[B] Discuții, lucrări şi proiecte diverse în Bucureṣti

Started by Ionut, September 20, 2011, 07:56:58 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

nirolf

Este aproape gata, se circulă prin giratoriu. Aseară pe la ora 22,00 erau încă restricții, se circula pe o bandă pentru că făceau ultimele marcaje.

dr4qul4

De ceva vreme vroiam sa dau o tura pe noul bulevard Unirii. Am fost intre Piata Alba Iulia si Lucian Blaga
Un proiect controversat, dar care mie, ca locuit al sectorului 3, imi place.
L-am tot auzit pe Nicusor "Gica Contra" Dan ca s-au amenajat ilegal locuri de parcare. Din partea mea, poate sa emigreze in Congo  :D
Masini parcate erau si inainte, chiar peste tot.

Acum amenajarea a fost facuta astfel incat masinile nu mai pot ajunge pana la cladri.
S-au taiat pomi, dar s-au si plantat. poate ca la unii nu li s-a lasat destul loc in jur, dar nu cred ca se usuca: apa se infiltreaza printre placile de granit (sau ce sunt).
Iar pergolele acelea "kitsch-oase" vor arata foarte bine cand vor creste plantele agatatoare.
In plus au aparut bancute, cosuri de gunoi, chioscuri si chiar toalete publice (nu din alea verzi).





















































Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

adiarc

multumim..arata mult mai bine ca inainte...pe alocuri ( pe portiunile unde trotuarul este f lat ) , as fii ingustat trotuarul si as fii marit spatiul verde....de asemenea n-ar strica o pista de biciclete
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura


Harry

imi dau si eu cu parerea:
ce imi place:
-pavajul
-bancutele
-cosurile de gunoi
-pergolele colorate, dau viata bulevardului
-spatiile verzi

ce nu imi place:
-iluminatul ala multicolor
-monumentul
-unicornul
-faptul ca stalpii de iluminat par a fi din plastic :( as fi preferat sa fie din fonta

dr4qul4

gata si NOUL TNB




- macheta

Mai multe poze gasiti pe FB, pe pagina lui Ponta, B365.ro nu le-a preluat pe toate.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

igorashu

 ??? Și pe ăsta l-a inaugurat "ilustrul"? Nimic nu scapă, frațioare...
În rest, arată bine TNB-ul.

Goldmund



danutzu_1069


igorashu

Legat de UTI, da. De firmele de construcții, nu știu.
Despre similitudinile cu Le Corbusier... nu mă pricep, dar nu-mi pare copiat.

Edit: am găsit articolul ăsta.


Harry

^

cu permisiunea voastra imi voi reda propril articol:

De la Continental la Casa Scanteii si Teatrul National. Cine a fost cu adevarat Horia Maicu?

Despre arhitectul Harry Goldstein am vorbit in nenumarate randuri pe blogul Constanta Old City atunci cand am prezentat numeroasele sale proiecte, culminand cu cel mai reprezentativ imobil al sau, hotelul Carlton/Continental - astazi demolat.
Goldstein este unul dintre cei mai prolifici arhitecti constanteni din perioada interbelica, cu zeci de vile, blocuri si hoteluri la activ.
In urma cu cateva zile domnul Valentin Mandache de la Case de Epoca imi trimite un set de 11 fotografii realizate in Constanta in perioada 1935 - 1936. La randul sau, domnul Mandache le primise de la familia Maicu din Australia.
Intrigat fiind de faptul ca cele 11 imobile din poze poarta toate semnatura lui Goldstein, l-am rugat pe domnul Mandache sa ii intrebe pe cei din familia Maicu daca au vreo legatura cu familia Goldstein.
Raspunsul primit a fost surprinzator. Goldstein era numele initial care a fost schimbat in Maicu de teama fascistilor.
Asadar celebrul si titratul arhitect roman Horia Maicu este nimeni altul decat constanteanul Harry Goldstein.

In anul 1905 la Constanta se naste Harry Goldstein. Acesta se dedica arhitecturii si in perioada 1931 - 1940 realizeaza in Constanta zeci de vile, blocuri si hoteluri. Goldstein oscileaza intre cele doua stiluri favorite ale sale: art deco (exemplu: Hotel Carlton) si stilul de influenta mediteraneana (exemplu: Vila Leon).
Dupa 1940 se muta in Bucuresti. Atunci in urma presiunilor fasciste este nevoit sa isi schimbe numele pentru a putea trai si profesa in continuare. Astfel HARRY GOLDSTEIN devine HORIA MAICU.

Valentin Mandache - expert in case de epoca:

"Goldstein este Maicu, si-a romanizat numele din cauza fascistilor romani care il amenintau cu moartea si cu expulzarea din profesie, ramanerea pe drumuri."


Dupa instaurarea regimului comunist devine profesor la Academie si arhitect sef al Bucurestiului.
Colaboreaza la proiectarea unor imobile marcante ale capitalei: Sala Palatului, Casa Scanteii, Teatrul National, Mausoleul eroilor comunisti, etc.

Maicu alias Goldstein se stinge din viata in 1975.

Aceasta este povestea nestiuta a unuia dintre cei mai cunoscuti si apreciati arhitecti romani, relatata in exclusivitate si in premiera pe Urban Constanta.

Harry

Unul dintre cele mai im­portante proiecte de infra­structură care vor fi de­marate de Primăria Capitalei în 2015 vizează lărgirea stră­zii Fabrica de Glucoză, a declarat la ZF Live Ion Dedu, directorul pentru infrastructură din Primăria Capitalei, referindu-se la ruta pe care vin şi pleacă de la muncă miile de corporatişti care lucrează în zona Pipera.

,,Este una dintre cele mai dificile zone. Proiectul va ameliora şi situaţia actuală de pe strada Dimitrie Pompeiu. Zona se va aglomera şi mai mult în următorii ani pentru că vor fi finalizate încă 3-4 clădiri de birouri, plus un cartier rezidenţial. Plus că toată zona dincolo de şoseaua Petricani este antamată pentru un proiect imobiliar de mari dimensiuni. Este nevoie neapărat de această lărgire", a explicat Dedu.

SURSA

stangabriel

http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-19266358-exclusiv-curtea-conturi-constatat-prejudiciu-peste-6-milioane-lei-primaria-sectorului-3-anul-2013-lucrarile-bulevardul-unirii-fost-realizate-nelegal-artera-fiind-administrarea-primariei-capitalei.htm

Curtea de Conturi a constatat un prejudiciu de peste 6 milioane de lei la Primaria sectorului 3 in anul 2013, potrivit unui document obtinut de HotNews.ro. Din aceasta suma, peste 777.000 s-au cheltuit pentru amenajarea trotuarelor de pe bulevardul Unirii, unde a fost desfiintata o banda de spatiu verde si s-au pus pergole roz mov si albe, Curtea sesizand ca investitia s-a facut desi artera era in administrarea Primariei Capitalei nu a Primariei sector 3. HotNews.ro a scris in mai multe randuri despre acest subiect.