[B] Vehiculele si poluarea in Bucuresti

Started by Ionut, November 17, 2018, 08:20:59 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

oc7avian

Și Buftea era roșie la aseară. Iar restul senzorilor toți portocalii.

voicul

TibiV

Deci coronavirusul a fost extrem de "eco"... :(
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

voicul

Se pare ca in S chiar se ard cauciucuri pentru a se recupera fierul din ele - drept urmare poluare constanta.

Chiar nu inteleg, daca chiar este profitabila afacerea asta, de ce nu se face in pustietate (desi vad ca se afecteaza km intregi pe langa)?

----

Un mic strop din ocean rezolvat:
https://www.facebook.com/Costel.Alexe/videos/139171274181441/

dr4qul4

e plin fb de postari de capturi luate de pe airlive si airly. In fiecare noapte aerul devine irespirabil, si cel mai rau est in Sud si Vest.
A postat pana si Firea ca un atac la adresa Garzii de Mediu si a ministrului mediului.
Adevarul este ca a facut o gafa imensa dand vina pe traficul rutier care si in situatii normale este destul de redus. Poate ar trebui sa trimita garda de mediu pe timpul noptii sa identifice cauzele.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

ghrt

^^ Cred că ar trebui să înfiinţeze în satele astea centre de colectare anvelope uzate, unde să le ofere cât ar câştiga pe metalul din ele.

Nişte drone cu camere termice ar identifica rapid surse de poluare?
Cont (aproape) inactiv.

oc7avian

Eu zic că se poate rezolva și mai ușor: cu supraveghere satelit. Monitorizare oricum se face pentru incendii. Probabil pentru zona Bucureștiului trebuie închiriat o perioadă pentru a se face capturi mai granulare.

Un exemplu cu ultimele 7 zile, în jurul Bucureștiului:

https://firms.modaps.eosdis.nasa.gov/map/#z:10;c:26.2,44.4;d:2020-03-15..2020-03-22;l:street,countries,firms_noaa20-viirs,firms_viirs,firms_modis_a,firms_modis_t

Noaptea nu prinde mai nimic, dar ziua sunt/au fost câteva

dr4qul4

A postat si ministrul mediului 2 clipuri video in care apar cauciucuri si alte deseuri incinerate langa Sintesti si descoperite azi-noapte de Garda de Mediu
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

ionut.damian

E o glumă foarte bună  :lol:. Totuși cine crede că poluarea masivă vine de la 3 cauciucuri arse este naiv.... Cu siguranță sunt alte surse, despre care garda de mediu pare că nu vrea să discute. Vorbim totuși despre poluarea de pe o suprafață de 100km2, cât are Bucureștiul. În vremuri apuse, lumea râdea de primarul de atunci că spală trotuarul, pasajele etc. Acum toți strigă că acest lucru nu se mai face...

voicul

Au spalat azi strazile  :)  8)
Peste cateva ore incepe sa ploua si sa ninga, DAR ... ei au spalat strazile!  8)
E Kool baietii.
Arata oribil strada, curata intr-un fel si parcarea, trotuarul si linia de tramvai plin de praf. Treci de la negru la maro!

Spre exemplu cat a fost iarna nu au spalat, ca nu au contract pe timpul iernii. Se aplica o lege actualizata in 1973  8)
Acum e primavara si chit ca ninge, nu ar fi logic sa nu dezapezeasca ca e primvara si se stie ca iarna ninge! + Lumea oricum sta in casa!

ghrt

Asta e mai tristă că ţine de sănătatea noastră, dar la Timişoara au devenit rizibili pentru că udau florile pe ploaie.
Cont (aproape) inactiv.

dr4qul4

nu erau cateva cauciucuri, erau cateva sute de cauciucuri si tone de alte deseuri.
Insa astea era la vedere. In realitate sunt foarte multe cladiri parasite unde se ard tiruri de deseuri aduse de peste tot. In felul asta nu se observa flacara, fiind mascata de cladire.
Si se mai ard deseuri si la cele 2 gropi de gunoi (de la Sintesti si Chiajna). Nici acolo nu se observa flacara pentru ca focurile sunt inconjurate de munti de gunoi.

voicul

Nu prea are locul aici, ca nu avem fabrici de ciment pe langa B, dar zic ca poate fi vazut si inteles cam cum se face poluarea prin RO.

https://www.youtube.com/watch?v=m_7FOmtqFus&fbclid=IwAR3TsLncqbN1uccnTEnz9X8NnS-qs8AkuZqwfEtRj3-BBvEaR6pvgPUXDz8

voicul

Capitala înregistrează un nou episod de poluare în zonele Mihai Bravu, Cercul Militar și Lacul Morii

Municipiul Bucureşti se confrunta, marți după-amiază, cu un nou episod de creşteri ale valorilor particulelor în suspensie PM10, care au fost înregistrate la staţiile de monitorizare a calităţii aerului amplasate în zonele Mihai Bravu, Cercul Militar şi Lacul Morii, potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului.

https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/natura-si-mediu/capitala-inregistreaza-un-nou-episod-de-poluare-in-zonele-mihai-bravu-cercul-militar-si-lacul-morii-1280521

bogdanstancu

Cele trei statii ale statului, din zone diferite, aveau toate super depasiri doar pe parametrul PM10. In acelasi timp retelele independente erau toate pe verde. Mi-e mi-ar fi fost rusine sa ies cu declaratii in intr-o astfel de situatii.