Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

10 Members and 62 Guests are viewing this topic.

Radu_A

Eu zic sa nu ne grabim cu pesimismul la Marginea Holdea...hai sa vedem cum merge primul tunel...cineva spunea ca o sa fie terminat de sapat undeva spre sfarsitul anului...hai sa asteptam un pic pana ne pronuntam, nu m-as mira sa avem o surpriza aici...daca excluzi tunelele restul lotului e banal pentru cineva cu resursele UMB-ului...eu vreau sa vad cum merge partea de forat pana sa spun ca 100% nu e gata in decembrie 2026
Pariu cu dr4qul4. 200 lei  (la API). Eu am spus ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. El e mai pesimist

AndreiTM

Din cate stiu, la Margina-Holdea nu au autorizatie pe tot proiectul... s-a schimbat ceva intre timp si au primit AC pe tot?

naivu

Eu aș vrea să văd bosniecii începând să sape și dinspre Holdea.  Teoretic ar putea să mai deschidă 2-3 fronturi de lucru dinspre zona dintre tuneluri sau dinspre zona de cut&cover, dar logistica va fi sensibil mai dificilă față de capetele zonei de tuneluri.

tom_sawyer

Un sfert din tunelul mare nu are AC, adică o galerie între cover&cut și Holdea. E pus corect pe harta API dacă dați zoom.

@AndreiTM

www.mt.ro , Interes public > Alte informații > Autorizații 2024 / 2025. Dai căutare Ctrl+F după un cuvânt cheie, de ex. "Deva" și îți răspunzi singur la întrebare.

bim14

Nu prea imi dau seama in ce film ar putea UMB ispravi tunelul mare la sfarsit de 2026. Este totusi un tunel oarecum similar cu cel PORR, ca alt termen de comparatie nu exista in acest moment si inteleg ca aproape 1 an de zile ar mai dura structura cupolei, radierul plus partea rutiera, dupa strapungere.
Din ce am vazut pe aici, DC100 va fi o alternativa chiar ok pentru masinile mici. Mai grea e portiunea de vreo 4 km de la DC100 pana la giratoriul de la Holdea. Tot e ceva, macar circuli si nu stai pe loc.   

Quote from: bim14 link=msg=438111Am virat 500 de lei in contul API pentru ca la final de 2024 sunt peste 50 de km de A7
Daca vom avea Focsani-Bacau la sfarsit de 2025, mai cotizez cu 500 de lei la API.

Radu_A

^userul respectiv se referea la tunelul inceput, ala mic de 300+ metri
Pariu cu dr4qul4. 200 lei  (la API). Eu am spus ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. El e mai pesimist

naivu

Quote from: esendy on March 26, 2025, 12:38:59 PMsi fix de aia e necesar sa se rezolve in 6/12 luni DJ 703G pt o utilitate / perioada estimata de folosinta de 4/5 ani. Investitie minima  - utilitate maxima
E necesar, dar probabil nu se va întâmpla  :)! DJ703G neasfaltat se află la CJ Argeș, care ar trebui să investească și să întrețină un segment de drum pe care-l va tranzita toată lumea ani de zile până va fi gata PiSi3 și PiSi2. Mai degrabă îl vor asfalta DUPĂ ce e gata PiSi.

Vlad94

^^^Până în decembrie 2026 e posibil să finalizeze străpungerea ambelor fire ale tunelului mare respectiv să finalizeze dotarea unui singur sens din ambele, cu porțiunea cut and cover făcută toată. Întrebarea este dacă pot accesa zona de tunel din afara autostrăzii. Dacă nu, intrăm în 2027 cu el, asta este.

pista_bacsi

Având în vedere ca bosniaci și UMB sunt la prima experiență în România din motive de siguranță aș prefera să termine totul în loc să facă un HP și apoi să lucreze sub trafic.

Radu_A

^daca e hp doar pe un tunel in speta ala mare, ca ala mic probabil se termina pana atunci, nu ar fi rau

voicul

^Si care e legatura?
Adica daca e full e mai sigur decat daca fac si dau HP. Adica HP are o frica sa fie singur si deci nu e bine, pe cand daca e full atunci e bine?

Intradevar la HP dat drumul, UMB ar avea o extra problema de logistica, ceea ce nu cred ca doreste.

dorum

Imi vine greu sa cred ca un constructor, de capu lui, isi propune hp pt binele umanitatii... daca nu e cerut de autoritatea contractanta si daca nu e facut un plan de lucrari in acest sens de la inceput

GAC

singura sansa ca sa circulam mai repede prin tunelul umb e sa avem roci prietenoase care sa permita un avans lunar de 100-150 m per front de lucru.

naivu

Quote from: Vlad94 on March 27, 2025, 04:40:34 PM^^^Până în decembrie 2026 e posibil să finalizeze străpungerea ambelor fire ale tunelului mare respectiv ...
Pana sa finalizeze, ar trebui sa inceapa  :) .

sim

Quote from: mariusj on March 27, 2025, 08:45:47 AMSunt pregătite 3 camioane ptr transport agabaritic de grinzi de la Independența, cine spune ca nu sunt seriosi..
Veste bună! Primul transport de grinzi necesare construirii viaductului de la Boița a plecat din Sibiu spre șantier. Pentru siguranța șoferilor și a pietonilor, pe durata manevrelor, traficul a fost restricționat total.
Conform informațiilor oferite de Sibiu Independent, grinzile sunt necesare realizării viaductului situat pe lotul II al autostrăzii Sibiu – Pitești. O singură grindă măsoară 40 de metri lungime și are o greutate de 78 de tone. În această seară, în jurul orei 20:00, primul transport a plecat direct din fabrica din Sibiu, situată în cartierul Broscărie. În perioada următoare se vor realiza mai multe astfel de transporturi, însă doar pe timpul nopții
https://sibiuindependent.ro/2025/03/27/a-fost-realizat-primul-transport-de-grinzi-pentru-viaductul-de-la-boita/