Autostrada A5 București-Giurgiu

Started by danpandrea, December 07, 2020, 02:12:12 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Sorinus

Mergand mai departe decat faptul ca intr-adevar nu avem nici DNCB nici A0 complete, voi visati la diverse.

Una peste alta, acel trafic infernal ce-l previzionati voi pe autostrazile din sudul Bucurestiului, acum se descurca, cum necum, pe un DNCB cu o banda pe sens, si niste DN5 si DN6 ce sunt practic bulevarde urbane inainte de DNCB, cu treceri de pietoni, giratorii si alte minuni.

Unica varianta viabila pt mine, ca si cost, este ca A5 si A6 sa se uneasca langa Bucuresti. Daca aceasta sectiune are 2 sau 3 benzi e irelevant, mult mai relevanta este descarcarea in Bucuresti, daca asta e facuta prost sau intr-o singura intersectie, cu cat mai multe benzi pe A, cu atat mai rau.


De asemenea, va rog sa tineti cont de faptul ca Giurgiu este un oras mic cu o importanta economica modesta, iar traficul de tranzit va fi grosul pe A5, dupa split-ul de A6. Alexandria la fel, fara tranzit, dupa ea e doar Caracal, iar spre Craiova ruta e alta deja.

Singurul tronson cu 3 benzi l-as face pe ruta comuna, intre A0 si split-ul A5/A6, probabil 5-10km. Acolo se vor intalni niste fluxuri si poate iesi un pic aiurea, mai ales datorita lipsei de disciplina a soferilor.

De la A0 pana in Bucuresti, 2 benzi si pasaje subterane 2-3 intersectii pana la inelul central in Bucuresti, daca tot aruncam cu bani. Sa se disperseze traficul.


Zona Bucurestiului are disperata nevoie de infra de toate felurile, mai mult decat alte orase mari din RO, dar problema mare, dupa A0, va fi zona imediata de langa Bucuresti, autostrazi gen Titu->Giurgiu prin camp nu ajuta pe nimeni.

Horia Mogildea

#226
Ce părere ați avea despre un viitor Drum Expres cu desprindere din A5 in zona Prundu ce sa asigure legatura Vama Giurgiu-Ruse cu Porturile Oltenita și Calarasi și A2? DEx Danubiaba

Sorinus

Ca sa legi nimic de nimic? Exista DN între ele, e gol.

venom637

Este gol cu un motiv: din toata lungimea, nu stiu daca maxim 20% este in afara localitatilor si de asta se merge incet si este evitat.
Cu alte cuvinte este un sat continuu. Am mers pe acolo de cateva ori pana la Calarasi.

lone_wolf32

Sa-l faca in lunca dunarii... mult mai putine obstacole decat "pe deal" unde sunt satele.
Dar da nu pare sa fie o nevoie mare.
Chiar ma uitam... de ce la A0 nodul cu DN4 e o trefla mai larga si la DN5 avem acele testicule care eu cred ca vor fi depasite repede cum deja se intampla la DN6!?
Se intampla ceva important la Oltenita in urmatorii si va fi trafic mare in directia aia!?
Ma indoiesc.

shift2rail

^ nu e suficient ca lunca Dunarii a fost desecata, devitalizata masiv de Ceausescu pentru a o reda (sic) agriculturii, propui si sa o betonam!

pasadia

@Horia Mogildea - A5 nu pare ca va trece pe langa Prundu ci la vreo 25 de km mai la vest.

Sorinus

Hai sa o luam asa, daca tot avem timp de discutat pana chiar incepe A5: Giurgiu 55mii locuitori - > Oltenita 23mii. Ambele sunt porturi mici la Dunare, si la Oltenita exista un santier naval relativ mic. Alta industrie importanta nu exista in niciunul.

Ambele au cai ferate ce le leaga de Bucuresti si restul retelei/Europei. Daca ar avea nevoie de capacitate mare de transfer marfa, ar putea la o adica apela si la aceste cai ferate, fara sa depinda una de alta (Gen TIR-uri de la Oltenita sa duca marfa la gara in GIurgiu).

Orice DR facut in Bucuresti, la aceiasi bani, ar lega aglomeratii urbane si ar avea un MZA infinit mai mare.

Esti o traznaie mult mai mare si decat drumul expres Constanta-Tulcea (tot judetul Tulcea are o populatie cat un sector din Bucuresti), marfa are cale ferata (Ce ar putea fi evident intretinuta).


Sa legi nimic de nimic cand insasi capitala are o infra vai de ea, este definitia aruncatului cu bani.


Poate in 30-40 ani, cand totul e pus la punct si oraselele astea vor avea un PIBx2 fata de acum, se mai poate discuta.


Pt sudul tarii, A5 si A6 (pana la Alexandria) sunt de ajuns pt viitorul previzibil.

nohablaespanol

Oarecum offtopic, dar apropo de utilitatea drumurilor de mare viteza in Dobrogea, ar trebui sa fie clar pentru toata lumea ca rationamentul principal pentru aglomerarea de drumuri propusa pe axa Buzau/Focsani-Braila-Tulcea-CT are in primul si in primul rand scop strategic (militar). Nu exista rentabilitate dpdv economic si nici cine stie ce impact electoral (mai ales in TL).

Poarta Focsanilor este unul dintre punctele cele mai vulnerabile ale NATO si drumurile mai sus mentionate servesc ca legatura rapida intre bazele din Dobrogea si zona respectiva.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Poarta_Foc%C8%99anilor

M_Z

Quote from: lone_wolf32 on December 09, 2024, 10:59:27 AMChiar ma uitam... de ce la A0 nodul cu DN4 e o trefla mai larga si la DN5 avem acele testicule care eu cred ca vor fi depasite repede cum deja se intampla la DN6!?

Nu prea e așa.

La nodurile trefla se intersectează intrarea cu ieșirea și apar blocaje. Mai ales când sunt proiectate strâns.
La trompeta dubla nu exista nici-o intersecție între intrări și ieșiri și traficul e fluent. Dezavantajul e că astfel nu ai relația de întoarcere în nod.

Ca idee, Germania avea un program de desființare a nodurilor trefla. Cele sub capacitate erau transformate în semitrefle iar cele depășite in noduri cu legături directe. În curând se fac 100ani de la inaugurarea primului nod trefla. Let that sink in.

Feri

11 oferte au fost depuse, astăzi, pentru realizarea Studiului de Fezabilitate al Drumului de Mare Viteză București-Giurgiu, contract estimat la 44 milioane lei (fără TVA).
Ofertele depuse :
1) 3TI PROGETTI ITALIA - INGEGNERIA INTEGRATA S.P.A. -STUDIO CORONA S.R.L. CIVIL ENGINEERING (Asociere)
2) ACTIV PROIECTARE INFRASTRUCTURĂ S.R.L. (Leader) -EMAY Uluslararasi Muhendislik ve Mușavirlik Anonim Șirketi (Asociere)
3) Civil Engineering Institute "Macedonia" JSc. Skopje (Ofertant unic)
4) D P CONSULT (Leader) -EXPLAN (Asociere)
5) EGIS ROMANIA  (Ofertant unic)
6) ELECTROPROIECT (Leader) -INTECSA -INARSA S.A.U.
7) EURO FINANCE ADVISORS S.R.L. -Urban Connect, B-Act Spolka Akcyjna, Pro Toby, Transprojekt Gdansk isp. z.o.o (Asociere)
8 SC PROIECT-CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA (Leader) -Roads Design (Asociere)
9) SPECIALIST CONSULTING SRL (Leader) PERFECT CONSULT EUROPE-SPECIALIST SMART GROUP (Asociere)
10) TPF INGINERIE SRL (Ofertant unic)
11) VENTRA PROJECT MANAGEMENT (Leader)-UTIBER Kozuti Beruhazo kft. (Asociere)
Durata contractului va fi de 18 luni (16 luni pentru realizarea studiul de fezabilitate și 2 luni pentru asistență tehnică pregătire contract proiectare și execuție). Finanțarea Studiului de Fezabilitate este asigurată din Fonduri Europene nerambursabile și de la Bugetul de Stat.

CNIR


Feri

QuoteAproape 2,5 miliarde de euro au fost asigurate de Comisia Europeană pentru construirea unui nou pod peste Dunăre, între Giurgiu și Ruse, care va lega România și Bulgaria. 

Guvernatorul regional al orașului Ruse, Dragomir Draganov, a declarat că au fost deja selectate companiile românești pentru realizarea studiului și proiectului podului. Construcția acestuia va face parte dintr-un coridor militar rapid ce va permite sprijinul forțelor NATO și UE în caz de atac militar.

Aceste proiecte, care includ și un feribot între Ruse și Giurgiu, vor beneficia de finanțare europeană în perioada următoare și sunt esențiale pentru consolidarea infrastructurii regiunii. Ministrul interimar al Apărării din Bulgaria, Atanas Zaprianov, a explicat că această infrastructură va contribui la mobilizarea rapidă a forțelor pe axa Sud-Nord.

Lucrările pentru noul pod sunt programate să înceapă în 2026, iar fondurile europene deja alocate vor sprijini realizarea acestui proiect strategic.
Puterea.ro

horatiu.cosma

2,5 miliarde de euro? Da din ce e podul, diamant? E un fake news grosolan.

paullie

Pai am auzit ca azi noapte ca prin minune Dardanelele au aparut la Giurgiu si tre sa faca un nou Çanakkale.  :lol: