Infrastructura sub presiunea situatiilor de urgenta

Started by TibiV, March 12, 2020, 10:29:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pe o scala de la 1 la 10, cat de multumit esti de felul in care autoritatile romane au manageriat, pana acum, pandemia COVID-19?

10 (super multumit)
9
8
7
6
5
4
3
2
1 (deloc multumit)

dr4qul4

Prim Ministrul ar tb sa iasa public si sa spuna: Doar cei vaccinati sau cu test PCR, sau cu test de anticorpi vor putea sta fara masca la mare si la munte. Sau in interiorul restaurantelor si la concerte. Daca esti vaccinat, masca trebuie sa ramana doar in spatii inchise si spatii aglomerate (de ex in orase: piete, parcuri, strada)
Testul PCR e scump si tb repetat mereu. Si e si deranjant. Cel de anticorpi e pe 3 luni. Vaccinul e gratis si la indemana.

Plus reclame cu exemple de oameni care au tecut prin forme severe: Cineva trebuie sa spuna ca a stat 2-3 saptamani inchis intr-o camera de 5/5 si a fost ciuruit de zeci/sute de injectii/perfuzii.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

pasadia

Ti-am spus și când ai postat prima oară acele grafice - nu mă încălzește cu nimic că îmi arăți că 300k de "over 65" s-au vaccinat daca concomitent tu, stat român, nu depui nici un efort in a-și vaccina pe restul de 3.000k " over 65".

Înțelege că aici e MAREA diferența între campania de vaccinare de la noi comparativ cu cea din UK sau Franța. Noi vaccinam pe oricine (acum, dar și în lunile trecute) ei vaccineaza EXCLUSIV anumite categorii clar definite.

@nicolaem Dar încă odată - sunt sătul să mă acuzi de "minciuna". Ai la dispoziție rahaturile alea cu plus și minus, foloseste-le cu încredere și lasă pe alții să mă contrazică daca simt ei că e cazul.

nicolaem

o dezbatere nu se face cu +/-.
ai facut o afirmatie eu am pus doar cifrele reale.

sunt 100% deacord cu tine ca statul roman nu face mai nimic pentru ai cauta si vaccina pe ceilalti 3 milioane.

LE noutati de azi:

-creşterea numărului de persoane care se vaccinează pe flux la cabinetele Pfizer de la 72 la 84 de persoane.
-Pacienţii internaţi în spitalele non-COVID, care au boli cronice vor putea fi vaccinați în unitatea medicală
-capacitatea maxima vaccinae pe zi : 140.000 persoane
primul centru de vaccinare drive thru din România va deveni operaţional din această săptămână la Deva, iar cel mai probabil de săptămâna viitoare va fi unul şi în Bucureşti.
- 167 de echipe mobile au fost operaționalizate în ultima săptămână.

Imi place ce vad la Timisoara:

În perioadă 23-25 aprilie 2021, la Centrul Regional de Afaceri, se va desfășura un adevărat maraton de vaccinare. Pe parcursul a trei zile non-stop, atât ziua cât și noaptea, specialiștii din Sănătate și studenții Universității de Medicină și Farmacie vor vaccina la foc continuu timișorenii care doresc să se vaccineze.

Imi doresc sa vad o competitie intre orasele mari la grad de vaccinare.

aschiutza

@pasadia: take it easy, nu te inflama ca nu face bine la coronare. :D
Eu vad doua aspecte pt. administrarea unui tratament in masa:
1. asigurarea unei infrastructuri si logistici cel putin satisfcatoare. 
2. constientizarea si implicarea  populatiei precum si feed-backul acesteia  la masurile de tratament . Vorbim aici de vaccinare voluntara, asta e f. important.

La punctul 1 Romania e într-o situatie f. buna. Daca mâine un roman de 60 de ani fara boli cronice grave vrea sa se vaccineze o poate face f. ușor. Un neamț de 60 de ani in aceeași situație  i se va da cu pas de către sistem. Am povestit situatia asta colegilor mei de aici si altor cunoscuți si am ramas perplecși ca sunt locuri libere. Multi nemti distanta de 150 pana la 200 Km catre un centru de vaccinare n-ar fi un impediment  (știu, cunoaștem cu totii infrastructura rutiera nemțeasca) ca sa se vaccineze fara programare.

Eu vad problema la punctul 2: implicarea si constientizarea vaccinarii ca risc-beneficiu de catre populatie. Toate temerile trebuie explicate si clarificate cu argumente rationale (atat cat se poate). Unuia care spune ca i se  implanteaza un microcip n-am ce contraargument saa-i aduc, altuia caruia ii e teama de un efect secundar pe termen lung ca uramre a tehnicii mARN ii poate fi explicat la unnivel simplist mecanismul de actiune al vaccinului. 
Aceste explicatii ar trebuie difuzate pe canalele media de mai multe ori pe zi pentr a combate antivaxerii, misticii si alte categorii care se opun vaccinarii. In esenta e vorba de igniranta vs. deschidere si stim ca in Romania nivelul de analfabetiscm functional combinat cu manipularea adâncesc si mai mult populatia in starea mioritica. Nu vreau sa intru in detalii despre astaca n-am chef sa-mi fac seara amara, dar am trait in Ro situatii in care veneau la camera de garda cu gangrene pline de viermi care puteau ingrozitor de saptamani intregi. Crezi ca astia se vor vaccina ? Se vor trata cu țuici si usturoi pe principiul ,, nu mi se intampla mie,,.

TibiV

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

nicolaem

in curand cred ca o sa fac o fixatie pe medicii de familie.
deocamdata sa zicem ca nu au fost doze, ca nu erau centre destule in zone rurale nu se descurcau in platforma etc.

Din experienta voastra (cu parinti, persoane in varsta etc ) stiti sa fie careva dintre ei sunati de catre medicul de familie sa ii intrebe daca doresc sa fie programati?

Nu putem astepta sa vina gheorghita cu vaccinul la poarta. Cred ca MF au o obligatie morala sa fie proactivi in acest proces.
In medie un MF de la oras are 2000 de pacienti si 10-20 consultatii pe zi. Sunt convins ca pe foarte multi ii poate contacta telefonic sau pur si simplu sa discute cu pacienti in cele 20 de consultati pe care toti le au zilnic.

florin74

In marile orase  cat de cat sa zicem ca e mai bine... Problema cea mare e in rural si mic urban. Depinde de medicul de familie. Unde sunt eu a facut ea programari la inceput, si promoveaza intens vaccinarea. Poate pe altii ii doare in basca. Poate se gandeste CNAS sa ii arda la buget, sa ii motiveze pecuniar, daca apelul la morala si constiinta nu functioneaza.

subway

florin74

Sunt deja. Li se plătește vaccinarea. Parca 50 de lei.

subway

florin74

Am crezut ca la medicii de familie te refereai.  :)

TibiV

Cetățeanul de la țară poate fi stimulat foarte ușor: "te vaccinezi, primești voucher pentru o cinzeacă... Sau pentru 4-5..."

Era un banc pe vremuri:
"-Cât fac trei cinzeci plus trei cinzeci (3,50+3,50)?
- Șapte!
- Greșit! Fac șase cinzeci - deci vreo 300 ml de" zeamă de pufoaică
"..."

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

transporter

Sondaj MedLife: Intenția de vaccinare a românilor este sub așteptările inițiale, doar 5 milioane se vor vaccina până la finalul anului. "România nu va mai avea pe cine vaccina în iunie, dacă percepția nu se modifică"

Datele celui mai recent studiu realizat de MedLife, cu scopul de a estima numărul persoanelor decise să se vaccineze, arată că intenția de vaccinare a românilor este sub așteptările inițiale. Mai exact, estimările actuale indică faptul că doar 5 milioane de români se vor vaccina până la finalul anului, ceea ce înseamnă o rată de 27 – 31% din totalul persoanelor rezidente în România, care au împlinit cel puțin 16 ani.

Rata de vaccinare estimată până la finalul anului 2021 este de 27 – 31% din totalul populației din România, respectiv 5 mil. de persoane.

Educația este unul dintre principalii factori care influențează puternic intenția de vaccinare – cu cât nivelul de educație este mai ridicat, cu atât rata de vaccinare este mai mare.

Teama de efectele adverse generate de vaccin – pe termen lung sau imediat – este motivul principal din spatele refuzului de a se vaccina.

Reprezentanții MedLife atrag din nou atenția asupra necesității de adaptare urgentă a strategiei naționale de vaccinare și de implicare a principalilor actori din societate pentru a determina un număr cât mai mare de români să se vaccineze. Avem nevoie de implicarea polilor de încredere ai societății, precum biserica, armata, societatea civilă.

Sursa: https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24751279-sondaj-medlife-intentia-vaccinare-romanilor-este-sub-asteptarile-initiale-doar-5-milioane-vor-vaccina-pana-finalul-anului-romania-nu-mai-avea-cine-vaccina-iunie-daca-perceptia-nu-modifica.htm

dr4qul4

Ma uit pe listele de asteptare si interes pentru vaccinare exista doar in...
Cluj
Bucuresti
Brasov
Mures
Ilfov
Sibiu.

In rest bate vantul. Poate nu ar strica modificarea criteriilor de carantinare. Desi Timis-ul vad ca nu are nici o treaba cu vaccinul. Rusine Timisoara si banatenilor.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist