News:

.

Main Menu

Cum ajung din A în B?

Started by dr4qul4, August 11, 2014, 01:57:18 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

patruroti

@vladb
Daca nu te streseaza timpul si poti petrece 2 zile, macar sa le faci frumoase. Eu as merge pe varianta Cluj-Brasov (3-4 ore) si inoptat la Brasov. Ai multiple variante bune de cazare aici si ai ce face seara. Daca nu e Duminica, e bine sa incerci Brasov-Bucuresti-Constanta si ajungi in 4-5 ore. Plecarea spre Bucuresti dupa ora 7 pentru ca se restrictioneaza transportul greu. Daca e Duminica, as propune coborarea spre Buzau (Brasov-Intorsura Buzaului-Buzau). De acolo fie mergi spre Bucuresti-Constanta, fie spre Urziceni si apoi spre Slobozia si Drajna-Constanta. E mai lung un pic dar e posibil sa nu stai in trafic. Sa nu mergi Buzau-Slobozia prin Pogoanele ca distrugi masina.
Drum bun si concediu placut!

dr4qul4

Waze-ul, azi dimineata arata 4!!! accidente pe Bucuresti-Constanta dar in acelasi timp arata doar 2:55 ca si durata (in loc de 1:50 fara trafic).

Asadar, NU ocoliti A2.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

MRS

Salut! De la Predeal la Balvanyos ce recomandati? Ms

A, AL, B, BG, BiH, CA, CH, CY, CZ, D, DK, DOM, E, EG, EIR, EST, F, FIN, GB, GR, H, HR, KOR, I, ID, JP, LT, LV, MC, MD, MDV, MK,  MNE, MT, NL, PL, PT, QA, RKS, RO, SIN, SK, SLO, SRB, SYR, TH, TR, TZ, UA, UAE, US, V

IATA: AAL, ADB, AMS, ATH, AYT, BBU, BCN, BEG, BGY, BHX, BKK, BLQ, BRI, BRU, BUD, BVA, CDG, CGN, CIA, CRL, DCA, DLM, DOH, DPS, DTM, DUB, DUS, DWC, DXB, EMA, FCO, FLR, FMM, FRA, HAM, HEL, HND, HRG, IAS, ICN, IST, JFK, JMK, JTR, KBV, KGS, KIV, LCA, LGA, LHR, LIS, LTN, LWO, MAD, MLA, MLE, MUC, MXP, NAP, NRT, ODS, OPO, ORD, OTP, PFO, PRG, PRN, PSA, PUJ, RIX, SAW, SBZ, SDQ, SIN, SJJ, SKG, SKP, SOF, SPU, STN, STR,  SXB, TGD, TIA, TLL, TRN, TSF, TSR, TXL, VAR, VIE, VLC, VNO, WAW, WRO, YUL, YYZ, ZAG, ZNZ, ZRH, ZTH...

pasadia

Ruta directa, exact cea recomandata de Googal.

Nu are rost sa te complici prin Sfantu Gheorghe, prin Brasov poti alege si alte rute, dar nu e obligatoriu caci cea afisata e cea mai directa.

vancouver

Quote from: dr4qul4 on August 01, 2016, 03:58:58 PM
Waze-ul, azi dimineata arata 4!!! accidente pe Bucuresti-Constanta dar in acelasi timp arata doar 2:55 ca si durata (in loc de 1:50 fara trafic).

Asadar, NU ocoliti A2.

In google maps se poate selecta ca traseul sa fie fara autostrazi. Am dat Bucuresti-Constanta fara autostrada. Acum la ora 16:40 marti se fac in jur de 4 ore intre centrul Bucurestiului si centrul Constantei pe DN2a drumul vechi (resp. 3h:26min fara trafic), iar orice alta varianta este peste 4 ore.
Pe autostrada google da 2h:16min ore, fata de 2h:03min fara trafic (repet e din centrul Bucurestiului, nu doar strict autostrada).

Asadar nu ocoliti A2 decat strict local daca este o problema undeva sau doar daca autostrada este complet inchisa. E preferabil sa stati in ambuteiaj chiar si o ora pe autostrada. Nu mai discutam ca daca multi ar iesi de pe autostrada si ar prefera o anumita varianta ocolitoare, aceea cu siguranta s-ar sufoca.
Feroviar: inadmisibil că ramâne 1 fir pe unele porțiuni după reabilitare pe Craiova-Caransebeș și Cluj-Oradea. Da pentru extinderea programului Quick Wins. Limitare instalare ETCS doar pe coridorul IV, pana cand va deveni pe deplin functional si isi dovedeste eficienta. Autostrazi: DA pentru 4 treceri montane: A1, A3, A6 si A8. NU deocamdata pentru A13 montan si A Nordului partea montana.

MRS

^^^@pasadia
Ms, asa fac. Am auzit ca pe Sf Gherorghe,  de la Bixad pana la Balvanyos e horror (DJ113)
Drumuri bune!

A, AL, B, BG, BiH, CA, CH, CY, CZ, D, DK, DOM, E, EG, EIR, EST, F, FIN, GB, GR, H, HR, KOR, I, ID, JP, LT, LV, MC, MD, MDV, MK,  MNE, MT, NL, PL, PT, QA, RKS, RO, SIN, SK, SLO, SRB, SYR, TH, TR, TZ, UA, UAE, US, V

IATA: AAL, ADB, AMS, ATH, AYT, BBU, BCN, BEG, BGY, BHX, BKK, BLQ, BRI, BRU, BUD, BVA, CDG, CGN, CIA, CRL, DCA, DLM, DOH, DPS, DTM, DUB, DUS, DWC, DXB, EMA, FCO, FLR, FMM, FRA, HAM, HEL, HND, HRG, IAS, ICN, IST, JFK, JMK, JTR, KBV, KGS, KIV, LCA, LGA, LHR, LIS, LTN, LWO, MAD, MLA, MLE, MUC, MXP, NAP, NRT, ODS, OPO, ORD, OTP, PFO, PRG, PRN, PSA, PUJ, RIX, SAW, SBZ, SDQ, SIN, SJJ, SKG, SKP, SOF, SPU, STN, STR,  SXB, TGD, TIA, TLL, TRN, TSF, TSR, TXL, VAR, VIE, VLC, VNO, WAW, WRO, YUL, YYZ, ZAG, ZNZ, ZRH, ZTH...

patruroti

2Mrs
Confirm ca e dezastru pe bucata de la Bixad la Balvanyos dar e scurt si cu putina grija nu strici masina... de tot. Cu un SUV e chiar ok, te simti offroad. Pe varianta google de mai sus, sa ai grija mare pe portiunea de la Moacsa la Tg. Secuiesc din cauza denivelarilor mari. Drumul e peticit si se circula cu viteza. Ai parte insa de multe izvoare minerale de la Tg. Secuiesc in sus iar peisajul e frumos tare.
Btw... la Moacsa e mereu radar si de regula in afara localitatii.

salman rushdie

Quote from: Mrs on August 02, 2016, 05:27:30 PM
^^^@pasadia
Ms, asa fac. Am auzit ca pe Sf Gherorghe,  de la Bixad pana la Balvanyos e horror (DJ113)
Drumuri bune!
Am fost eu, comfirm! Groaznic!

slartibartfast

Nu e chiar horror, dar nici departe. Drumul este prost, din plăci de beton crăpate și are zone cu gropi mari. Dar și dacă ar fi fost reparat, tot nu ai fi ajuns la cine știe ce viteze la câte serpentine sunt acolo. Am făcut-o recent cu un hatchback, cu viteză semidecentă date fiind curbele și fără să-mi rup mașina. Pe de altă parte și spre Turia drumul are câteva porțiuni similare din plăci de beton, care alternează cu unele asfaltate.

Aș recomanda însă, într-adevăr, drumul prin Târgu Secuiesc. Dacă vrei să eviți cu totul Brașovul, poți merge și pe centura Săcele până la giratoriu, apoi faci stânga spre Tărlungeni, ieși în DN10 la Prejmer și mai departe în DN11 la Lunca Câlnicului.

alin2pas

DN66 Bumbesti - Petrosani: de la podul de langa Lainici si pana dupa manastirea Lainici nu s-a facut nimic. Intre Lainici si Petrosani sunt 4 semafoare (cand e deschisa circulatia, pentru ca restrictiile s-au prelungit si se vor mai prelungi) deoarece se monteaza parapeti, se lucreaza la structura de rezistenta a drumului. asfaltul este turnat pe portiuni. Pana la limita de judet Gj-Hd e ok, de acolo pana la intersectia cu DN66A este in lucru aproape toata portiunea, fara asfalt proaspat. In Petrosani intre Lukoil si giratoriul de langa Lidl (cu avionul) se toarna al doilea strat de asfalt (ultimul).

MRS

^^^ tnx 2 all
Drumul Brasov - Tg Secuiesc (DN11) este peticit continuu dar ok, destul de aglomerat, masini din toata tara datorita sezonului de concedii probabil.
Tg Secuiesc - Turia (DJ113) asfalt (pare) proaspat super Ok. Cu 1.5km inainte de a intra in Balvanyos asfaltul se termina si drumul continua pe placi de beton (unele carpite cu asfalt) dar ok, mai ales ca viteza medie nu a depasit 58-60km/h.
Din Balvanyos pana la Hotel G.B. drumul de 3km prin padure si serpentine destul de prost cu cateva gropi imense. Investii masive ale proprietarilor (ex-Domo) care sunt rasplatite - miercuri NU aveau camere libere (aprox 85/90 camere ocupate). Recomand pt un weekend break linistit
Imgur-ul vad ca s-a dus d..u' asa ca fara poze.
Cheers!

razvan_43

Quote from: alin2pas on August 04, 2016, 02:50:45 PM
DN66 Bumbesti - Petrosani: de la podul de langa Lainici si pana dupa manastirea Lainici nu s-a facut nimic. Intre Lainici si Petrosani sunt 4 semafoare (cand e deschisa circulatia, pentru ca restrictiile s-au prelungit si se vor mai prelungi) deoarece se monteaza parapeti, se lucreaza la structura de rezistenta a drumului. asfaltul este turnat pe portiuni.

Ce crezi,dupa cum stau lucrurile in teren sunt sanse sa termine pana la sfarsitul lunii august? Din cate imi dau seama nu prea.As vrea sa merg la manastirea Lainici spre sf. lunii.In zona manastirii sunt locuri de parcare?

dcr965

Din cate am inteles, se prelungesc lucrarile pana pe 15 August dar nu este o problema daca circuli sambata sau duminica, atunci nu se lucreaza, se circula toata ziua.

Sunt multe locuri de parcare la Lainici.

AlexxC

Salutare!
Fiind la prima postare doresc sa le multumesc tuturor celor care se zbat sa ne aduca informatii zi de zi si sa schimbe prin intermediul acestei asociatii felul in care arata tara noastra. Tin sa precizez ca intru pe acest forum de peste un an de zile si urmaresc cu interes fiecare topic.
Revenind la subiectul topicului : Sambata 20 august trebuie sa ajung de la Pascani la Targu-Jiu si nu stiu ce traseu sa aleg.
Google imi ofera urmatoarele variante:
-Pascani-Bucuresti-Tg-Jiu
-Pascani-Bacau-Brasov-Campulung-Tg-Jiu
-Pascani-Gheorghieni-Tarnaveni-Simeria-Tg-Jiu
-Pascani-Medias-Sibiu-R.Valcea-Tg-Jiu
Ce varianta imi recomandati?

dr4qul4

Eu iti recomand Pascani-Buzau-Ploiesti-Targoviste-Gaesti-Targu Jiu

Drumul este peste tot bun spre foarte bun. La intrare in Ploiesti ai avea ceva aglomeratie, in rest nu ar tb sa fie pb tinand cont ca e sambata.
Desi Valea Jiului e deschisa in weekend, se circula cu semafoare, iar drumul e unul de santier.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist