Drumul Expres DEx Satu Mare-Suceava

Started by NGC, September 12, 2019, 11:49:39 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

luxxxoor

https://timponline.ro/ministrul-transporturilor-anunt-important-despre-drumul-expres-dej-bistrita/

Quote"Este un drum pentru care mă sună nu doar cei din Cluj, ci și Radu Moldovan și cu Bogdan Ivan, ei venind la Cluj foarte des. Din câte mi-au spus colegii de la CNAIR, se apropie finalizarea SF-ului și vor fi scoase la licitație proiectarea plus execuția. Și se va întâmpla acum, anul acesta", a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu (minutul 4 video).

AdrianB1

Unii oameni exagereaza cu etnobotanicele  :o

ovicor

Daca vorbim de botanica, sunt niste plante care se numesc "minciunele". Grindeanu e un bun cunoscator, ni le serveste mereu!

C0ndu

Feri

Bistrița - Vatra Dornei CESTRIN:
INCEPAND CU DATA DE 07.10.2024 A FOST RELUATA ACTIVITATEA GEOTEHNICA IN TEREN.

sebi07

Salut, in 27.11 trebuia anuntat castigatorul pt lotul Oar-Satu Mare, si nu s-a scris nimic nicaieri, stie cineva alte detalii din "culise"?

NGC

Abia azi au terminat oficial evaluarea tehnica (plus DUAE). Mai vorbim prin Februarie 2025.

Feri

QuoteCompania Natională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., titular al proiectului ,,Autorizarea lucrărilor pentru obiectivul de investitie Autostrada Baia Mare - Suceava, LOT 2 Bistrita-Vatra Dornei", anuntă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agentia Natională pentru Protectia Mediului, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul ,,Autorizarea lucrărilor pentru obiectivul de investitie Autostrada Baia Mare-Suceava, LOT 2 Bistrita - Vatra Dornei", propus a fi amplasat în judetele Bistrita-Năsăud si Suceava, se supune evaluării impactului asupra mediului, se supune evaluării adecvate si se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă.
CNAIR

Feri

Am avut o întâlnire importantă cu proiectantul drumului expres Baia Mare – Satu Mare, alături de administratorul public al județului și colegii din Direcția Tehnică.
Proiectul avansează lent și mai sunt multe avize și documentații de rezolvat pentru a putea continua demersurile, fapt pentru care vom avea noi întâlniri pentru a găsi soluții și pentru a vedea cum putem obține finanțarea necesară.

G.Zetea - CJ Maramureș

Feri

QuotePreședintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Șoldan, a anunțat joi, în cadrul ședinței Consiliului Județean, că varianta ocolitoare a orașului Gura Humorului nu va mai fi construită în profil de autostradă, ci ca drum național.

Potrivit acestuia, deși inițial a fost utilizat studiul pentru o autostradă, proiectul a fost modificat pentru a se realiza într-un așa-numit ,,half profile", această soluție fiind  propusă de specialiștii de la Direcția Județeană de Drumuri.

Costul estimat pentru această variantă ocolitoare se ridică la aproximativ 200 de milioane de euro, iar finanțarea va fi asigurată prin Programul Transport din fonduri europene.

Președintele Consiliului Județean a precizat că își dorește ca licitația pentru execuția lucrărilor să fie lansată în prima jumătate a acestui an.
Sursa

pista_bacsi

Waw! A ieșit fum alb! Dacă s-ar face astfel de optimizări peste tot, am salva o grămadă și s-ar putea face mai multe proiecte. Într-un mod optimist sper ca asta să fie începutul unui trend.

AdrianB1

Ce inseamna asta pentru viitorul DX? Ca fac half-profile din el acum si pe viitor restul sau ca renunta complet la DX si fac doar un DN cu 1+1 si curbe mai stranse, care nu poate fi extins ca DX? Ca un drum acum prin albie si inca unul mai tarziu pentru DX e absurd.

alexa_adrian2001

buna intrebare ca nici mie nu mi-e clar, ce fum alb a iesit? ca se face ceva? pai nu facem DX de Sv - la SM? sau facem cum vrem si DX si DN si A...ce mai conteaza, drum sa fie.

dr4qul4

pai parca merge peste Moldova. Asa ca sper sa fie doar 1 cale a unui viitor drum rapid si sa nu aiba intersectii la nivel.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist.
Pariu cu Andreita. 100 lei (la API). Donez eu daca se circula pe DX4 inainte de 4 Mai. Altfel doneaza el.

qionescu1

Prea putine informatii legat de acest half profile dorit. Trebuie sa stim mai mult altfel doar ne dam cu parerea. Daca am stii ceva ne-am putea da si cu parerea.