[B] Discuții, lucrări şi proiecte diverse în Bucureṣti

Started by Ionut, September 20, 2011, 07:56:58 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

alecu26

http://www.cnsc.ro/wp-content/uploads/decizii/decizii-2015/decizie-269.pdf

se pare ca nici cum nu reusesc sa o nimereasca astia de la Primarie. Le-a fost intoarsa si licitatia pentru consultanta la Statia Glina.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

alecu26

La polivalenta inca o amnare de obsaptamna. Probabil cam in zece zile com avea decizia.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

TibiV

astăzi, 22:19, Mediafax
Bugetul Capitalei pe 2015 a fost aprobat în Consiliul General cu unanimitate de voturi

Bugetul este de de 4,2 miliarde de lei, mai mic decât cel de anul trecut, când a fost votat un buget de 5,2 miliarde de lei.

De altfel, pasajul de la Piaţa Romană a fost subiecul cel mai disputat. În final, consilierii au ales să aloce suma de 100 de milioane de lei pentru acest proiect, care va beneficia însă de finanţare numai după modificarea hotărârii din 2007 prin care s-au aprobat indicatorii tehnico-economici.

Edilul Capitalei, Sorin Oprescu, a precizat că investiţiile noi vizează proiectul de la Piaţa Romană şi Prelungirea Ghencea, şi vor începe şi lucrările de lărgire pe Şoseaua Fabrica de Glucoză.
"La Fabrica de Glucoză trebuie să începem pentru că începem odată cu CNADNR care termină autostrada Bucureşti-Ploieşti. Fabrica de Glucoză e împărţită în două etape: prima, pe care o începem, este de 17 milioane, restul sunt expropieri", a spus Oprescu.

În final, bugetul aprobat cuprinde, printre cele mai importante investiţii, sala multifuncţională "Lia Manoliu" (17,5 milioane de lei), reabilitarea Patinoarului Flamaropol (8,4 milioane de lei), supralărgierea Prelungirii Ghencea (70 de milioane de lei) şi pasajul de la Piaţa Presei (45,8 milioane de lei).
Pentru RADET, bugetul aprobat este de 570 de milioane de lei, plus 52 de milioane pentru investiţii, iar la RATB bugetul este de 545 de miioane de lei plus 34 de milioane de lei pentru investiţii.
În 2015 sunt programate să înceapă şase şantiere majore, inclusiv cel al drumului expres de la podul Ciurel la autostrada Bucureşti - Piteşti, proiect al cărui buget a fost scăzut de la 90 milioane de lei la 80 de milioane de lei.
Bugetul aprobat prevede şi sumele necesare închiderii mai multor şantiere. Este vorba de pasajele de la Piaţa Presei şi Piaţa Sudului, şoselele Iancului şi Pantelimon, bulevardul Rebreanu sau renovarea sediului vechi al Primăriei.

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

TibiV

Si o analiză mai detaliată de pe HOTNEWS:

⦁    Ce proiecte de infrastructura primesc bani in 2015 ca urmare a propunerilor facute de primarului general si amendamentele facute de Consilierii generali:

Obiective de investitii in continuare

- Restante Pasajul Basarab - 20 milioane lei; 
- pasaj Pietonal Piata Eroii Revolutiei - primarul general a cerut   6 milioane lei; CGMB a taiat 1 milion lei;
- strapungere Nicolae Grigorescu- Splai Dudescu - 70 milioane lei;
- largire Prelungirea Ghencea - Domnesti - 70 milioane lei;
- Drumul expres spre Autostrada Bucuresti-Pitesti cu pasajul de la Ciurel - primarul general a cerut  90 milioane lei; CGMB a taiat 10 milioane lei;
- reabilitare Liviu Rebreanu - primarul general a cerut  47 milioane lei; CGMB a taiat  7 milioane lei;
- reabilitare bd Aerogarii - primarul general a cerut  6,6 milioane lei - CGMB a taiat  1 milion lei;
- restanta Pasajul suprateran Mihai Bravu - primarul general a cerut  30 milioane lei; CGMB a taiat 4 milioane lei;
- reabilitare Soseaua Pantelimon - primarul general a cerut  35 milioane lei; CGMB a taiat  5 milioane lei;
- reabilitare Sos. Iancului - 25 milioane lei; 
- Pasaj subteran Piata Presei Libere - 45 milioane lei;

Obiective de investitii noi
- lagire str. Fabrica de Glucoza - 55 milioane lei; 
- Pasaj pietonal Piata Romana - 100 milioane lei, bani ce vor fi luati dintr-un credit finantat de Banca Mondiala; 

    Ce alte obiective de investitii mai primesc finantare

- sistemul de management al situatiilor de urgenta -  37 milioane lei;
- consolidarea sediului Primariei Capitalei din bd. Regina Elisabeta sediul PMB- 77 milioane lei;
- realizarea site-ului Primariei - 2,5 milioane lei;
- reabilitare scoli si gradinite - 50 milioane lei;
- Sala Polivalenta - 17,5 milioane lei;
- patinoarul Flamaropol - 8,4 milioane lei;
- consolidare Teatrul Evreiesc de Stat -  15 milioane lei;
- retele cartierul Henry Coanda - 17 milioane lei;
- revizuire Planul Urbanistic General - primarul general a cerut 11 milioane lei; CGMB a taiat 2,5 milioane lei;
- Finalizarea statiei de epurare de la Glina - 128 milioane lei;
- s-au luat banii de la studiul de fezabilitate pentru consolidare si restaurare Palatul Voievodal Curtea Veche.

    Cati bani primesc institutiile din subordinea Primariei Capitalei

- Administratia Monumentelor - primarul a propus  32 milioane lei - CGMB a taiat 1,5 milioane lei de la grupul statuar "Aripi" si 2,5 milioane lei de la alte investitii
- Clubul Sportiv al Municipiului Bucuresti - 30 milioane lei
- Directia de Asistenta Sociala - 54 milioane lei
- Politia Locala - 29 milioane lei
- Administratia Strazilor - primarul general a cerut 280 milioane lei - CGMB a taiat 19 milioane lei;
- Administratia Cimitirelor si Crematoriilor - 81 milioane lei
- Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor -  primarul general a cerut 24 milioane lei - CGMB a taiat 7,5 milioane lei
- Administratia Lacuri Parcuri si Agrement - primarul general a cerut 70 milioane lei -  CGMB a taiat circa 30 milioane lei;
- Administratia Spitalelor - 300 milioane lei

Banii taiati de la investitii au fost redirectionati de consilierii generali catre RADET si RATB. Astfel, subventia catre RADET a fost suplimentata de la 552 milioane lei la 570 milioane lei. Intrucat conturile RADET sunt blocate 100% de ELCEN din cauza datoriilor, iar banii virati catre Regie ajung la ELCEN, pentru investitiile de urgenta pe care trebuie sa le faca RADET, CGMB a gasit solutia sa aloce 50 milioane lei Primariei Capitalei  prin directia de specialitate ca institutia sa faca aceste investitii.
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

dr4qul4

Pasaj pietonal Piata Romana - 100 milioane lei  :wtf:

Cum poate un pasaj pietonal sa coste atat? il fac cu teleportoare in loc de scari rulante?
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

TibiV

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

dr4qul4

o decopertare mai serioasa pe Petricani







nu am apucat sa fac poze dar pepiniera tei toboc pare gata. dupa primul rand de copaci se vede ca pamantul a fost arat!!!
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist


doryan93

Cum arata Parcul Drumul Taberei filmat cu o drona:
https://www.youtube.com/v/-VhVhW9Ii88
Parcul Drumul Taberei va fi redeschis pe 1 iunie 2015, cu exceptia serelor exotice,  a declarat in martie 2015 coordonatorul proiectului de modernizare a Parcului Drumul Taberei din partea Primariei sectorului 6, Sorin Dina.

Sursa

doryan93

La circa un an si jumatate de la inceperea lucrarilor, blocul de 7 etaje aprobat de Primaria Capitalei peste casa Spiru Haret, de pe strada Gheorghe Manu din Capitala, a fost finalizat. Fatada vechii cladiri a fost partial pastrata, partial reconstruita, iar cladirea noua a fost asezata in interiorul acesteia. Societatea civila s-a opus acestui proiect motivand ca imobilul vechi, monument istoric, este distrus de acest proiect imobiliar. Inainte de inceperea lucrarilor, imobilul a fost lasat circa 10 ani in paragina, fiind devastat de oamenii strazii.



Inaintea constructiei:

Sursa

igorashu

Arată ca nuca-n perete. Măcar să fi construit blocul în acelaşi stil.

RaduC

Eu as numi asta progres cu responsabilitate si respect fata de trecut. Nu putem ramane pe loc, dar nici nu putem decima trecutul. Echilibrul ar putea fi exemplificat prin cladirea asta sau cea care gazduieste Ordinul Arhitectilor din Romania, renovata si extinsa intr-un mod similar.
:cheers:

frunzaverde

Quote from: RaduC on April 20, 2015, 08:42:28 PM
Eu as numi asta progres cu responsabilitate si respect fata de trecut. Nu putem ramane pe loc, dar nici nu putem decima trecutul. Echilibrul ar putea fi exemplificat prin cladirea asta sau cea care gazduieste Ordinul Arhitectilor din Romania, renovata si extinsa intr-un mod similar.

Ordinul arhitectilor e una - cladirea respectiva e gandita cu mult simbolism in spate. Cladirea veche la OAR a fost a Securitatii, cladirea noua iesind dintr-un schelet renovat, dar inca purtand urmele gloantelor din revolutie e o metafora a raului invins; turnul de sticla simplu, clar a fost gandit sa indice "viitor" si "libertate".

Si ideea era sa fie unicat absolut. In schimb, metoda a devenit metoda de fentat legile de patrimoniu; in cazul asta, rezultatul mi se pare absolut oribil - e un amestec fara sens. In cazul cladirii de mai sus - mai bine daramau cladirea veche si ruinata si construiau turnul de la 0. Sau refaceau vila.
Cand esti amenintat cu ban permanent pentru ca ai criticat pozitia publica a unui politician, nu se mai poate numi conversatie sau forum, ci campanie electorala. Imi pare rau, dar din pacate, sunt nevoit va urez la revedere!

Goldmund

Un proiect bine facut in centrul capitalei, bine realizat si bine finisat:

"Teatrul Naţional s-a redeschis după o investiţie de peste 300 mil. lei

La capătul unor alocări din buget de peste 300 de milioane de lei (peste 60 de milioane de euro) – cât jumătate din bugetul Ministerului Culturii într-un an – Teatrul Naţional I. L. Caragiale din Bucureşti s-a redeschis oficial la finele săptămânii trecute, punând punct uneia dintre cele mai mari investiţii pe care statul le-a făcut după revoluţie într-o instituţie de cultură."
http://www.zf.ro/eveniment/teatrul-national-s-a-redeschis-dupa-o-investitie-de-peste-300-mil-lei-14128612

"Mie imi place" sau "mie nu-mi place" e simplu de afirmat, cert este ca s-a revenit oarecum la forma initiala si inca pertinent.

igorashu

Quote from: RaduC on April 20, 2015, 08:42:28 PM
Eu as numi asta progres cu responsabilitate si respect fata de trecut. Nu putem ramane pe loc, dar nici nu putem decima trecutul. Echilibrul ar putea fi exemplificat prin cladirea asta sau cea care gazduieste Ordinul Arhitectilor din Romania, renovata si extinsa intr-un mod similar.
:cheers:
Puteau foarte bine să construiască blocul în acelaşi stil - progresul la interior, istoria la exterior.
Un exemplu foarte bun de clădire restaurată e asta.
Se mai face o mizerie d-asta cu oţel şi sticlă printre clădiri istorice şi la Victoriei.