere ar fi trebuit lasat un regim de peste 12 etaje langa promenada. S-ar fi creeat un skyline interesant. PArtea buna e ca s-a terminat cu utilitatile si se toarna piatra.


























^^Aici dezvoltatorul a amenajat un parculet intre blocuri si a plantat maslini

















Bonus  :lol:


Harry

Si de prin Mamaia







Si una dintre putinele cladiri interbelice ramase in statiune


peri

Quotese pastreaza un regim de inaltime de 3-4 etaje la bulevard si creste treptat si uniform spre mare. Din punctul meu de vedere ar fi trebuit lasat un regim de peste 12 etaje langa promenada. S-ar fi creeat un skyline interesant. PArtea buna e ca s-a terminat cu utilitatile si se toarna piatra.

Nu ar fi normal sa fie invers? Regim mai mic de inaltime la promenada si creste treptat spre bulevard, asa incat cei din spate sa aiba si ei vedere spre mare ?
Daca pui turnul de 12 etaje la mare, cei din spate nu mai au nici o priveliste.

kitsune

#48
În spate sunt vile, alea oricum nu mai au nici o șansă să vadă marea. Nici dacă stai pe faleză sus, lângă fosta baterie de coastă nu mai vezi marea. Zona aia aparține de Năvodari, e cam pe unde era Hanul Piraților și spre tabăra Năvodari. Bloc lângă bloc înghesuite și un trotuar îngust numit promenadă. Dar e o mare realizare față de boscheții de dinainte de revoluție, cu câte un turn de grăniceri din loc în loc. Plin de nudiști acolo, aveau răcanii la ce se uita în post

Ăia din blocurile verzi de la Alezzi (poza unde e o farmacie Sensiblu) sunt mai înghesuiți că berbecuții în Queen Hind.
Sorry @Harry, ăla nu e turism, e ghetto





Powered by API/PUM imgur uploader
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

Harry

^^Tin minte cand eram mic si mergeam cu ai mei sa platim impozitul pe terenul din Mamaia Nord, erau numai campuri cu vegetatie dubioasa, mlastini, fazani si cel mai mult m-au marcat tunurile alea din UM. Acolo initial (WW2) era fosta baterie Mamaia Sat care apara aeroportul militar Mamaia (azi Legmas, au ramas toate cladirile aeropotului in picioare). Sunt curios ce s-a ales de tunurile alea.

kitsune

Le-au scos după revoluție. Se vedeau bine de pe șosea când mergeau spre Năvodari, aproape "atârnau" deasupra drumului. Unchiu-meu mergea la chefal pe plajă în dreptul ăla, țin minte o țeavă de scurgere groasă, care intră în mare mult, vreo 20-30 m, cred că de la UM venea
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

Harry

Opera Residence Mamaia Nord - pe noua lotizare din zona Marina Regia. Arata decent


SB76UFO

"Prostia este eternă și invincibilă"

bukresh

#53
Eliberarii Residence, de pe facebook:





Vad ca au adaugat in render un manunchi de cabluri pe stalp  :lol:, in realitate stalpul pare destul de gol, dupa standardele romanesti:


Harry

Ca sa nu zica TibiV ca sunt hater fata de tot ce s-a facut in perioada 1950 - 1990. O serie de cladiri de prin statiuni facute in anii 60 si care ar merita aduse la starea initiala.

























:p

TibiV

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

kitsune

Municipalitatea plătește anual aproape un milion de euro chirie pentru desfășurarea activității. Unde va fi amplasat noul sediu al Primăriei Constanța

Primăria Constanța a închiriat clădiri de la persoane fizice sau juridice pentru a muta serviciile municipalității
Numai la nivelul anului 2018, Primăria Constanța plătea anual peste 500.000 de euro
Consilierii locali susţin că chiriile plătite pentru toate sediile şi departamentele primăriei ar depăşi chiar un 1 milion de euro annual
Decebal Făgădău vrea să construiască de la 0 un nou sediul în care să funcționeze toate serviciile publice ale municipalității
Fosta școală cu clasele I-VIII "Grigore Sălceanu va fi demolată pentru a face loc acestui proiect


Din lipsă de spațiu, în ultimii ani, Primăria Constanța a închiriat clădiri de la persoane fizice sau juridice pentru a muta serviciile municipalității.
Numai la nivelul anului 2018, Primăria Constanța plătea anual peste 500.000 de euro, fonduri cu care putea să-și dezvolte la propriu, un departament de afaceri imobiliare.
Doar pe cinci sedii în care își desfășoară activitatea mai multe birouri se plătea peste 40.000 de euro lună/184.000 de lei pe lună.O parte dintre sediile primăriei Constanța
Primăria Constanța își desfășoară activitatea în mai multe sedii, după cum urmează: sediul principal, situat pe bulevardul Tomis nr. 51; Centrul de Informare Cetățeni, cu sediul în incinta City Park Mall (aripa nouă), etaj 1, sediul situat pe strada Amzacea nr. 13, sediul de pe strada Ștefan Mihăileanu nr. 10, sediul municipalității de pe strada Cuza Vodă nr. 27, sediul de pe strada Mihai Eminescu nr. 20, sediul de pe strada Bărăganului nr. 24 și un altul cu intrare din strada Mihail Kogălniceanu, sediul din imobilul situat pe strada Plevnei nr. 4.

În ultimii doi ani, Primăria Constanța a mai operat câteva schimbări la nivelul sediilor. Motivul - unele spații deveniseră neadecvate pentru desfășurarea activităților specifice.
În rândul consilierilor locali sunt voci care susţin că din informaţiilor lor, chiriile plătite pentru toate sediile şi departamentele primăriei ar depăşi chiar un 1 milion de euro anual. S-au depus o serie de adrese în legătură cu situaţia chiriilor plătite pentru aceste sedii, care nu au fost încă onorate de municipalitate.O fostă școală depopulată va deveni sediul primăriei Constanța
Aceste realități de ordin financiar l-ar determinat chiar pe edilul orașului, Decebal Făgădău să ia o decizie și să construiască de la 0 un nou sediul în care să funcționeze toate serviciile publice ale municipalității. Locația aleasă este ultracentral, situată pe bulevardul Mamaia și aparține Primăriei. Până în urmă cu ceva vreme, acolo și-a desfășurat activitatea școala cu clasele I-VIII "Grigore Sălceanu". Deoarece în zonă mai sunt și alte unități  de învățământ iar școala fusese depopulată, s-a desființat iar spațiile au fost închiriate ani de zile de privați. De ceva vreme acolo funcționează  Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Constanţa, o instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Constanța. Pentru a elibera însă acest spațiu, municipalitatea a oferit recent Consiliului Județean Constanța clădirea fostei Școli nr.19 de pe strada Medeea. De altfel, administrația județeană a demarat deja o achiziție publică pentru lucrări de reparații curente la această clădire, iar după reabilitare, în această clădire își va muta sediul Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța.
Revenind la fosta școală cu clasele I-VIII "Grigore Sălceanu", primarul Decebal Făgădău spune că are în plan demolarea acesteia și construirea unui sediu modern, unde va muta Primăria Constanța. Edilul nu a estimat însă și cand urmează să demareze aceste lucrări și nici dacă noua construcție va fi realizată din fonduri proprii sau intenționează să acceseze fonduri europene.
Menționăm că biroului primarului, al viceprimarilor și directorilor municipalității vor funcționa în continuare în sediul de pe bulevardul Tomis, în incinta Casei Albe, așa cum este cunoscută constănțenilor.

Sursa

Scoala Grigore Sălceanu parcă e Școala 1, de pe Bd. Mamaia. Nu are un teren extraordinar de mare care să permită o clădire și spațiile conexe, mai ales parcarea. Că la City Parc la centrul de informare, dacă te țin birocrații prea mult la coadă (și te cam țin) ajungi să plătești parcarea la Mall. E totuși cu mult mai decent decât înainte, când ne înghesuiam prin cele 7 sedii ale primăriei, prin cine știe ce căsuțe insalubre de pe străduțe înguste.
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

Harry

Mac Constantinescu, Oscar Han, Ion Jalea &Co, make space...behold this masterpiece



Primaria Orasului Navodari a lansat licitatia pentru PROIECTARE, ASISTENTA TEHNICA DIN PARTEA PROIECTANTULUI SI EXECUTIE LUCRĂRI CONSTRUIRE SENS GIRATORIU POD JUDETEAN.

Executarea lucrărilor presupune realizarea unui sens giratoriu definitiv la intersecția bulevardelor Mamaia Nord și Năvodari pe amplasamentul sensului giratoriu existent provizoriu. In sensul giratoriu se va construi un monument de 6,60 m înălțime, care se va înscrie în sensul giratoriu cu diametru exterior de 20 m si inel perimetral cu lățimea de 3,5 m.

Harry

Astăzi s-a emis ordinul de începere pentru elaborarea documentațiilor tehnico-economice necesare construirii unui nou Acvariu în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Mereu mi-am dorit ca posibilitățile de petrecere a timpului liber atât pentru constănțeni, cât și pentru turiști să fie cât mai variate și să prezinte interes pentru aceștia. În acest scop, împreună cu colegii din cadrul Direcției Generale de Proiecte, ne dorim să obținem o finanțare nerambursabilă de 10 milioane de euro pentru construcția unui Acvariu modern. Acesta va avea deopotrivă elemente de arhitectură moderne (tuneluri de vizitare, parcare supraterană de minim 140 de locuri, panouri fotovoltaice etc.), cât și elemente de faună deosebită (sturion, rechin, pește lună, pisică de mare, țestoase etc.). De asemenea, proiectul prevede zone de divertisment tip VR, magazine de suveniruri, spații foto, zone educative etc.

Finalizarea acestui obiectiv va aduce plus valoare turismului constănțean și va fi, cu siguranță, un loc unde cu toții vom învăța lucruri noi despre viața marină.

- Marius Horia Tutuianu, presedintele CJ Constanta




Harry

In 1976, marele arhitect  Mircea Enescu "Ciulli" realiza la Mamaia Yacht Clubul Neptun. O supeba cladire MCM  care a supravietuit pana in prezent, ce-i drept nu in cea mai buna stare.... Recent s-a emis o autorizatie pentru modificare regim de inaltime...  :( >:(