Infrastructura sub presiunea situatiilor de urgenta

Started by TibiV, March 12, 2020, 10:29:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pe o scala de la 1 la 10, cat de multumit esti de felul in care autoritatile romane au manageriat, pana acum, pandemia COVID-19?

10 (super multumit)
9
8
7
6
5
4
3
2
1 (deloc multumit)

pasadia

Te poti pregati de pe acum caci vei completa formularul si la rapel.

yetiman

,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu

Cristi N

Ala e si eu am mai completat un acord al pacientului informat: link

subway

#2388
E bine sa completati chestionarul cu atentie si responsabilitate.
Consoarta mea i-a lasat cu gura cascata pe cei de la centrul de vaccinare cand a scris la intrebarea daca ati avut covid <Nu stiu>...imediat au tabarat aia cu intrebari peste intrebari la care le-a dat raspunsul simplu si de bun simt, de unde sa stiu daca nu m-am testat???
:)
P.S.
Pentru VV eu am o singura intrebare, de cand e EL mare epidemiolog in lipsa oricarei pregatiri de specialitate???

bogdymol

Da, ambele formulare puse mai sus au trebuit completate. Unul era pe o parte a paginii, celalalt pe verso (pe aceasi coala de hartie).
Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

nicolaem

#2390
trendul descrescator se confirma binisor pe datele saptamanale.

-avem o scadere de 3% a ratei de pozitivare medii saptamanale.
-scadere a numarului de cazuri noi
-usoara scadere cazuri ATI
-curba deceselor si-a oprit cresterea. probabil va scadea de saptamana viitoare



Razvan Chereches vorbeste despre un studiu din evista Nature care confirma ca restrictionarea circulatiei dupa ora 8 are un impact pozitiv. Sper sa nu fie ridicate inca.
sursa

Ne lipseste inca un ministru dar va veni si el pana la urma.
Deocamdata suntem la faza scos documente de la sertar care sa compromita partea adversa.
O scrisoare pierduta versiunea 2021
documentul căruia i-a fost atribuit numărul de intrare 578 a fost adăugat ulterior. Pe pagina următoare se poate observa că existat deja un document cu numărul 578


Ma indoiesc ca mai crede cineva ca vreuna din parti chiar ii pasa de valul 3 si gestionarea pandemiei . E doar o clasica cafteala politica cum am vazut si in guvernele de coalitie din trecut.

nicolaem

#2391
am zis sa ignoram declaratii, dar asta trebuie sa ridice un mare semn de intrebare:

Vlad Voiculescu:
a declarat că la Spitalul Colentina sunt peste 500 de morți COVID în plus față de numărul raportat

Replica comunicat presa Spitalul Clinic Colentina:
Din data de 27.03.2020 și până în data de 19.04.2021 (ora 9.00), Spitalul Clinic Colentina a raportat în aplicația informatică Alerte MS un număr de 727 de decese ale unor pacienți COVID-19.
Totodată, în aplicația Corona Forms, până la data de 19.04.2021 (ora 14.00), au fost raportate în dinamică, conform metodologiei INSP, un număr de 731 de decese COVID-19.Diferență de 4 decese, din cauza ,,raportării în dinamică"

adica "peste 1231" vs 731. Aproape dublu!?

sursa

gruiarew

Și totuși care-i câștigul din toată bălăcăreala asta? Eu nu mai înțeleg nimic...

Atâta o ardem numai pe statistici parcă aia e cea mai importantă chestie.
'You can't cheat an honest man. Find somebody who wants something for nothing, then give him nothing for something.'' -- A Hater's Synthesis

florin74

#2393
Datele raportate de spitale în coronaforms sunt"validate" de DSP. Adică spitalul raportează 732, dar DSP sa zică ca 232 au murit din cauza CoVid, restul din alte cauze. Precizare: spitalele raportează morții pe care ei ii considera din cauza CoVid. Chestia aia cu dinamica se refera la pacienți care au murit la alte spitale (transferuri). Problema cea mare e la DSP/INDP, referitor criteriile utilizate pt reîncadrarea diferita fata de ce au declarat spitalele.

aschiutza

Comparativ cu Germania infrastructura si logistica de vaccinare a Romaniei este excelenta. Romania e într-o situație pe care multe alte tari si-o doresc dar din păcate romanii nu sunt conștienți de asta (am spus-o eufemistic, nu vrea sa mai enumăr alte motive sa nu-mi crească tensiunea).
Va voi argumenta imediat chiar daca postul meu va fi ceva mai lung.
In primul rand d.p.d.v. tehnic  reprezentarea centrelor de vaccinare pe G Maps, la fiecare centru fiind menționat numărul de persoane de pe lista de așteptare. Practic utilizatorii pot alege in funcție de distanta si de numărul de persoane înaintea lor.

La programarea online in Germania-daca îndeplinești criteriile de selecție- computerul iți oferă o programare intr-un centru, maxim doua centre. Daca nu indeplinesti criteriile esti aruncat imediat afara din sistem.

Situația actuala-vaccinare fără programare- este doar un vis in Germania (tara in care traiesc de ani buni) si unde ma numar printre norocoșii care au fost vaccinați fiind medic. In tot cercul meu de cunoștințe aici nu știu pe nimeni sub 70  care sa fie vaccinat si sa nu aiba legatura cu sistemul medical in diferite forme. Din fericire in Ro multe din cunoștințele mele sunt vaccinate-mulți sunt intre 40 si 60 de ani si nu lucrează in sistemul de sănătate-practic sistemul in Ro este mult mai permisiv.
In D lumea s-ar vaccina (clar exista si aici diferente intre zonele rurale si urbane, ca si antivaxeri, fake-news, etc.), problema e ca dozele de vaccin sunt insuficiente si criteriile sunt strict respectate. (unul dintre ele e vârsta peste 70 de ani). Toate astea conduc la un sentiment de frustrare mai ales ca se vorbeste de o inăsprire a lock-downului.


pasadia

Tu de fapt lauzi Romania pentru că nu are nici un criteriu de repartizare a dozelor de vaccin. Am mimat 2 luni că am avea astfel de criterii, dar acum am renunțat și la mimă.
Nu sunt convins că e motiv de laudă. Din contră, iresponsabilitatea fata de anumite categorii de risc (bătrâni, bolnavi cronici precum diabeticii sau cei cu probleme respiratorii, etc...) ar putea duce la mai multe decese în RO (comparativ cu D) în următoarele luni.

Unii ar zice că principala diferență e lipsa de mobilitate a unor grupe de persoane din RO (populația rurală) care au parte de o expunere mai redusă și prin urmare au cam fost amânați la vaccinare. Dar asta vom vedea doar in cifrele de decese, ulterior.

Wiz

#2396
Din punct de vedere logistic Romania sta foarte bine. Era si previzibil cumva datorita faptului ca s-a apelat la armata, de regula experti in logistica. Din pacate am impresia ca mare parte din efortul coordonatorilor de campanie a fost in aceasta directie si mai putin spre comunicare. Organizarea este foarte buna la nivel de centre. O spun din experienta proprie, precum si din relatarile apropiatilor care s-au vaccinat.

Rata de vaccinare in familia mea este de 100% (parinti, bunici, socrii, frati, cumnati, verisori). Am 3 conturi pe platforma prin care am programat peste 20 de persoane, dar acest aspect a fost cel mai simplu. Partea cea mai importanta si complicata a fost sa le explic beneficiile vaccinarii. A nu se intelege prin asta ca am incercat sa ii conving in vre-un fel. Nici vorba de asta. Am incercat sa fiu in permanenta la zi cu toate informatiile venite din surse oficiale (am citit toate studiile, prospectele, jurnale de specialitate) astfel incat daca au intrebari sa le pot raspunde si le-am spus sa consulte si medicul de familie daca au dubii cu privire la siguranta. Le-am transmis tot ce stiu eu pana la acest moment, dar decizia a ramas la ei.

Din experienta "bulei" mele pot sa spun ca motivele pentru care cineva alege sa se vaccineze sunt foarte diferite. Daca spre exemplu pentru sotia mea cu diabet tip 1, factorul medical/ de protectie personala a fost decisiv, pentru alti membrii de familie mai tineri a fost exact invers. A cantarit mai putin beneficiul personal si mai mult faptul ca ii protejezi pe cei apropiati si care sunt vulnerabili. Unii lucreaza in domeniile direct afectate. Pentru acestia a functionat argumentul prin care cu cat ne vaccinam mai rapid, cu atat revin lucrurile la normal. Cred ca la partea de comunicare campania si-a pierdut din avant. Daca nu "atingi" fiecare persoana cu mesajul potrivit, ajungi prin a aveam suficient centre cu liste de asteptare goale.

Dupa cum spuneam, aceasta este doar experienta personala, legat de campania de pana acum.

nicolaem

#2397
pasadia sper ca nu am ajuns la nivelul "repeta o minciuna de 100 de ori pana devine adevar"

Repostez distributia pe categorii a vaccinarii pe luna martie:



In ianuarie- Februarie ponderea celor din afara categoriilor de risc era chiar mai mica. (incluzand medicii la categorie de risc).



nu poti zice ca am mimat prioritizarea. nu e corect.

intradevar acum vaccinarea e la liber, dar acum avem o problema imensa. nu mai avem doritori. deja e plin de locuri goale la vaccinare in toata tara.

sunt 2 aspecte:
1. CNAV - partea logistica s-a descurcat excelent, peste asteptarile mele
2. campanie de promovare in media /  implicare medici familie - CNAV si/sau MS?

Punctul 2 e un esec comun guvernamental neasumat de nimeni, chiar daca tu vezi responsabil doar pe CNAV.

VV a spus in repetate randuri in ianuarie ca planuieste o campanie de promovare in massmedia a vaccinarii cu implicarea unor vedete.

Ce l-a oprit sa o faca? In caliatate de ministru putea aloca buget dar a preferat sa se comporte ca si cand era in opozitie.

Sa vedem ce spunea MS in Ianuarie:

Noua campanie de creștere a încrederii în vaccin va fi și diferită, dar și complementară, susține MS. Dacă prima oară s-a apelat la serviciile unor medici cunoscuți, autorități, în campania aceasta se va miza pe două direcții:

    -Imaginea unor personalități îndrăgite și foarte diverse, de la preoții Doboș și Necula și până la campioana olimpică Ana Maria Brânză, actorul Victor Rebengiuc, polițistul Marian Godină sau cântărețul Adi Despot.
    -Implicarea medicilor de familie, care sunt, după mai multe studii convergente, principalul factor de încredere al pacienților.

dr4qul4

Desi vaccinarea e "la liber", cand te programezi, daca treci ca esti in categorie de risc, te programeaza imediat! Cei din categoriile de risc au prioritate.
Dar nu se inghesuie nimeni
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

nicolaem

corect drakula,
nu se programeaza mai nimeni in multe centre!
suntem intr-o situatie de-a dreptul disperata prin faptul ca oamenii nu vor sa se vaccineze, dar alor nostri din guvern  nu le pasa. asa ceva este incredibil.

Era nevoie de un efort comun sustinut in aceste momente. tot statul roman trebuia sa isi aduca contributia la vaccinare prin puterea exemplului, prin vaccinarea angajatilor prin promovare de orice fel.
din pacate noi nu suntem germania unde lumea chiar intelege ca vaccinul e bun si necesar. daca trecem de 5 milioane pana in iulie sa fim fericiti