[CJ] Poduri si pasaje in Cluj-Napoca

Started by ciprebbe, February 12, 2014, 04:14:16 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

gicu

Nu vreau să fiu cârcotaș, dar de pasajul de la Auchan Oașului povestim imediat de 2 ani. Cu zero rezultate. Probabil același destin și pentur cele 3 de aici.

yetiman

:lol: Vezi ca primul mentionat e chiar cel de la Auchan.
Deci, corect ar fi "Probabil acelasi destin si pentru celelate doua.
,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu

alexV

Pasajul peste actuala giratie de la Calea Baciului X Corneliu Coposu inteleg ca e PNRR, jalonul cu eliminarea a 40 de puncte negre. Proiect derulat de MT prin DRDP Cluj.

In aceeasi situatie e si viitorul pasaj pe DN1C la Tetarom langa Rascruci. Caut threadul potrivit sa pun schita acolo.

zol21

Sa speram ca se vor incadra in termenul PNRR.

doodoo

Quote from: zol21 on February 11, 2025, 08:07:08 AMSa speram ca se vor incadra in termenul PNRR.
Slabe sanse sa fie asa ! Nu termina o asa lucrare intr-un an si un pic.

nicolaem

alexV

mvmocanu

Pot sa faca orice pasaj, atata timp cat cele doua benzi de pe calea baciului devin o singura banda la intersectia cu valea seaca (zona incercuita cu verde) ca apoi iar sa se dubleze.

zol21

Casa aia trebuia demolata demult, si largita strada la 2 benzi in zona respectiva.

LRadu

^^ da, corect. blocajele in zona se creeaza in acea zona la iesirea din Cluj si la Taietura Turcului inspre Cluj. Sensul giratoriu tot timpul mi-a parut destul de fluid. Cred ca daca ai elimina aceste 2 probeleme sensul giratoriu chiar si in forma actuala ar face in mare parte fata traficului

ijwtsh

StefanCelMare

Dacă bine rețin din ce a spus AlexV, pasajul peste girația actuală Baciului - Coposu este parte din proiectul cu eliminarea punctelor negre.
Altfel spus, motivul pentru pasajul de acolo pare a fi numărul de accidente ridicat din zonă, nu fluența traficului.
Pe aceeași idee, probabil ar trebui și lărgit drumul la gâtuitura aceea, și acea reducere a benzilor e periculoasă.
Poate chiar nu e nevoie de dărâmarea casei de acolo, pare că ar fi loc pentru lărgire fără a dărâma casa, doar curtea se pierde.
Putem spera totuși.

PS - decât să dai jos o casă, mai bine discuți cu proprietarii de peste drum să dea jos anexa aia.
Vedere spre Cluj - casa e pe stânga.