Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

12 Members and 35 Guests are viewing this topic.

ovicor

Cu scuze daca gresesc, dar cred ca a fost o postare a lui Grindeanu cu estimari, unde ere mentionat acel termen. Probabil spera in "impingerea" termenului PNRR. Cred ca e pe youtube. Inca odata scuze daca gresesc, incerc sa caut.

hermes

#63931
Cum naiba au astia 63,6% progres fizic, conform CESTRIN? Ma indoiesc ca la cum arata structurile alea si tunelurile mai au doar 36% de realizat...
The only time Success comes before Work is in the dictionary.

danutzu_1069

Cine se uita la procentele alea emanate de Cestrin?

marinul

se asteapta cineva ca dealurile alea sa stea locului fara niste consolidari mai serioase? sau imi scapa mie ceva?

hermes

@danutzu_1069 - pai ce alte date oficiale avem? Dar de obicei astea de la CESTRIN erau in urma cu actualizarea, aici 63% mi se pare mult umflat ca grad de realizare.
@marinul - solutiile tehnice au reiesit dupa studii geo, cred ca nu au fost facute doar din birou, Porr e firma serioasa...
The only time Success comes before Work is in the dictionary.

Voicu

^^ Nu, nu cred că cineva ar avea astfel de așteptări  :lol:

Uite aici, un exemplu:

Quote from: horatiu.cosma on December 15, 2024, 07:31:11 PMCurg dealurile alea pe lotul Porr, ceva de speriat. Sper că au alocat un buget consistent în cei 10 ani de garanție, că altfel o să usture.

Țin minte în 2016 când trăgeam pe Spea-Tehnic să facă SF-ul pe bune pe Sibiu - Pitești, doreau să predea cu prioritate capetele (tronsoanele 1 și 5). Și se tot învârteau în fiecare ședință să scurteze cumva capătul lotului 1 și capătul lotului 5 și să le mute pe loturile vecine. La lotul 1 am înțeles atunci schema, nu doreau să proiecteze tunelul Boița. Dar la Curtea de Argeș nu era foarte clar. Uite acum e, complicată tare zona de pe lotul Porr, nu a mai proiectat-o Spea-Tehnic, a rămas pe maculatura Iptana 2008. Și pare că și Porr a dat-o în bară la proiectul lor tehnic, s-o fi gândit că poate ține fără ziduri de sprijin. Nu o să scape de ele.

Cetatean

Productia,procentul lucrarilor realizate la o anumita data este declarata in general de constructor.
In principiu sunt niste fisiere in excel,cu categoriile de lucrari unde la final de luna se introduc cantitati.
La terasamente volume de sapturi,umpluturi...
La poduri beton,grinzi,fier...
La suprastructura stabilizat,asflat...
Amenajari de albii,tunel etc.
Acuma aici sunt doua chestii. Daca ai preturi mari la asfalt si parapete,iti creste procentu" mult la final.
La Porr,cred ca valoare mare are tunelul.

M_Z

exact asta ma gandeam si eu. si cred ca mai e mare valoarea la prefabricate+finisaje+sisteme

florin74

#63938
Quote from: florin74 on April 05, 2025, 01:31:49 PMCele din organizare sunt forezele pentru drill and blast la tuneluri...

Si cu poze acum
Avem L2D (2 buc) și T40 de la epiroc




Powered by API/PUM imgur uploader

ovx

Pe Bascov-Merișani calitatea uzurii este deplorabilă la 3 luni de la deschidere. Jumătate din traseu este foarte vălurit, chiar și pe unele poduri (str 10-11), deci nu e doar din terasament. Dar are și câteva porțiuni foarte bune.

Hercule

@Cetatean nu lucreaza nimeni cu Excel (poate doar ageamii).
Exista softuri extrem de complexe pentru planificare operatii, resurse, materiale, utilaje, personal. De ex Primavera P6, MS Project, etc.
Nici nu costa o avere, comparat la ce sume se invart pe proiectele de autostrazi (sub 4000 euro).
Deșteaptă-te române!

M_Z

softuri sunt o carca dar mai trebuie si oameni care sa le stie si nu sunt multi pe piata.
pentru planificare nu e cerere decat pentru licitatii si cand se mai fac update-uri la programul de executie iar persoana respectiva sta la birouri nu in santier. sunt multi care externalizeaza partea asta.

de asmenea cand iei un om pentru asa ceva trebuie sa stie softul deja pentru ca 1. nu il asteapta nimeni sa invete si 2. nu il scolarizeaza nimeni pentru ca oricum intr-un an doi pleaca in alta parte.

asa ca pe langa costul softului mai trebuie sa platesti si pe cineva specializat.

un inginer de santier nu are timp sa buchiseasca in project toate astea si la cat de rapid se schimba prioritatile intr-un santier la noi faci fisierul de project.
asa ca e mult mai simplu, mai rapid si comod sa versi datele intr-un excel si excel stie orice babuin.

adica pe bune nu iti trebuie multicooker cu 32 de functii daca tu faci doar oua ochiuri.


AndreiTM

#63942
@M_Z e adevarat ce spui... si poate fi si "cealalta fata a monedei": daca persoana cu estimarea procentului cunoaste foarte bine softul, poate sa il faca sa scoata, nu intr`o masura exagerata, dar poate sa il faca sa scoata un procent pe care el il doreste :) (ca era vorba de procentul de 65% de pe lotul 4: mie mi se pare un procent destul de aproape de adevar).

PS: procentul asta e unul de executie(timp), nu e procent financiar (financiarul se calculeaza mult mai usor [imparti 2 numere]).. ca se mai spunea pe forum ca poate influenta asfaltul ca e mai scump: nu are legatura...

M_Z

Quote from: AndreiTM on Today at 11:12:31 AM@M_Z

PS: procentul asta e unul de executie(timp)

te referi la %completed pe care ms project il face in functie de timp. dar stadiul fizic real nu e raport de timp (durata trecuta/durata totala) ci e raport de cantitati executate vs cantitati totale la data x. de-abia dupa se foloseste durata fiecarei activitati ca pondere in stabilirea procentului total. in functie prioritati poti folosi costul/valoarea ca pondere (in functie de ce parte a ... baricadei esti).
   
si cu acestea faci verificarea  comparand stadiul fizic realizat cu cel planificat din ultimul POW contractual aprobat.

acel %completed din ms project e valabil numai daca ritmul de lucru e constant conform celui planificat (rata de productie). altfel degeba te uiti la durata ca e la 65% cand cantitativ ai realizat doar 30% de ex.



adrian sibiu

#63944
Salutare tuturor!
Azi vești de pe lotul 2 și 3 al autostrăzii Sibiu Pitești!
Enjoy!