[B] Vehiculele si poluarea in Bucuresti

Started by Ionut, November 17, 2018, 08:20:59 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ghrt

Staţiunea montană Bucureşti. Să punem nişte aer la borcan :))
Cont (aproape) inactiv.

dr4qul4

Oare cum trag ei concluzia ca traficul rutier este principala sursa de poluare?
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

Io

^ Asta doar ei stiu si nu sint dispusi sa ne spuna si noua. Mai precis: cit la suta e poluare din trafic auto, cit din generare de energie, cit din constructii, cit din activitati industriale, cit din altele, deszapeziri/material antiderapant sa spunem. Sigur, pentru a compara mere cu mere ar trebui sa existe o baza de comparatie, ceva de genul cit la suta din praful din oras e "natural", adica adus de vint.
Altfel spus sint o gramada de variabile si nu sint toate independente ceea ce face ca eventualele solutii sa fie complexe. Da' e mai simplu de batut din gura si de inventat taxe aiuristice botezate optimist.
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is.

dr4qul4

Sa nu uitam si de arderile, controlate mai putin sau deloc. Si aici ma refer la incinerarea deseurilor in gropi de gunoi si alte locrui mai mult sau mai putin legale.
Mafia italiana este recunoscuta pentru "exportul" gunoiului. Mi se pare ciudat ca sa il aduca langa Bucuresti (si sa nu-l arda pe langa Constanta), dar cine stie. Si mai avem si localnicii care "extrag" fier si cupru.
Apar mereu pe fb tot felul de postari cu incendii in care ard doar gunoaie/deseuri. Dupa lasarea noptii probabil sunt destul de multe.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

voicul

Pai cat sa arzi la Constanta? La un moment dat iei toata capacitatea si tu tot mai ai gunoaie. Si asa ajungi la B.  :lol:

dr4qul4

Tocmai ce am vazut pe un grup de fb un mic foc de ars gunoaie/deseuri.
Intru pe airly si ce sa vezi?

Powered by API/PUM imgur uploader

Azi pe la ora 1 era totul verde (nu verde-galbui cum avem acum in cel mai fericit caz). Sa nu-mi spuneti ca sunt mai multe masini pe strazi la ora asta.
Sunt 7 grade afara si CET SUD a dat caldura la minim, asa ca nici nu are de ce sa arda prea mult. Nici centralele individuale nu au cum sa fie date prea tare.
Asa ca ce ramane? Oare ce se poate ascunde dupa lasarea serii?

ghrt

Eu am făcut o poză pe aerlive, la fel poluarea vine din sud şi după lăsarea întunericului a crescut substanţial. Poate este identificat infractorul, deoarece în rest nu prea mai sunt surse de poluare. Evident nu de către Garda de Mediu.
Cont (aproape) inactiv.

oc7avian

De data asta Ministerul Mediului s-a sesizat rapid. Au postat azi noapte pe pagina lor de Facebook ca au mobilizat echipa Garzii de Mediu (permanenta). Sunt curios de concluzie.

Deci s-a raspuns si la intrebarea de mai devreme: Oare cum trag ei concluzia ca traficul rutier este principala sursa de poluare?
Nu stim cum trag concluzia, dar nu are cum sa tina cand exista o dovada clara acum.

voicul

Concluzia este clara: nu este nici un vinovat, nu am gasit nici un vinovat!
Asa au zis si ultima data. Macar s-au sesizat. Probabil o sa le faca plangere angajatii ca ii trezeste pe degeaba noaptea.

Trafic nu poluare, Radet nu poluare, vremea buna (poate influenta si vremea destul de puternic), deci mie imi e clar ca se arde la greu cate ceva.

dr4qul4

In sudul bucurestiului, exact langa Sintesti (la jumatate intre DN5 si DN4) este groapa de gunoi a celor de la Eco-Sud (groapa de la Vidra).

voicul

Exact asta au zis si ei. Adica se stie ca e poluare, da nu se stie cine o face, desi exista banuieli.
Poate chiar fac ceva.

Minister: S-au ars ilegal deșeuri la Sintești-Vidra, probabil erau aceleași persoane de la începutul lunii. Cazul va fi cercetat penal

Garda de Mediu a derulat în noaptea de marţi spre miercuri o serie de verificări după evoluţia neobişnuită a concentraţiilor de particule în suspensie din Capitală. S-a constatat că, în zona Sinteşti-Vidra, din judeţul Ilfov, au avut loc mai multe arderi ilegale care degajau fum negru intens, focarele situându-se pe proprietatea privată a unor persoane. Ministerul Mediului precizează că acest caz a fost transmis organelor de cercetare penală.

https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/natura-si-mediu/minister-s-au-ars-ilegal-deseuri-la-sintesti-vidra-probabil-erau-aceleasi-persoane-de-la-inceputul-lunii-cazul-va-fi-cercetat-penal-1277422

Cristi N

Cat de usor s-ar rezolva treaba asta cu 2 echipe de oameni pasionati si 2 drone...

ghrt

În continuare apar valori semnificativ mai mari seara.
Cont (aproape) inactiv.

dr4qul4

De la trafic.  8)
Cel mai rau e ca de obicei in zona Giulesti-Chiajna si in zona de sud.
In ambele zone avem gropi de gunoi, iar in Giulesti tot apar incendii in interiorul unor cladiri abandonate.

voicul

Cred ca se tureaza motoarele la greu, mai ales in S  8)