[TM] DJ691 Dumbravita-Giarmata-Autostrada A1

Started by elphax, March 06, 2018, 05:42:02 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

dorum

Un scurt update video cu stadiul trecerii la nivel CF

Cuneo

Mulțumim, frameD Future PRODUCTIONS!

bogdymol

Am circulat in seara asta de la Timisoara si pana la autostrada pe drumul proaspat largit. In general arata bine, dar mai e un pic de lucru pana e finalizat 100%.

Totusi, ce m-a dezamagit:
- semnele de intrare/iesire pentru Dumbravita si Giarmata au fost mutate fata de de era inainte, "lungind" localitatile si implicit limitarea de 50 km/h
- chiar si in afara localitatilor este semnalizare definitiva la 50 km/h. Pe un drum nou. Drum cu 4 benzi. Drept. Cu parapet intre sensuri. In camp. 50 km/h!!! Cati soferi credeti ca au respectat limita de viteza? (Din observatiile mele, fix 0).

Singura bucata semnalizata la 90 km/h e o portiune de vreo 200 m fix inainte de autostrada, in rest e totul, de la iesirea din Timisoara si pana la autostrada, limitata la 50 km/h (sau chiar 30 km/h pe alocuri, de ex inaintea fiecarui sens giratoriu).
Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

Cuneo

De la Dumbrăvița la Giarmata sunt zeci de firme, hale și construcții, după Giarmata, până la curbă, se costruiește un întreg cartier, totuși, 70 km/h era mai rezonabil.

bogdymol

Da, sunt tot felul de hale pe acolo, dar nu sunt fix langa drum (min. 20 m front stradal) si nici nu au intrarile dezorganizate asa cum vedem des pe alte drumuri. Aici aproape fiecare intrare pentru o hala e cu banda de accelerare/decelerare.

Asta e iarasi un exemplu clasic in care un drum are o limita de viteza mult prea mica comparativ cu caracteristicile lui, asadar nici un sofer nu o va respecta, dar va fi bun de stat la panda cu radarul.
Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

Vlad94

70km/h este perfect rezonabil intre giratia DNCT si trecerea cu calea ferata si de la iesire din Giarmata pana la A1. E aceeasi prostie pe care au facut-o si pe DJ592 intre Mosnita si Sacosu Turcesc, unde au pus 70km/h

Time-and-Space

Limite de viteza nerealiste/aiurea si semnalizări defectuoase au un efect deosebit de nociv,încurajează încălcarea lor ca obișnuință,   sfidând siguranța rutieră.

iuli

Sunt semne de 70 km/h in interiorul localitatilor (pentru ca asa prevede legea) iar in afara limita e pusa la 90. Si eu m-as lega de acele semne care puteau fi mutate mai spre zonele locuite si nu lasate fix acolo unde au fost si inainte. Iar pentru "afara" as fi pus 100. Bine ca pe centura de nord avem 100 iar pentru drumul de legatura avem doar 90. Aici iarasi pare fi vorba de limita maxima legala, DNCT fiind considerata probabil drum european iar 90 e maxim admis pe un drum judetean, chiar daca drumul ar permite si viteze mai mari.

Vedeti similar cum avem 70 si pe drumurile nationale la iesire din Timisoara spre Arad, Lugoj sau Sag.
-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog

Cuneo

Degeaba avem limita de 100 km/h pe Centura Nord, dacă s-a marcat cu linie dublă continuă pe toată porțiunea. Sunt multe camioane sau utilaje care te obligă să mergi mult mai încet. În viitor vor fi montate parapete de beton.

MarcoPolo

Ultima oara am mers toata bucata de la Mahle pana la drumul de Giarmata cu 50 kmh in spatele unui camion 😢

Dadea cineva mai sus un exemplu de drum cu o banda si fara posibilitatea de depasire dintr-o tara din Vest. E ok, insa din cate stiu, cel putin in Germania, primesti amenda daca circuli mult sub limita de viteza si incurci traficul...

bogdymol

Ieri am circulat iarasi pe drumul de legatura A1 - Timisoara si am facut si niste poze pentru voi, pentru a se vedea necesitatea mentierii acestui drum cu o limita de 50 km/h asa cum e semnalizat in acest moment [/sarcastic mode off]:

Nu reusesc nici cum sa pun pozele in ordine, sunt amestecate un pic, dar va prindeti de situatie si de cum arata drumul:

Casele din dreapta nu au nici o iesire la drumul principal, e parapet aproape continuu, intrarea facand-se prin 2 sensuri giratorii la capetele localitatii. Totusi, pe bucata asta care arata aproape ca un DX, e limita de 50:

Intrarile catre toate fabricile mai mari din zona se face cu banda de accelerare/decelerare, ca pe un drum rapid. Limita este tot de 50 si aici:

drumurile mele

bogdymol

Tot 50 km/h e limita si aici, in mijlocul campului, fara nici o intrare la drum, drum drept, nou, 2 benzi, tot ce vrei, doar ca trebuie sa mergi ffff incet:

Culmea culmilor: la intrarea in Dumbravita dinspre A1 este singura limita de 70 km/h ce am vazut-o pe tot acest traseu:

Suntem cu totii pentru crestrea sigurantei pe drumuri, reducerea numarului de accidente, oprirea vitezomanilor si a bizonilor, dar daca reabilitam un drum sa fie modern si punem limite aberante de viteza, pe care nici un sofer intreg la minte nu le va intelege, atunci nu trebuie sa ne miram ca efectul scontat va fi fix invers: soferii se vor obisnui cu limite aberante de viteza si nu le va respecta nici aici, nici acolo unde chiar trebuie sa incetineasca, soferii vor continua sa ii considere pe cei de la politia rutiera "pândari", numarul de accidente vor ramane tot pe acolo iar fiecare se va descurca cum poate. Daca e sa luam logica celor care au stabilit limita de viteza pe acest drum, nu ar mai exista DN sau DJ in tara asta cu limita mai mare de 50 km/h.

Asta e un exemplu clar de ASA NU in opinia mea!
drumurile mele

theender

Pai la prima fraza zici ca trebuie mentinuta limita de 50, ulterior explici de ce e aberanta treaba asta, nu mai inteleg...

Eu sunt de acord cu a doua parere in care zici ca e o prostie, just for the record :D

bogdymol

Quote from: theender on January 04, 2024, 03:31:29 PMPai la prima fraza zici ca trebuie mentinuta limita de 50, ulterior explici de ce e aberanta treaba asta, nu mai inteleg...

Am incercat sa fiu sarcastic in prima faza. Nu mi-a iesit foarte bine, greseala mea. Am dat un edit si am notat asta acolo, sa fie clar.

Quote from: theender on January 04, 2024, 03:31:29 PMEu sunt de acord cu a doua parere in care zici ca e o prostie, just for the record :D

Nici un om intreg la minte nu ar circula pe acolo cu 50 km/h, deci consider ca aceasta limitare e o prostie, just for the record :D
drumurile mele

Adrian.TM

Oricum, în interiorul DUmbrăviței mai e destul de lucru.
Amuzant e că au lăsat un stâlp în mijlocul unui viitor sens giratoriu (Amenajat la intersecția Petofi Sandor cu strada Nicolae Bălcescu).