Secundare feroviare in Romania: discutii diverse si proiecte

Started by Balto, August 07, 2018, 04:45:02 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Observator19

Centura Beiuș ce se va deschide luna viitoare apare pe filmare.

Cuneo

Lucrări la linia 918, în Giroc.


sursa: frameD Future PRODUCTIONS

Konter

" Este dezastru pe calea ferată Galați-Bârlad, secția de circulație 703, după inundațiile de la finele săptămânii trecute.
Linia este închiriată de Compania Națională de Căi Ferate CFR SA către Transferoviar Infrastructură Neinteroperabilă, iar pe aici circulau doar trenurile Regio ale Transferoviar Călători. Potrivit HotNews, compania estimează că pagubele din teren sunt de ordinul câtorva milioane de euro. Nouă perechi de trenuri circulau zilnic pe această secție.

Linia Galați – Târgu Bujor – Bârlad are 109 kilometri. În timpul săptămânii, ruta este folosită de mulți navetiști, durata de parcurs fiind de două ore și 40 de minute. Trenurile opreau în 20 de stații pe traseu. Din 2010, secția este operată de TFC.
Din data de 14 septembrie (sâmbăta trecută), trenurile nu mai circulă pe acestă porțiune, după ce calea ferată a fost distrusă de inundațiile soldate cu șase decese în județul Galați. Acum, pentru a ajunge cu trenul de la Galați la Bârlad, trenurile circulă pe o rută ocolitoare, iar durat călătoriei este în cel mai bun caz de trei ore, cu o garnitură Interregio. Terasamentul a fost distrus în mai multe zone: Târgu Bujor, Berești, tunelul Tălăsmani."













Powered by API/PUM imgur uploader

Sursa


TVlad

Ce sa fie? Inteleg ca marea problema sint cei 100 de ceferisti care nu ar mai ajunge la Cluj. Calatorii...cine da doi bani pe ei?

Light

Lipsă de interes pentru secundarele feroviare: 208 Sibiu-Copșa Mică !
Se lucrează pe o porțiune de 1,84 km între Ocna Sibiului și Loamneș, unde se înlocuiește total linia de cale ferată. Inițial lucrările trebuiau să aibă loc între 1 iulie și 9 august 2024, interval de timp în care avea loc transbordare cu autocare, însă termenul nu a fost respectat. A fost amânat, pe rând, de mai multe ori: 9 august, 6 septembrie, 8 octombrie și acum 10 decembrie.
Mai grav este că CFR nu mai asigură transportul cu autocare fiindcă a expirat contractul cu firma locală Transmixt. Așa că până la încheierea unui nou contract mai circulă doar trenuri de la compania privată Interregional Călători, care încă asigură transbordarea cu autocare.

Pentru mai multe detalii:
Turnul Sfatului
Ora de Sibiu

tom_sawyer

Autorizatie nr. 57 - Executarea lucrărilor în primă urgență pentru:"Lucrări de linii necesare pentru redeschiderea circulației feroviare pe linia CF 703 Galați – Bârlad, afectată de calamitățile naturale din perioada 14 – 15 septembrie 2024"

MT

staude6

@dan tm

Pana la urma ramane deschisa

Detalii aici

tom_sawyer

[CN1075078] Lucrari de linii necesare pentru redeschiderea circulatiei feroviare pe linia CF 703 Galati-Barlad, afectata de calamitatile naturale din perioada 14-15 septembrie 2024 (proiectare şi execuție)

Data publicare: 06.11.2024
Autoritate contractanta: C.N.C.F. "C.F.R." S.A. - SUCURSALA REGIONALĂ C.F. GALAŢI

Linia de cale ferată Galati-Barlad este o linie secundară care face parte din infrastructura publică neinteroperabilă a CNCF "CFR" SA şi este închiriată către SC TFIN SRL Cluj Napoca. Linia este neelectrificată şi are o lungime de 109 km.

În perioada 14-15 septembrie 2024 au avut loc căderi de precipitaţii cu caracter excepţional, ducând la producerea de torenţi pe versanţii adiacenți văilor râurilor Chineja şi Juravat. Aceste viituri au condus la inundarea zonelor joase şi revărsarea apelor peste digurile de protecţie. Terasamentul liniei CF a fost inundat în puncte cuprinse între km. 33+000 (staţia Foltești) şi km. 102+100, cu afectarea gravă a infrastructurii feroviare.

Achiziția are ca scop proiectarea și execuția lucrărilor aferente obiectivului "Lucrări de linii necesare pentru redeschiderea circulaţiei feroviare pe linia CF 703 Galaţi-Bârlad, afectată de calamităţile naturale din perioada 14-15 septembrie 2024", în vederea redeschiderii circulației feroviare pe această linie.Principalul obiectiv preconizat este redeschiderea circulaţiei feroviare pe tronsonul cuprins între staţiile de cale ferată Folteşti şi Bârlad.

În total se vor proiecta şi executa lucrările stabilite ca fiind necesare pe o lungime de 13.200 ml, care includ: Drumuri tehnologice şi platforme; Demontare suprastructură existentă; Pregătire teren de bază pentru terasament (nivelare, compactare, umpluturi cu materiale locale); Realizare umpluturi în corpul terasamentului cu materiale necoezive C IV.1; Aşternere geotextile de separaţie; Realizarea substratului căii din balast spălat de râu; Remontarea suprastructurii cu materialele recuperate, înlocuirea şinelor rupte, completarea cu piatră spartă nouă şi traverse SB la poza de 1667 buc./ km; Lucrări tehnologice la linii (buraj, profilare şi stabilizare); Aducerea terenului la forma iniţială.

Durata contractului este de 64 de luni, din care: - 120 zile durata de realizare propriu-zisă (30 zile proiectare și 90 zile execuția lucrărilor); - 60 luni perioada de garanție

Valoarea estimată a achiziţiei este de 48.685.000,00 lei fără TVA

Konter

Sucursala Regională de Căi Ferate Galați a primit două oferte la licitația pentru repararea căii ferate Galați-Bârlad, distrusă de inundații la mijlocul lunii septembrie. Durata de implementare a contractului este de 120 de zile (patru luni), din care 30 de zile pentru proiectare și 90 de zile pentru execuția lucrărilor.

Ofertant unic: BAWI Construction
Subcontractant: Baicons Impex S.R.L.
Asociere: Arcada Company (lider), I.S.P.C.F., Citadina 98.

Light

După 3 amânări s-au terminat în sfârșit lucrările la linia Sibiu - Copșa Mică.
S-a reluat circulația trenurilor între Sibiu și Copșa Mică.
Lucrările de reabilitare pe cei 1,84 km de cale ferată dintre Ocna Sibiului și Loamneș, parte a secției de circulație 208, au fost finalizate, iar traficul feroviar a fost reluat marți, 10 decembrie, la ora 16:16. Redeschiderea a fost anunțată atât de constructorul Vest Construct SRL, cât și de Compania Națională de Căi Ferate ,,CFR" SA, care a gestionat proiectul finanțat prin fonduri PNRR.

Sursa: Ora de Sibiu

alecs1

TPBI a lansat consultarea de piață pentru studiul de fezabilitatea pentru redeschiderea circulației pe București - Snagov Plajă.

https://clubferoviar.ro/circulatia-feroviara-spre-snagov/

cristi5

Interesanta linia Caciulati-Snagov (13 km), am gasit-o pe OSM

https://www.openstreetmap.org/way/27633578
https://www.openstreetmap.org/way/44048168
https://www.openstreetmap.org/way/27633571
https://www.openstreetmap.org/way/25743766

Capatul nordic pe Google Maps
https://maps.app.goo.gl/fn1rtwiv21mAywPJ7

Cateva treceri la nivel pe drumuri care banuiesc ca-s destul de circulate acum. Una periculoasa, in diagonala

https://maps.app.goo.gl/2ihtJ3o6f4Y9SXwa7

Din textul Club Feroviar

QuoteCalea ferată de Snagov (secția neinteroperabilă Căciulați-Snagov Plajă) este simplă, neelectrificată și a fost inaugurată la data de 30 aprilie 1948. În "anii de glorie", linia asigura traficul navetiștilor spre București, iar în sezonul estival traficul turistic către Complexul de Agrement situat pe malul lacului Snagov (Complexul CFR Astoria). Între timp, acest complex a dispărut din patrimoniul CFR, fiind înstrăinat printr-o afacere dubioasă, așa cum a dezvăluit Club Feroviar.

La începutul anilor '90, pe această linie circulau zilnic trei perechi de trenuri (automotoare), iar în sezonul estival o pereche trenuri Personal formată din șapte vagoane, înlocuite apoi cu automotoare Siemens Desiro (Săgeata Albastră). Ultimele trenuri care au circulat pe această secție au fost 7081 București Nord – Snagov Plajă și 7082 Snagov Plajă – București Nord. Acestea au circulat doar în perioada 4 iunie – 11 septembrie 2006, numai sâmbătă și duminică (cu toate că linia fusese închisă oficial în iunie, conform registrului din stația Căciulați). Apoi linia a fost închisă la propriu și așa a rămas până azi.

Șase ani mai târziu, linia ferată Căciulați-Snagov Plajă a fost închiriată către Transferoviar Grup SA, "la pachet" cu alte două secții neinteroperabile: București Sud Călători-Titan Sud și București Sud Călători-Oltenița. Dacă pe București-Oltenița putem vorbi de o poveste de succes (Transferoviar Călători operează zilnic 11 perechi de trenuri), pe calea ferată de Snagov au crescut nu numai ambrozie și alte bălării, ci chiar copaci. În plus, șinele au dispărut de pe kilometri întregi.

bgd77

Cred ca e o linie care s-ar preta pentru un tren metropolitan, gen S-Bahn. Ar putea strange navetisti de la Snagov, Ghermanesti, Caciulati, Moara Vlasiei, Otopeni Nord.

Desigur, ar trebui investitii mari: linia, trecerile la nivel, gari noi care sa deserveasca mai bine localitatiile, P&R. S-ar putea chiar face un P&R la nodul cu A3 de la Caciulati.

medicul de garda

Eu indraznesc chiar sa visez la mai mult, dublarea pe unde se poate si conectarea cu magistrala Ploiesti-Urziceni, pentru realiza o alternativa la M1000 si a permite in sfarsit o varianta decenta de tren direct aeroport Otopeni - Ploiesti si mai departe spre Brasov. Nu ar fi varianta ideala cu legatura direct la terminal, dar cu un peoplemover catre ambele terminale (cam ca la Dusseldorf, nu neaparat suspendat  :p  ), ar fi totusi o varianta rezonabila pe termen lung, MULT mai facila decat schimbul in GdN cu tren separat pentru viitoarele doua terminale.
Trust me, I'm an east-european doctor!