Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

10 Members and 46 Guests are viewing this topic.

marius.firtonea

Cand te uiti la șantierul Porr si mai apoi la UMB iti dai seama de ce pretul cel mai mic e o tampenie.

pasadia

Pretul cel mai mic, dar si mai grav e "ofertantul unic".

Radu_A

pun si eu o intrebare de cretin, la filmarea lui Raducu dupa ce intra in tunel, in zona unde e deja "camasuit" e loc de doua benzi acolo la standard de autostrada, sau mi se pare mie ingust rau
Pariu cu dr4qul4. 200 lei  (la API). Eu am spus ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. El e mai pesimist

dorum

PISI4? E doua benzi, fara banda de urgenta...

WebSrc

Ce se mai intampla pe AUTOSTRADA A1 SIBIU-PITEȘTI / SECȚIUNEA 4 !

Leliana

ncb

AUTOSTRADA A1 TUNEL Curtea de Arges Ep.
23- Acoperisul de tevi | Sibiu-Pitesti Sectiunea 4 Por

Raducu P Drum

M_Z

Quote from: dorum on March 20, 2025, 08:40:20 PMNu stiu ce se intampla aici, fata de imaginea cu suta de camioane parcate la linie de pe alt santier, fata de organizari ale UMB gen Zimbor, aici e cocina generala. Si nu, nu merge gaselnita ca ""ce conteaza? Autostrada sa se faca"".
Totul pare un GUNOI, dezorganizare GENERALA, nu tu o platforma pietruita plata la tuneluri, nimic care sa-ti dea impresia de UMB...
Nu stiu, eu daca as fi Umbrarescu, l-as intreba putin de sanatate pe seful de santier...
Asa dezastru si amalgam de utilaje, fiare, schelete noi de cofraje, containere, basculante ca la capatul de la Margina io n-am vazut la nimeni :(
Ma repet... hai sa vedem evolutia santierului si ne mai pronuntam ulterior...

Se întâmplă lăcomie si supracontractare.
Când ai 20 fronturi si 5 soldați s-au dus naibii "organizarea militară". Rămâne doar haos, disperare și nepăsare.
Graficul de execuție la ora actuala e redus la facem ce apucam cu ce avem și mai vedem după.
Daca la calitate nu te miri așa mult că a scăzut pentru că, să o zicem pe aia corectă, cam asta era norma pana acum, la capitolul organizare UMB e in picaj.

horatiu.cosma

^^
Interesant, deci acum lucrează la galeria Alina din ambele părți. O să fie mai romantică și neprevăzută întâlnirea ca la Daniela  :D .

BIGRED1984

Fara sa intram in argumentele de mediu, mi se pare ca la Holdea sunt cele mai penibile tuneluri,tehnic vorbind doar trec printr-un delusor si destul de sus; daca e sa comparam cu ce volume a mutat UMB prin alte parti pe A3... 
Un tunel eu il vad prin munte, prin ceva cu adevarat greu de depasit, care scurteaza distanta, care mentine o linie rosie joasa ...etc 

roberthpop

La nodul Bascov cum se mai circula , a trecut cineva ?
Roberth Pop

catalin2407

Am trecut de cateva ori si nu am prins aglomeratie sau blocaj din nicio directie. Mi se pare prost semnalizat, insa, atat venind dinspre Valcea dar si cand vrei sa iesi de pe A1.

horatiu.cosma

^^^
Dacă s-a ales o soluție de mega debleu păcătos într-un loc, nu înseamnă că trebuie repetată prostia peste tot. Pe soluția inițială din proiectul Salini, era un debleu de vreo 40 de metri aici. În lumea civilizată se fac tunele pentru deblee mult mai mici, fiindcă acolo calculul se face la întreaga durată de viață a proiectului, nu strict la construcție. Să construiești un tunel în lume e deja o banalitate, doar la noi e filosofie spațială și căutăm alternative care pe termen lung ajung să fie mai scumpe și mai problematice pentru proiect și pentru utilizatori.

Feri

@Radu_A și alți interesați, schițele tehnice ale tunelului Momaia le-a postat Ionuț la pag.3981

Preview:
Quote from: Ionut on October 25, 2023, 04:52:52 PMSecțiuni transversale tip Tunel Momaia.

Secțiune transversală tip 1 cu radier boltă întoarsă.

Secțiune transversală tip 2 cu radier de protecție.

Sergiu25

Quote from: horatiu.cosma on March 20, 2025, 10:50:17 PM^^
Interesant, deci acum lucrează la galeria Alina din ambele părți. O să fie mai romantică și neprevăzută întâlnirea ca la Daniela  :D .

Banuiala mea e ca practic avand cele 2 echipe de tunel cu utilaje si tot, are sens pentru ei sa foloseasca echipa 1 care a terminat sa termine cat mai repede si tunelul ramas.

Stefan01

^^^
Sunt de acord cu Horațiu. Un exemplu ar fi pe DEx 4. Acolo trebuia realizat un tunel.