Drumul Expres DEx4 Turda-Dej

Started by danpandrea, August 26, 2019, 11:47:19 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

dargauda

AUTOSTRADA A3 Mureș - Cluj DEX4 Drum De Legătură | UPDATE TURENI 01.07.2024 | Filmare TERESTRĂ 4K

thx CUBgarage

work

Ieri am observat de pe A3 pe partea dreapta (sens Turda-Floresti) o portiune asfaltata. Fara poze din pacate

raulbogdan23

^^

E doar o zona mult mai lunga cu stabilizat si solutie bitumoasa. Urmeaza asfaltul

alexV

Asfaltul nu e mare lucru pe ciot. Puteau asterne de zona proba acum 2 luni, sau pot sa o faca peste inca doua, e tot acolo.

La debleul din mijloc "se joaca" deschiderea.
Iar ca obiectiv imediat: relocarea liniilor de electricitate si construirea pilelor lipsa la viaductul lung.

raulbogdan23

Asfalt probabil cand o sa inceapa o sa tot mearga pana la primul podet de langa debleul din mijloc, pana acolo e aproape pregatit.

La debleu as zice ca mai au cativa piloti pe partea stanga (daca mergi de la Tureni inspre A3) si vreo 65% pe partea dreapta.

Retelele tot nerelocate, inca nu au suprabetonat supratraversarea DN1, au adus grinzi la supratraversarea unui drum agricol dincolo de A3 si puneau azi predale. Cofrat pasajul de pe breteaua Tureni - A3 Gilau.

raulbogdan23

Obiectiv: Drum Expres DEx 4 Legãtura A3 - DN 1 loc. Tureni | filmare completa
Data filmare: 05.07.2024
Constructor: DIMEX 2000 & CON-A

Enjoy!

alexV

Mersi pentru filmare.

Se vad 3 fundatii noi pt linia de inalta tensiune, semn ca au inceput task-ul asta.
La cea de medie tensiune (care incurca mai tare) mi se pare ca sunt niste stalpi noi deja instalati, inca n-au fire. Poate reusesc toate relocarile in iulie.

Forezele au de lucru inca mult si bine la consolidari si fundatii indirecte. Probabil pana in septembrie le vom vedea pe santier.

raulbogdan23

E critic sa termine de mutat retele electrice in Iulie, au de forat pentru 5 piloni la viaduct si pt traversarea drumului comunal de la 3:19.

Una dintre foreze pare ca a disparut, erau 5 acum sunt 4. Nu am reusit sa ajung mai departe inspre A3 sa vad ce se intampla acolo pentru ca batea vantul foarte tare.

horatiu.cosma

Subțire progresul și la terasamente și la structuri. Martie/aprilie 2025. Și tot crește cu fiecare nouă întârziere.

andreita

am trecut astazi pe acolo. Da, au saptamani in care se misca bine si altele in care se misca mai lent.

fata de saptamana trecuta am vazut ceva progres la culeea podului DN1 dinspre Martinesti. Incep sa aduca balast (am vazut cu ceva escavatoare lucrand acolo)

si au inceput sa lucreze bine si la bretelele Dx -> Cluj si Tureni -> Dx

nu cred ca au trecut de 50% progres. Mai au 7 luni. Si eu sunt putin sceptic pt Feb 2025.

PaulS

🎥Imagini de pe șantierul Drumului Expres – drum de legătură pentru asigurarea conexiunii dintre A3 și DN1 (în dreptul localității Tureni), județul Cluj

🎥Imagini de pe șantierul Drumului Expres – drum de legătură pentru asigurarea conexiunii dintre A3 și DN1 (în dreptul localității Tureni), județul Cluj
Lucrări în execuție:
▶lucrări de terasamente (săpătură, stabilizare pământ, realizare umplutură cu material granular);
▶structură rutieră (așternere fundație balast, așternere balast stabilizat);
▶lucrări de consolidare (forare piloți, realizare ziduri de pământ armat, forare ancore, turnare capitel, excavare în jurul piloților);
▶execuție podețe (montare prefabricate, betonare, hidroizolații, cofrare cunete);
▶realizare drenuri longitudinale sub șanț, betonare șanțuri;
▶structuri: 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9 (realizare infrastructuri, montare grinzi, montare predale, armare plăci suprabetonare, montaj gabioane, zidărie cunetă);
▶relocare DN1 (săpătură pentru aducerea la cotele din proiect, stabilizare teren de fundare);
▶relocare rețele de utilități (turnare fundații stâlpi rețea 110kV);
▶montare rețea ITS (săpătură, montare tubulatură);
▶punct de sprijin: lucrări la cladirea operațională (hidroizolații fundație).
Antreprenorul este mobilizat în șantier cu 221 de muncitori și 318 utilaje și echipamente.
-------------------------------------
Antreprenor: Asocierea DIMEX 2000 COMPANY SRL (Lider) – AUTOTEHNOROM SRL – OPR ASFALT SRL – OBRAS PUBLICAS Y REGADIOS SA – CON-A OPERATIONS SRL
Lungime drum expres: 5 km;
Lungime bretele la nodul cu A3: 5,025 km;
Lungime bretele la nodul cu DN1: 2,748 km;
Valoare contract: 562.613.495,92 lei fără TVA.
Data Ordinului de începere a lucrărilor: 21.08.2023;
Durata de execuție a lucrărilor: 18 luni.
Sursa de finanțare: PT (Programul Transport 2021-2027) – Titlul 56;
Stadiu fizic: 45%.

andreita

xghost

Avand in vedere ca am avut 36.5% pe 5 Iunie, atunci avem 8.5% progres intr-o luna (cu vreme buna). Mai avem nevoie de 6.5 de luni cu vreme buna... Cam 4 anul asta, restul anul viitor :)

andreita

da. pare realizabil febr 2025.

mai ales ca vad ca au inceput lucrarile pt relocarea de utilitati (ce era punct important)