Infrastructura sub presiunea situatiilor de urgenta

Started by TibiV, March 12, 2020, 10:29:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pe o scala de la 1 la 10, cat de multumit esti de felul in care autoritatile romane au manageriat, pana acum, pandemia COVID-19?

10 (super multumit)
9
8
7
6
5
4
3
2
1 (deloc multumit)

nicolaem

Cum e posibuil ca un ministru care a stat 4 luni intr-o functie care avea in subordine DSPurile sa vina abia dupa ce a fost demis sa ne zice ca acele DSP uri nu numarau bine mortii?
WTF?
asta e buna credinta? e socant sa te joci asa cu mintile famililor respective cu inmormantari tinute pe furis. ne-am pierdut umanitatea cu totul?

E dreptul lui in schimb sa strige ca el a propus masuri mai dure si Citu i le-a respins. voi fi deacord cu el. dar asta nu prea zice pentru ca nu face rating. mortii fac.

subway

Discutia asta de pe pozitii exclusiv partizane politic e de-a dreptul stupida si lipsita de relevanta reala...
Cat despre VV, cat de frustrat poate fi dupa nenumaratele esecuri personale si sfidari penibile din care reiese un singur lucru, justificarea propriei incompetente doar prin paiul din ochiul vecinilor si nu prin Barna din ochiul propriu?

dumbravaandrei

Quote from: pasadia on April 16, 2021, 12:54:29 PM
Pe de altă parte e distractiv să vezi ce obiective are Câțu - de 2 luni de zile tot insistă cu 1600 de paturi ATI Covid.Si credeam că face asta doar pentru a pune presiune pe MS și VV. Astăzi însă a anunțat noul obiectiv - 1800 de paturi ATI Covid.

au tot fost comunicari din partea medicilor ca procentul celor care au evolutie fulminanta este foarte mare si majoritatea celor din spital sunt cazuri cel putin medii. Probabil si de aici nevoia de crestere a paturilor de ATI.
Vorbind cu rude care sunt medici si trateaza de covid, cam asta e plangerea mare... ca majoritatea care ajung in spital sunt cazuri destul de severe, plus ca pentru multi dintre pacienti a crescut numarul de zile de internare.
Iar acest val, cel putin pentru urmatoarele 3-4 saptamana nu prea poti sa il reduci.

florin74

https://republica.ro/exclusiv-znu-e-exclus-sa-fie-cateva-mii-de-morti-in-plus-vlad-voiculescu-dezvaluie-pentru-republica-ro?fbclid=IwAR0mNIhRCVxu2YLPVj4ONjh3T_ejjvcMlYjP8mrWNmvx96cp3f54-XPvmcs

Pe Corona-Forms introduc date DSP-urile, medicii de familie și spitalele.
Pe alerteMS introduc date doar spitalele.

Pe prima se introduc numele morților și fiecare decedat primește o bifă. Pe a doua se introduc doar cifre - numărul de decese raportate de spitale. Zilnic, se comunică public decesele, așa cum sunt ele înregistrate în Corona-Forms.
,,Am constatat că pe alerteMS sunt mai mulți decedați de covid decât pe Corona-Forms. Și atunci am verificat nume de persoane decedate. Nu erau în Corona-Forms. Probabil că nu sunt toți bifați", este concluzia de etapă care se discută în biroul lui Vlad Voiculescu.
,,Nu este exclus să fie câteva mii de morți în plus", îmi spune dl. Vlad Voiculescu astăzi, la puțin timp după conferința pe care a ținut-o la Parlament și în care afirmase, fără să explice mai mult, că ,,există o diferență între numerele reale și cele raportate".

Pot fi ,,mii de morți" ascunși în platforme informatice? A fost o operațiune deliberată? Vlad Voiculescu mă trimite la INSP, Institutul Național de Sănătate Publică. ,,Responsabilitatea pentru metodologie și verificare cifrelor (de decese covid, n.n.) e la INSP", explică ministrul demis al Sănătății. De altfel, dl. Voiculescu pare să fie într-un război subteran de ceva vreme cu INSP, pe care-l descrie ,,un Institut cu prea multe sinecuri și grupuri de interese legate ombilical de partide politice și de corifei precum Alexandru Rafila". La INSP, Vlad Voiculescu spune că a încercat să schimbe conducerea și să organizeze concurs pentru șefia instituției, stabilind drept criterii de selecție cunoașterea limbii engleze și publicații științifice internaționale. ,,Mi-au zis că aceste condiții sunt discriminatorii și ar trebui să fim mai incluzivi".

Eu zic sa desfiintam MS. Ori ii dai puteri si atunci are si responsabilitati, ori neavand nici o putere asupra actoriilor din domeniu, mai bine il desfiintam. Au ajuns directorii de spitale (mai ales cele din subordinearea autoritatilor locale) si sefii de tot felul de institutii sa fie noii jupani pe plantatie.
Oricum, am ascultat conferinta integral a lui VV, si a mai oferit tot felul de informatii interesante, legtate de institutiile astea si de calitatea lor.

pasadia

Eu tot cred că problema de la noi, veche cel puțin din vara lui 2020, e că se testează prea puțin. Și repet cum am făcut-o și în trecut, se testează prea puțin de către DSP. Știu cazuri în care oameni locuind în aceeași casă nu au fost testați concomitent pentru că unul nu avea simptome  (nu neapărat că nu a avut, ci că nu avea la momentul recoltării).

Și dacă tu, stat român, transmiți cetățenilor că nu ești interesat să afli dacă ei sunt purtători de virus, atunci nici cetățenii nu o sa se grăbească sa se testeze. Printre altele și pentru că îi costă ceva bani (singurul test făcut de mine m-au costat 375 RON).

Și sincer sa fiu nu mă mai obosesc pe tema asta să acuz pe cineva anume. Cred că totul a plecat de la o definiție de caz dată probabil de INSP sau de comitetul lui Arafat și aplicată apoi alandala de DSP-uri aflate sub comandă politică a baronilor locali. Dar pe de altă parte îmi amintesc cum frunzaverde insista să spună că definiția de caz e ok la noi (măcar nu a insistat să spună și că aplicarea e ok).

Problema asta nu a adresat-o nimeni. Nici măcar VV. Și nici nu o va prelua cineva cat timp presiunea publica e pe vaccinare & extindere ATI. De parcă e mai ușor să găsești spațiu, paturi și medici ATI decât să plătești câteva zeci de euro punând teste gratuite pentru oricine.

Da, acum suntem pe panta descrescătoare a valului. Dar va mai veni cel puțin unul, cu naiba știe ce varianta noua. Și o să îl tratam tot cu "important e sa deschidem economia și să avem 2400 de paturi la ATI".

nicolaem

^ gretos de-a dreptul

cu ce responsabilitate un fost membru intr-un guvern afirma dupa ce a fost demis " pot fii mii de morti"
pai sunt sau nu sunt?
daca pot fi mii, atunci pot fi zeci de mii? sau doar zeci?

si astia care "pot" pot fi abia la 2 zile dupa ce ai fost demis si ti-ai pregatit conferinta de presa cu care sa faci valuri?
Nu "puteau" si acu 10 zile?

florin74

Tu ai citit articolul? Complet, de la inceput pana la sfarsit.  Oricum, am impresia ca discutia o sa ajunga intr-o fundatura. Nimeni nu asculta argumentele celuilalt... Toti au numai certitudini. Imi pare rau, dar capacitatea de a purta un dialog pe argumente si date valide este la un nivel redus in societate.

nicolaem

citesc "Bombe" politice de prea mult timp.....

ce e cel mai important e asta :

Totul se face în grup restrâns, la nivelul biroului ministrului. Premierul nu este informat.

o scuipa in conferinta de presa la 2 zile dupe ce e demis.

misti ipocrizia PM : Cîțu, după afirmațiile lui Voiculescu privind subraportarea deceselor COVID: Îi cer public lui Dan Barna să spună dacă știa despre acest lucru / Îi cer public explicații și despre mafia din sănătate

nu va agitati prea tare. e razboi politic si niciuna din parti nu e interesata de adevar. sa nu fim naivi.

transporter

Daca ati fi urmarit conferinta de presa ati fi stiut exact ce a zis VV si anume ca a aflat acum 10 zile ca sunt probleme la metodologia de raportare a mortilor si ca inca nu au terminat  ancheta/investigatia pe tema aceasta. Din acest motiv nu a vorbit inca de aceasta problema si a iesit doar acum sa spuna (ma gandesc eu ca sa nu se musamalizeze si acest subiect dupa plecarea lui din minister).

subway

Pierdeti din vedere un aspect esential inscris in constitutie, PM propune dar Presedintele Romaniei dispune...si a dispus!...restul e gargara si joc de glezne, VV pleaca acasa si cu asta basta.
Raman sa-i planga de mila bocitoarele de serviciu.
P.S.
Dan Barna nu e Presedintele Romaniei si nici Ciolos.
Deocamdata intre USR si Plus se trage de timp pentru a gasi o solutie cat de cat onorabila de a iesi din fundatura in care s-au bagat singuri.
P.P.S.
Locuri la ATI nu sunt si nici nu prea au de unde sa apara peste noapte, in schimb sunt 800pacienti in stare grava parcati temporar la UPU ceea ce blocheaza complet sistemul sanitar.
Nashpa rau de tot...

nicolaem

transporter ce declara politienii (mai ales in conflicte acutizate ca cel de acum) are valoare egala cu 0. Adevarurile sau minciunile pe care le aflam in felul asta sunt doar gloante transe de ei care ricosaza in noi !

pacat ca pe marii oameni de stat din actualul guvern nu prea ii interseaza de acei oameni de care vorbeste subway. Sunt prea ocupati sa tina conferinte de presa in orase diferite....
Singurul gest onorabil azi era sa stea impreuna o zi intreaga si sa discute. restul e pozitionare strategica cu ochii pe sondaje.

LE
  prima confirmare legata de increderea partiala pe care trebuie sa o dam oricaror declaratii in acest moment:

Andreea Moldovan a declarat, vineri, în legătură cu ordinul privind noile criterii de carantină, că documentul ,,a fost agreat în două ședințe, inclusiv cu reprezentanți INSP și cu Raed Arafat".

Raed Arafat îi contrazice pe Voiculescu și Moldovan:

Criteriile de carantinare nu au fost aprobate în grupul tehnico-științific și orice decizie a grupului trebuie comunicată CNSU pentru hotărârea finală.
  INSP atrage atenția asupra unuia dintre criterii, care nu poate fi calculat la nivelul localităților și INSP spune că nu vor putea calcula acest indicator.    Șeful DSU prezintă și o adresă trimisă de INSP la Ministerul Sănătății
sursa

Intre timp in Germania, unde unora chiar le pasa:

Certificatul de vaccinare cu AstraZeneca al cancelarului Germaniei, Angela Merkel, a fost făcut public

Noi.... ca romanii... in unul din cele mai dificile momente din ultimii 30 de ani vrem sa schimbam guverne. De parca nu era vreme si la anu pt asta.

transporter

@nicolaem fiecare e liber sa creada in ce vrea si caror declaratii da crezare sau nu. Pana acum ai folosit fiecare ocazie sa te iei de VV, deci eu aleg sa consider ca parerea ta pe acest subiect este egala cu 0.

dr4qul4

Toate ca toate, dar cand seful zice ca nu se doreste carantina totala, nu poti sa iesi cu un ordin care putea duce la carantinarea Bucurestiului si a altor orase mari.

Referitor la vaccinare, observ ca s-a cam dus coada. In multe judete te poti programa la Pfizer sau Moderna direct. Si in Bucuresti lista de asteptare a scazut si la 10 zile la unele centre Pfizer. In imprejurimi te poti programa direct sau astepti maxim 1 saptamana.
Intrebarea logica acum este: cum facem pe altii sa se vaccineze?
Uite o idee: Persoanele vaccinate nu vor trebui sa poarte masca la plaja sau pe traseele montane (doar pe trasee).
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

nicolaem

^ e un fapt verificabil ce spune arafat. Deasemenea insist sa nu iei de buna si declaratia populista ca a lui Citu de azi cu cele 1600 paturi.

sper sa iesim cat mai repede din perioada asta.

bogdymol

Major si vaccinat (prima doza). #vaccinetourism

Totul a decurs ok si foarte rapid. La 10-15 minute de cand am intrat in cladire eram cu vaccinul facut si stateam in sala de asteptare. Totul mergea ca pe banda rulanta.

Doar 2 sugestii as avea, ambele referitoare la formularul ce trebuie completat:
1. Daca stiam ca trebuie completat un formular, il aduceam gata completat de acasa. Eventual ar trebui pe site, dupa ce te programezi, sa iti dea optiunea sa il descarci. Daca nu, nici o problema, sa il obtii la centru (ideal printat pe loc, direct din sistem, cu datele tale precompletate, si tu doar sa bifezi chestionarul).
2. De ce trebuie in anul 2021 sa iti scrii de 2 ori numele pe un formular, pe aceasi pagina? Sus de tot iti treci datele, iar apoi mai jos scrii iarasi "Subsemnatul...". Asta e o bucata de birocratie ramasa de pe vremea raposatului.
Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele