Calea ferata 902 Bucuresti-Giurgiu

Started by Ionut, February 13, 2019, 07:41:51 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

dr4qul4

#990
Nu doar ca sunt din caramida, dar majoritatea au peretii extrem de grosi.
CFR nu facea economie la materiale pe vremea aia. Cel putin, nu la gari.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist.
Pariu cu Andreita. 100 lei (la API). Donez eu daca se circula pe DX4 inainte de 4 Mai. Altfel doneaza el.

Vlad94

Sigur ar fi fost clienți interesați de astfel de clădiri, în special pentru Progresu, Vidra și Jilava. Dar de ce să te complici cu dezmembrări cadastrale, licitații și alte minuni, când poți demola tot.

dan tm

Nu se fac dezmembrari cadastrale pentru ca nu se vinde si terenul.

terenul ramîne al statului si constructia a celui care o cumpără.Singurele dezmembrari  pe care le-am vazut au fost acolo unde terenul este al regionalei de cale ferata sa zicem 100 mp iar restul este al statului.
este o idiotenie maxima sa ai cladiri racorate la curent si poate cele din orase si la apa-canal si sa nu le vinzi ca locuinte.
Nu doar pe linia asta ci peste tot in tara.

Sau sa le apartamentezi si sa vinzi/inchiriezi ce nu iti foloseste la activitatea feroviara.
Sa luam cladirile prezentate aici, cîte apartamente ar rezulta? cu 1-2 camere o baie mica si o bucatatrie sau daca nu e posibil  , ma rog, open space.

sînt atît de obtuzi la CFR incît prefera sa caseze ca fiind peste 100 de ani decît sa  valorifice în alt mod.

Vlad94

Exact. În obtuzitatea lor, preferă să refacă magazii de mărfuri ce nu se folosesc din anii 80 și să nu vândă terenurile primăriilor (cazul Timișoara). Să demolezi clădiri în stare bună mi se pare un cretinism, mai ales în București sau în imediata proximitate. Deja aș fi văzut gara Mihai Bravu ca o pensiune agroturistică.

AlexxC

Multe din aceste cladiri nu sunt prevazute cu sisteme de canalizare si apa, sunt supradimensionate, energofage si cu probleme de hidroizolatie greu de remediat; In unele situatii este mai eficienta demolarea si reconstructia ;  Cei care au renovat o casa veche stiu cel mai bine cat de dificil si scump este procesul ; ajungi sa iti doresti sa o fi demolat si sa o faci de la zero.

TVlad

E posibil dar ar trebui sa lase la latitudinea noului proprietar sa decida. E cel mai convenabil pentru CFR sa scape de cladiri prin vinzare. Nici macar nu e o idee noua, au pus-o in practica in unele cazuri de care stiu personal: gara Ucea (SB), Caciulata (VL) si unele cantoane de pe Valea Jiului.

Daca le e frica de acuzatii ca au vindut pe nimic cui trebuia, de ce nu le-o fi frica si de posibila acuzatie de distrugere in dauna avutului obstesc? (sau cum s-o mai numi acum).

petcu.adrian

Salutare,
Bunicii mei au cumparat o casa CFR (fosta locuinta de serviciu a bunicului) chiar pe linia Bucuresti Giurgiu, dar doar casa și ceva anexe. Terenul este domeniu public al Statului Român în administrare MT și concesionat mai departe CFR ului, deci nu poate fi vândut. Vânzarea a fost făcută în urma cu foarte mulți ani și ție minte cu puțin scandal ca nu vroiau sa le vândă.

Acum cu refacerea liniei luasem în calcul că ne vor cere să plecăm, dar nu a fost cazul, nefiind pe culoarul de exproprieri.

Problema acestor case o reprezintă utilitățile. Curent primești de la gara și rețeaua nu este dimensionată pentru aparatele din zilele noastre. Fix de sărbători și în special iarna pică mereu curentul.
Apă primeam de la castelul gării. Și-au bătut joc și nu au mai întreținut bazinul și nu mai era apa bună de băut și norocul nostru a fost să se extindă rețeaua de apă a orașului.
Canalizarea este asigurată de o fosă betonată făcută bine. Casa are wc în curte și era foarte greu mai ales pe vreme rece. La vremea respectivă bunicii au construit o baie lângă casă și au rezolvat și problema asta. Au încercat să o facă cu acte, dar CFR ul nu avea cadastru pe teren. Cred că au făcut acum, știind că urmează reabilitarea.



dan tm

#997
Hai sa fim seriosi, e plina tara de localitati intregi fara apa si canalizare, dar au foraj si fosa.
astea sint doar idei preconcepute cu hidroizolatia si ca sint energofage.Ti-a explicat un user ca au peretii grosi si nu sint din pamint batut.

Oamenii se descurca stai linistit.

daniel_avram

QuoteBucurești, 14 ianuarie 2025
📢Desemnare ofertă câștigătoare pentru ,,Modernizarea infrastructurii de cale ferată dintre staţiile CF Bucureşti Nord – Jilava – Giurgiu Nord – Giurgiu Nord Frontieră – Lot 2" – proiectare și execuție
ℹ️ Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că azi, 14 ianuarie 2025, a fost desemnată Asocierea RAILWORKS, formată din ARCADA COMPANY (lider asociere) și S.C. ALSTOM TRANSPORT S.A. (asociat), câştigătoare a procedurii de licitaţie publică pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de ,,Modernizarea infrastructurii de cale ferată dintre staţiile CF Bucureşti Nord – Jilava – Giurgiu Nord – Giurgiu Nord Frontieră – Lot 2".
💰 Oferta financiară a Asocierii RAILWORKS a fost de 2.108.256.817,28 lei fără TVA, criteriul aplicat fiind cel mai bun raport calitate-preț. Contractul de achiziție publică va fi încheiat de ambele părți la finalul perioadei legale de contestații.
🏦 Sursa de finanțare pentru ,,Modernizarea infrastructurii de cale ferată dintre staţiile CF Bucureşti Nord – Jilava – Giurgiu Nord – Giurgiu Nord Frontieră – Lot 2" va fi asigurată din fonduri nerambursabile (CEF) și Bugetul de Stat, iar durata pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor va fi de 36 de luni, din care 6 luni proiectare și 30 de luni execuție.
🏗� Reamintim că, în cadrul procedurii, au depus oferte următorii agenți economici:
• Ofertant unic FCC CONSTRUCCION S.A.
• Asocierea: ARCADA COMPANY (Leader), S.C. Alstom Transport S.A.
• Asocierea: PORR CONSTRUCT (Leader), IMSAT
• Asocierea: ZUE (Leader), CON-A OPERATIONS, UTI CONSTRUCTION AND FACILITY MANAGEMENT
📊 Valoarea totală estimată a achiziției publice este de 2.259.457.149,97 lei, fără TVA.
🚉 Modernizarea liniei de cale ferată pe traseul Bucureşti Progresu – Jilava – Giurgiu Nord – Giurgiu Nord Frontieră (Lotul 2), în lungime de 93,45 km (fără intervalul Vidra – Comana, inclus în Lotul 1), cuprinde inclusiv lucrări de electrificare și semnalizare, prin implementarea sistemului ERTMS.
🌟 Obiectivele specifice ale investiției sunt:
• Reducerea timpului de călătorie, prin creșterea vitezei de circulație pe întregul tronson;
• Creșterea gradului de siguranță feroviară;
• Îmbunătățirea confortului în timpul călătoriei, gestionând în același timp reducerea emisiilor de poluanți și impactul negativ asupra mediului;
• Atragerea călătorilor și a transportatorilor de mărfuri de la traficul auto către traficul feroviar pe ruta CF București Nord – Jilava – Giurgiu Nord – Giurgiu Nord Frontieră.
🌉 Menționăm că linia de cale ferată București Nord – Giurgiu Nord Frontieră este o linie importantă în cadrul rețelei de cale ferată din România, deoarece preia traficul internațional european de pe cele 2 Coridoare centrale de pe teritoriul României și face legătura între Coridorul Rhin - Dunăre și țările din sud-estul Europei (Bulgaria, Grecia, Turcia), prin traversarea Dunării pe Podul Prieteniei, în sectorul de graniță dintre România și Bulgaria.

sursa: CFR Infrastructura

shift2rail

^ Mai complicat reportul modal masiv auto--> feroviar, cu un singur fir Buc Progresu-Giurgiu-Ruse, fie el si modernizat+electrificat.

O ocazie de dublare ratata.

dr4qul4

pt ce dublare? Marfa merge si direct pe Videle - Giurgiu
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist.
Pariu cu Andreita. 100 lei (la API). Donez eu daca se circula pe DX4 inainte de 4 Mai. Altfel doneaza el.

DragosC

Daca ar fi dublata nu inseamna ca automat ar putea circula doua garnituri din sensuri opuse fara sa fie nevoie sa astepte una dupa cealalta, deci scurtarea timpilor de parcurs si indesirea variantelor in ambele directii ?

Practic ce ar trebui sa faca si pe linia catre aeroport.
Nu spera si nu ai teama

TVlad

E clar ca nu o dubleaza integral acum insa exista deja tronsoane duble. Problema e ca sint zob si nu se poate circula decit pe un fir. Sint curios daca le refac in cadrul acestui proiect; trebuie sa ma uit pe documentele incarcate de Cristi5.

Ce am reusit sa lamuresc pina acum e ca electrifica intreaga lungime intre Giurgiu si Progresu (inclusiv partea catre Bulgaria) dar si tronsonul de centura de la Jilava pina la Chiajna. Modernizarea liniei nu se face pe tronsonul de centura, doar electrificare.

cristi5

@TVlad daca bine retin se dubleaza doar cat sa se poata desfiinta o statie care incurca noua varianta de viteza de la Comana

Pt ca s—a desemnat casgigatorul (ma intreb unde mai are Arcada resurse) revin cu o analiza a timpilor de parcurs, o gasiti incepand de aici, inclusiv un comunicat API.

https://forum.peundemerg.ro/index.php?topic=1843.msg449385#msg449385

Ceva mai jos gasiti si plansele noului traseu de la Daia

alext

Din amintirile din studentie, cand mergeam cu trenul pe ruta asta (fix in perioada cand a cazut podul), era o zona dublata pe care se faceau "intersectari" sau "depasiri" intre trenuri.
Deci, pentru a avea nevoie de dublare pe toata lungimea traseului, ar trebui sa avem un trafic "de blocaj" pe centura feroviara a Bucurestiului, in primul rand. (Parerea mea. :) )

Cat despre traficul de marfa via Videle, in opinia mea, ar fi binevenita ruta asta din cauza traficului aglomerat ce este pe ruta Bucuresti-Videle.