Autostrada A2 București-Constanța

Started by Ionut, September 13, 2011, 03:53:26 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 14 Guests are viewing this topic.

ciprebbe

Quote from: bogdymol on July 19, 2012, 09:45:03 PM
De ce e bine sa avem indicatoare clare: http://stirileprotv.ro/stiri/social/cei-20-de-km-inaugurati-joi-pe-autostrada-soarelui-i-au-lasat-in-ceata-pe-soferi.html
Prostia cea mare nu e la indicatoare ci la marcaj.
Am vazut filmuletele, m-am pus in pielea soferului si constat urmatoarele:
Ma apropiu de intersectia A2-A4.
Vad indicatorul(ca e primul contact pe care il am cu viitoare intersectie), instinctiv imi apare in cap harta cam pe unde ar trebui sa merg(adica Mamaia e mai la Nord(in dreapta), Mangalia la Sud(in stanga)) si mi se pare ceva ciudat ( ca spre nord de ia prin dr iar spre sud inainte(lucru des intalnit si pe autostrazile de afara, dar in acest caz consider ca nu am mai intalnit situatia aceasta), incerc sa ma dumeresc...circuland cu viteza(autostrada e functionala acolo fara restricitii), asteptand un alt indiciu (mai vad un indicator, vad deja intersectia ) si colac peste pupaza cand vreau sa o iau prin dreapta dupa indicatoare imi apare linia continua. Ce faci in situatia asta? Normal ft multi vor frana si vor fi dezorientati si uite asa apare situatia din stire.
Acolo de urgenta trebuie trimis un Dorel sa faca discontinua linia dinainte de intersectie cu cateva sute de m, si eventual daca mai gaseste ceva vopsea alba ar putea sa scrie pe fiecare banda directia (asemanator cu marcajele ungurilor in astfel de situatii)
Pt indicatoare inteleg ca poate dura pana se corecteaza situatia, dar acea linie continua se poate remedia in cateva minute
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

frunzamihai

A4 - Centura Constantei
Din pacate am filmat imediat dupa apus din cauza minunatului blocaj de duminica seara dintre Eforie Sud si Agigea. Am sa prelucrez si filmarea autostrazii A2 pana la Cernavoda. A fost insa foarte aglomerat, lumina era foarte slaba (doar era noapte) iar camera cu care am filmat (a mea era plina cu filmarea intre Bucuresti si Cernavoda - HD) a cam lasat de dorit. Procesez si restul filmelor si le postez.

Enjoy!

http://www.youtube.com/v/kNx0B6WBElI

BoGDaN

Din pacate un accident mortal pe A2.....in concordanta cu proasta semnalizare, separare si informare in trafic.....ma rog aici tine si de civilizatia in trafic, sau lipsa ei care s-a dovedit fatala...

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/la-scurt-timp-de-la-inaugurarea-a2-un-barbat-a-murit-dupa-ce-a-incercat-sa-intoarca-pe-sens-opus.html

valexandru

Sunt mandru ca se poate asa ceva si in Romania:

"O conştiinţă împăcată nu ţine seama de minciunile zvonului"
Click aici pt informatii la zi despre autostrazi
Principiul romanesc: "Facem azi ca sa avem ce strica maine"

Ionut

Nodul A4-DN3 e impresionant, intr-adevar. :)

O noua filmare faina cu A2 si A4 - Cernavoda-Medgidia si apoi spre Eforie.
http://www.youtube.com/v/UzfhF1N8tng

Fili

Cea mai reusita filmare de pana acum, cea de mai sus. Felicitari "operatorului"!
Nu inteleg DE CE nu au lasat full profile, exact de la podul DJ222 (min. 7:50 in filmare), spre Ct.
In absolut toate pozele si filmele am vazut ca era gata si celalalt sens! aglomeratia de duminica ar fi fost mai redusa, probabil (cu cat zona de 1 banda/sens e mai mica, cu atat coada la trecerea de pe 2 benzi pe una, e mai mica)
Stie cineva motivul?

Ionut

Hm, n-as putea spune, insa ma gandesc la doua motive:
- nu are parapet lateral si s-au gandit ca ar fi prea periculos (FOARTE periculos daca viaductele nu au parapet lateral)
- nu este chiar gata, s-ar putea sa fie doar stratul de binder... asa cum e pe sensul pe care se merge

Fili

Posibil, dar am vizionat alte 2 filme facute ziua si se vad parapetii in dreptul podurilor (2 mici, parca) si o buna parte din parapetii laterali, iar cel central este 100% gata, iar stratul de rulare cred ca-i deja turnat.

ciprebbe

Si eu m-am mirat ca nu e deschis pana la DJ222 portiune care pare aproape de finalizare si parca acolo se termina si incepea tronsonul, deci cel putin teoretic trebuia sa fie finalizata 100% (fata de ce se promitea anul trecut pe plansele fotografiate). Poate mai sunt doar mici retusuri de facut pe zona aceasta si ft curand o vor deschide pana la acest punct.
Stam cu ochii pe ei si vedem......prerea mea personala e ca ii vor da drumul in curand (sper sa nu incurce camioanele pt restul lucrarii)
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

Fili

Da, e ceva ciudat acolo, ceva s-a intamplat, caci sunt vreo 3-4 km buni pana la locul unde se trece pe dublu sens, de la Podul DJ222.
Daca cineva din zona stie precis de ce nu s-a deschis intreaga bucata Nodul Valea Dacilor-DJ222, e invitat sa ne spuna.

Si am mai observat ceva in toate pozele si filmele facute de luni pana azi. Flota constructorilor expusa atat de vizibil.
Exact cum a fost situatia si-n weekend. Oare au muncitorii 1 saptamana libera, dupa efortul teribil depus, sa recupereze noptile lucrate, tocmai acum, cand e vremea atat de buna pt turnat asfalt?

isotech_ro

Quote from: Fili on July 26, 2012, 04:28:45 PM... Flota constructorilor expusa atat de vizibil ...

Unu la mână: Filmarile (preponderent) sunt realizate in intervalul 19 - 22 iulie 2012
Doi la mână: Într-adevar constructorul s-ai lasat personalul în 3 zile libere, in conditiile in care de la 01.06.2012 s-a lucrat 7zile / 7, iar de la 01.07.2012 s-a lucrat in 3 schimburi
Trei la mâna: Am ceva vesti din santier ( și bune și rele ) Silaghi a promis ca debloacheaza o suma importanta din restanta de plata, respectiv lucrari executate, receptionate ( cca 200 milioane lei, din 270 ), iar constructorul s-a angajat ( NUMAI IN TERMENII FINANCIARI DE MAI SUS ) sa finalizeze am bele sensuri pina in 30 octombrie, iar terminarea lucrarilor in decebbrie 2012 ... ma repet ca sa fie clar care sunt conditiile  SE PLATESC ACUM 220 milioan lei

LE suma de 270 mil lei provine, atit de la tronsonul Valea Dacilor - Medgidia, cit si de la tronsonul Medgidia - Cernavoda 

Fili

Multumesc pt info.
Asadar, au avut 3 zile, inseamna ca de azi au revenit la lucru?
Sau nu mai misca nimic constructorul, pana nu primeste banii pe ceea ce a lucrat deja?

isotech_ro

si mai este ceva

Astaldi doreste finalizarea cit mai rapida pentru Cernavoda - Medgidia, pentru asi reloca utilajele si a se concentra pe  Orastie - Sibiu lot 1, care are termen aprilie 2013 ... ramine de vazut respectarea de catre MT/CNADNR a angajamentelor financiare