Infrastructura sub presiunea situatiilor de urgenta

Started by TibiV, March 12, 2020, 10:29:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Pe o scala de la 1 la 10, cat de multumit esti de felul in care autoritatile romane au manageriat, pana acum, pandemia COVID-19?

10 (super multumit)
9
8
7
6
5
4
3
2
1 (deloc multumit)

TibiV

Corectia continua: 557 internati in ATI
30 RIP.

Si 1271 cazuri noi (dar asta pentru ca s-au facut doar 6162 teste - testare de duminica...)
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

frunzaverde

Bubuie corectia! Stati sa vedeti in doua saptamani cum o sa fie, dat fiind cate paranghelii si adunari au avut loc la nivel local dupa alegerile de ieri... E nevoie urgenta, in momentul asta, de cresterea testarii si a accesului la test, si de limitarea miscarii populatiei. Altfel o sa se ajunga la ceva foarte nasol, si lockdown 2.0 garantat.
Cand esti amenintat cu ban permanent pentru ca ai criticat pozitia publica a unui politician, nu se mai poate numi conversatie sau forum, ci campanie electorala. Imi pare rau, dar din pacate, sunt nevoit va urez la revedere!

TibiV

Quote from: TibiV on September 28, 2020, 01:00:10 PM
Si 1271 cazuri noi (dar asta pentru ca s-au facut doar 6162 teste - testare de duminica...)
Interesant....
Este cel mai mare procent "ever" de pozitivi/teste: 20,63%, peste varfurile din martie/aprilie (cand insa se testa "punctual", doar "contactii"...)

Sursa: https://www.graphs.ro/covid_teste_procentuale.php?range=365

dr4qul4

Nu e vorba doar de paranghelii. Stau langa o scoala si am vazut cum oamenii stateau la iesire si discutau. Se facuse aglomeratie si foarte putini aveau masca.
Nu am vazut ca stampila sa fi fost dezinfectata, asa ca sunt sanse mai mari de contaminare. Si ma gandesc si la membri comisiei de votare. Unii mai au si prostul obicei de "a-si umezi degetele" pentru a numara buletinele.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

gruiarew

Exact frunzăverde, să vezi acum ce o să sară în aer toate statisticile. Cam peste tot a fost circ aseară. Ori de bucurie, ori de necaz lumea s-a strâns la o băută  :)
'You can't cheat an honest man. Find somebody who wants something for nothing, then give him nothing for something.'' -- A Hater's Synthesis

kitsune

Spitalul de campanie de pe stadionul Portul din Constanța a devenit operațional:

,,Spitalele din județul Constanța care primesc pacienți COVID-19 au început să se aglomereze, tocmai de aceea, duminică seara, începând cu ora 20.00, spitalul militar multirol amplasat pe stadionul Portul va deveni operațional și va primi cazuri ușoare de COVID-19. În continuare, pacienții vor fi direcționați și către alte spitale din județ, în funcție de codurile specifice fiecărui caz de infecție cu SARS-CoV-2.", au precizat, pentru ,,Replica", reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Constanța.

Sursa
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

dr4qul4

In Orasul Bacau deja au restrictionat activitatile comerciale neesentiale dupa ora 24. Incepand de azi
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

tom_sawyer

Intrarea în restaurante, cafenele şi sălile cu jocuri de noroc ar putea fi interzisă în municipiul Iaşi începând cu 5 octombrie, dacă rata infecţiilor cu noul coronavirus nu scade sub 1,5 la mia de locuitori.
agerpres.ro

Slovacia şi Cehia vor declara fiecare starea de urgenţă în această săptămână pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19, au anunţat, luni, separat premierii celor două ţări.
hotnews.ro

nicolaem

deja celebra Suedie:

Totuşi în ultima săptămână o uşoară creştere a numărului de infectări l-a determinat pe Tegnell, epidemiologul care consiliază guvernul , să admită că şi Suedia ar putea avea nevoie de măsuri un pic mai stricte la nivel local şi să recomande portul măştii în spaţii publice.
Direcţia de Sănătate Publică din Suedia a negat că ar fi o schimbare de strategie în măsura în care a fost mereu dispusă să recomande măştile şi să ia măsuri în anumite situaţii
Peste 50% din suedezi locuiesc singuri - o statistică care depăşeşte cifrele europene. Ar putea fi un factor semnificativ în măsura în care studiile au arătat că cei mai mulţi oamenii iau virusul de la cei cu care locuiesc
Potrivit datelor guvernamentale, peste 80% din suedezi respectă distanţarea socială

sursa

TibiV

Azi "doar" 551 de internati la ATI.

Clar, "se aplatizeaza"...

frunzaverde

Cresterea in Suedia nu mai e usoara, ci brusca. Trendul multi-saptamanal arata o distributie exponentiala, de altfel... Dublarea cazurilor intr-o saptamana; epidemia reizbucneste cu maximum de forta... fix in Stockholm, unde am ajuns la 150 depistati/zi, la un grad de pozitivare de 4% de la 0.8%, si unde deja, incet-incet, vedem cresteri in sistemul medical (care, sa nu uitam, sunt cu 10-14 zile in urma depistarii).

Epidemia reizbucneste exact acolo unde a izbucnit si prima oara - indicand ca este zero imunitate "de grup". Exact cum asuma oamenii de stiinta (nu birocratii mediocri).
Cand esti amenintat cu ban permanent pentru ca ai criticat pozitia publica a unui politician, nu se mai poate numi conversatie sau forum, ci campanie electorala. Imi pare rau, dar din pacate, sunt nevoit va urez la revedere!

rizzuh

2158 cazuri noi din 26021 de teste (8%), 33 RIP, 550 la ATI.

S-a aplatizat bine de tot...

frunzaverde

dr4qul4

Prefectul de Valcea (reprezentantul Guvernului) deja a decis inchiderea activitatilor neesentiale
Incepand de maine si de tot. Nu doar dupa ora 24 ca la Bacau.

Practic un nou lockdown. Casa-i dupa alegeri.  :rip:

pasadia

Ei hai că exagerezi. E doar pentru unele activități, doar in anumite localități (destul de puține) și deocamdată strict pentru 2 săptămâni, indicând chiar și un criteriu extrem de clar.